Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

nu nereikia jau taip greztai mamytes.... nevarykite dievo i medi doh.gif
pa mane tokia situacija.... esu uzketejusi rukale nuo 12 metu,net tevai nieko negalejo su manim padaryti tik susitaikyti su mano rukymu...
su pirmu vaikeliu buvo taip... nuejai i paprasta konsultacija pas genikologa ir ten suzinojau kad beveik 9 savaites esu nescia.... ka gi reik mesti bloga gyvenimo buda.... nustojau rukyti visiskai nes mazinti nemoku... iki nestumo surukydavau po beveik pakali i diena,kartais net nakti rukydavau... nuo metymo kukyti pasidariau labai nervuota ir pikta,nieko negalejau su savim pasidaryti ir tai man vos nekainavo vaikelio givybes....
nuejusi pas daktara viska papaskojau,ir jis man asiule taip: nervuotis yra daug blogiau negu 3-4 cigaretes i diena.... nu tokio kiekio cigareciu vaikas tik mazo svorio gali gimti bet nieko daugiau... o nuo nervu ir vaika gali neisnesiuoti ir savo nervams pakenkti ir seimai taip pat.... be to nikotinas pas moteris issilaiko organizme visa gyvenima,tai tu cia mesk nemetus,nieko nepasikeis....aiksu zalos maziau bet vistiek.... taigi susitariau su gidytojoju kad sumazinus iki 4 cigareciu geriau rukysiu negu kankinsiu save,vaikeli ir aplinkinius... taip ir buvo... visa nestuma prarukiau iki 4 cigareciu i diena.... po to incidento nei karto negrese mano pilvukui persileidimo,puikiai jauciausi...ir vaikelis gime sveikas.... na gal kazkiek mazoko svorio kaip ir zadejo daktaras-3kg,bet nera jau labai mazas,be to gime nedanesiotas 1,5 saveites,nes nusprendziau nescia uzuolaidas kambari pasikeisti tai ir isvaziavau po paros gimdyti....gal jeigu gimtu laiku tai ir svoris butu normalus... dabar maziui 2 metukai,protingas ir sveikas maziukas... mazai laaaabai serga paliginus su draugiu vaikais kurios laaaaabai jau prisiziurejo save nestumo metu...
dabar suzinojau kad vel nescia,saunu,pagalvojau reik mesti rukyti.... ir vel ta pati situacija,savaite nerukiau visiskai ir ka gi uzvakar vos nepraradau vaikelio.... ir vel traukiu po 4 cigaretes....
zmano organizmas jau nebegali be nikotino.... turiu noro mesti bet negaliu,iskarto man vaikeli organizmas atmeta... tai ka man daryti??? a? kas pasakys? giauzti save kad esu rukanti? nesamone,net nesiruosiu...
zinau tikrai nemazai mamu,rukanciu nestumo netu,ir pagimde jie sveikiausius vaikelius....
ir forume tikrai yra tokiu tik jos tyli nes jus cia su savo pamokymais spaudziate...
nereikia taip daryti.... kiekvienas turim savo nuomone,tai galim ja issakyti o ne persti kitiems...
dievinu savo vaikelius.... niekad nerukau salia savo gimusio vaiko ir kitiems neleidziu nes tai tikrai kenkia,ir zindimo metu neleidziu sau nes nikotinas tiesiai pas vaikeli keliauja... o nestumo metu jis ne is jusu plauciu maitynasi.... aisku patenka kazkiek ir jam,bet nustojus rukiti kokiam 3 nestumo men galite padarytri dar blogiau... pas tukancias mamas,metus rukyti,vaikeliui gali pritrukti smegenims medziagu,nes nustojus rukyti kraujagislese atsiranda oro,ir tai gali pakenkti ne tik nestumui bet ir vaikui...cia ne mano nuomone,o daktaru...
tai tiek norejau parasyti.....
esi puiki mama,ir nekaltinu saves del to kad parukau kartais.... puikiai jauciuosi,nezinau ka reiskia toksikoze,galvos svaigimas ir panasiai... jauciuosi geriau nei nerukancios sveikuoles... mirksiukas.gif
Atsakyti
Asmeniskai as, ne vienos mamos nemokau,neturiu tam nei noro,nei teises.Ziuriu saves ir savo vaiku,o stai issakyti savo nuomone galiu ,bet kada,kai jauciu nora.Deja,paskaicius kai kurias nuomones,kraupu darosi...
Atsakyti
idedu info is vienos knygos... siaip pasiskaitymui :

