Įkraunama...
Įkraunama...

KMUK ar II ligoninė

QUOTE(allyva @ 2009 09 13, 00:03)

galeciau aprasyti ir tai kad su kita mama ir jos dukryte dalinames 5kv metru palata, ir kad i wc vaikstom per visa kolidoriu, ir kitokius buitinius nepatogumus, bet juk ne atostogauti atvaziavome. svarbiausia - pasveikti

O aš kaip tik daug dėmesio skiriu tokiems nepatogumams. Kaip tik dėl to, kad jie baisiai trukdo sveikti.

Kaip suprantu, jūs gulite su kažkokia trauma, jei yra žaizdos? Tuomet gal ir nieko baisaus iki tualeto lėkti per visą koridorių. Bet kai vaikas su temperatūra, bronchitu, laringitu, kai jis guli kvėpavimo ligų skyriuje, o į tuliką reikia kapanotis per skesvėjuotą fojė - čia jau liūdniau sad.gif Jei vaikas mažiukas ir mamai reikia į tuliką lakstyti toli - irgi negerai: įsibaiminęs baltų chalatų vienas vaikas gali paniškai bijoti likti vienas palatoj. Maniškei buvo būtent taip, tad teko man einant į tuliką temptis ir ją, su temperatūra ir kosuliais, per bendrą fojė, kur nuolat varstomos durys, kai už lango žiema doh.gif

Palata-kišenė irgi sveikimui ne per geriausia. Kai 2 mamos ir 2 ligoniukai vos prasilenkia - koks gali būti vaikui poilsis, koks miegas? Ne tik nuolat visai greta šurmulys, bet ir sveikstančiam paskui nors sienom lipk, nėra net kur pavaikščioti minimaliai.

Aš irgi šiaip jau nereikalaučiau papildomų patogumų.

Šią vasarą, kai gulėjom Infekcinėj ligoninėj, tenykštėm sąlygom likau labai patenkinta. Palata erdvesnė, langas - ne palubėj, kaip klinikose, tad vaikas gali matyti lauką, kai pabosta lovoj gulėti, prie palatos - ir tualetas, ir vonia. Aišku, vonia - ne tokia, kurią prileisčiau ir į kurią gulčiausi. Bet prireikus apiprausti vaiką ar pačiai nusiprausti - vis patogiau, nei klinikų alternatyva - dušas už keleto koridorių. Kas gi ten neštų sergantį vaiką ir paskui nupraustą, vėl per skersvėjus, atgal? doh.gif
Atsakyti
oi skirumas didelis tarp siu dvieju gydymo istaigu,infekcineje mama gauna lova ,kad galetu slaugyti vaikuti,o klinikose ciuzini ,kad galetum prigulti, kai jau jegos apleidzia sedeti prie vaiko g.gif
ir zinoma infekcineje patogiau ,nes yra tualetas ir vonia thumbup.gif ,nes bebunant paromis prie vaiko norisi kvepeti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 09 13, 08:13)
O aš kaip tik daug dėmesio skiriu tokiems nepatogumams. Kaip tik dėl to, kad jie baisiai trukdo sveikti.

Kaip suprantu, jūs gulite su kažkokia trauma, jei yra žaizdos? Tuomet gal ir nieko baisaus iki tualeto lėkti per visą koridorių.

Palata-kišenė irgi sveikimui ne per geriausia. Kai 2 mamos ir 2 ligoniukai vos prasilenkia - koks gali būti vaikui poilsis, koks miegas? Ne tik nuolat visai greta šurmulys, bet ir sveikstančiam paskui nors sienom lipk, nėra net kur pavaikščioti minimaliai.

Mūsų žaizdos nuo nudegimo, ant veiduko ir krūtinės. Kadangi temperatūra nukrito, tai iki tuliko taip ir vaikštom dviese, nes vieno vaiko nėra kaip palikti- su palatos kaimyne nepasilieka.
Vienintelė paguoda mūsų atveju - kad galim vaikščioti ir lauke šią savaitę buvo puikūs orai, nes buvimas tokioje mažoje erdvėje iš tikro labai vargina.

