Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

QUOTE(sytes @ 2009 02 20, 18:35)
as cia gal truputi ne i tema, bet noriu pasakyti, kad neseniai budama uzsienyje maciau toki vaizda, kuris mane pasiurpino. zodziu, salia manes besilaukianti moteris ruke cigarete, bet negana to, zinde savo vyresni, mazdaug metuku laiko vaika. patikekit, vaizdelis buvo kraupus. taip ir norejosi prieiti ir jai gera morala atskaityti, bet kazkaip pagalvojau, kad moteriske ir taip ne jaunikle, tikrai virs 30 metu turejo, tai pagal viska ir pakankamai proto turetu turet, bet... nu man tai bent pries kitus zmones butu geda.

Nu sakes blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sytes @ 2009 02 20, 19:35)
as cia gal truputi ne i tema, bet noriu pasakyti, kad neseniai budama uzsienyje maciau toki vaizda, kuris mane pasiurpino. zodziu, salia manes besilaukianti moteris ruke cigarete, bet negana to, zinde savo vyresni, mazdaug metuku laiko vaika. patikekit, vaizdelis buvo kraupus. taip ir norejosi prieiti ir jai gera morala atskaityti, bet kazkaip pagalvojau, kad moteriske ir taip ne jaunikle, tikrai virs 30 metu turejo, tai pagal viska ir pakankamai proto turetu turet, bet... nu man tai bent pries kitus zmones butu geda.

net nupurtė doh.gif na aš dvi cigaretes per nėštumą surūkiau ir laaaabai gailiuosi...buvo žiaurus stresas ir galvojau nuims, bet...tik supykino verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sytes @ 2009 02 20, 19:35)
salia manes besilaukianti moteris ruke cigarete, bet negana to, zinde savo vyresni, mazdaug metuku laiko vaika

Negi potraukis parūkyti svarbesnis už mažiukų sveikatą doh.gif Bent jau galėjo palaukt kol pamaitins vaiką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 02 20, 22:09)
Negi potraukis parūkyti svarbesnis už mažiukų sveikatą  doh.gif Bent jau galėjo palaukt kol pamaitins vaiką  doh.gif

tai vat ir as stebejau ir galvojau - negi tas brudas yra toks jau svarbus, kad gali gadinti savo busimo ir esamo vaiko sveikata? kokia tu gali buti moteris ir motina, jei galvoji tik apie savo silpnybes, o ne apie savo mazylius? na as nezinau, kas motinai gali buti svarbiau uz jos vaikus...
Atsakyti
QUOTE(sytes @ 2009 02 20, 22:14)
na as nezinau, kas motinai gali buti svarbiau uz jos vaikus...

Aš manau, kad tai jau priklausomybė nikotinui. O priklausomybė tai jau liga.
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 02 20, 22:44)
Aš manau, kad tai jau priklausomybė nikotinui. O priklausomybė tai jau liga.

na bet ir kitos mamos iki nestumo buna, kad ruko nemazai, bet kazkaip susigriebia ir meta arba ruko maziau, o cia du kudikius nuodija, ir dar kitu akivaizdoje. as nezinau, gal cia uzsienyje taip iprasta ir niekas demesio nekreipia, bet man tai tikrai sokas buvo.
Atsakyti
QUOTE(sytes @ 2009 02 20, 23:14)
na bet ir kitos mamos iki nestumo buna, kad ruko nemazai

Aš irgi rūkiau iki nėštumo, bet dabar (taip pat ir su pirmuoju) negaliu pakęst net cizų kvapo. Supykina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2009 02 20, 14:25)
Užuojauta tavo vaikams  4u.gif  Ne tik dėl rūkymo, bet jau vien taip girdamasi pasirodei kas tokia esi. Kraupu skaityti, nors nesigirtum, gėda turėtų būti.
O tos, kurios kalbat, kad asocialiems gimsta sveiki vaikai, tai klystate. Apsišvieskit apie įvairius protinės raidos sutrikimus ir juos sukeliančias priežastis, tada kalbėkit.