Gydytoja akušerė papasakojo, kaip gimdo rūkanti moteris. Kūdikis vystosi vandenų pūslėje, kuri pripildyta vadinamo amiotinio skysčio. Prieš gimstant pūslė dažniausiai plyšta ir vandenys nubėga, tačiau kai kada kūdikis gimsta su „marškinėliais“, t. y. su sveika vandenų pūsle. Jeigu nėštumas normalus, praplėšę pūslę randame švarų, malonaus kvapo vandenį, ir jame - rausvą kūdikį. O jeigu nėštumo metu moteris rūkė arba būdavo prirūkytame kambaryje, vaisiaus vandenys drumsti, nešvarūs ir dvokia kaip rūkorių peleninė, o juose - mėlynas, pusgyvis nuo deguonies bado kūdikis. Kad bent kartą parodytų per televizorių, kaip gimdo rūkanti moteris.
Papildyta:
QUOTE(maybe24 @ 2009 02 13, 13:43)
Asmeniskai as, ne vienos mamos nemokau,neturiu tam nei noro,nei teises.Ziuriu saves ir savo vaiku,o stai issakyti savo nuomone galiu ,bet kada,kai jauciu nora.Deja,paskaicius kai kurias nuomones,kraupu darosi...

puikus pasisakimas, neturiu net ka pridurt thumbup.gif
Atsakyti
Cia toms mamoms,kurios mano,kad rukymas nera jau labai zalingas

Akivaizdus ir žalingas rūkymo poveikis nėštumui: padidėja savaiminių persileidimų dažnis (1,2 – 1,8 karto), padidėja priešlaikinių gimdymų rizika (1,2- 1,5 karto); rūkymo pasekoje dažnesnė kraujavimų rizika nėštumo metu dėl placentos pirmeigos ir jos priešlaikinio atsidalijimo. Dėl kenksmingo tabako medžiagų poveikio sulėtėja vaisiaus augimas, ir rūkančių motinų naujagimiai gimsta vidutiniškai 200 g mažesni nei nerūkančių motinų naujagimiai. Perinatalinio mirtingumo dažnis yra 25-56 proc. didesnis tarp rūkančių motinų naujagimių, lyginant su nerūkančių motinų. Pastebėta, kad kai kurių su rūkymu susiijusių perinatalinių mirčių priežastys esti dėl rimtų vaisiaus apsigimimų. Rūkančių motinų naujagimiai ir kūdikiai du kartus dažniau hospitalizuojami dėl kvėpavimo sistemos susirgimų nei nerūkančių motinų vaikai. Be to, staigios kūdikių mirties sindromo atvejų dažnis didesnis rūkančių moterų kūdikiams.

Rūkymas ir būsimoji mama

Daugelis rūkorių aimanuoja, kad mesti rūkyti - neįmanoma, ir ima vardyti daugybę priežasčių kodėl. Žinoma, jie neteisūs. Jei žmogus turi bent šiek tiek valios, jis viską gali... Ypač moteris, planuojanti pastoti arba jau besilaukianti kūdikio. Juk kalba eina apie būsimojo žmogučio sveikatą.

Cigaretės dūmas kenkia vaisiui

Kai moteris, laukdamasi kūdikio, rūko, susiaurėja placentos kraujagyslės, vaisius gauna mažiau maisto medžiagų ir deguonies. Dėl to gali sutrikti jo vystymasis arba kūdikis gimsta per mažos kūno masės. Anot Didžiosios Britanijos statistikos duomenų, rūkančios moterys net tris kartus daugiau rizikuoja pagimdyti mažai sveriančius kūdikius, be to, rūkymas net 30 proc. padidina riziką pagimdyti negyvą kūdikį.
Medikai teigia, kad rūkymas yra viena iš persileidimo, kraujavimo, priešlaikinio gimdymo priežastis. Vaikui augant, irgi gali išryškėti ilgalaikiai jo motinos rūkymo padariniai. Rūkančių motinų vaikai blogiau auga, lėčiau vystosi protiškai ir emociškai, dažniau serga kvėpavimo takų ligomis.

