Įkraunama...
Įkraunama...

Donoras

QUOTE(Justytė @ 2009 03 01, 17:46)
Teoriskai saldo, praktiskai- ne. Nes atgaivinti saldytus spermatozoidus yra ''misija neimanoma''. Visai kitas reikalas embrioniukai, jie kazkaip atsparesni tom temperaturom.

na siaip tai tikrai atliekama ir praktiskai pas mus,mums tai butu dare,jei pas vyra butu rade,tai matyt ta misija ir nera tokia neimanoma mirksiukas.gif beje,kaip pati manai kam tada spemos bankai,juk i klinikas jie siuncia sperma uzsaldyta ir tik ja atsildzius ji yra naudojama ax.gif jei LT jos ir nesaldo,tai manau,kad labiau delto,jog neprasidetu taip vadinamas spermos pardavinejimas,na bent jau as taip manau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimute222: 01 kovo 2009 - 20:48
QUOTE(rimute222 @ 2009 03 01, 20:42)
na siaip tai tikrai atliekama ir praktiskai pas mus,mums tai butu dare,jei pas vyra butu rade,tai matyt ta misija ir nera tokia neimanoma mirksiukas.gif beje,kaip pati manai kam tada spemos bankai,juk i klinikas jie siuncia sperma uzsaldyta ir tik ja atsildzius ji yra naudojama ax.gif jei LT jos ir nesaldo,tai manau,kad labiau delto,jog neprasidetu taip vadinamas spermos pardavinejimas,na bent jau as taip manau blush2.gif

Is dalies tu teisi 4u.gif Bet praktika yra tokia. Spermos bankams surenkama sperma yra daugiau nei idiali (a ir b klase) ju ten simtais mln skaiciuoja, kad vienas kitas simtas tukstanciu neisgyvens nieko baisaus. O musu yra pavieniai c ir d. Sitokiu atveju butu nepaskaiciuotas -emocinis islaidavimas.
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 03 02, 00:01)
Is dalies tu teisi  4u.gif  Bet praktika yra tokia. Spermos bankams surenkama sperma yra daugiau nei idiali (a ir b klase) ju ten simtais mln skaiciuoja, kad vienas kitas simtas tukstanciu neisgyvens nieko baisaus. O musu yra  pavieniai c ir d. Sitokiu atveju butu nepaskaiciuotas -emocinis islaidavimas.

sutinku thumbup.gif suprantu,ka ir tu norejai pasakyt juk ir as tau sakau,kad mums butu uzsalde tuos pavienius ir tada dare su atsildytais,nezinau,kiek butu atsigave,bet faktas tas,kad butu dare butent taip ir jei sitai atlieka,tai vadinasi kazkiek ju gali isgyvent,as apskritai esu nustebusi anglu medicina,bet gydydamasi pas juos jauciuosi geriau negu LT,manau,kad jie tikrai daugiau pazenge ir toj srity,ir bendravimu su pacientais 4u.gif
Atsakyti
[quote=Liudnute,2009 02 27, 13:09]
Siandien pas mane labai optimistines mintys smile.gif Tikiu kad viskas bus gerai ,nzn ar kad jus visos taip nuteikinejam ar kad mano brangusis labai uzsispyre darytis tyrimus smile.gif Dar pasvarsciau kad nera jau tokia neimanoma suma smile.gif manau per puse metu galima susitauputi ant TESA IVF ir ISCI. Dabar planuojam susitaupyti ant TESA ir keliaut pas daktarus kad dar karta padarytu pilna spermos tyrima ir jei vel siulys daryti TESA. Tik man klausimas jei ras geru spermiuku tai juos uzsaldys ir laikys kol prireiks mum ju ar iskarto tada reikia daryti IVF?

