Įkraunama...
Įkraunama...

Donoras

QUOTE(Fea @ 2008 10 04, 11:56)
cia visu pirma buvo jumoras, jeigu nesupratai smile.gif
o antra- esu tikrai apie tai galvojus, nes buvo visai reali galimybe, kad mano vyras VISISKAI nevaisingas..taigi apmasciau tikrai viska. ir ne ant bajerio jau. plius kiekvienoj seimoj, jei jau rimtai, yra atskira situacija, ne visi yra jaunavedziai, ne pas visus santykiai idealus, ne visu vyrai vienodai pozityviai masto ir tt.ir pan. taigi nera cia jau tokios nesamones. neliepiu gi jums skirtis su vyrais, uzuot kankinusisi su dirbtiniais ar donorais! nesu gi as trenkta kazkokia smile.gif
o pajuokaut kartais sveika tokioj mus visas jungiancioj liudnoj situacijoj  mirksiukas.gif kitaip visaip nuprotetume 4u.gif
nepyk, jei kazkaip izeidziau 4u.gif

Na taip šioje situacijoje nuprotėti tikrai galima... ir sprendimuspriiminėti žiauriai sunku... verysad.gif žinoma kad kiekvieno situacija yra kitokia... tačiau kaškaip ką jau mums davė tą ir reikia išgyventi.... doh.gif
Atsakyti
Nemanau, kad tokioje situacijoje galima juokauti, nes tai yra didelis isbandymas kiekvienai porai, tai yra taip skaudu.
Tad suprantu jus, bet tai yra skirtingi dalykai kai vyras dar turi kazkiek tai gyvu spermotozoidu, su kuriais galima kazka daryti, bet kai nera nei vieno, ir tu zmogus nezinai kodel ju nera. Tai cia jau ne juokas!
Atleiskit kad nesuprantu tokiu juoku!
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2008 10 04, 12:34)
O labiausiai nesutinku su tavo pasakymu "paprasciausias budas -pakeist vyra i vsio".
Geriau tokiu nesamoniu nerasyk

Man atrodo kiek zmoniu, tiek nuomoniu, be reikalo skaudinates 4u.gif
Vienam tai isvis nepriimtinas budas, o kitam pats paprasciausias, be to tai labai priklauso nuo tarpusavio santykiu, nuo vyro poziurio i sia problema ir jos sprendima ir galu gale tai yra vienas is problemos sprendimo budu.
Man asmeniskai toks sprendimas irgi nepriimtinas, nes savo ateiti noriu sieti su dabartiniu vyru, noriu jo vaiku, noriu kartu patirti nestumo, gimdymo, vaiku auginimo dziaugsma ir siaip gyvenima.
Bet prisipazinsiu, kad esu pagalvojusi apie viska. Vyrai tokie sutverimai, is kuriu retas nugyvena sazininga gyvenima, dauguma ansciau ar veliau paslysta. Todel kartais pagalvoju, kad vis tik neesu apsaugota nuo tokio varianto likti prie suskilusios geldos unsure.gif , na bet tuom mano baimes ir baigiasi, pamastymais.
O gydytoja man ne viena karta yra lyg tarp kitko pasakiusi, jog su kitu vyru buciau seniai pastojusi,
nervas tada paimdavo, gi jei butu toks budas priimtinas vaisingumo klinikoj nepalikciau desimtis tukstanciu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isabele: 04 spalio 2008 - 18:43
Sutinku su nuomone, kad vyrą reikia keisti tuo atveju, jeigu jis yra visiškas egoistas ir arba nesitiria, arba išsityręs nesutinka, kad žmona pastotų su donoro sperma...
Nors aš iš savo artimo draugo (alia brolio) irgi sulaukiau nuostabos iš serijos: kam tu vyrui pasakei jo diagnozę? O jeigu tau nepavyks su jo sperma pastoti....?
Bet aš žinau, kad taip sau tyliai niekada negalėčiai nuvažiuoti "į kairę" pastojimui....tam, kad išsprėsčiau vaisingumo problemą.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 10 04, 22:01)
Sutinku su nuomone, kad vyrą reikia keisti tuo atveju, jeigu jis yra visiškas egoistas arba išsityręs nesutinka, kad žmona pastotų su donoro sperma...

