Tikrai nekenks vietoj sodos kepimo milteliai.
Aš ka turiu ta ir dedu. Tik juos reikia taip pat sumaišyti su miltais ir tik tada miltus dėti į masę
QUOTE(ievalota @ 2005 06 07, 14:13)
Va sita ir as vakar kepiau: kiek kietokas gavosi, gal miltu padauginau? Kitas dalykas - deciau daugiau cukraus
Antąkart kepdama rrrxxx pyragą, dėjau daugiau cukraus, vanilinio cukraus ir iškepusį pabarsčiau cukraus pudra. Buvo visai nieko
Rabarbarų-ryžių apkepas "Santabarbarai" (taip mano vaikai juos vadina)
27-29 cm apvaliai formai reikės:
3 pakelių virtų ryžių
4 kiaušinių
4 rabarbarų kotų
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
4 šaukštų miltų arba manų kruopų
razinų, cinamono, 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
Kiaušinius atskiriam: baltymus išplakam, trynius išsukam su puse stiklinės cukraus. Pieną išmaišom su manų kruopom. Rabarbarus supjaustom kubeliais ir išmaišom su stikline cukraus, cinamonu, razinom. Į ryžius pilam trynius, pieną, kepimo miltelius, išmaišom. Tada atsargiai įmaišom baltymus. Į riebalais išteptą formą sluoksniuojam: pusė ryžių masės, pusė rabarbarų masės, pusė ryžių ir ant viršaus pusė rabarbarų. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 45-50 min.
P.S. labai skanu karštas su jogurtu. Šįkart valgėm su aviečių-juod. serbentų Gefilus. jami
P.P.S. jei kam neaišku, kokio dydžio rabarbarų kotai, tai naudojom štai šituos
27-29 cm apvaliai formai reikės:
3 pakelių virtų ryžių
4 kiaušinių
4 rabarbarų kotų
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
4 šaukštų miltų arba manų kruopų
razinų, cinamono, 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
Kiaušinius atskiriam: baltymus išplakam, trynius išsukam su puse stiklinės cukraus. Pieną išmaišom su manų kruopom. Rabarbarus supjaustom kubeliais ir išmaišom su stikline cukraus, cinamonu, razinom. Į ryžius pilam trynius, pieną, kepimo miltelius, išmaišom. Tada atsargiai įmaišom baltymus. Į riebalais išteptą formą sluoksniuojam: pusė ryžių masės, pusė rabarbarų masės, pusė ryžių ir ant viršaus pusė rabarbarų. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 45-50 min.
P.S. labai skanu karštas su jogurtu. Šįkart valgėm su aviečių-juod. serbentų Gefilus. jami
P.P.S. jei kam neaišku, kokio dydžio rabarbarų kotai, tai naudojom štai šituos
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 30, 06:47)
bea, o kas ten ant virsaus? tie geltoni?
papuošimui uždėjau du abrikosus supjaustytus
Rabarbarų marmeladas
1 kg.rabarbarų
1 kg.cukraus
0,5 stiklinės vandens
Rabarbarus nulupti, supjaustyti 2 sm ilgio gabaliukais. Iš cukraus ir vandens išvirti syrupą. Ten sumesti rabarbarus, užvirinti ir palikti per naktį. Sekančią dieną užvirinti, nugraibyti putas ir virti 20 min. Sukrėsti į pakaitintus stiklainius. Išeina 2 puslitrukai marmelado.
Aš pilstau marmeladą į 0,33 l talpos stiklainius, nes 0,5 mes nesuvalgome iškart
1 kg.rabarbarų
1 kg.cukraus
0,5 stiklinės vandens
Rabarbarus nulupti, supjaustyti 2 sm ilgio gabaliukais. Iš cukraus ir vandens išvirti syrupą. Ten sumesti rabarbarus, užvirinti ir palikti per naktį. Sekančią dieną užvirinti, nugraibyti putas ir virti 20 min. Sukrėsti į pakaitintus stiklainius. Išeina 2 puslitrukai marmelado.
Aš pilstau marmeladą į 0,33 l talpos stiklainius, nes 0,5 mes nesuvalgome iškart
QUOTE(kaktusas @ 2005 05 22, 11:36)
Rabarbarų pyragas
100g. sviesto
100g. cukraus
50g. krakmolo
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. pieno
1pak. vanilinio cukraus
200g. miltų
Iš visų šitų produktų išmaišome tešlą.
1kg rabarbarų nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudėję į puodą bei įpylę truputęlį vandens rabarbarus paverdame, kol jie suminkštės. Galima įpilti truputėlį cukraus.
Į torto formą supilame tešlą, ant viršaus supilame rabarbarus ir kepame 40 min.
