pyragas tikrai skanus
vakar neturėjau rabarbarų, tad vietoj jų dėjau slyvienės-rezultatas irgi puikus
QUOTE(Letune @ 2011 05 15, 14:18)
Kokio diametro torto formoje kepėte?
Ar jis nebuvo labai šlapias, nes daug rabarbarų?
Ar jis nebuvo labai šlapias, nes daug rabarbarų?
Tik dabar pamačiau klausimą 22cm,galima laisvai didesnę naudot.Rabarbarų tiek daug neturėjau,dėjau mažiau,tačiau norėjosi,kad būtų jų daugiau labai skanu ir formą išlaiko,neištižęs
Naujas rabarbarų sezonas atsidaro!
Gal atsiras ir naujų receptukų?
Gal atsiras ir naujų receptukų?
QUOTE(Piktukė @ 2011 05 29, 18:01)
Aš jau antrą dieną iš eilės kepu šitą pyragą. Kažkas nerealaus Ir rabarbarų tikrai nereikia apvirinėti, jie labai skaniai rūgštoki būna.
isbandyta Paskaicius recepta labai jau itartinai man atrode , kas cia per pyragas , jei nei laso riebalu nera.Bet...pasirodo ir be ju gaunasi super.Viena pati puse surijau su kava
Kažkada kepiau labai skanų pyragą iš rabarbarų ir braškių.
Receptas gan paprastas, bet viskas iš patirties: padaryti pyrago tešlos (angl. pie dough) sluoksnį, dėti rabarbarus supjaustytus kubeliais ir braškes sumaišytas su cukrumi, o tada dar ant viršaus 1 sluoksnį iškočiotos tešlos.
Gaila foto neleidžia prisegti kažkodėl.
Receptas gan paprastas, bet viskas iš patirties: padaryti pyrago tešlos (angl. pie dough) sluoksnį, dėti rabarbarus supjaustytus kubeliais ir braškes sumaišytas su cukrumi, o tada dar ant viršaus 1 sluoksnį iškočiotos tešlos.
Gaila foto neleidžia prisegti kažkodėl.
Bandziau va sita. Labai liuks gavosi... Jei kam reikia, rekomenduoju.
Pyragas su kepure"
4 kiaušiniai
2 tryniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilės cukraus
5 rabarbarų stiebai (Rabarbarai)
Papuošimui: 2 baltymai
6 šaukštai miltinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Tešlai trynius išplakame su cukrumi. Sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus ir lengvai juos įmaišome.
Po truputį nuolat maišydami beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paskaniname vanilės cukrumi.
Į tešlą įmaišome kubeliais supjaustytus rabarbarus.
Pyragą kepame sviestu pateptoje kepimo formoje 180°-200°C temperatūroje.
Papuošimui į baltymus suberiame miltinį cukrų, įpilame citrinų sulčių ir išplakame iki standžių putų.
Iškepusį pyragą aptepame šia mase ir 5 min. palaikome išjungtoje, šiek tiek praviroje orkaitėje.
As tai suprantu taip, kad dedami 4 kiausiniai ir + dar tie 2 like tryniai, kur 2 baltymai yra skirti papuosimui
Pyragas su kepure"
4 kiaušiniai
2 tryniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilės cukraus
5 rabarbarų stiebai (Rabarbarai)
Papuošimui: 2 baltymai
6 šaukštai miltinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Tešlai trynius išplakame su cukrumi. Sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus ir lengvai juos įmaišome.
Po truputį nuolat maišydami beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paskaniname vanilės cukrumi.
Į tešlą įmaišome kubeliais supjaustytus rabarbarus.
Pyragą kepame sviestu pateptoje kepimo formoje 180°-200°C temperatūroje.
Papuošimui į baltymus suberiame miltinį cukrų, įpilame citrinų sulčių ir išplakame iki standžių putų.
Iškepusį pyragą aptepame šia mase ir 5 min. palaikome išjungtoje, šiek tiek praviroje orkaitėje.
QUOTE(Taistė @ 2007 06 05, 20:10)
Mergaites, kaip ten su tais kiausiniais? Du kiausiniai ir du tryniai, ar isviso 6 kiausiniai (man atrodo kaip ir daugoka )
As tai suprantu taip, kad dedami 4 kiausiniai ir + dar tie 2 like tryniai, kur 2 baltymai yra skirti papuosimui