Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

o mano manymu, normali, issilavinusi, protinga moteris niekada nerukytu nestumo metu, nes toks absurdas net nesautu i galva! na o visokios nesusitupejusios ir riboto proto visteles tai jau atskira kalba... Siaubas ir tiek blink.gif
Atsakyti
Rukymas nestumo metu, aisku, akivaizdziai pakenkia ne visada, kaip ir alkoholis, net ir narkotikai. Daugybe pavyzdziu gyvenime, kai asocialiu tevu vaikai gimsta visiskai fiziskai ir net protiskai sveiki. Bet rukancios mamos, pagalvokite apie siek tiek tolimesne perspektyva - rukete iki nestumo, rukote budama nescia, rukysite, kai nebebusite nescia. Jusu vaikai tai matys ir labai didele tikimybe, kad rukys ir jie. O veliau rukys ir ju vaikai. Per kartu kartas geruoju tokie dalykai tikrai nesibaigs. Cia kaip tas biblinis prakeiksmas uz musu nuodomes septyniu kartu palikuonims. Kita vertus, kazkieno gyvenimo credo, matyt, yra: "Po manes nors ir tvanas..." O jeigu gydytoja man patartu nestumo metu parukyt ar isgert - as pasiieskociau kitos gydytojos, kuriai as ir mano vaikas rupetume labiau ar bent jau i toki patarima pasiziureciau labai kritiskai.

Beje, as pati rukiau penkis metus, po du pakelius per diena. Iki siol del to gailiuosi. Buvau jauna ir kvaila, ir niekuo kitu to negaliu paaiskinti. Meciau, kai atsibodo chroniskas bronchitas. Meciau is karto. Ir nenumiriau. 4u.gif

P.S. O cia uzsukau pasiskaitineti tik del to, kad niekaip negalejau patiketi, kad kam nors gali kilti tokiu klausimu - ar verta, ar neverta rukyti nestumo metu... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselenas: 20 balandžio 2009 - 05:04
QUOTE(Raselenas @ 2009 04 20, 06:02)
Rukymas nestumo metu, aisku, akivaizdziai pakenkia ne visada, kaip ir alkoholis, net ir narkotikai. Daugybe pavyzdziu gyvenime, kai asocialiu tevu vaikai gimsta visiskai fiziskai ir net protiskai sveiki. Bet rukancios mamos, pagalvokite apie siek tiek tolimesne perspektyva - rukete iki nestumo, rukote budama nescia, rukysite, kai nebebusite nescia. Jusu vaikai tai matys ir labai didele tikimybe, kad rukys ir jie. O veliau rukys ir ju vaikai. Per kartu kartas geruoju tokie dalykai tikrai nesibaigs. Cia kaip tas biblinis prakeiksmas uz musu nuodomes septyniu kartu palikuonims. Kita vertus, kazkieno gyvenimo credo, matyt, yra: "Po manes nors ir tvanas..." O jeigu gydytoja man patartu nestumo metu parukyt ar isgert - as pasiieskociau kitos gydytojos, kuriai as ir mano vaikas rupetume labiau ar bent jau i toki patarima pasiziureciau labai kritiskai.

Beje, as pati rukiau penkis metus, po du pakelius per diena. Iki siol del to gailiuosi. Buvau jauna ir kvaila, ir niekuo kitu to negaliu paaiskinti. Meciau, kai atsibodo chroniskas bronchitas. Meciau is karto. Ir nenumiriau.  4u.gif

P.S. O cia uzsukau pasiskaitineti tik del to, kad niekaip negalejau patiketi, kad kam nors gali kilti tokiu klausimu - ar verta, ar neverta rukyti nestumo metu...  verysad.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ir dar pateisinti save, atseit, ir gydytoja sake, kad mest is karto negalima
stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselenas @ 2009 04 20, 14:02)
Rukymas nestumo metu, aisku, akivaizdziai pakenkia ne visada, kaip ir alkoholis, net ir narkotikai. Daugybe pavyzdziu gyvenime, kai asocialiu tevu vaikai gimsta visiskai fiziskai ir net protiskai sveiki.

Bet kažkaip beveik visi paralelinėse klasėse besimokę bei "mano kieme" augę asocialių šeimų vaikai, nors dauguma ir nebuvo fiziškai nuskriausti, bet proteliu tikrai nepasižymėjo.

Tad, rūkalės, nenustebkite, kad jūsų vaikų, pradėjusių savo rūkalių karjerą dar jūsų įsčiose, protinis vystymasis vyks lėčiau, nei kitų vaikučių, mokykloje nuo pat pradžių labai nesiseks, galų gale apie aukštuosius mokslus jie tegalės pasvajot.

