svetima, o kaip baznytines inkvizicijos, indulgencijos, ir t.t. Baznycia tik neseniai pasikeite i tokia, kokia yra dabar. Baznycia daznai zmogu vedziodavo uz sniureliu skiepydama baime. Ir sventasis rastas cia niekuo detas. Tuo labiau, kad anksciau baznyciose misios buvo atliekamos lotynu kalba. Zmones nieko nesuprasdavo, o tai ir buvo labai paranku. Ir biblijos paprastas zmogelis tikrai neskaite. Net dabar pasitaiko labai paveikiu pamokslu, del kuriu mastantis zmogus noretu iseiti is baznycios. Bet noriu pasakyti, kad baznycios neniekinu. Netgi esu uz tai, kad baznycioje butu meldziamasi uz gerus dalykus (protingai apgalvojus, ar reikia uz tai melstis). Tik baznycia gali buti ir bloga, ne tik gera. Ir ji yra galinga svytuokle, nes veikia daugelio zmoniu gyvenimus. Bet... kuo toliau, tuo baznycia tampa geresne, labiau prisitaiko, nes zmones jau kitokie, labiau mastantys, individualesni, laisvesni. Ir gali pasirinkti, jeigu nepatiko pamokslas ar kunigas, gali i tos parapijos baznycia ir neiti. O anksciau tu tik pabandyk nenueiti i baznycia. Bet... baznycia yra vienas is tikejimo skleidimo saltiniu, kartu su ja ir jos pagalba buvo kuriama istorija, tai buvo ir svietimo isigalejimo ir isbujojimo priezastis ir t.t. Todel baznycia yra geras dalykas tada, kai ji ir yra geras dalykas. Tiesiog tai yra labai galinga svytuokle. O kad Zelando knyga gali paveikti ir kokia mergina, pvz., nusisukti nuo baznycios, neabejoju. Jeigu tos merginos sielai bus reikalinga baznycia, po kurio laiko ji gali ten sugrizti. Tik, galbut, jau visai su kitu poziuriu, mastymu, patirtimi. Ir tada gal i misias neziures kaip i prievole, o aktyviai dalyvaus toje ceremonijoje zinodama kas, kaip ir kodel. svetima, net ir tu sureiksminai sias knygas.
QUOTE(Pelede @ 2009 07 19, 20:31)
Tiesiog tai yra labai galinga svytuokle. O kad Zelando knyga gali paveikti ir kokia mergina, pvz., nusisukti nuo baznycios, neabejoju. Jeigu tos merginos sielai bus reikalinga baznycia, po kurio laiko ji gali ten sugrizti. Tik, galbut, jau visai su kitu poziuriu, mastymu, patirtimi. Ir tada gal i misias neziures kaip i prievole, o aktyviai dalyvaus toje ceremonijoje zinodama kas, kaip ir kodel. svetima, net ir tu sureiksminai sias knygas.
Paskaičius šitą knygą, aplink tik ir vaidenasi švytuoklės Net ir nuosavas vyras gali pasirodyti baisi švytuoklė, kuri gali paveikt kur kas labiau nei Bažnyčia su visu Romos popiežium
Tą ir noriu pasakyti, kad akcentai sudėti ant individualizmo, bet likt sveiko proto individualistu, neturint tam dvasinio pagrindo, šiuolaikiniam pasaulyje labai sudėtinga..
Nesureikšminau aš tų knygų-bandau kaip tik pasakyt, kad į jas rimtai žiūrėt nepatartina..Arba bent neapsiribot šitom teorijom..Aplink tiek daug informacijos-reikia tik atsirinkt ir atsijot pelus nuo grūdų Nėra tai taip lengva ištiesų..
