Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

QUOTE(vilikaa @ 2008 06 12, 17:13)
dauguma manp draugiu visa nestuma ruke! ir vaikuciuj ne kiek nepakenke

be komentaru.... stupid.gif

QUOTE(Elemire @ 2008 09 26, 14:15)
Vat anti-rūkymo propoguotojams labai norėtūsi kad visų rūkančių vaikams kas nors atsitiktų, bet faktai lieka faktais - apie 20-30% pakenkia, o likusiems nieko, jokio efekto.

Paprasčiausiai rūkymas padidina šansą jog gali būti tam tikros komplikacijos. Tokie tyrimai daromi kaip: imama imtis tarkim 1000 moterų, pusė jų rūko, pusė ne, o tada žiūrima kiek iš tų turėjo tam tikras problemas. Tas pats gali atsitikti ir rūkant ir nerūkant, tik rūkant gali atsitikti šiek tiek dažniau.

O dėl tolesnio vystymosi tai visiška nesąmonė - ar mama rūkė ar nerūkė, viskas priklauso nuo disciplinos, ambicijų, mokyklos ir kaip vaikas auklėjamas paauglystėje, kuomet ir formuojasi jo suaugusiojo asmenybė. Čia taip pat "sėkmingai" galima teigt jog vaikai iš daugiavaikių šeimų bus atsilikę, nes resursai ir dėmesys paskirstomi tarp kelių vaikų.

bet tai kenkia...

QUOTE(Simulcika @ 2008 09 26, 18:59)
Pritariu Elemire,

šiaip, dar ką pastebėjau - mamytės dažnai nemato skirtumo tarp alkoholio vartojimo ir rūkymo nėštumo metu. Rūkymas gali padidinti kai kurias komplikacijas. Bet tolimesniam vystymuisi, jei vaikas gimė sveikas - tai itakos neturi. Vat alkoholis - taip, turi. Ypač intelektiniam vaiko vystymuisi. Ir šiaip, visom prasmėm kenkia labiau nei rūkymas.

Bet vistiek nėštukė su cigarete - nemalonus vaizdas. Nu niekaip nesiderina man, net keistai žiūrisi. Nors pati esu rūkanti.

tik nereikia lia lia, gal parodyk kur parasyta kad negturi itakos tolesniam vystymuisi?

QUOTE(Elemire @ 2008 09 28, 11:54)
Vat tą protinga literątūra ir teigia, kad dauguma su rūkymu susijusių tyrimų yra metodiškai neteisingai atliekami ir apskritai tiesioginio ryšio daugeliu atvejų įrodyti neįmanoma.

Reikalas gana paprastas - praktiškai jei rūkymas kenkia vienareikšmiškai, rezultatai turėtų būti labai panašūs tiriamųjų grupėse kurios rūko aktyviai ir kurios rūko pasyviai (t.y. pačios jos nerūko, bet pvz vyras namie rūko), kadangi pasyvus rūkymas turėtų kenkti dar labiau, nes organizmas prie to neįpratęs. Taip pat jeigu tarkim eidama gatve įkvėpei cigaretės dūmų arba kavinėj kas nors rūkė, tai turėtų skaitytis taip pat kaip ir kad būtum surūkius cigaretę pati - dūmai tai tie patys. Bet tai nevaikštom visos su dujokaukėm dėl to.

Daugelis tų rūkymo tyrimų daromi organizacijų kurios gyvena iš to jog propaguoja antirūkymą - kur tu matei kad tokia organizacija skelbtų rezultatus kurie teigtų atvirkščiai. Daug tų tokių tyrimų yra paprasčiausiai pinigų plovimas, nes labai lengva gauti iš fondų lėšų tam kad sukurti anti-rūkymo kampaniją.

Faktas tai yra tai, jog nerūkymas turi savo privalumų, pvz. kad ir pinigų lieka daugiau. Tai nėra kažkoks esminis gyvenimo dalykas, kurio negalima pakeisti, o ir tos sveikatos jei nekenkia, bet tai ir neprideda (nors kai kuriais atvejais rūkymas padeda numesti žiaurų viršsvorį, kuris yra kenksmingesnis dalykas nei rūkymas).

Kita vertus jei moteris neiškenčia ir surūko vieną cigaretę, tai irgi ne pasaulio pabaiga, nėr ko dėl to depresiją įvarinėt, nes tai tas pats kas pro rūkorių gatvėje praeit.

kad neiskencia ir viena suruko tai gal ir nieko tokio labai bet ne kasdien schmoll.gif

QUOTE(Arvena @ 2008 10 16, 08:12)
cia tai be komentaru.......................... doh.gif
Zezau zezau - is kur tokiu zmoniu su tokiu mastymu atsiranda...... doh.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(voveriena @ 2008 10 16, 09:24)
Zezau zezau, is kur tokiu visaziniu atsiranda lotuliukas.gif