Tuo tarpu išplakame 4 baltymus ir sumaišome su 200g. cukraus pudros. Po 40 min. užtepame ant pyrago baltymų masę ir kepame dar 15 min.
Pyragas toks skanus, kad nespėja net ataušti
SKANAUS!
100g. sviesto
100g. cukraus
50g. krakmolo
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. pieno
1pak. vanilinio cukraus
200g. miltų
Iš visų šitų produktų išmaišome tešlą.
1kg rabarbarų nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudėję į puodą bei įpylę truputęlį vandens rabarbarus paverdame, kol jie suminkštės. Galima įpilti truputėlį cukraus.
Į torto formą supilame tešlą, ant viršaus supilame rabarbarus ir kepame 40 min.
Tuo tarpu išplakame 4 baltymus ir sumaišome su 200g. cukraus pudros. Po 40 min. užtepame ant pyrago baltymų masę ir kepame dar 15 min.
Pyragas toks skanus, kad nespėja net ataušti
SKANAUS!
šitą šiemet jau du kartus kepiau, net per daug nematuoju, produktus dedu iš akies, bet pyragas išeina , praktiškai per vakarą suryjamas, tikrai net ataušti nespėja
Šįvakar iškepiau keksiukų su rabarbarais Tačiau šis receptas universalus Dariau ir su mėlynėmis, ir su razinomis, ir su obuoliais ir su... Žodžiu tinka bet kokios uogos ar vaisiai
UOGŲ (VAISIŲ) GRIETINĖS KEKSIUKAI
2 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1/2 puodelio aliejaus
1/2 a. š. vanilės
2 puodeliai miltų
1/2 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 puodelis grietinės
1 puodelis uogų ar kubeliais supjaustytų vaisių
1. Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
2. Dideliame inde plakti kiaušinius, plakant palaipsniui suberti cukrų. Nenustojant plakti lėtai pilti aliejų.
Įmaišyti vanilę. Kitame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Įmaišyti sausus ingredientus į kiaušinių masę palaipsniui pakaitom su grietine. Atsargiai
įmaišyti uogas ar vaisius. Dėti tešlą į formeles.
4. Kepti 20 minučių.
P. S. puodelis - 237 ml.
UOGŲ (VAISIŲ) GRIETINĖS KEKSIUKAI
2 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1/2 puodelio aliejaus
1/2 a. š. vanilės
2 puodeliai miltų
1/2 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 puodelis grietinės
1 puodelis uogų ar kubeliais supjaustytų vaisių
1. Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
2. Dideliame inde plakti kiaušinius, plakant palaipsniui suberti cukrų. Nenustojant plakti lėtai pilti aliejų.
Įmaišyti vanilę. Kitame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Įmaišyti sausus ingredientus į kiaušinių masę palaipsniui pakaitom su grietine. Atsargiai
įmaišyti uogas ar vaisius. Dėti tešlą į formeles.
4. Kepti 20 minučių.
P. S. puodelis - 237 ml.
Siūlau paragauti skanaus rabarbarų pyrago su braškėmis
Braškių - rabarbarų pyragas
Tešlai:
250 g miltų
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
60 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis
Įdarui:
2½ puodelio pjaustytų rabarbarų
1½ puodelio pjaustytų braškių
3 kiaušiniai
1¼ puodelio cukraus
¼ puodelio miltų
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos
Tešlai į miltus sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų. Suberti cukraus pudrą, pilti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Palaikyti šaltai bent 30 min.
Rabarbarus sumaišyti su braškėmis.
Kiaušinius išplakti su miltais, cukrumi, druska ir muskatu.
Tešlą iškočioti, įtiesti į skardą, paliekant apie 3 cm aukščio kraštelius. Tešlą subadyti šakute. Sudėti rabarbarus ir braškes. Ant viršaus užpilti kiaušinių plakinį.
Kepti 40 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. puodelis - 237 ml...
Braškių - rabarbarų pyragas
Tešlai:
250 g miltų
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
60 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis
Įdarui:
2½ puodelio pjaustytų rabarbarų
1½ puodelio pjaustytų braškių
3 kiaušiniai
1¼ puodelio cukraus
¼ puodelio miltų
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos
Tešlai į miltus sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų. Suberti cukraus pudrą, pilti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Palaikyti šaltai bent 30 min.
Rabarbarus sumaišyti su braškėmis.
Kiaušinius išplakti su miltais, cukrumi, druska ir muskatu.
Tešlą iškočioti, įtiesti į skardą, paliekant apie 3 cm aukščio kraštelius. Tešlą subadyti šakute. Sudėti rabarbarus ir braškes. Ant viršaus užpilti kiaušinių plakinį.
Kepti 40 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. puodelis - 237 ml...
QUOTE(Kudliukas @ 2007 01 21, 15:32)
o kokio turio puodelis naudojamas?
20 žinutėj parašyta 237 ml