Įkraunama...
Įkraunama...

Donoras

QUOTE(xlx @ 2010 06 30, 22:00)
o kada geriausia atlikti visus reikiamus tyrimus? pries mm, ar jau po ju, ar ciklo vidury.. ar tai nesudaro didelio skirtumo?

As manau,kad tikrai nesudaro jokios reiksmes kada.Gydytojos reik klaust,pasakys tiksliau.Bet kokio 1men senumo tyrimu rezultatai tikrai turetu tikti jiems (as apie moteri kalbu).Ten jums viska tiksliau paaiskins,arba galima net pasiskambinti,sesute tikrai atsakys i visus rupimus klausimus.
Atsakyti
QUOTE(nika29 @ 2010 06 30, 22:48)
As manau,kad tikrai nesudaro jokios reiksmes kada.Gydytojos reik klaust,pasakys tiksliau.Bet kokio 1men senumo tyrimu rezultatai tikrai turetu tikti jiems (as apie moteri kalbu).Ten jums viska tiksliau paaiskins,arba galima net pasiskambinti,sesute tikrai atsakys i visus rupimus klausimus.

ne taip lengva paskambint kaip maniau.. doh.gif jau penktadieny surinkau tel.nr. .. galvoju dabar tai jau iskamantinesiu, kada, kaip, kur.. .. bet staiga atėjo smegenu uztemimas ir nutrenkiau telefona sonan.. pradejo list mintys galvon, ar verta prasidet su donorinem, ar as sugebesiu mylet mazgiuka, jei jis bus neaisku kieno, ar sugebesim nuo jo nuslepti, kad nezinom, kas jo tikras biologinis tetis, o jei suzinos - ar neiseis jis ieskot tikru saknu.. unsure.gif nezinau, gal cia normali reakcija, o gal jau man stogas ciuozia..
kaip mergaites jums pavyko atsikratyti tokiu kvailu minciu? labai nenoriu prarast mane visa laika lydejusio optimizmo, taciau jauciu, kad as jo nebesulaikau.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(xlx @ 2010 07 04, 17:35)
ne taip lengva paskambint kaip maniau..  doh.gif jau penktadieny surinkau tel.nr.  .. galvoju dabar tai jau iskamantinesiu, kada, kaip, kur.. .. bet staiga atėjo smegenu uztemimas ir nutrenkiau telefona sonan.. pradejo list mintys galvon, ar verta prasidet su donorinem, ar as sugebesiu mylet mazgiuka, jei jis bus neaisku kieno, ar sugebesim nuo jo nuslepti, kad nezinom, kas jo tikras biologinis tetis, o jei suzinos - ar neiseis jis ieskot tikru saknu..  unsure.gif nezinau, gal cia normali reakcija, o gal jau man stogas ciuozia..
kaip mergaites jums pavyko atsikratyti tokiu kvailu minciu? labai nenoriu prarast mane visa laika lydejusio optimizmo, taciau jauciu, kad as jo nebesulaikau..  verysad.gif

Tavo reakcija tikrai normali.Manau visi ta isgyvena,ir kiekvienas pasirenka(nusprendzia) kaip gyventi toliau, ar gyventi is viso be vaiku,ar isivaikinti ar pasirinkti donoro varianta.
Trys variantai...ir apie kiekviena diskutuoti daug galima...

Jei ne paslaptis,kokios problemos pas tavo vyra?
Atsakyti

[/quote]

pas mano vyra azoospermija (nera nei gyvu, nei negyvu spermatazoidu.. nera net lasteliu, is kuriu gaminasi spermatozoidai.).. bet mes abu labai norim leliaus.. tik kad paskutiniu metu man uzejo prietema.. o MB sako, kad jis nori ir donorinio vaikiuko, juk dalinai jis bus ir mano, tai va..gerai, kad bent is jo jauciu toki palaikyma rolleyes.gif o dar cia paskaitineju mergaiciu sekmingas istorijas, tai kazkaip optimistines nuotaikos pasikraunu smile.gif
Atsakyti
[quote=xlx,2010 07 04, 23:17]
[/quote]
pas mano vyra azoospermija (nera nei gyvu, nei negyvu spermatazoidu.. nera net lasteliu, is kuriu gaminasi spermatozoidai.).. bet mes abu labai norim leliaus.. tik kad paskutiniu metu man uzejo prietema.. o MB sako, kad jis nori ir donorinio vaikiuko, juk dalinai jis bus ir mano, tai va..gerai, kad bent is jo jauciu toki palaikyma rolleyes.gif o dar cia paskaitineju mergaiciu sekmingas istorijas, tai kazkaip optimistines nuotaikos pasikraunu smile.gif