Tik is dalies sutikciau su sio posto autores nuomone. Kas Jus manymu istikro yra "sveikas poziuris"? Sveikas poziuris yra tai, kai vadovaujamasi blaiviu protu, o protas yra kaip zinia ribotas:) Musu protas yra tai, kas per musu gyvenima yra i ji ideta:nuostatos, vertybes, kompleksai, gera, bloga patirtis, informacija. I musu prota kiso informacija visi, kas netingejo, pradedant tevais, baigiant baznycia, ziniasklaida, kuri beje baigia su savo krize isvesti visuomene is proto:) Esu perskaiciusi labai daug knygu, esu labai gerai isilavinusi ir galiu pasakyti, kad blaivus protas nieko gyvenime neatnesa. Nesakau, kad reikia vadovautis butent Zelando teorija, nors jo teorija manyciau mazai kuo skiriasi nuo kitu, taciau Jusu ivardytas "kietas stuburas" mano manymu yra ne kas kitas, kaip tik visuomenes stereotipai pagal kuriuos dauguma zmoniu ir gyvena. Man Baznycia toli grazu neasocijuosi su dvasingumu, jeigu taip butu, tuomet kaip paaiskinti ta fakta, kad tos visos davatkos, kurios yra taip arti kunigu, i baznycia eina kiekviena diena, yra tokios piktos, toli grazu meile nespinduliuoja, na nebent jeigu aiskinti tai tuo, kad jos specialiai "nusideda", kad turetu, ka kunigeliui pasakyti:) Na cia as buitiskus pavyzdzius duodu. O Zelando rasymo stilius man patinka, genialu tai, kas paprasta:) Jis nuolat kartojasi, kad informacija butu įsisavinama. O del šabloniškų frazių, tai yra gyvenimiškos tiesios, tu frazių galima rasti net animaciniuose filmukuose:) Aš Zelando idėjų netgu "Kungfu Pandoje" radau:) Tiesiog kiekvienam savo...Aš pradėjusi taikyti elementarias Zelando idėjas pasigerinau savo gyvenima, kiti pasigerina jį kokio Norbekovo idėjomis pasiremiant, tai manau yra naturalu. O kas del tikejimo istaku ir t.t. manau, kad religija, politika, valstybe, ziniasklaida buvo sukurta, kad valdyti mase. Visa istorija taip pat yra sukurta, niekas iki siol nezino, kaip viskas istikro buvo, nes istorijos herojai seniai po zeme. Biblija buvo versta ir perasyta milijonus kartu, taip pat manau, kad kazkieno sukurta, kad valdyti mase. Beje as tikiu Dievu... Dvasingumas man asocijuojasi su meile...sau ir kitiems... Jokia knyga ar teorija to suteikti negali...
QUOTE(svetima @ 2009 07 13, 09:59)
Senokai esu atradus savo ezoterinius autorius, bet šiuo metu jaučiu poreikį pastudijuoti ir kitokias teorijas..Atėjo eilė ir Zelandui..Ką aš galiu pasakyti-man bent jau ta pirmoji knyga atrodo viena vertus silpnoka grynai litaratūrine įtaiga, daug nuvalkiotų šabloniškų frazių..Kita vertus, įžvelgiu joje pavojų silpnesnėms nesusiformavusioms asmenybėms...Aprašytos tam tikros technikos (kurios sutinku-neabejotinai veikia), bet..visa tai ištraukta iš konteksto, nepateikiamas tų technikų pagrindas, ištakos..Todėl manau, kad yra pavojus tuom užsižaisti, tarsi kažkokiu užsikodavimu..Autoriaus teorijai tiesiog trūksta paprasto dvasingumo..
Labai sutinku su šituo postu..Net nežinau ar šitas žmogus labai domisi ezoterika, bet kas tikrai matosi, turi tvirtą stuburą ir intuityvų sveiką požiūrį į gyvenimą..
Štai radau mintį, kuri man rodos tinkamiausiai iliustruoja tokių knygų keliamą pavojų..
Sakyčiau, atvirkščiai-sveika ezoterinė literatūra dažnai savaime žmogų sugrąžina prie savo aplinkai būdingo tikėjimo ištakų..Mūsų atveju tas tikėjimas yra katalikybė..Tai dažnai būna ilgas ir skausimngas procesas, bet manau, kad kryptis turi vesti link tikėjimo..o ne atvirkščiai..
Ištiesų, viskas juk pasakyta Biblijoje, testamentuose..Kodėl tada turėtumėm bijoti Bažnyčios..Katalikų tikėjimo dalis yra sveikas bendruomeniškumo jausmas-nematau čia jokių pavojingų švytuoklių..
Nenoriu čia pamokslauti..Matau, kad dauguma čia diskutuojančių jauni žmonės, tokio amžiaus aš irgi buvau ieškojimų ir paklydimų kely..Nėra tai blogai-patirti viską savo kailiu..
Dabar man atrodo, kad daugiausia praradau, kad teko augti gūdžiais tarybinais laikais, kad savo laku nebuvo kas atskleidžia sakramentų esmę..Todėl ilgai paskui teko apgraibomis ieškoti tikrųjų tiesų..Ir iki šiol dar ieškau..