Visa si informacija,nera bobociu speliojimai(kaip ,kad negalima kirpti plauku nestumo metu),o mokslu,tyrimais ir ilgamete patirtimi paremti faktai
Jei negalite atsisakyti savo silpnybes ,del savo vaiko sveikatos...jusu reikalas,rukykit i sveikata

Atsakyti
QUOTE(Belekoke @ 2009 02 13, 14:31)
idedu info is vienos knygos... siaip pasiskaitymui :

Gydytoja akušerė papasakojo, kaip gimdo rūkanti moteris. Kūdikis vystosi vandenų pūslėje, kuri pripildyta vadinamo amiotinio skysčio. Prieš gimstant pūslė dažniausiai plyšta ir vandenys nubėga, tačiau kai kada kūdikis gimsta su „marškinėliais“, t. y. su sveika vandenų pūsle. Jeigu nėštumas normalus, praplėšę pūslę randame švarų, malonaus kvapo vandenį, ir jame - rausvą kūdikį. O jeigu nėštumo metu moteris rūkė arba būdavo prirūkytame kambaryje, vaisiaus vandenys drumsti, nešvarūs ir dvokia kaip rūkorių peleninė, o juose - mėlynas, pusgyvis nuo deguonies bado kūdikis. Kad bent kartą parodytų per televizorių, kaip gimdo rūkanti moteris.

man cia panasu i tarybine literatura, as rukiau iki pirmo nestumo ir dar iki jo 8sav. tada suzinojus meciau. vandenys nikotinu nekvepejo, buvo skaidrus.

as galiu suprast rukores, kad sunku mest, bet nesupratu tu kurie man tada sake, kad oi nemesk is kart, nesveika taip greit lotuliukas.gif juokdariai, jei jau as gerai jauciuosi tai ko dar rukyt.
tik negaliu suprast tu nestukiu kurios su dideliu pilvu ruko ir dar viesai, toks jausmas, kad didziuojasi
Atsakyti
QUOTE(juanita @ 2009 02 13, 21:55)
man cia panasu i tarybine literatura, as rukiau iki pirmo nestumo ir dar iki jo 8sav. tada suzinojus meciau. vandenys nikotinu nekvepejo, buvo skaidrus.

as galiu suprast rukores, kad sunku mest, bet nesupratu tu kurie man tada sake, kad oi nemesk is kart, nesveika taip greit  lotuliukas.gif  juokdariai, jei jau as gerai jauciuosi tai ko dar rukyt.
tik negaliu suprast tu nestukiu kurios su dideliu pilvu ruko ir dar viesai, toks jausmas, kad didziuojasi

kai paskaiciau sita knyga tai ir pagalvojau kelintu ji metu idomu, bet savo nuostabai pamaciau, kad 2004m doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestute87 @ 2008 12 18, 21:54)
sveikutes man cia toks klausimelis iskilo.ar galima iskart suzinojus paie nestuma mesti rukyti?ar reikia mazinti po biskiuka kad nepadaryti kunui streso o tuo paciu ir vaisiui? smile.gif

doh.gif doh.gif doh.gif iskart nemeskite jokiu budu schmoll.gif... jusu kunas stresuos...geriau isvis nemeskite, kad jusu kunas ir jusu vaisius nestresuotu...
Papildyta:
QUOTE(mazyle1985 @ 2009 02 13, 12:01)
nuejusi pas daktara viska papaskojau,ir jis man asiule taip: nervuotis yra daug blogiau negu 3-4 cigaretes i diena.... nu tokio kiekio cigareciu vaikas tik mazo svorio gali gimti bet nieko daugiau...
blink.gif
o nuo nervu ir vaika gali neisnesiuoti ir savo nervams pakenkti ir seimai taip pat.... be to nikotinas pas moteris issilaiko organizme visa gyvenima,tai tu cia mesk nemetus,nieko nepasikeis....aiksu zalos maziau bet vistiek.... taigi susitariau su gidytojoju kad sumazinus iki 4 cigareciu geriau rukysiu negu kankinsiu save,vaikeli ir aplinkinius... taip ir buvo... visa nestuma prarukiau iki 4 cigareciu i diena.... po to incidento nei karto negrese mano pilvukui persileidimo,puikiai jauciausi...ir vaikelis gime sveikas....