As irgi kartais parukau. Mano gydytoja, suzinojus, kad iki nestumo rukiau, pamojavo pirstu ir patare mest, nes tai , anot jos , nebutu sunku, mat rukiau labaiii mazai. Bet, anot jos, jei moteris ruke stipriai pries nestuma, iskart viska mest irgi ne pats protingiausias variantas, nes organizmas gauna soka, moteris nervinasi, o tai irgi vaikui ne i gera.

nebejuokink rukiau nuo 14 metu iki kol suzinojau kad laukiuosi, nors jau sumazinusi buvaunes oganizmas atmete, vaika planavom bet kadangi testai negimai buvo tai ir nepagalvojau kad jie meluoja, zodziu esme ta kad iskarto meciau net nedvejodama , o ir daktarai sako kad kenkia ir juokinga kaisako kad va stresas, turek ka veikti ir nestresinsi, eik dirbt kad vaikas valgyt ka turetu o ne cigaretes pirk....

ai dar del svorio tai irgi nepritariu esme taip kai rukai maziau valgai bet cfe ne priezastis, maziau ryt reikia ir nebutina vietoj to rukyt galima rast ka veikt pvz sportuot..
Atsakyti
Man tai is viso baisus kai kuriu pasisakymai ir saves teisinimai del rukymo, kaip pvz. viena rase "Na su priklausomybe ne taip paprasta - jeigu lengvai pavyksta mesti, vadinasi ir tos priklausomybės nebuvo". Kas tai per nesamone????? stupid.gif As kiek metu rukiau, be cigareciu negalejau nei dienos isivaizduot. Aisku, vis pagalvodavau, kad kada nors tai tikrai mesiu rukyt, bet tuom viskas ir pasibaigdavo... Iki tos dienos, kai pasidariau nestumo testa... Kad ir koks noras kildavo rukyt, iskart man pries akis mano nekaltas vaikutis iskildavo ir visi mano norai baigdavosi. Nesuprantu, kaip galima buti tokiai savanaudei ir verst savo maziuka kartu traukt duma??? verysad.gif
Atsakyti
Prisipazinsiu- kai suzinojau, kad esu nescia vis patraukdavau duma is brangiojo ranku, atrode visas pelenines islazysiu, bet paskui psio, po kol kas nei vieno karto nesugriesijau, as ka kazkokia degrade narkomane esu, kad bausciau savo busima vaika apsigimimais ir ligomis del savo igeidziu. Nesamone. I snuki geriau toms parukancioms nesciosioms kas nors geriau uzvaziuotu,- maziau kenktu...

Dar iki visisko debiliskumo reiktu sukurt tema "kokio brendo cigaretes maziausiai/daugiausiai kenkia kudikiui".
Atsakyti
QUOTE(Miescionka @ 2009 07 01, 22:00)
Prisipazinsiu- kai suzinojau, kad esu nescia vis patraukdavau duma is brangiojo ranku, atrode visas pelenines islazysiu, bet paskui psio, po kol kas nei vieno karto nesugriesijau, as ka kazkokia degrade narkomane esu, kad bausciau savo busima vaika apsigimimais ir ligomis del savo igeidziu. Nesamone. I snuki geriau toms parukancioms nesciosioms kas nors geriau uzvaziuotu,- maziau kenktu...

Dar iki visisko debiliskumo reiktu sukurt tema "kokio brendo cigaretes maziausiai/daugiausiai kenkia kudikiui".

thumbup.gif thumbup.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Cia tokiem nesusipratimam kaip "bubuke" (beje, nikas labai atspindi proto lygi) sita pasisakyma reiktu ant desktopo isideti ir kas diena po tris kartus paskaityti, gal praeitu noras nesamones rasineti doh.gif bash.gif stupid.gif stupid.gif stupid.gif stupid.gif
Atsakyti
Na pati jau nerukau.Nebuvo lengva mesti ir tik pamacius nestumo testa, to is karto nepavyko padaryti...Man tik truputeli klaiku, kaip jus cia visos proto mastelius matuojat...As pilnai suprantu kad tikrai kai kuriom yra sunku mesti rukyti,bet cia daug kas priklauso nuo zmogaus stiprybes, nuo aplinkos, galu gale socialiniu dalyku ir pan.As nesmerkiu, bet ir nepalaikau, bet taip akmenim uzmetyt irgi negaleciau...Tikrai nebandau pateisinti rukanciu, bet net knygose rasoma,kad jei jau neimanoma mesti, kiek imanoma reikia sumazinti...Galu gale kam savo nervus eikvojat...Jus nerukot-dziaukites, vaikas gims sveikas,nors tikrai cia ne esminis rodiklis, rukancios -pacios pasimokys...Neteiskit...Is patirties galiu pasakyti, turejau tokia drauge,kuri ruke,mete rukyt, ir kitai savo draugei, kuri nesugebejo mest rukyt, vis priesgyniaudavo, kokia va ji motina bus,jei net cigaretes negali atsikratyt...Tai tai draugei,kuri labai astriai pasisakydavo apie rukymo zala, gime labai grazi mergyte, bet ,deja,nuo mazens visam gyvenimui bus kurcia...Tai kitai silpnai mergaitei, gime sveikas grazus berniukas...Tikrai nenoriu pasakyti, kad rukymas jokios zalos nedaro,man ir paciai nemalonu ziureti i tas, kurios vis dar patraukia, bet man labiau ju gaila ir tikrai nemanau kad jos turi psichiniu ar dar ten kokiu problemu...Silpnas zmogus, kol kas, galbut , nesuviokiantis prioritetu-taip-sutinku!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolie: 02 liepos 2009 - 01:41
Bet gi tiek neilgai reik pakentėt- kas tie devyni mėnesiai gyvenimo akivaizdoj? Tai ir norisi papirtyt- moteriške, nu susiprotėk, būk miela.. Čia vienos svarsto ar grindų plovimas nepakenks (dar vienas kraštitinumas), čia kitos rūkymui titirambus rašo... Keistas tas pasaulis...
Atsakyti
visoms rukancioms nestumo metu ir nesusiprotejusioms mesti: blink.gif

