Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

Apie Nicorette pleistrus (mano gyd. nuomonė,o ir internete taip pat rašoma):
Naudojant juos,organizmas gauna nikotiną nenutraukiamai,rūkant-tik kas kažkiek laiko (už tat ir blogis tie pleistrai, BET - kraštutiniu atveju,kai nėščioji neturi valios mesti,juos naudoti galima (bet tik su gyd. pasitarus ir jiems paskyrus).
Aplamai rūkymo klausimu,turėtų dirbti psichologai.Gal tuomet būtų paprasčiau mesti rūkyti.Niekad nepamiršiu,kai viena ginė man patarė vietoj cigarečių saldainių pačiulpti laugh.gif Atrodytu,jog užkietėjusiam rūkoriui tas padėtų doh.gif
Juokas juokais,bet man padėjo mesti rūkyti knyga "Lengvas būdas mesti rūkyti".Niekada netikėjau tokiais marazmais,bet padėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 08, 13:55)
Apie Nicorette pleistrus (mano gyd. nuomonė,o ir internete taip pat rašoma):
Naudojant juos,organizmas gauna nikotiną nenutraukiamai,rūkant-tik kas kažkiek laiko (už tat ir blogis tie pleistrai, BET - kraštutiniu atveju,kai nėščioji neturi valios mesti,juos naudoti galima (bet tik su gyd. pasitarus ir jiems paskyrus).
Aplamai rūkymo klausimu,turėtų dirbti psichologai.Gal tuomet būtų paprasčiau mesti rūkyti.Niekad nepamiršiu,kai viena ginė man patarė vietoj cigarečių saldainių pačiulpti  laugh.gif  Atrodytu,jog užkietėjusiam rūkoriui tas padėtų doh.gif
Juokas juokais,bet man padėjo mesti rūkyti knyga "Lengvas būdas mesti rūkyti".Niekada netikėjau tokiais marazmais,bet padėjo smile.gif

drinks_cheers.gif siaip tai LT kai kurios privacios klinikos uzsiima gydymu nuo rukymo, kur butent ir yra naudojamos psichologo konsultacijos ir t.t. ax.gif taip, kad tikrai norit mest rukyt nescioji gali sulaukt pagalbos... o saldainiuku valgymas tikrai nepadeda lotuliukas.gif schmoll.gif
pabandymui galima paskaityt ir ta knyga "Lengvas budas mesti rukyti"... bet svarbiausia, paciai mamai noret mest rukyt, nes kitu atveju nieks nepades schmoll.gif
Atsakyti
As irgi pries pastodama ilga laika prarukiau.taciau tik suzinojusi jau nei karto ir neuztraukiau cigaretes, o ir vyras neberukydavo nei masinoje nei prie manes, galiausiai perskaite knyga "lengvas budas mesti rukyti "ir lengvai mete thumbup.gif
tiesa sakant nescioji su cigarete atrodo isties bjauriai. ir visos ginancios rukancias nestumo metu atrodo bevales silpnavales. Juk tokia mama po 13 metu pamaciusi savo vaika rukanti jam net nepriestaraus, juk dar isciose ji pratino prie to, dar budamas pilvelyje su mamyte traukavo cigarete.
Atsakyti
http://www.lsveikata...ge_id=48&s=4106
Atsakyti
QUOTE(robertukas @ 2008 06 11, 20:11)
kaip manot jaip gali pakenkti rukimas nuo 8menesio nesakau kad daug po 1cigarete ant 2dienu ?visa nestuma nerukiau bet atejus galui labai pradejau noreti bet bijau kad gali pakenkti.....
ar yra mamyciu kurios nestumo gale pradejo po biski rukyti?

as manau, kad rukymas, net ir mazais kiekiais, kenkia ir siaip bet kuriam zmogui, o besilaukianciai mamai ir jos vaikeliui - dar labiau. jei jau visa nestuma nerukei, tai manau dabar tuo labiau pakentet galima. mamos del vaiku labai daug ko atsisako, taip kad del sito brudo net klausimu neturetu kilti.
Papildyta:
QUOTE(liuse13 @ 2009 03 07, 17:26)
neskaiciau visu komentaru ta tema bet as rukiau visa nestuma su pirmu vaikialiu ir nes turejau nesveika nora rukit ir net gyne patare nemest o sumazint  tongue.gif  ir su antru rukiau  aisku sigareciu stiprumas pacios silpniausias bet abu mano vaikai ira sveiki ir istiprus tad melosios nereikia cia nusisneket ir turiu dauk tokiu pat pavizdziu kur mamos ruke ir vaikuciai sveiki nesakau  kad tai ira gerai bet ir nera taip tragyska kaip kaikurios raset