Aš tik kiekvieną kartą čia skaitydama galvoju, kiek daug tokių situacijų.. kad vyrukams šios bėdos yra... pas mus analogiškai... na ką po spermogramos.. darėmes TESA... rezultatas buvo vis tiek toks pats.. nerado ten nei vieno... jokio... o yra variantai kuomet randa.... tuomet aišku.. pinigeliu daug reikia, nes viską pakartotinai reikia daryti.. plius stimuliacijos ir visa kita...
kiti tyrimai vyrui darytis hormonus ir genetika.. tai tiesiog patvirtina arba paneigia tam tikrus dalykus... mes tai nei viena nei kita nedarėme.. na pasvarscius.. nieko tai nepakeistu... tik dar kol viską susiorganizuotum... tai menuo kitas tuščių vilčių praeitų.. na kaip vienas gydytojas pasakė, galbūt grubiai gal kaip - neturėkite vilčių, jei jau nerado nieko tai ir neatsiras... o žinoti kad tai genetika... ką tai pakeis... nieko - jų ten vis tiek neatsiras.. nes gydymo jokio kito nėra ... nes zinau irgi daug atvejų kai viskas padaryta... visiskai pilni tyrimai ir rezultate,, nieko... ir dar be to tie tyrimai buna geri nerodo nukrypimu ... o spermiukai nesigamina...
Na gal pernelyg išsiplėčiau... bet tam čia ir esame jog savąja patirtimi pasidalintumėm...
O TESOS procedura, na ten nieko pernelyg baisaus nera.. tik baisiausia man gal buvo vyro busena po narkozes... kadangi jis jų buvo neturėjęs ir as nebuvau maciusi zmogaus po jos,, tai man ten buvo baisu.... nesupratau kas vyksta... o paskui buvo daug skaudziau kai gydytojas pasake... kad geru ziniu neturiu... ax.gif
Atsakyti
[quote=zirzilialia,2009 03 02, 18:48]
[quote=Liudnute,2009 02 27, 13:09]
Siandien pas mane labai optimistines mintys smile.gif Tikiu kad viskas bus gerai ,nzn ar kad jus visos taip nuteikinejam ar kad mano brangusis labai uzsispyre darytis tyrimus smile.gif Dar pasvarsciau kad nera jau tokia neimanoma suma smile.gif manau per puse metu galima susitauputi ant TESA IVF ir ISCI. Dabar planuojam susitaupyti ant TESA ir keliaut pas daktarus kad dar karta padarytu pilna spermos tyrima ir jei vel siulys daryti TESA. Tik man klausimas jei ras geru spermiuku tai juos uzsaldys ir laikys kol prireiks mum ju ar iskarto tada reikia daryti IVF?
Aš tik kiekvieną kartą čia skaitydama galvoju, kiek daug tokių situacijų.. kad vyrukams šios bėdos yra... pas mus analogiškai... na ką po spermogramos.. darėmes TESA... rezultatas buvo vis tiek toks pats.. nerado ten nei vieno... jokio... o yra variantai kuomet randa.... tuomet aišku.. pinigeliu daug reikia, nes viską pakartotinai reikia daryti.. plius stimuliacijos ir visa kita...
kiti tyrimai vyrui darytis hormonus ir genetika.. tai tiesiog patvirtina arba paneigia tam tikrus dalykus... mes tai nei viena nei kita nedarėme.. na pasvarscius.. nieko tai nepakeistu... tik dar kol viską susiorganizuotum... tai menuo kitas tuščių vilčių praeitų.. na kaip vienas gydytojas pasakė, galbūt grubiai gal kaip - neturėkite vilčių, jei jau nerado nieko tai ir neatsiras... o žinoti kad tai genetika... ką tai pakeis... nieko - jų ten vis tiek neatsiras.. nes gydymo jokio kito nėra ... nes zinau irgi daug atvejų kai viskas padaryta... visiskai pilni tyrimai ir rezultate,, nieko... ir dar be to tie tyrimai buna geri nerodo nukrypimu ... o spermiukai nesigamina...
Na gal pernelyg išsiplėčiau... bet tam čia ir esame jog savąja patirtimi pasidalintumėm...
O TESOS procedura, na ten nieko pernelyg baisaus nera.. tik baisiausia man gal buvo vyro busena po narkozes... kadangi jis jų buvo neturėjęs ir as nebuvau maciusi zmogaus po jos,, tai man ten buvo baisu.... nesupratau kas vyksta... o paskui buvo daug skaudziau kai gydytojas pasake... kad geru ziniu neturiu... ax.gif
[/quote]
Genetika reiktu issitirti, tada matytumet savo galimybiu ribas.
P.s. As manau, kad kazkada gal net po 10 ar 15 metu genetika bus galima kiek koreguoti vaistais. Jie bus panasus i dabar naudojamus artritui gydyti (enbrel ar jo analogus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justytė: 02 kovo 2009 - 19:06
QUOTE(Justytė @ 2009 02 28, 00:06)
Taip dabar turim kelis, bet nesuprantam is kur. Nes nustate, kad vienas genas parejes(tiksliau jo niekada ir nebuvo)
As jau rasiau: pirmiausia pasidaryk pakartotini trumpa spermos tyrima, kamuoliuku ecoskopija( taip atmesi varikocele ir obstrukcija, o gal, tavo laimei, ka nors ras), hormonus visus keturis (pradziai).  As galeciau kirsti lazybu del auksto fsh. Taip sutaupysi 1500lt. Spermatozoidu nesaldo. Per ivf reikes kitos TESos