QUOTE(grazina37 @ 2009 09 13, 17:48)
oi skirumas didelis tarp siu dvieju gydymo istaigu,infekcineje mama gauna lova ,kad galetu slaugyti vaikuti,o klinikose ciuzini ,kad galetum prigulti, kai jau jegos apleidzia sedeti prie vaiko g.gif
ir zinoma infekcineje patogiau ,nes yra tualetas ir vonia  thumbup.gif ,nes bebunant paromis prie vaiko norisi kvepeti blush2.gif

na aš gavau išlankstomą fotelį (kaip spėju pačios klinikos juos pagal užsakymą gamino), tai kai su palatos kaimyne juos išsilankstom, tai palatoj lieka tik siauras neuždengtas grindų plyšelis nuo durų iki kriauklės. Net kėdei vietos nėra (turėtų būti 2, bet yra tik viena, nes kita paprasčiausiai netelpa).
Atsakyti
Aš irgi klinikose ant foteliuko išlankstomo miegojau. O kur čia tik čiužinius duoda? Gal gulint su didesniais vaikais, ar kaip? unsure.gif

Allyva, užjaučiu dėl vaikučio nudegimų, bet jums išties dar "pasisekė", kad metų laikas geras. Žiemą ir su temperatūrom, įsivaizduok, ir tenka visą laiką tūnoti tose palatose. O kvėpavimo ligų skyriuje dar draugiškai perspėja, kad vaiko į koridorių nevedžiotum - visur bacilos. Vienoj palatoj guli su laringitu, kitoj - su bronchitu, trečioj - su mikoplazmine pneumonija (o kartais - ir vienoj palatoj su skirtingom užkrečiamom ligom). Tai net iki to tualeto su vaiku eidama jautiesi kaip savo vaiką sąmoningai sargdinanti beširdė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 09 14, 08:07)
Aš irgi klinikose ant foteliuko išlankstomo miegojau. O kur čia tik čiužinius duoda? Gal gulint su didesniais vaikais, ar kaip?  unsure.gif

Allyva, užjaučiu dėl vaikučio nudegimų, bet jums išties dar "pasisekė", kad metų laikas geras. Žiemą ir su temperatūrom, įsivaizduok, ir tenka visą laiką tūnoti tose palatose. O kvėpavimo ligų skyriuje dar draugiškai perspėja, kad vaiko į koridorių nevedžiotum - visur bacilos. Vienoj palatoj guli su laringitu, kitoj - su bronchitu, trečioj - su mikoplazmine pneumonija (o kartais - ir vienoj palatoj su skirtingom užkrečiamom ligom). Tai net iki to tualeto su vaiku eidama jautiesi kaip savo vaiką sąmoningai sargdinanti beširdė  verysad.gif

as su dukra gulejau chirurginiame skyriuje du kartus,ir abu kartus gulejau ant ciuziniu blush2.gif ,na gal dabar jau taip nera,bet mano tokia patirtis verysad.gif ,ir daugiau nenoriu ten pakliuti,kai sunelis suserga ir reikia ligonines paslaugu ,vaziuojam i infekcine unsure.gif
Atsakyti
Niu ir prisiskaičiau g.gif Rytoj važiuojam gultis į klinikas iš pačio ryto doh.gif Tai net nežinau ką reiks daryti.Tai kaip supratau virdulio vežtis negalima g.gif Kažin ar šalta ar šilta ir .t.t.Ar yra kokia kavinutė?Savam mieste kai gulėjom tai gerai .Pritrūkai ko nors tai mama tai vyras atneša.Na o dabar tai net nežinau ką čia ir vežtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(grite @ 2009 11 01, 18:46)
Niu ir prisiskaičiau g.gif Rytoj važiuojam gultis į klinikas iš pačio ryto doh.gif Tai net nežinau ką reiks daryti.Tai kaip supratau virdulio vežtis negalima g.gif Kažin ar šalta ar šilta ir .t.t.Ar yra kokia kavinutė?Savam mieste kai gulėjom tai gerai .Pritrūkai ko nors tai mama tai vyras atneša.Na o dabar tai net nežinau ką čia ir vežtis g.gif