Mums gydytoja siule toki varianta, bet vyras stojasi piestu, nu tiesa, pas ji normospermija. Bet manau, jei ir butu labai tragiska kokia situacija, jis nesutiktu. Sako jau tada geriau is vaiku namu, vis vien ne mano. Cia grynai veikia vyriskasis faktorius. Ir nepadeda aiskinimai, kad juk as isnesiociau ta vaikuti, jis nuo pat pradziu jaustu musu emocijas, augtu musu aplinkoj ir pan. Bet va ne jis apvaisina doh.gif
O as, nors gydyt. teigia, kad su kiausialastem viskas tvarkoj, ryzciausi bandyti su donorinem, gal pvz. su kitos moters visai kitaip sureaguotu.
Ai tie diedai, parkes ima tiktai ir psio
Atsakyti
Izabele- gal dar pribręs g.gif duok dar laiko.... Kažkiek suprantu vyrą. Bet mano supratimu jis praėjus kažkuriam laikui turi pribręsti.
Man, atsiprašau, bet kvailas pasakymas: jeigu jau ne mano, tai geriau iš vaikų namų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isabele @ 2008 10 04, 21:43)
tai va, kas zino kaip butu, jeigu butu. Bet kiek esam kalbeje, niekas nesikeistu, jis niekada nesutiks su donoryste. Jam tai ne jo vaikas, ne jo kraujas ir taskas. Vat jei rinktumemes kiausialasciu donoryste jis sutinka, nes as atseit vis viena patirciau ka ir noriu patirti, nestuma, vaikelio gimima.

O jo neveikia tokie argumentai, kad vaikelis išnešiotas kad ir su donoro sperma, turės dalelę tavęs. O tave juk vyras myli. Plius jis matys visą tavo nėštumą, patirs visas emocijas. Plius atsiprašau, bet nėštumo metu tu nesivoliosi girta kur patvoryje...ir pan.
Ar jam- jeigu ne mano genai, tai jau tada geriausiai- niekieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 04 spalio 2008 - 20:48
QUOTE(Laimė @ 2008 10 04, 22:41)

Man, atsiprašau, bet kvailas pasakymas: jeigu jau ne mano, tai geriau iš vaikų namų doh.gif

taip, tai labai egoistiskas poziuris
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 10 04, 22:47)
O jo neveikia tokie argumentai, kad vaikelis išnešiotas kad ir su donoro sperma, turės dalelę tavęs. O tave juk vyras myli. Plius jis matys visą tavo nėštumą, patirs visas emocijas. Plius atsiprašau, bet nėštumo metu tu nesivoliosi girta kur patvoryje...ir pan.

butent taip yra, kaip tu parasei paskutini sakini, deja sad.gif
O del tos normospermijos...yra kitu bedeliu ir karts nuo karto ta sperma buna ribine, na zodziu yra ivardintos vyriskos problemos, gal ten per ivf dar atplaudami ka nors mate, as nzn. Gydytoja tiesiai sviesiai pasake bandyti donora, cia as raminu, kad jo nereikia, kad bus viskas gerai, nes vyras ziauriai sureagavo
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 10 04, 21:47)

na man irgi buvo toks teisingumo - lygybės principas buvo suveikęs, kai sužinojom, kad vyriškis negali turėt vaikų. nors pas mane pačią policistinės kiaušidės. buvau pasirįžus įsivaikinti. bet vyras pats paprotino, kad galim svarstyt donoro galimybę. beje, nėštumas ir lėlytė nuostabūs dalykai wub.gif džiaugiuos, kad pasiryžau.
beje, daug kas sako, kad mergytė į tėtį labai panaši smile.gif

QUOTE(Isabele @ 2008 10 04, 22:03)
Gydytoja tiesiai sviesiai pasake bandyti donora, cia as raminu, kad jo nereikia, kad bus viskas gerai, nes vyras ziauriai sureagavo

jei vyras labai stipriai sureagavo, tai gal tiesiog jam reikia laiko apsiprast su mintim.
Atsakyti
O kazin siuntima pas genetikus gali israsyti andrologas? Ar mikrodelecijos tyrimui ir kariotipui rasomas vienas siuntimas?
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2008 10 04, 19:10)
Nemanau, kad tokioje situacijoje galima juokauti, nes tai yra didelis isbandymas kiekvienai porai, tai yra taip skaudu.
Tad suprantu jus, bet tai yra skirtingi dalykai kai vyras dar turi kazkiek tai gyvu spermotozoidu, su kuriais galima kazka daryti, bet kai nera nei vieno, ir tu zmogus nezinai kodel ju nera. Tai cia jau ne juokas!
Atleiskit kad nesuprantu tokiu juoku!

sutinku su tavim,vis bandai save tokiu atveju ramint,bet kai realiai pagalvoji,tai be galo skaudu,nezinau as kartais galvoju,kad man labiau skauda negu mano vyrui unsure.gif o sunkiausia tai taip pat,kad po tiek begales visokiausiu tyrimu niekas neranda priezasciu,mane tas manau truputi apramintu,o dabar net nezinai,kokdel dabar taip nutiko verysad.gif
Atsakyti