Kol neturėjau vaikų, galvojau, kad sergančius vežčiau tik i KMUK. Bet dabar, kai teko pagulet ir KMUK ir infekcinėj, ligos atveju renkuosi pastarąją.
Kai sūnui buvo 1metai, sukarščiavo, prasidėjo šaltkrėtis naktį, išsigandau, kviečiau Greitąją. Na atvažiavo, pažiūrėjo ir išvežė į ligoninę. Felčerė pasakė, kad jiem GMP leista vežti tik infekcinę, bet aš uzsispyriau i KMUK. Nuvežė - ir vos mums iėjus i priimamaji, nepatenkinta darbuotoja apšaukė, ko čia mus atvežė.
Mažiui 40 tempe, leisgyvis, esam vieni, bet laukem apie 30 min kol prieis. Aišku atėjo rezidentė, skyriui paguldė su dar 4vakais ir ju teveliais
Ten vėl rezidentė, ir dar viena... Mano sūnui nuo lb aukštos temperatūros trukineja kapiliarai, visa kūną ir veidą išmėto smulkiais poodiniais taškiukais. (Tada to dar nežinojau, nebuvo buvę prieš tai) Žodžiu stovi visos trys ir gužcioja pečiais. Tai kadangi tam skyriui naktį nebuvo nei vienos rimtos daktares, pasikvietė iš reanimacijos. O ši atėjusi, sako -Meningitas.
Man šokas. Sako, jus eikit miegot(????????), o mes ji išsivežam i renimaciją. Sakau, tai ir aš kartu, sako negalima. Jis be jūsų bus ramesnis, mum bus lengviau ištirt.
Buvo naktis, leido ateit 9 ryte. Tai pražliumbiau visa naktį, ryte atėjus radau ji pririštą prie lovytes ( skaičiau panašiai vienai mamai taip buvo). Na tada viskas baigėsi laimingai, jokio meningito jam nerado, nustate bronchita. Grąžino i palatą, pas tuos 4 sergančius vaikučius. Chaosas nežmoniškas, visi verkia, daktaru rezidentu šniurais ejo... Tai išsimaldavom namo, nors žiūrėjo kreivai.
Po to karto 2 kartus vežiau i infekcinę. Viena karta, net negulde, apžiūrėjo ir išleido, o va neseniai galėjome su gripu. Pradžioje reanimacijoje, bet abu. Po to skyriuj. Tai tiek gydytojai, tiek seseles tikrai buvo geri.
Tad suma sumarum:
1) atvažiavęs i infekcinę visada rasi normalu gydytoja, o klinikose nebent dienos metu ir tai nevisada. Dažniausiai tenka bendraut su rezidentais.
2) infekcinėj tikrai suguldo panašaus amžiaus ir tu pačiu ligų vaikus i palatas, ir kadangi su vyresniąja esu ne karta gulejus, pastebejau, kad aplamai, esant neužmimtumui stengiasi suguldyti palatose po vieną ligonį.
3) kad dušai ir WC yra palatoj, tai yra didžiulis privalumas. Ir ne joks karališkas noras. Nes pvz.: lelius mažiukas, karščiuoja, jei dar kokia lašinė laša, skirtumas didelis, ar vietoj nueini i WC, ar bėgimo palikęs vaiką per visa skyrių.
Ir Iš vis, tas posakis, kad ligonine ne viešbutis, ne ilsėtis važiuoji, tai nesąmone totali. Juk norint pasveikti, vienas is pagrindiniu veiksniu ir yra poilsis. Kai aplink verkia keli leliukai, tai ir tavo nemiega, nesiilsi ir atvirkščiai.
Tik pvz gimdyt, važiuočiau tik i KMuK, bet čia jau kita tema.