[/quote]
pas maniski tas pats.tik pas maniski yra tu lasteliu man atrodo,jei cia tos.neaiskios priezastys nevaisingumo.piktumas ant gydytoju ima,kad jie neiesko ir nesiulo net ieskoti priezasties,kodel taip yra.Tik pasake-susitaikykit su tuo.As kazkaip vistiek noriu zinoti,surasti ta priezasti,o dabar nezinomybe kazkokia.Ziauru is tikro,kiek asaru praverkiau...
Gal tau reikia daugiau laiko,apsiprasti su ta mintim.as tai iskart toki varianta pagalvojau,tik nezinojau ar vyras sutiks,bet visu 100proc jis buvo ir uztai.O kaip toliau bus,laikas parodys.
Atsakyti

[/quote]
pas maniski tas pats.tik pas maniski yra tu lasteliu man atrodo,jei cia tos.neaiskios priezastys nevaisingumo.piktumas ant gydytoju ima,kad jie neiesko ir nesiulo net ieskoti priezasties,kodel taip yra.Tik pasake-susitaikykit su tuo.As kazkaip vistiek noriu zinoti,surasti ta priezasti,o dabar nezinomybe kazkokia.Ziauru is tikro,kiek asaru praverkiau...
Gal tau reikia daugiau laiko,apsiprasti su ta mintim.as tai iskart toki varianta pagalvojau,tik nezinojau ar vyras sutiks,bet visu 100proc jis buvo ir uztai.O kaip toliau bus,laikas parodys.
[/quote]

na manau, kad musu atvejis yra aiskesnis - MB pries 10 metu buvo patekes i didele avarija, po kurios pora savaiciu gulejo komoj su kateteriu, kuris ir leme musu nevaisinguma - nes per ji pateko infekcija ir sunaikino viska, ka tik galejo.. jei kas butu pagalvojes, kad del kazkokio kateterio iskryps gyvenimas.. o daktairai irgi neperspejo galimu pasekmiu, juk tada dar galima buvo ta infekcija sustabdyt ir isgydyt.. bet..yra kaip ir yra..dziaugiuosi, kad bent atsirado galimybe pasinaudoti donoru smile.gif dar mums gydytojas (kaip zmogus, o ne medikas rekomendavo papildu pagert (nes sake kaip gydytojas jis neturi teises liept gerti vaistus, nes mediciniskai tai neteiseta), galbut po kazkiek laiko nors 1 spermiukas atsiras, o tada jau galima butu bandyt dirbtinai gaudyti leliuka, bet mes neturime tiek laiko.. laukti, kad gal kada nors.. todel dabar vyras geria papildus, o as meginu prisipratinti prie minties del donoro smile.gif jei netycia kazkas pasikeis del vyro, juk galima bus antra leliuka pasibandyt pagauti smile.gif aisku as cia labai i prieki zvelgiu.. gal net tas vienintelis donorinis neiseis.. unsure.gif