O šitos knygos, nepykit, kvepia savotišku sektantizmu..Nenoriu čia plėstis, kodėl kas ir kaip, kas žino sektantizmo esmę, tas manau pamatys požymius..Kitiems gal tai tiesiog atrodo nesvarbu...
Nepykit, kad pasakiau galbūt nelabai populiarią nuomonę..Suprantu susižavėjimą tokiomis technikomis, nes pasikartosiu-neabejoju, kad jos veikia..Tuom jau teko įsitikinti ir be Zelando pagalbos..Čia tiesiog parinktas toks lengvas vartotojiškas kampas..Jeigu sugebi į tai pažvelgt su doze kritikos, tai galbūt tai ir nėra taip jau blogai
Labai sutinku su šituo postu..Net nežinau ar šitas žmogus labai domisi ezoterika, bet kas tikrai matosi, turi tvirtą stuburą ir intuityvų sveiką požiūrį į gyvenimą..
Štai radau mintį, kuri man rodos tinkamiausiai iliustruoja tokių knygų keliamą pavojų..
Sakyčiau, atvirkščiai-sveika ezoterinė literatūra dažnai savaime žmogų sugrąžina prie savo aplinkai būdingo tikėjimo ištakų..Mūsų atveju tas tikėjimas yra katalikybė..Tai dažnai būna ilgas ir skausimngas procesas, bet manau, kad kryptis turi vesti link tikėjimo..o ne atvirkščiai..
Ištiesų, viskas juk pasakyta Biblijoje, testamentuose..Kodėl tada turėtumėm bijoti Bažnyčios..Katalikų tikėjimo dalis yra sveikas bendruomeniškumo jausmas-nematau čia jokių pavojingų švytuoklių..
Nenoriu čia pamokslauti..Matau, kad dauguma čia diskutuojančių jauni žmonės, tokio amžiaus aš irgi buvau ieškojimų ir paklydimų kely..Nėra tai blogai-patirti viską savo kailiu..
Dabar man atrodo, kad daugiausia praradau, kad teko augti gūdžiais tarybinais laikais, kad savo laku nebuvo kas atskleidžia sakramentų esmę..Todėl ilgai paskui teko apgraibomis ieškoti tikrųjų tiesų..Ir iki šiol dar ieškau..
O šitos knygos, nepykit, kvepia savotišku sektantizmu..Nenoriu čia plėstis, kodėl kas ir kaip, kas žino sektantizmo esmę, tas manau pamatys požymius..Kitiems gal tai tiesiog atrodo nesvarbu...
Nepykit, kad pasakiau galbūt nelabai populiarią nuomonę..Suprantu susižavėjimą tokiomis technikomis, nes pasikartosiu-neabejoju, kad jos veikia..Tuom jau teko įsitikinti ir be Zelando pagalbos..Čia tiesiog parinktas toks lengvas vartotojiškas kampas..Jeigu sugebi į tai pažvelgt su doze kritikos, tai galbūt tai ir nėra taip jau blogai
kolegija, man patinka tavo požiūris. Nors, kadangi mes čia apie Zelandą diskutuojam, tai visi yra teisūs. Ką manome, tai ir yra tiesa. Ir Zelando teorijos tiek veiksmingos, kiek mes jomis tikime. Iš tiesų tai man priimtinas šio autoriaus kaip fiziko aiškinimas, nes jis daugelį dalykų pateikia per fizikinę prizmę. Esu skaičiusi kito lietuvių fiziko Rimanto Kalinausko knygą "Energoentropiniai žmoniškumo pagrindai". Va ten tai taip viskas suregzta, kad paprastas žmogus vargu ar supras. Net formules pateikia, kaip veikia žmogiški santykiai ir pan. O Zelandas paprastas kaip trys kapeikos ir tuo jis, kaip tu sakai, yra genialus. Bet tikiu, kad būtent jam pačiam viskas pasikeitė nuo to sapno, kurį aprašė pirmosios knygos pradžioje. Esu girdėjusi ne vieną istoriją, kai po tam tikro sapno pasikeičia žmogaus gyvenimas. Kartais netgi nemiegant, kai mąstai apie gyvenimiškas tiesas, ateina atsakymas, toks paprastas ir suprantamas. Ir nieko čia neprikiši. Zelandui atėjo tie patys atsakymai, kaip ir kitiems žmonėms, tik daugiau nei kitiems ir taip, kaip jis pats tai supranta. Kokiam Svijašui tos pačios tiesos atėjo per jo suvokimo prizmę. Todėl pastarasis jas pateikia būtent taip, o ne kitaip. Galbūt todėl vieni pasirenka vieną, o kiti - kitą autorių, tą, kuris artimesnis jo mąstysenai.
