Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

QUOTE(Liberty_83 @ 2008 12 28, 21:19)
as ir planuoju vaikuti, tai abu metame rukyti nuo sausio1d. smile.gif keleta menesiuku palauksime, pastiprinsime sveikatas ir kibsime i darbus smileysex.gif
Tikiuosi kad lengvai pavyks atsisakyti sio  bjauraus iprocio / ydos/priklausomybes  g.gif

Nauji metai-gera pradzia ,geriems darbams smile.gif belieka palinketi stiprios valios smile.gif
Atsakyti
Jau nerukau kokius 5 men. 4u.gif nera jau taip sunku mesti...svarbu gera pradzia padaryt mirksiukas.gif
Atsakyti
Sako, kad kiekvienam individualiai - vienam lengva mest, kitam sunku. Mano galva, svarbiausia motyvacija.
Su pirma mečiau, kai tik sužinojau. Buvau rūkius kelis metus (praktiškai, išvis be stažo) smile.gif Buvo lengva - sužinojau, ir nustojau. O ir draugų kaip tik nepasitaikė, nes ištekėjus atitolom.
Kai baigiau maitint, rūkyt pradėjau vėl.
Dabar vėl mečiau, kai tik sužinojau, kad laukiuosi (maždaug 7 m. rūkymo) doh.gif . Ir vėl nesunkiai. Sunkiau buvo tik tas, kad draugai aplink rūkė, o aš kaip nerūkanti pradėjau atrodyt KEISTAI blink.gif Tai pradžioj eidavau pastovėt už kompaniją - vis vaikščiojau aplink, bandydama surast, į kurią pusę dūmai neina, ir burbėjau, ko čia taip smirda lotuliukas.gif
Tikiuosi, kol maitinsiu 2.gif kainos pakils tiek, kad daugiau nebepradėsiu rolleyes.gif - bus kita motyvacija.

Tai va, todėl ir manau, kad svarbiausia - motyvacija. Jei būčiau rūkius nėštumo metu, sąžinė mane būtų negyvai sugraužus.
Atsakyti
na taip pritariu...pas mane seimoj visi ruko...man uzteko motyvazijos mesti... blush2.gif kai kurios net nesusimasto...net nesistengia mesti arba mazinti ,bent jau...mano sese ruke ,vaikas sveikas...bet ka gali zinoti kas gal nutrikti g.gif
Atsakyti
Sveikos. Kai as suzinojau, kad laukiuosi su pirmu, is karto mesti negalejau, nes rukiau labai labai daug - po pakeli per diena. Taigi vis tiek sutraukdavau po kelias cigaretes. Kai buvau 2 nestumu menesiu, tada neberukiau visai ir iki siol neberukau. Bijau pradeti, nes esu simtus kartu metusi rukyti pries tai ir vel pradejusi. Siuo etu vel laukiuosi, tai net minciu nekyla. smile.gif
Sekmes visoms, kurioms mete rukyti, kad nepradetumete ir taip pat visoms siprybes, kurios nori mesti 4u.gif
Atsakyti
nu nesmerkit bet as nescia parukydavau,i diena bent cigarete...ir vaikiukas sveikas 10pagal apgar,neserga....kitos kaimuose girtos su pilvais vartos vidury gatves ir pagimdo sveikus vaikus,o kitos kurios neruke negere pagimdo vaikus su negalia...cia jau kaip dievas duos,aisku rukant ta tikimybe didesne kazkiek,bet nera taip ziauriai blogai kaip cia ispustas burbulas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(simute19 @ 2009 01 05, 00:20)
nu nesmerkit bet as nescia parukydavau,i diena bent cigarete...ir vaikiukas sveikas 10pagal apgar,neserga....kitos kaimuose girtos su pilvais vartos vidury gatves ir pagimdo sveikus vaikus,o kitos kurios neruke negere pagimdo vaikus su negalia...cia jau kaip dievas duos,aisku rukant ta tikimybe didesne kazkiek,bet nera taip ziauriai blogai kaip cia ispustas burbulas schmoll.gif

Manau,kiekvienos mamos sazines reikalas,kaip ji rizikuoja savo vaikeliu.Tik man atrodo bandant save pateisint, nereiketu remtis dar blogesniais pavyzdziais ax.gif

Supermamu lankytojos ne teisejos,tiesiog kiekviena isreiskia savo nuomone mirksiukas.gif

Saunu,kad tavo vaikuciui viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Na va, vakar pabaigiau skaityt Aleno Karo "lengva buda mest rukyt" - nerberukau! Ir neberukysiu. Mums penkios savaiteles, suzinojau praeita penktadieni.. Is karto nesigavo visai mest, bet pakeiciau cigaretes i pacias lengviausias ir rukiau kelias tiktai (vietoj pakelio per diena). Tikiu, kad neuzrukysiu (nors uzeina noras) 4u.gif Ir kaltes jausmo nebeliko, kad kenkiu maziukui 4u.gif
Atsakyti
man noras rūkyti dingo vos tik pamačius dvi juosteles thumbup.gif nerūkau visą nėštumą, bet negaliu sakyti, kad mečiau visam gyvenimui... Bus matyt kaip bus ax.gif
Atsakyti
Mane tai ištiko šokas pamačius vaizdelį. Išeinu iš laiptinės ir matau - stovi mano kaimynė, stumdo vežimą su lelium, šalia vos pilnametystės sulaukus draugė paskutiniuose nėštumo mėnesiuose. Ir abi gražuolės kad lupa dumelį tai lupa. Ir aišku ne tik ta nėščioji vaikui kenkia, bet ir vežimėlis paskendęs dūmuose. Ir taip, praktiškai visą dieną jos ten stovi. Tikrai beprotės schmoll.gif
Atsakyti
Aš mečiau beveik kai tik sužinojau, bet dabar kai praejo kokie pora mėn naktim vis pradėjau sapnuoti kad rūkau doh.gif Reiškias norisi blush2.gif
Atsakyti
pati ir nėščia nerūkiau ir nenėščia biggrin.gif

bet turiu draugę,kuri planavo net savo leliuką. jai tada buvo 18m. ir sužinojusi jog laukiasi - nemetė blink.gif mat jai gydytoja pasakė,kad reikia mesti po truputį,o ne iškart. ji rūkė iki pat galo. blink.gif pagimdė 3 savaitėmis anksčiau,mergytė svėrė 2,400g,ūgis 46cm. iškart po gimdymo jaunoji mama išėjo su vyru parūkyti. nemaitino savo dukrytės irgi dėl to,nes nesugebėjo mesti,tai davė nuo gimimo mišinuką nors pienuko ir turėjo. dabar jos mergytei 1m.,yra mažutė kudutė,labai nerami,visada pikta,verkia be priežasties. laimei nesirgo jokiom rimtom ligom,tik sloga. viską moka neblogai,vaikščioti pradėjo 10 mėnesių,na lyg ir normalu. bet mamytė iki šiol rūko ir dažnai net ne lauke,o kambaryje - WC. sako,kad aceit ten puiki ventiliacija. kur ir ne schmoll.gif net mašinoje rūko kai vaikas viduje. dėl tokių nesąmonių ir mano vyras su ja ir jos vyru bendrauti nenori,nenori į svečius važiuoti. Sako,jei nori,tegu savo vaiką tegu nuodija,bet mūsų mažylės nenuodys tikrai schmoll.gif o skaitosi,kad vaiką planavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mejja: 18 sausio 2009 - 12:58