Papildyta:
o siaip tai as jau kai pusmeti nesulaukem leliuko, supratau, kad turim problemu, tik meginau dar neprisileisti tokiu minciu kaip tikroves, meginau pati tirtis.. nu zodziu, stumti laika, kad tik veliau suzinociau tiesa.. o per ta laika, tai jau spejau prisigalvoti ir apie donora, ir apie ivaikinima, bet kai svarstai galimybes, tai visai kitaip atrodo.. o kai supranti, kad jau nera kitos iseities, tai tiek minciu atsiranda.. doh.gif na bet aszinau, kad prasikeiksiu pati save, jei nepabandysiu bent su donoru.. smile.gif
Papildyta:
o del nezinomybes, tai jau tikrai nors nusisauk.. geriau zinoti nors ir skaudzia tiesa, bet bent zinoti.. o ne gyventi kazkokiais speliojimais.. verysad.gif
o tai gal taviskis irgi persirgo kokia kiaulyte, ar siaip kokia infekcija buvo pasigaves??
Atsakyti
[quote=xlx,2010 07 05, 00:17]
[/quote]
[/quote]

Sveikute, XLX,
Mano vyro ta pati beda, azoospermija, priezastis neaiski, nera nei infekcijos, nei vaikysteje persirgtos ligos, nei kokia trauma. Tas labai ezina, nes atrodo kad medicina visagale ir galetu rasti kazkoki atsakyma. Genetinis tyrima darem santariskes, kuris paneige fakta, kad vyras genetiskai yra nevaisingas. su tokiom ziniom jau gyvenam 7 metus. Pradzioje buvo labaisunku, tieisog tuo negalejau patiketi, ieskojom visur atsakymu, bet niekas negalejo nieko pasakyti. Viltis arba donoras arba ivaikinimas. Pries 2 metus kriepemes i Latvijos klinikas, tad 5 metai buvo galvoju svarstymu, pliusu ir minusu deliojimas. ir priejom vienintele isvada, donoras. Kaip kazkoks daktaras man pasake, kad tevas bus ta kuris uzaugins, kuris isciose girdes mano vyro balsa, jaus jo prisilietimus, matyt kaip pilvukas auga, jis, vyras dalyvaus siame procese. Tad musu viltis tik donoras. Su ta mintimi susitaikeme, vyras labai palaiko, stengiasi visai imanomais budais padeti, palaikyti. As ji myliu toki koks jis yra. Ir jei dievas neduos ir su donoru galimybes buti tevais - tai toks jau musu likimas. Tiesiog norisi isbandyti, kad kazkada netektu gailetis.
Tad linkiu jums pradziai rasti ramybe, pasitikejima vienas kitu ir kantrybes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruzele07: 05 liepos 2010 - 15:13

Sveikute, XLX,
Mano vyro ta pati beda, azoospermija, priezastis neaiski, nera nei infekcijos, nei vaikysteje persirgtos ligos, nei kokia trauma. Tas labai ezina, nes atrodo kad medicina visagale ir galetu rasti kazkoki atsakyma. Genetinis tyrima darem santariskes, kuris paneige fakta, kad vyras genetiskai yra nevaisingas. su tokiom ziniom jau gyvenam 7 metus. Pradzioje buvo labaisunku, tieisog tuo negalejau patiketi, ieskojom visur atsakymu, bet niekas negalejo nieko pasakyti. Viltis arba donoras arba ivaikinimas. Pries 2 metus kriepemes i Latvijos klinikas, tad 5 metai buvo galvoju svarstymu, pliusu ir minusu deliojimas. ir priejom vienintele isvada, donoras. Kaip kazkoks daktaras man pasake, kad tevas bus ta kuris uzaugins, kuris isciose girdes mano vyro balsa, jaus jo prisilietimus, matyt kaip pilvukas auga, jis, vyras dalyvaus siame procese. Tad musu viltis tik donoras. Su ta mintimi susitaikeme, vyras labai palaiko, stengiasi visai imanomais budais padeti, palaikyti. As ji myliu toki koks jis yra. Ir jei dievas neduos ir su donoru galimybes buti tevais - tai toks jau musu likimas. Tiesiog norisi isbandyti, kad kazkada netektu gailetis.
[/quote]