Nors klausimas ar tai nuodijančioms savo gimusius ir negimusius kūdikius nikotinu bus aktualu — iš jų pasisakymų per visus galus matosi (nerišlūs sakiniai, elementarios gramatinės klaidos, kurių net penktokai nebedaro), kad pačios vargu ar vidurinę mokyklą yra baigusios. Tad ko gero jos visai ir nenuliūs, jei jų vaikai bus tokie pat dundukai, kaip ir jos wink.gif
Atsakyti
Sveikos mergino

Ziurau nuomoniu daug cia del to rukymo. As pati rukau. Dabar laukiuosi, tai meciau jau nuo kitos dienos kai suzinojau, kad laukiuos. Pirmus tris menesius net negalejau pagalvot apie rukyma. Dabar jau naktim sapnuojum, kaip noreciau. Bet kai pagalvoju, kad savyje nesioju maza gyvybe, iskart praeina noras parukyt.
Tai geriau tos kurios turi valios, nerukyk. 4u.gif
Atsakyti
As asmeniskai nerukiau visiskai iki nestumo,dabar tuo labiau ir siaip esu nusistaciusi pries si zalinga iproti smile.gif man to nereikejo ir nereikia...na o kiti tegul ruko jei nori,bet nesciai moteriai rukyti,manau,tikrai ne i nauda,kad ir ta viena cigarete,geriau nerizikuoti savo vaikelio sveikata ir bent jau pakenteti,kol jis gims jei nezada mesti sio iprocio mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
sveikos.na as rukiau beveik visa menesi kai pastojau...nes nezinojau kad pastojau...o rukiau kaip kaminas doh.gif verysad.gif ir dabar bijau kad kas neatsitiktu leliui verysad.gif
suzinojusi meciau ir net nenoriu...buna kartais pajauti potrauki kai ruko kasnors salia bet labai greit praeina smile.gif manau nestumas puiki proga isviso mest rukyt smile.gif
o beje mano broliene visa nestuma ruke..to pasekme-mergyte sirgo astma kudikysteje,aciu Dievui dabar lyg ir viskas gerai smile.gif
geriau pasaugoti ir pakentet del savo mazyliu,kad netektu veliau kentet ir verkt paciai del rukymo pasekmiu mazyliui.
savo kuna galim nuodyt kaip norim,tai musu reikalas,bet mazylio... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 04 26, 23:05)
sveikos.na as rukiau beveik visa menesi kai pastojau...nes nezinojau kad pastojau...o rukiau kaip kaminas doh.gif  verysad.gif  ir dabar bijau kad kas neatsitiktu leliui verysad.gif
suzinojusi meciau ir  net nenoriu...buna kartais pajauti potrauki kai ruko kasnors salia bet labai greit praeina smile.gif manau nestumas puiki proga isviso mest rukyt smile.gif
o beje mano broliene visa nestuma ruke..to pasekme-mergyte sirgo astma kudikysteje,aciu Dievui dabar lyg ir viskas gerai smile.gif
geriau pasaugoti ir pakentet del savo mazyliu,kad netektu veliau kentet ir verkt paciai del rukymo pasekmiu mazyliui.

Nemanau kad del to kad ji ruke vaikas gime su astma ,yra ir nerukanciu mamyciu kurios turi mazyliu serganciu
Atsakyti
QUOTE(emanuele @ 2009 04 27, 11:21)
Nemanau kad del to kad ji ruke vaikas gime su astma ,yra ir nerukanciu mamyciu kurios turi mazyliu serganciu

O kiek procentu nesciuju rukimas padidina tikimybem, kad ju kudikis gali sirgti bronchine astma ar pasidomejai? Jeigu norit rizikuoti - prasom. Jusu valia. Bet nesistebekite, jei kiti vadina jus silpnaprotemis... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 04 26, 22:05)
sveikos.na as rukiau beveik visa menesi kai pastojau...nes nezinojau kad pastojau...o rukiau kaip kaminas doh.gif  verysad.gif  ir dabar bijau kad kas neatsitiktu leliui verysad.gif
suzinojusi meciau ir  net nenoriu...buna kartais pajauti potrauki kai ruko kasnors salia bet labai greit praeina smile.gif manau nestumas puiki proga isviso mest rukyt smile.gif

Sutinku 4u.gif

Tiesa pasakius ir as rukiau kol nesuzinojau kad nestuke.gif . Grauze kirminas ilgai mane ax.gif O rukyti norejosi visa nestuke.gif blush2.gif
Atsakyti
as sukuriau sita temuke ir galiu papskot kaip man buvo nors norejau rukyt nerukiau stengiausi nebut su rukanciais .nors ir nerukiau mazius nepilnai 3men apsirgo bronchitu irtai ir tai karojasi kas 2men vaiko raumenu tonusas zemokas tad ne viskas priklauso nuo rukimo nors aisku rukimas padidina rizika plauciu ligom .manau kad geriau kartais surukyt viena cigarete negu jai labai nori nervuotis nes ir tai tikrai naudos nenuoda
Atsakyti
QUOTE(emanuele @ 2009 04 27, 11:21)

mano drauge su pirmu nestuke.gif gyveno prie judrios gatves - pasekme - berniukaui bronchine astma
as net masinai pirkau iranga,valancia ora, kai paskaiciau,kad valanda kamstyje gali prilygti 10 surukytu cigareciu ir dar blogiau doh.gif
va tokia
http://www.oras.rms....php?page=xj-600
Atsakyti