MB pavartes Zeland knyga sake: "jis gal fizikas ar ka? Jam vis svytuoja ir svytuoja"
kaip pirstu i aki, bet dar vienas teisingas komentaras buvo, kad idomu butu suzinoti ka pats autorius yra gyvenime pasiekes apart siu knygu isleidimo.
o apie sapnus visada jei intensyviai sapnuoju tai turiu sapne su kuo nors kovoti is paskutiniuju, begti sleptis, kristi ir pan, sianakt pirmakart sapnavau kaip as visiems negerieciams spardziau uzpakalius gal cia kazko gero pradzia
kaip pirstu i aki, bet dar vienas teisingas komentaras buvo, kad idomu butu suzinoti ka pats autorius yra gyvenime pasiekes apart siu knygu isleidimo.
o apie sapnus visada jei intensyviai sapnuoju tai turiu sapne su kuo nors kovoti is paskutiniuju, begti sleptis, kristi ir pan, sianakt pirmakart sapnavau kaip as visiems negerieciams spardziau uzpakalius gal cia kazko gero pradzia
QUOTE(Odora @ 2009 07 22, 09:44)
MB pavartes Zeland knyga sake: "jis gal fizikas ar ka? Jam vis svytuoja ir svytuoja"
Man irgi įdomu, kokia jo profesiją ir kuom dar užsiima gyvenime, jokios informacijos nerandu..
QUOTE(svetima @ 2009 07 29, 14:02)
Man irgi įdomu, kokia jo profesiją ir kuom dar užsiima gyvenime, jokios informacijos nerandu..
o jei apie jį sužinotum nepačią geriausią info, kaip tai tave įtakotų? Ar pasikeistų požiūris į jo teoriją?
P.S. siūlyčiau neapsiriboti tik jo knygomis, o paskaityti ir kitus autorius
man nepasikeistu , nes pas ji parasytos tos pacios tiesos kaip ir kitur , tik tiek , kad ivardijimai yra kitokie
as ezoterikos daug perskaiciusi esu visokiausios ir priimtinos ir nelabai,
Zeland profesija is kazkur lyg zinau, kad mokslininkas fizikas, bet kaip jau ten su pasiekimais neisivaizduoju gal kokios apdulkejusiam institute kolbas plauna ir svaigsta apie gyvenimo prasme na gal per ziauriai as jis gali buti ir puikus mokslininkas tik apsidziaugciau suzinojusi
Zeland profesija is kazkur lyg zinau, kad mokslininkas fizikas, bet kaip jau ten su pasiekimais neisivaizduoju gal kokios apdulkejusiam institute kolbas plauna ir svaigsta apie gyvenimo prasme na gal per ziauriai as jis gali buti ir puikus mokslininkas tik apsidziaugciau suzinojusi
QUOTE(Odora @ 2009 07 29, 17:40)
as ezoterikos daug perskaiciusi esu visokiausios ir priimtinos ir nelabai,
Kad jis fizikas - tai knygose jis pats raso.
O koks jums skirtumas ka jis pasieke? Gal butent jo noras ir jo supratimu bei pasirinkimu variantu erdveje ir yra plauti apdulkejusias kolbas? Koks kieno reikalas? Galbut jam visiskai nereikalinga ir nesinori buti "puikiu mokslininku". Kam viska matuojat pagal save ir pazeidziat pagrindine transerfingo taisykle?
Beje, tiek knygu isleisti ir kad jos butu tokios populiarios, verciamos i kitas kalbas -nera pasiekimas??
o man jo teorija labai patinka
QUOTE(Miledi.N @ 2009 07 29, 12:37)
o jei apie jį sužinotum nepačią geriausią info, kaip tai tave įtakotų? Ar pasikeistų požiūris į jo teoriją?
Mano nuomonė apie jo teoriją nėra pati geriausia, todėl ir įdomu kuom užsiima-gal koks šarlatanas