Mes gulejom Vaiku 1 skyriuj.Tai ten tokia atskira virtuvele mamytem yra su virduliais ir mikrobange.Yra dujine virykle.
Atsakyti
sveiki.
na va.galiu ir as pasisakyti sioje temoje.teko paguleti ir klinikose ir va tik gryzom is antros ligonines. niu net nzn ka pasakyti. klinikose kas nepatiko,kad mamoms nelabai patogu miegoti.tokie minkstasuoliai pastatyti ir viskas.o va antroje mamoms atskiros dideles lovos.dar antroje gerai tas,kad vonia,tolietas-viskas vietoje, o klinikose-vienas ant viso skyriaus.
maitinimas-kaip ir ligoninese.antroj dar davinejo priespiecius ir pavakarius.
seseles-panasiai.malonios,laksto daznai ir tiek.tik kad va viena,nepamenu pavardes,vaikui is 7to karto tik kateteri ivede,tai galvojau kad as ja uzmusiu.verkiau kruvinomis asaromis kol ji mano maziu kankino verysad.gif
daktarai-pasitaike vienodai malonus tiek klinikose,tiek antroje.
tad net nzn ka galiu pasakyti.as manau kad cia kiekvienam skirtingai papuola daktarai ir kitas peeonalas.jei papuolei pas nemalonius tai ir sakysi kad ten nefaina.jei papuolei pas fainus-sakysi kad faina blink.gif
Atsakyti
greitoji atvežė i KMUK su stipriu pilvo skausmu,epilepsijos priepuoliu.spėkit,kaip greit sulaukėm pagalbos? gi 40min su alpstančiu vaiku kolidoriuj sėdėjau,aš šiaip nekonfliktiška,tai laukiau.neiškentus nuėjau į tą postą,žiūriu ogi sėdi gydytoja,sesutės,plepa.na tada jau pakėlaiu vėja.sako prieš jus labai daug pacientų turėjome.na ir kas?juk mes daugiau kaip pusvalandį laukiam,vaikas alpsta.na žodžiu,tik to ir reikėjo,griežtesnio žodžio,greit prisistatė ir chirurgas ir neurologė.
tai va toks abejingas požiūris.
dar teko prieš 3metus gulėt reanimacijoj.vaiką ištiko koma.priežastis neaiški.iš gydytojų labai norėjosi informacijos,bet gavom tik krūvą medicininių terminų ir vieną frazę,kuri ir dabar skamba-džiakitės,jei išvis išgyvens.ačiū dievui,po trijų parų prabudo.mano prašymai,kad leistų pasilikti nakčiai,nes vaikas baisiai nervingas ir neramus,niekam buvo neįdomūs.sako susitvarkysim,taip gražiai nuramino,be to gyvenam šalia klinikų,prižadėjo skambint jei ką,atlėksim greit.nu ir...7val rytę mes jau KMUK,tik įžengus i reanimaciją girdžiu kaip rėkia mano vaikas.ir ką pamatau?kojytės ir rankytės pririštos su bintais prie lovos,vaikas tiek užsiverkęs,kad akyčių namatyti,ant rankų ir kojų nutrintos raudonos žymės nuo tų bintų.priėjo sesutė ir sako,nu čia tai jau sunkus atvėjis,visą naktį klykė...aš tuo metu buvau tokiam šoke,kad nesugebėjau nieko pasakyti,o ir svarbu buvo,kad vaikas gyvas ir kad tą dieną perkelia į skyrių.buvo per daug išgyvenimų,dabar nenutylėčiau nei už ką.vaikas sako,aš tave visą naktį šaukiau,o daktaras man liepė tylėti.tai kur tie pažadai paskambint?

šiaip geru žodžiu galiu paminėti KMUK vaikų neurologinį skyrių.personalas malonus.gydytojai-super.visad paklausia,ar viskas aišku,gali kreiptis bet kada.
aplinka taip pat nebloga.skyrius suremontuotas.maistas neįpatingas,bet mano vaikui buvo skanu.

api II infekcinę,labai prieštaringa nuomonė.kiek teko gulėt,visad skirtingai buvo.kas patiko,tai palatos,su WC ir dušu.
Atsakyti
Gal žinote, ar išrašo nedarbingumo lapelį nuo tos dienos kai guldoma planinei operacijai? Pamiršom daktaro paklaust dėl nedarbingumo lapelio.
Atsakyti
Niu mums deja jau 2 kartus per paskutinius 2 mėnesius teko pagulėti su dukriuke infekcinėje ligoninėje dėl obstrukcinio bronchito verysad.gif ...Sąlygos kaip ligoninėje tikrai neblogos (turiu galvoj tai , kad gauni lovą vaikui slaugyti, vonia ir tualetas čia pat (neįsivaizduoju jei reikėtų per pusę koridoriaus nešt užpakalį plaut), personalas tikrai neblogas pasitaikė. Dar patiko tai, kad labai žiūrima, ką su kuo guldyt (t. y. niekas sveikstantiem neįkelia naujų pacientų ir pan.) Vienintelė problema mum buvo maistas - mano mažiukė alergiška, abu kartus gulantis aiškinau kas jai galima, ko negalima...nežiūrint to vis tiek pusryčiams atnešdavo manų košės, o vakare daržovienės su morkom doh.gif ...
Atsakyti
tik vakar gryzom is kliniku vaiku 1 skyriaus asaugok devil.gif viesptie jai tik turit galimybes tai gydykites kur norors kitur
Atsakyti