QUOTE(allyva @ 2009 09 13, 00:03)
galeciau aprasyti ir tai kad su kita mama ir jos dukryte dalinames 5kv metru palata, ir kad i wc vaikstom per visa kolidoriu, ir kitokius buitinius nepatogumus, bet juk ne atostogauti atvaziavome. svarbiausia - pasveikti
O aš kaip tik daug dėmesio skiriu tokiems nepatogumams. Kaip tik dėl to, kad jie baisiai trukdo sveikti.
Kaip suprantu, jūs gulite su kažkokia trauma, jei yra žaizdos? Tuomet gal ir nieko baisaus iki tualeto lėkti per visą koridorių. Bet kai vaikas su temperatūra, bronchitu, laringitu, kai jis guli kvėpavimo ligų skyriuje, o į tuliką reikia kapanotis per skesvėjuotą fojė - čia jau liūdniau Jei vaikas mažiukas ir mamai reikia į tuliką lakstyti toli - irgi negerai: įsibaiminęs baltų chalatų vienas vaikas gali paniškai bijoti likti vienas palatoj. Maniškei buvo būtent taip, tad teko man einant į tuliką temptis ir ją, su temperatūra ir kosuliais, per bendrą fojė, kur nuolat varstomos durys, kai už lango žiema
Palata-kišenė irgi sveikimui ne per geriausia. Kai 2 mamos ir 2 ligoniukai vos prasilenkia - koks gali būti vaikui poilsis, koks miegas? Ne tik nuolat visai greta šurmulys, bet ir sveikstančiam paskui nors sienom lipk, nėra net kur pavaikščioti minimaliai.
Aš irgi šiaip jau nereikalaučiau papildomų patogumų.
Šią vasarą, kai gulėjom Infekcinėj ligoninėj, tenykštėm sąlygom likau labai patenkinta. Palata erdvesnė, langas - ne palubėj, kaip klinikose, tad vaikas gali matyti lauką, kai pabosta lovoj gulėti, prie palatos - ir tualetas, ir vonia. Aišku, vonia - ne tokia, kurią prileisčiau ir į kurią gulčiausi. Bet prireikus apiprausti vaiką ar pačiai nusiprausti - vis patogiau, nei klinikų alternatyva - dušas už keleto koridorių. Kas gi ten neštų sergantį vaiką ir paskui nupraustą, vėl per skersvėjus, atgal?