Jei gerai suprantu, rukyti yra sveika g.gif , nes nerukydama kankini save, vaikeli ir aplinkinius blink.gif

na gal kazkiek mazoko svorio kaip ir zadejo daktaras-3kg,bet nera jau labai mazas,be to gime nedanesiotas 1,5 saveites,nes nusprendziau nescia uzuolaidas kambari pasikeisti tai ir isvaziavau po paros gimdyti....gal jeigu gimtu laiku tai ir svoris butu normalus... dabar maziui 2 metukai,protingas ir sveikas maziukas... mazai laaaabai serga paliginus su draugiu vaikais kurios laaaaabai jau prisiziurejo save nestumo metu...

Duok Dieve jums sveikatos

dabar suzinojau kad vel nescia,saunu,pagalvojau reik mesti rukyti.... ir vel ta pati situacija,savaite nerukiau visiskai ir ka gi uzvakar vos nepraradau vaikelio.... ir vel traukiu po 4 cigaretes....
zmano organizmas jau nebegali be nikotino.... turiu noro mesti bet negaliu,iskarto man vaikeli organizmas atmeta... tai ka man daryti??? a? kas pasakys? giauzti save kad esu rukanti? nesamone,net nesiruosiu...
zinau tikrai nemazai mamu,rukanciu nestumo netu,ir pagimde jie sveikiausius vaikelius....
Kaip suprantu rukete, nes bijojote prarasti vaikeli g.gif ?

dievinu savo vaikelius.... niekad nerukau salia savo gimusio vaiko ir kitiems neleidziu nes tai tikrai kenkia,ir zindimo metu neleidziu sau  nes nikotinas tiesiai pas vaikeli keliauja... o nestumo metu jis ne is jusu plauciu maitynasi.... aisku patenka kazkiek ir jam,bet nustojus rukiti  kokiam 3 nestumo men galite padarytri dar blogiau...
Ar jus esate tuom tikra g.gif ?

pas tukancias mamas,metus rukyti,vaikeliui gali pritrukti smegenims medziagu,nes nustojus rukyti kraujagislese atsiranda oro,ir  tai gali pakenkti ne tik nestumui bet ir vaikui...cia ne mano nuomone,o daktaru...
tai tiek norejau parasyti.....
esi puiki mama,ir nekaltinu saves del to kad parukau kartais.... puikiai jauciuosi,nezinau ka reiskia toksikoze,galvos svaigimas ir panasiai... jauciuosi geriau nei nerukancios sveikuoles...  mirksiukas.gif

Klausimas gal ir ne i tema, bet kiek klasiu jus esate baigusi g.gif ?

Atsakyti
QUOTE(arbuzina @ 2009 02 14, 15:22)
doh.gif  doh.gif  doh.gif iskart nemeskite jokiu budu schmoll.gif... jusu kunas stresuos...geriau isvis nemeskite, kad jusu kunas ir jusu vaisius nestresuotu...
Papildyta:

ta pati pasake ir gydytojas.... manau jis geriau zino.... aisku nesakau gi kad cia gerai,bet jeigu mano organizmas taip reaguoja tai ka dabar.... nerukau as stovedama stoteleje,arba prie poliklinikos.... visada parukau bendram kolidoriuje...
Atsakyti
QUOTE(mazyle1985 @ 2009 02 13, 12:01)
nu nereikia jau taip greztai mamytes.... nevarykite dievo i medi  doh.gif

savęs negailit,tai bent vaiko pagailėkit doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mazyle1985 @ 2009 02 14, 15:59)
ta pati pasake ir gydytojas.... manau jis geriau zino.... aisku nesakau gi kad cia gerai,bet jeigu mano organizmas taip reaguoja tai ka dabar.... nerukau as stovedama stoteleje,arba prie poliklinikos.... visada parukau bendram kolidoriuje...

sunku daugiau ka nors komentuoti blink.gif, bet tiesiog idomu, o kodel jus rukote bendram kolidoriuje g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(arbuzina @ 2009 02 14, 17:37)
sunku daugiau ka nors komentuoti blink.gif, bet tiesiog idomu, o  kodel jus rukote bendram kolidoriuje g.gif ?
kuo gilyn i miska ,tuo daugiau medziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arbuzina @ 2009 02 14, 19:37)
sunku daugiau ka nors komentuoti blink.gif, bet tiesiog idomu, o  kodel jus rukote bendram kolidoriuje g.gif ?

o kur dar? be to visi kaiminai yra rukantis ir taip pat ruko kolidoriuje
Atsakyti