Jei nėščioji rūko, persileidimo tikimybė padidėja net 80 proc., priešlaikinis gimdymas gresia 1,5 karto, o apsigimimų pasitaiko net 30 proc. dažniau. Vaisiaus žūtis ištinka 20–25 proc. dažniau. Rūkymas 50 proc. sumažina pieno gamybą. Rūkančių nėščiųjų vaikai gimsta daug silpnesni, jautresni. Jie neatsparūs aplinkai, lėčiau auga ir daugiau serga, ypač kvėpavimo organų ligomis. Apskritai jų fizinė ir psichinė raida lėtesnė, jiems sunkiau mokytis.

Jei nėščia moteris surūko vieną cigaretę, gimdos kraujagyslės susitraukia pusei valandos. Ir vaikelis pusei valandos badauja – negauna nei maisto medžiagų, nei deguonies. Tai pagalvokite, jei surūkoma dešimt cigarečių per dieną?... Cigaretėse esantis anglies monoksidas (smalkės), patekęs į motinos kraują, nukeliauja į vaisiaus kraują.

Ten jungiasi su vaisiaus hemoglobinu ir jį „užrakina”, todėl hemoglobinas nebegali prisijungti deguonies, dėl ko kūdikis jaučia nuolatinį deguonies trūkumą. Pasak Šiaulių visuomenės sveikatos ugdymo centro direktorės lektorės ginekologės Astos Damkuvienės, tiesiog keista matyti nėščias merginas rūkančias.
Atsakyti
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
http://www.supermama...howtopic=463648
Atsakyti
QUOTE(Miescionka @ 2009 07 02, 08:03)
Bet gi tiek neilgai reik pakentėt- kas tie devyni mėnesiai gyvenimo akivaizdoj? Tai ir norisi papirtyt- moteriške, nu susiprotėk, būk miela.. Čia vienos svarsto ar grindų plovimas nepakenks (dar vienas kraštitinumas), čia kitos rūkymui titirambus rašo... Keistas tas pasaulis...

Idomu kas cia tuos titirambus raso? Net rukancios supranta,kad blogai daro, zino visas galimas pasekmes ir pan. Duok Dieve,kad greiciau ateitu tas momentas,suvokimas,ka daro, ir mestu...As kaip sakiau tikrai neteisinu, bet ir bukom ar turinciom psichiniu problemu, rukanciu tikrai nevadinu! Geriau faktais paremkit savo teiginius,kaip kazkas padare vienam is paskutiniu postu, gal nestukem labiau daeis, nei spresdamos apie ju proto mastelius ir pan.
Atsakyti
jezusmarijairvisišventieji, taigi tų straipsnių miljonai prirašyta apie rūkymo žalą, o ypač neščiosios rūkymą, o čia apsisuka ant kulno ir "ką daryt, labai noriu, tipo čiurikas"...
Ir joks čia proto kiekio nustatinėjimo konkursas. Kai šimtą kartų pasakai ir dar vieną kartą klausia net ir savo nuosavą vaiką durnium pavadintum. Ir neieškotum argumentų.
Taigi šiuo atveju lengviau įrodyt, rast argumentų rūkančių mamų trumparegystei įrodyt, nei ieškot interneto platybese statistinius duomenis apie žalą.

Taigi, poničkos, susiimam, dantis sukandam, nusiperkam bambonkių ir NERŪKOM wink.gif
Atsakyti
Man išvis rūkymas ir nestuke.gif yra nesuderinama blink.gif Žinau ką kalbu ,nes iki nestuke.gif buvau nebloga smoke.gif ,bet su lig ta diena mečiau,kai palikau nestuke.gif
Atsakyti
slisktu skaityt kai kai kitas durnem vadina cia ju vale rukyt ar ne ,ir kaip galima linketi kad vaikas gimtu su problemomos man isvis nesuprantama schmoll.gif geriau patarik kaip su ta priklausomybe kovoti ne smerkit ir teiskit ,nes ne jums teisti
Atsakyti