nereikia man cia jusu uzuojautos... pasilikite ja sau.... as rasau savo nuomone,jus rasot savo nuomone....
visai nematau kad mano vaikas butu atsilikes ir kazkos nesveikas... puikiai skaiciuoja ir zino visus skaicius kaip atrodo iki 10.... budamas 2 metuku... pirmas 8 raides abeceles zino.... beveik visas spalva pagrindines....net darzelije aukletoja stebisi sakydama,kad vaikas labai greitai vistosi ne pagal savo amziu....
nesigiriu kad rukau,puikiai suprantu kad tai nera gerai.... bet nerukau po pakeli i diena.... ir maitinat vaika nerukiau.... tai kad nereikai cia jau labai kritikuoti mane,paziurekite ka jus gyvenime neteisingai darote....
sekmes 4u.gif
P.Sb prasau apie mano posta daugiau nediskutuoti.... rasykite savo pamokymus kam nors kitam.... aciu....
Atsakyti
QUOTE(frangipani @ 2008 12 27, 15:00)
perskaiciau visa tema,na ir nuomoniu ivairove,zinoma kitaip ir buti negali,kiek zmoniu-tiek nuomoniu,tik siek tiek juokingai skamba kai raso niekad nerukes zmogus ir pasisako uz nerukyma,na zinoma jog priesingai jis nepasisakys niekad,tik paprasciausiai niekad nerukusiojo supratimas kitoks ir kai klausia kazko buves rukalius,tai nerukanciojo nuomone ir taip 100% aiski.Nepalaikysiu nei vienos nei kitos puses per daug,zinoma saunu kai rukiusios sekmingai meta,ar tai butu pykinimo deka ar paprasciausio noro apsaugoti savo kudiki,Jums pavyko-VALIO!!!  thumbup.gif  Deja ne visom pavyksta.As rukiau,bet dabar nebe,taciau niekad nesmerkiau ir nesmerksiu rukanciuju,jos ir pacios puikiai supranta ka daro ir mano pamonkslai tikrai nepagelbetu,jei taip lengvai zmones atsisakytu cigaretes,vien del to jog kazkas papamokslaus apie ju zala,tai rukanciuju nebebutu seniai.Kiekcvienos yra pasirinkimas rukyti ar ne,prievarta nieks neikisa cigaretes,ir busima ar esama mama tikrai zino zala,na nebent paauglems galbut reikalinga paskaita apie pasekmes,bet ne tame prasme.Paprasciausiai labai negrazu kai isvadina debilemis,na dar nerukanti,tai gal suprasciau,bet jei tai rukiusioji,tai nereikia vaidint sventuju ir bandyt atvest i doros kelia kitas.Kiekvienai ateina savas laikas kada mesti,o buna jog neateina,pamokslaut visi labai gudrus,tai yra kiekvienos pasirinkimas ir nera jokio 100% budo kuris pades mesti rukyti,jei zmogus pats nenores.

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif 100%  SAVE PRISKIRCIAU PRIE BUVUSIU RUKANCIUJU,NES MECIAU RUKYT SUZINOJUS JOG LAUKIUOSI,NORS BUVO TIKRAI NELENGVA,DAR IR DABAR KARTAIS PAGALVOJU KAD GAL VISAI NIEKO BUTU UZSIRUKYT,BET SUSIVALDAU.TAIP KAD NORAS NEDINGO NIEKUR,BET SUSIVALDAU DEL SAVO LELIAUS.NORS NIEKADA NESMERKSIU RUKANCIUJU,NES ZINAU IR SUPRANTU KAIP GALI BUT SUNKU.

Atsakyti
QUOTE(mazyle1985 @ 2009 02 21, 12:11)
nesigiriu kad rukau,puikiai suprantu kad tai nera gerai.... bet nerukau po pakeli i diena.... ir maitinat vaika nerukiau.... tai kad nereikai cia jau labai kritikuoti mane,paziurekite ka jus gyvenime neteisingai darote....
sekmes  4u.gif
P.Sb prasau apie mano posta daugiau nediskutuoti.... rasykite savo pamokymus kam nors kitam.... aciu....

Ei mergaitės, nesipykit. Visos žinom, kad rūkymas yra kenksmingas, tačiau kai kurioms yra sunkiau mest, kai kurioms paprasčiau. Jeigu jau atsivertėm šią temukę, reiškia ne be reikalo - vienos parūkom ar rūkėm dažniau, kitos rečiau. O jei komentuoja niekada to nedarę merginos, tai nereikia vaidint šventom ir ateit į temą vien moralizuot.
Atsakyti
Na as rukiau 16 metu blush2.gif ir tai jau buvo ne kad norisi o gyvenimo budas,is ryto po kavos puoduko,isejus su suniu pasivaiksciot ar vairuojant,kaip darbas kuri reikia padaryt,nes kitaip visa sistema subytetu. Kai suzinojau kad laukiuosi,parvaziavau namucio,rukiau ir galvojau kaip cia reiks mest,nes neistengsiu unsure.gif bet viskas buvo daug lengviau nei maniau,ir tai buvo paskutine cigarete thumbup.gif o tas jausmas jog turiu kazka padaryt vis islenda,lyg buciau pamirsus padaryt koki darba .
Atsakyti
QUOTE(lorkiukas @ 2009 02 22, 12:56)
Na as rukiau 16 metu  blush2.gif  ir tai jau buvo ne kad norisi o gyvenimo budas,is ryto po kavos puoduko,isejus su suniu pasivaiksciot ar vairuojant,kaip darbas kuri reikia padaryt,nes kitaip visa sistema subytetu. Kai suzinojau kad laukiuosi,parvaziavau namucio,rukiau ir galvojau kaip cia reiks mest,nes neistengsiu  unsure.gif bet viskas buvo daug lengviau nei maniau,ir tai buvo paskutine cigarete  thumbup.gif  o tas jausmas jog turiu kazka padaryt vis islenda,lyg buciau pamirsus padaryt koki darba .

drinks_cheers.gif Pas mane stazas ne toks didelis kaip tavo, bet rukydavau tikrai daug, per diena po pakeli. Po teigiamo testo surukiau tik viena cigarete ir meciau. Be to, man irgi buna toks jausmas, kad kazka turiu padaryti, ypac kai turiu kokia pertraukele, kai ko nors laukiu ir pan. doh.gif Bet mesti rukyti tikrai imanoma. Nebuvo jokio baisulinio streso smile.gif Labiau stresuociau jei rukyciau, zinodama, kad galiu pakenkti vaikui.
Atsakyti