tai tau labai pasiseke, kad vaikai sveiki gime, bet dar negali garantuot, kad nepadarei jokios zalos jiems, nes dar daug kas gali ateity islysti. ir nereikia cia to rukymo propaguoti, ginti rukancias ir aiskinti, kad cia nieko blogo. rukymas yra zalingas yprotis, vadinasi, nieko gero.
Atsakyti
as turiu irgi viena pavizduka mano viena pazystama doh.gif dabar ji 6 menesi nescia. ji suzinojo kad yra nesci tik 3 menesy ir jau daryti kazka buvo per velu.... zodziu ji tuos 3 menesius ziauriai tusinosi, gere ruke zole, seip cigaretes, kaitinosi pirty ir t.t ir dabar dar ji ruko ir alaus kartais megsta atsigerti..... tai as neisivaizduoju koks jos vaikas bus.... su 100 ligu ir apsigiminu kai pagalvoji kad pirmi 3 menesiai yra patys svarbiausi.... nestuke.gif
Atsakyti
nieko nėra bjauriau, nei nėštumo metu rūkanti moteris. ir nereikia paistyti, kad pripratimas, sunku ir pan. aš puikiai mečiau cigaretes vos pastojusi. nei nėščia nei maitindama nerūkiau, nevartojau alkoholio. tik į sveikatą išėjo.
aišku, nelengva dūmo atsisakyti, tačiau moteris turi galvoti, kad kankinsis devynis mėnesius be cigaretės, o jei kūdikis gims apsigimęs ar su ligomis kankinsis visą gyvenimą. štai ir pagrindinis motyvas mesti ar nemesti rūkymo.
Atsakyti
manau nelabai malonu butu auginti koki serganty vaikeli..... kai matai kai kitu visiskai sveiki o tavo su kazkokiu apsigimimu verysad.gif
Atsakyti
Bet jau pasmerket, brangiosios, tai nerealiai. Lyg cia visos sventos, rukanciu nera, o jei ir yra - viens du trys ir meta, ir niekada daugiau nenori doh.gif As daug rukiau iki nestumo, po to kentejau, dabar mazei 8 men, vel pradedu patraukt kartais, nors ir maitinu verysad.gif Cia supras tik uzkietejusios rukales - kaip SUNKU yra atsisakyt smoke.gif
P.S. Atsakymas toms, kurios tuoj prades "del vaiko viska galima padaryt ir t.t."- nesiprauskit nescios muilu, nenaudokit sampunu, kremu kunui - viskas tas persiduoda vaisiui, seniai irodyta, ir, beje, kenkia mirksiukas.gif Nevalgykit nieko su E priedais, taio dar labiau kenkia, neikit galu gale i gatve - juk tiek ismetamuju duju!!!
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2009 03 12, 17:23)
Bet jau pasmerket, brangiosios, tai nerealiai. Lyg cia visos sventos, rukanciu nera, o jei ir yra - viens du trys ir meta, ir niekada daugiau nenori  doh.gif  As daug rukiau iki nestumo, po to kentejau, dabar mazei 8 men, vel pradedu patraukt kartais, nors ir maitinu  verysad.gif  Cia supras tik uzkietejusios rukales - kaip SUNKU yra atsisakyt  smoke.gif
P.S. Atsakymas toms, kurios tuoj prades "del vaiko viska galima padaryt ir t.t."- nesiprauskit nescios muilu, nenaudokit sampunu, kremu kunui - viskas tas persiduoda vaisiui, seniai irodyta, ir, beje, kenkia  mirksiukas.gif  Nevalgykit nieko su E priedais, taio dar labiau kenkia, neikit galu gale i gatve - juk tiek ismetamuju duju!!!

as buvau uzkietejus rukale, taip, kad puikiai znau ka sakau... tikrai nelengva mest rukyt schmoll.gif bet tai yra toks zodis kaip reikia... dabar planuoju leliuka ir nuo pat pirmos dienos kai taip nusprendem atidaviau vyrui cigaretes ir visus ziebtuvelius...
ziauriai sunku buvo... darbe galvodavau, kad isprotesiu, cigaretes net kvepejo... bet noriu sveiko vaiko tai ir permusa viska... ax.gif
o del kremu, tai nera irodyta, kad kenkia vaisiui schmoll.gif nebent tie, kurie turi gilumini poveiki, kaip pvz nuo celiulito, striju ir t.t. veido kremai ir drekinantys kuno kremai nekenkia... be to, tos kur saugo save ir savo kuna ir taip naudoja daugiau naturalius kremus ax.gif
o kiek zmoniu mirsta nuo ismetamuju duju? kiek nuo cigaretes dumu? statistika pasidomekite...
neteisiu jusu, nes tikrai neesu sventoji, pati taip kalbedavau kaip jus... tiesiog reikia daugiau pasidometi, pasiskaitinet ir tada jau paciom paaiskes kas kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2009 03 12, 17:23)
Bet jau pasmerket, brangiosios, tai nerealiai. Lyg cia visos sventos, rukanciu nera, o jei ir yra - viens du trys ir meta, ir niekada daugiau nenori  doh.gif  As daug rukiau iki nestumo, po to kentejau, dabar mazei 8 men, vel pradedu patraukt kartais, nors ir maitinu  verysad.gif  Cia supras tik uzkietejusios rukales - kaip SUNKU yra atsisakyt  smoke.gif
P.S. Atsakymas toms, kurios tuoj prades "del vaiko viska galima padaryt ir t.t."- nesiprauskit nescios muilu, nenaudokit sampunu, kremu kunui - viskas tas persiduoda vaisiui, seniai irodyta, ir, beje, kenkia  mirksiukas.gif  Nevalgykit nieko su E priedais, taio dar labiau kenkia, neikit galu gale i gatve - juk tiek ismetamuju duju!!!

nu ir palyginimai... doh.gif taip gali kalbeti tik tos, kurios neturi valios ir smegenu galvoj blink.gif
Atsakyti
Bet, kaip galima buti tokiai savanaudei, ir galvoti tik apie savo poreikius, kad pvz as noriu parukyti ir rukau, jei nori tureti vaika, tai pirmiausias zingsnis susivaldymas, pasiaukojimas. O pasakymas, kad mano vaikas gime sveikas, is viso skamba kvailai, o galejo ir gimti nesveikas...o beto ligos islenda tik daug veliau, as pati buvau didele rukale, bet net minciu nekilo rukyt,ar ten gerti nestumo metu. Viena karta palangoj maciau nesciaja apie 7 men nescia, atsisedus sidra geria, cigarete peca, tai su vyru norejom prieje atimti is jos ta cigarete, nes taip slyksciai atrode schmoll.gif
Atsakyti