uzjauciu tave boruzele.. tikrai suprantu tave unsure.gif mes irgi norim padaryti viska, kad nereiketu gailetis.. ir labai dziaugiuosi, kad yra tokiu vyru kaip mano, ir kaip tavo, ir kaip kitu mergaiciu, kurie sugeba suprasti, palaikyti ir padrasinti rolleyes.gif
bet kaip suprantu, jus dar nebandete su donoru? ar as cia kazka ne taip iskaitau..?
Atsakyti
[quote=xlx,2010 07 05, 22:36]
Sveikute, XLX,
[/quote]
uzjauciu tave boruzele.. tikrai suprantu tave unsure.gif mes irgi norim padaryti viska, kad nereiketu gailetis.. ir labai dziaugiuosi, kad yra tokiu vyru kaip mano, ir kaip tavo, ir kaip kitu mergaiciu, kurie sugeba suprasti, palaikyti ir padrasinti rolleyes.gif
bet kaip suprantu, jus dar nebandete su donoru? ar as cia kazka ne taip iskaitau..?
[/quote]

Su donoru jau bandem, jau atliktos 6 IUI, ir toliau ta darysim, vakar buvo atlikta IUI, tad belieka laukti rezultatu, tikiuosi, kad kazkada sekme ir mus lydes smile.gif
Kokie tyrimai vyrui atlikti?
Atsakyti
Su donoru jau bandem, jau atliktos 6 IUI, ir toliau ta darysim, vakar buvo atlikta IUI, tad belieka laukti rezultatu, tikiuosi, kad kazkada sekme ir mus lydes smile.gif
Kokie tyrimai vyrui atlikti?
[/quote]

6 IUI? ir is kur tiek stiprybes.. 4u.gif na tikrai linkiu, kad sis kartas butu sekmingas ax.gif pradedu laikyti ir as kumstukus uz tave mirksiukas.gif
o kurioj klinikoj dareisi IUI?
vyrui atliktos spermogramos, paseliai, hormonai ir TESA. Genetiniu tyrimu nedarem, kadangi gydytojas sake, jog tai beprasmiska.. tai vat daugiau nieko ir nebetyrem unsure.gif

Papildyta:
Ir mums andrologas parašė receptą vaistams, bet įspėjo kad jų taip nemokino, kad mažai šansų kad padės, bet gi stebuklų būna ir leido patiems apsispręs vartot juos ar ne...tai mes pasišnekėjom ir nutarėm negert jų, bent jau kol kas, tik maisto papildus. Būtent taip pasakiau vyrui kai jau apsisprendė pabandyt su donoru smile.gif , sakiau tegul tik nors vienas atsiranda ir bandysim, tiek kartų kiek tik leis sveikata ir finansai..
Gal galėtumėt pasidalint info, kurioje klinikoje jūs bandėt ar bandysit, pas kokį gydytoją. Bandžiau skambint praeitą savaitę į EGV kliniką, bet nieks nekėlė ragelio, gal atostogauja...gal žinot iki kada, ir kokią ciklo dieną geriau važiuoti?
P.S. labai atsiprašau kad taip išsiplečiau 4u.gif
[/quote]

liudna verysad.gif as praeita savaite irgi zadejau skambinti i EGV, bet sudepresavau ir nebepaskambinau.. o dabar gailiuosi.. noreciau jau rugsejo menesi pabandyti pirma IUI, bet neisivaizduoju dar nuo ko pradet, kada geriausiai tenai nuvaziuot.. doh.gif
Atsakyti

Gal galėtumėt pasidalint info, kurioje klinikoje jūs bandėt ar bandysit, pas kokį gydytoją. Bandžiau skambint praeitą savaitę į EGV kliniką, bet nieks nekėlė ragelio, gal atostogauja...gal žinot iki kada, ir kokią ciklo dieną geriau važiuoti?

[/quote]
As buvau geguzes vid. embrions klinikoje.Kaip jie man sake,paemiau paskutini donora.
Ir jis buvo sekmingas smile.gif
O pirmiausia reiktu nuvaziuoti Jums konsultacijai jei pirma karta.
Atsakyti
Labas mergaites, norejau paklausti, kas lanketes LV, gal kartais esate pasidariusios terminu zodyneli koky (rusu-lietuviu)? smile.gif greitu laiku vaziuosiu konsultacijai.. o net nezinau kaip menesines vadinasi.. doh.gif gal padetumet bedoje blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti