Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš rabarbarų

Tikrai nekenks vietoj sodos kepimo milteliai.
Aš ka turiu ta ir dedu. Tik juos reikia taip pat sumaišyti su miltais ir tik tada miltus dėti į masę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievalota @ 2005 06 07, 14:13)
Va sita ir as vakar kepiau: kiek kietokas gavosi, gal miltu padauginau? Kitas dalykas - deciau daugiau cukraus

Antąkart kepdama rrrxxx pyragą, dėjau daugiau cukraus, vanilinio cukraus ir iškepusį pabarsčiau cukraus pudra. Buvo visai nieko thumbup.gif
Atsakyti
Rabarbarų-ryžių apkepas "Santabarbarai" (taip mano vaikai juos vadina)

27-29 cm apvaliai formai reikės:

3 pakelių virtų ryžių
4 kiaušinių
4 rabarbarų kotų
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
4 šaukštų miltų arba manų kruopų
razinų, cinamono, 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių

Kiaušinius atskiriam: baltymus išplakam, trynius išsukam su puse stiklinės cukraus. Pieną išmaišom su manų kruopom. Rabarbarus supjaustom kubeliais ir išmaišom su stikline cukraus, cinamonu, razinom. Į ryžius pilam trynius, pieną, kepimo miltelius, išmaišom. Tada atsargiai įmaišom baltymus. Į riebalais išteptą formą sluoksniuojam: pusė ryžių masės, pusė rabarbarų masės, pusė ryžių ir ant viršaus pusė rabarbarų. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 45-50 min.

P.S. labai skanu karštas su jogurtu. Šįkart valgėm su aviečių-juod. serbentų Gefilus. jami tongue.gif

P.P.S. jei kam neaišku, kokio dydžio rabarbarų kotai, tai naudojom štai šituos smile.gif
Atsakyti
bea, o kas ten ant virsaus? tie geltoni?
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 30, 06:47)
bea, o kas ten ant virsaus? tie geltoni?


papuošimui uždėjau du abrikosus supjaustytus wink.gif
Atsakyti
Rabarbarų marmeladas

1 kg.rabarbarų
1 kg.cukraus
0,5 stiklinės vandens

Rabarbarus nulupti, supjaustyti 2 sm ilgio gabaliukais. Iš cukraus ir vandens išvirti syrupą. Ten sumesti rabarbarus, užvirinti ir palikti per naktį. Sekančią dieną užvirinti, nugraibyti putas ir virti 20 min. Sukrėsti į pakaitintus stiklainius. Išeina 2 puslitrukai marmelado.

Aš pilstau marmeladą į 0,33 l talpos stiklainius, nes 0,5 mes nesuvalgome iškart
Atsakyti
QUOTE(kaktusas @ 2005 05 22, 11:36)
Rabarbarų pyragas

100g. sviesto
100g. cukraus
50g. krakmolo
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. pieno
1pak. vanilinio cukraus
200g. miltų

Iš visų šitų produktų išmaišome tešlą.

1kg rabarbarų nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudėję į puodą bei įpylę truputęlį vandens rabarbarus paverdame, kol jie suminkštės. Galima įpilti truputėlį cukraus.

Į torto formą supilame tešlą, ant viršaus supilame rabarbarus ir kepame 40 min.

Tuo tarpu išplakame 4 baltymus ir sumaišome su 200g. cukraus pudros. Po 40 min. užtepame ant pyrago baltymų masę ir kepame dar 15 min.

Pyragas toks skanus, kad nespėja net ataušti smile.gif

SKANAUS!

šitą šiemet jau du kartus kepiau, net per daug nematuoju, produktus dedu iš akies, bet pyragas išeina thumbup.gif , praktiškai per vakarą suryjamas, tikrai net ataušti nespėja
Atsakyti
Šįvakar iškepiau keksiukų su rabarbarais smile.gif Tačiau šis receptas universalus smile.gif Dariau ir su mėlynėmis, ir su razinomis, ir su obuoliais ir su... tongue.gif Žodžiu tinka bet kokios uogos ar vaisiai biggrin.gif

user posted image

UOGŲ (VAISIŲ) – GRIETINĖS KEKSIUKAI

2 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1/2 puodelio aliejaus
1/2 a. š. vanilės
2 puodeliai miltų
1/2 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 puodelis grietinės
1 puodelis uogų ar kubeliais supjaustytų vaisių


1. Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
2. Dideliame inde plakti kiaušinius, plakant palaipsniui suberti cukrų. Nenustojant plakti lėtai pilti aliejų.
Įmaišyti vanilę. Kitame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Įmaišyti sausus ingredientus į kiaušinių masę palaipsniui pakaitom su grietine. Atsargiai
įmaišyti uogas ar vaisius. Dėti tešlą į formeles.
4. Kepti 20 minučių.

P. S. puodelis - 237 ml.

user posted image
Atsakyti
Siūlau paragauti skanaus rabarbarų pyrago su braškėmis rolleyes.gif

user posted image

Braškių - rabarbarų pyragas

Tešlai:
250 g miltų
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
60 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis

Įdarui:
2½ puodelio pjaustytų rabarbarų
1½ puodelio pjaustytų braškių

3 kiaušiniai
1¼ puodelio cukraus
¼ puodelio miltų
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos

Tešlai į miltus sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų. Suberti cukraus pudrą, pilti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Palaikyti šaltai bent 30 min.
Rabarbarus sumaišyti su braškėmis.
Kiaušinius išplakti su miltais, cukrumi, druska ir muskatu.
Tešlą iškočioti, įtiesti į skardą, paliekant apie 3 cm aukščio kraštelius. Tešlą subadyti šakute. Sudėti rabarbarus ir braškes. Ant viršaus užpilti kiaušinių plakinį.
Kepti 40 – 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

P. S. puodelis - 237 ml...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 24 gegužės 2007 - 07:26
na,sonatina tu ir duodi,kiekviena diena viskanors skanaus kepi ,ir kaip tau gerai sekasi,na nuosirdziai pavydziu.sekmes tau ir toliau.laukiu tavo nauju receptu.
Atsakyti
o kokio turio puodelis naudojamas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kudliukas: 21 sausio 2007 - 15:32
QUOTE(Kudliukas @ 2007 01 21, 15:32)
o kokio turio puodelis naudojamas?

20 žinutėj parašyta 237 ml biggrin.gif
Atsakyti