pas mus buvo labai aukštas FSH, tai gydytoja irgi paminėjo, kad yra toks dalykas kaip TESA, tačiau mums jo nebesiūlė - sakė tik išleisit pinigus unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, nesu visai naujoke cia, tik prisiregistravau nauju niku nes nelabai norreciau kad atpazintu pazistami.
Esu 22 metu istekejusi moteris, esu gan jauna bet diagnoze nepavydetina.
Nuo pacios mazens vaikai buvo gyvenimo stebuklu ir atrode kai tik istekesiu visada ju turesiu ir tikrai ne viena.
Istekejau, jau netycia kaip ir pradejome apie juos svajoti bet staiga dingo menesines, pagalvojau kad nuo streso, praejo vienas menuo, antras, prasidejo trecias kreipiausi i gydytojus. Padare kraujo tyrimus FSH 80 DIAGNOZE: kiausydziu nefukcionavimas, vienintele gilimybe tureti vaikuti IVF su donores kiausialaste. Ilgai negalejau patiketi, gydytojas paskire pakaitine hormonu terapija, ilgai negalejau patiketi, vaistu negeriau tikejau kad tai klaida, po menesio pakartoti kraujo tyrimai FSH 101. Bei LH labai padidejes, E2 labai sumazejes.
Geriu vaistus (pakaitine hormonu terapija), laukiu neuzilgo turi prasideti mmmm...
zinau kad galimybes paciai susilaukti vaiku visiskai nera bet tikejimas manes neapleidzia, bet visties turiu galvoti apie IVF, nors cia tam kad atsilieptu mamos pastojusios po IVF su donorem kiausialasciu, pasotoku kur viskas vyko, is kielinti IVF pastojot, kaip su donorem ???? jeigu galima visiskai viska, noriu daugiau zinoti, tiksliai nezinau kiek viskas kainuoja visur rasosi kiek kainuoja IVF bet o kaip del donores???? Ir dar turiu sese gal ji galetu butu donore, ji neatsisako bet pati nezinau ar noriu del daugeliu prezasciu nors sautykiai su sese labai labai arti, draugiski ir t.t.
Jeigu taip atsitiktu kad sese galetu buti donore ar jai tai nepakenktu??? ji savo vaikuciu kolkas neturi.
Prasau mamos buvusios mano padetyje atsiliepkit.
Ir dar zinau kad lietuvoje kaip ir neatlieka su donores kiausialaste IVF, bet viena gydytoja man pasake kad darytu jeigu rasciau pati donore kaip suprasti????
Va situacija tokia kokia yra verysad.gif
Atsakyti
Aida, nenusimink, musu kaimynai latviai leidzia donoryste, ten yra labai geru kliniku console.gif Parasysiu tau i az vieno zmogiuko nica, kuris turi daug ir tikslios info apie latviu klinikas, medikus ir donoryste.
Beje musu forume yra dariusiu su donorinem, rezultatas - nuostabus vaikelis smile.gif

