Žiūriu susirinko moralizuotojų daug. Šaunu, kad pavyksta jums mesti, o jei visai nerūkėte, žinoma, tai dar geriau. Bet nereikia taip žiauriai smerkti rūkiusIųjų, ar pan. M ano nuomone rūkymas bet kuriuo atveju yra blogai. žinot, rūkiau, ir dabar rūkau...bet slepiuosi nuo visų, nes apsimečiau, kad mečiau bet to pasekmėje išeina apie 3 cig. į dieną maximum. tai vis turbūt geriau, nei anksčiau po 1 pok į dieną .
aisku geriau kad pavyko sumazinti...
uzjauciu daug rukiusias ir negaliu isijausti i ju kaili ir zinoti ka reiskia mesti po intensyvaus rukymo...
as tai negaleciau sau atleisti nes niekad nezinociau kaip atsilieps leliukui
dilema
uzjauciu daug rukiusias ir negaliu isijausti i ju kaili ir zinoti ka reiskia mesti po intensyvaus rukymo...
as tai negaleciau sau atleisti nes niekad nezinociau kaip atsilieps leliukui
dilema
na, man smerkti kur kas paprasciau ... pati buvau rukanti (10 metu stazas), surukydavau iki pakelio cigareciu i diena. Meciau ta diena, kai su vyru nusprendem organizuotis leliuka ... Nebuvo lengva, bet tikrai neisivaizduoju kaip galeciau traukti dumeli, kai pas mane pilvely leliukas... sazine mane uzgriauztu negyvai ... o cigareciu dumas man kvepia iki siol ir nezinau kaip bus kai pagimdysiu
as tai pries rukyma ar tai butu nestumo ar nenestumo laikotarpiu o jei kenkia rukymas kenkia vaisiui tai pasakykite man tada kaip tos asocialios pagimdo? jos ir ruko ir geria? ir gimsta sveiki vaikai. o kitai ko to nedaro ir pasitaiko atsigimimu kas tada kaltas? arba zinau mamyte kuri mete pastojusi o paskui pagimde ir prie vaiko rukydavo. tai argi tai gerai? tai tas pats. ar tu rukysi nescia ar paskui atiduosi visa nikotina vaikui kaip pagimdysi. reikia prirmiausia apsispresti mesiu ir pagimdzius rukysiu ar mesiu ir daugiau nerukysiu
Na man kai gimdymo namuose teko pamatyti mažyli kenčiantį nuo nikotino apsitinencijos nes jo mama visą nėštumą rūkė kaip garvežys (tiesa pasakius ir gimdymo namuose rukydavo tulike pasislėpus), tai apie rūkymo žalą mažyliui abejonių nebeliko. Pati niekada nerūkiau, bet dabar kai amatau rūkančią tai akys ant kaktos išoka, gal tada geriau išvis leliuko neplanuoti, jei dėl jo net cigarečių atsisakyti negali
QUOTE(Loxxy @ 2009 02 20, 12:52)
Na man kai gimdymo namuose teko pamatyti mažyli kenčiantį nuo nikotino apsitinencijos nes jo mama visą nėštumą rūkė kaip garvežys (tiesa pasakius ir gimdymo namuose rukydavo tulike pasislėpus), tai apie rūkymo žalą mažyliui abejonių nebeliko. Pati niekada nerūkiau, bet dabar kai amatau rūkančią tai akys ant kaktos išoka, gal tada geriau išvis leliuko neplanuoti, jei dėl jo net cigarečių atsisakyti negali
Būtent ir paskui mamos stebisi,kodėl toks vaikas neramus. O dar geriau tai ir pagimdę tegul gausiai rūko,kad vaikas per pieną gautų nikotino ir nereiktų jam kankintis
QUOTE(laimasa @ 2009 02 16, 11:39)
as tai pries rukyma ar tai butu nestumo ar nenestumo laikotarpiu o jei kenkia rukymas kenkia vaisiui tai pasakykite man tada kaip tos asocialios pagimdo? jos ir ruko ir geria? ir gimsta sveiki vaikai.
Taip 100% ir gimsta sveiki vaikai pas tas asocialias rūkančias ir giruokliaujančias motinas? O paskui turbūt net ir lenkia savo protine raida sveikai išnešiotus ir auginamus, ane?
QUOTE(mazyle1985 @ 2009 02 13, 13:01)
nu nereikia jau taip greztai mamytes.... nevarykite dievo i medi
pa mane tokia situacija.... esu uzketejusi rukale nuo 12 metu,net tevai nieko negalejo su manim padaryti tik susitaikyti su mano rukymu...
pa mane tokia situacija.... esu uzketejusi rukale nuo 12 metu,net tevai nieko negalejo su manim padaryti tik susitaikyti su mano rukymu...
Užuojauta tavo vaikams Ne tik dėl rūkymo, bet jau vien taip girdamasi pasirodei kas tokia esi. Kraupu skaityti, nors nesigirtum, gėda turėtų būti.
O tos, kurios kalbat, kad asocialiems gimsta sveiki vaikai, tai klystate. Apsišvieskit apie įvairius protinės raidos sutrikimus ir juos sukeliančias priežastis, tada kalbėkit.
QUOTE(valkata @ 2009 02 20, 12:05)
Taip 100% ir gimsta sveiki vaikai pas tas asocialias rūkančias ir giruokliaujančias motinas? O paskui turbūt net ir lenkia savo protine raida sveikai išnešiotus ir auginamus, ane?
Turbut nesidomejot statistika....paklauskit pirmiausia nuejusios i raidos sutrikimu centra kiek is tu vaikuciu is asocialiu seimu,tada ir suzinosit.Kad keliom pasiseke geriant ir rukant isnesioti sveikus vaikus,tai yra laimingas atsitikimas,bet aisku jei mamai norisi zaisti loterijoje sveikas ar nesveikas vaikas gims cia jos reikalas.
as labai dziaugiuosi, kad meciau savaite pries suzinodama, kad ;]
Ta diena,kai testukas parode II juosteles nebepaemiau cigaretes i burna. Bet pradejau rukyt vis vien kai baigiau maitinti krutimi (zinoma,ne prie vaiko). Labai sunku atsisakyt sito brudo....
as cia gal truputi ne i tema, bet noriu pasakyti, kad neseniai budama uzsienyje maciau toki vaizda, kuris mane pasiurpino. zodziu, salia manes besilaukianti moteris ruke cigarete, bet negana to, zinde savo vyresni, mazdaug metuku laiko vaika. patikekit, vaizdelis buvo kraupus. taip ir norejosi prieiti ir jai gera morala atskaityti, bet kazkaip pagalvojau, kad moteriske ir taip ne jaunikle, tikrai virs 30 metu turejo, tai pagal viska ir pakankamai proto turetu turet, bet... nu man tai bent pries kitus zmones butu geda.