Del sesutes as turbut bijociau blush2.gif ypac, kai ji dar neturi savu vaikiuku, bet jus turbut jau esat apsnekejusios visokius variantus. Sekmes tau didziules nestuke.gif
Atsakyti
ir dar aida12 siulau pasiskaitineti siame skyrelyje esancia tema Donoras, ten rasi daug informacijos apie galimybe daryti Latvijoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aida12 @ 2009 03 07, 00:29)
Sveiki, nesu visai naujoke cia, tik prisiregistravau nauju niku nes nelabai norreciau kad atpazintu pazistami.
Esu 22 metu istekejusi moteris, esu gan jauna bet diagnoze nepavydetina.
Nuo pacios mazens vaikai buvo gyvenimo stebuklu ir atrode kai tik istekesiu visada ju turesiu ir tikrai ne viena.
Istekejau, jau netycia kaip ir pradejome apie juos svajoti bet staiga dingo menesines, pagalvojau kad nuo streso, praejo vienas menuo, antras, prasidejo trecias kreipiausi i gydytojus. Padare kraujo tyrimus FSH 80 DIAGNOZE: kiausydziu nefukcionavimas, vienintele gilimybe tureti vaikuti IVF su donores kiausialaste. Ilgai negalejau patiketi, gydytojas paskire pakaitine hormonu terapija, ilgai negalejau patiketi, vaistu negeriau tikejau kad tai klaida, po menesio pakartoti kraujo tyrimai FSH 101. Bei LH labai padidejes, E2 labai sumazejes.
Geriu vaistus (pakaitine hormonu terapija), laukiu neuzilgo turi prasideti mmmm...
zinau kad galimybes paciai susilaukti vaiku visiskai nera bet tikejimas manes neapleidzia, bet visties turiu galvoti apie IVF, nors  cia tam kad atsilieptu mamos pastojusios po IVF su donorem kiausialasciu, pasotoku kur viskas vyko, is kielinti IVF pastojot, kaip su donorem ???? jeigu galima visiskai viska, noriu daugiau zinoti, tiksliai nezinau kiek viskas kainuoja visur rasosi kiek kainuoja IVF bet o kaip del donores???? Ir dar turiu sese gal ji galetu butu donore, ji neatsisako bet pati nezinau ar noriu del daugeliu prezasciu nors sautykiai su sese labai labai arti, draugiski ir t.t.
Jeigu taip atsitiktu kad sese galetu buti donore ar jai tai nepakenktu??? ji savo vaikuciu kolkas neturi.
Prasau mamos buvusios mano padetyje atsiliepkit.
Ir dar zinau kad lietuvoje kaip ir neatlieka su donores kiausialaste IVF, bet viena gydytoja man pasake kad darytu jeigu rasciau pati donore kaip suprasti????
Va situacija tokia kokia yra  verysad.gif

jau jai parasiau.
lauksiu atsakymo.
Aciu.
Atsakyti
...as irgi pasisakyciau pries visokias seses ir t.t.viena diena atrodo santykiai pasieke auksciausia lygi, o kas zino,kas bus po 10 metu....geriausia,tai kita donore,paciai bus ramiau,paskui lyginsi visa gyvenima i ka vaikas labiau panasus:i sese ar i save....kam to reikia...beje,as irgi nusiusiu tau kontakta zmogaus,perejusio visa sita...dideliausios tau sekmes
Atsakyti
Mergytės, ar kas iš mūsų forumo darė su donorine sperma ir su donorinėm kiaušialąstėm (ta prasme-įsodino grynai "donoriuką")? Labai laukiu į až.
Atsakyti