Tėvai iš sodo privežė kalną rabarbarų. Gal kas turit kokį nesudėtingą rabarbarų pyrago receptą? Nors nebūtinai pyrago, gal kas žinote ką galima gero iš jų pagaminti?
iš rabarbarų receptuku yra čia nemažai, gal ką ir pritaikysi
aciu.
Bandziau va sita. Labai liuks gavosi... Jei kam reikia, rekomenduoju.
Pyragas su kepure"
4 kiaušiniai
2 tryniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilės cukraus
5 rabarbarų stiebai (Rabarbarai)
Papuošimui: 2 baltymai
6 šaukštai miltinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Tešlai trynius išplakame su cukrumi. Sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus ir lengvai juos įmaišome.
Po truputį nuolat maišydami beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paskaniname vanilės cukrumi.
Į tešlą įmaišome kubeliais supjaustytus rabarbarus.
Pyragą kepame sviestu pateptoje kepimo formoje 180°-200°C temperatūroje.
Papuošimui į baltymus suberiame miltinį cukrų, įpilame citrinų sulčių ir išplakame iki standžių putų.
Iškepusį pyragą aptepame šia mase ir 5 min. palaikome išjungtoje, šiek tiek praviroje orkaitėje.
Pyragas su kepure"
4 kiaušiniai
2 tryniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilės cukraus
5 rabarbarų stiebai (Rabarbarai)
Papuošimui: 2 baltymai
6 šaukštai miltinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Tešlai trynius išplakame su cukrumi. Sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus ir lengvai juos įmaišome.
Po truputį nuolat maišydami beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paskaniname vanilės cukrumi.
Į tešlą įmaišome kubeliais supjaustytus rabarbarus.
Pyragą kepame sviestu pateptoje kepimo formoje 180°-200°C temperatūroje.
Papuošimui į baltymus suberiame miltinį cukrų, įpilame citrinų sulčių ir išplakame iki standžių putų.
Iškepusį pyragą aptepame šia mase ir 5 min. palaikome išjungtoje, šiek tiek praviroje orkaitėje.
200 g. miltų
100 g. sviesto
50+70 g.cukraus
2 kiaušiniai
50 g. migdolų
50 g. biskvitinių džiūvėsėlių
1 kg rabarbarų
1/4 šaukštelio cinamono
70 g. miltinio cukraus
žiupsnis druskos
iš miltų, sviesto, trynių, 50 g. cukraus ir druskos užminkyti tešlą. Iš atšaldytos iškočioti blyną ir įkloti į skardą. palikti aukštus kraštus.
Smulkintus migdolus pakepinti. sumaišyti su džiūvėsėliais ir apibarstyti tešlą.
rabarbarus supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais, sumaišyti su cinamonu ir likusiu cukrum, apdėti tešlą. Kepti 40 min. išėmus papuošti baltymais, išplaktais su miltiniu cukrum ir dar kepti 10 min.
100 g. sviesto
50+70 g.cukraus
2 kiaušiniai
50 g. migdolų
50 g. biskvitinių džiūvėsėlių
1 kg rabarbarų
1/4 šaukštelio cinamono
70 g. miltinio cukraus
žiupsnis druskos
iš miltų, sviesto, trynių, 50 g. cukraus ir druskos užminkyti tešlą. Iš atšaldytos iškočioti blyną ir įkloti į skardą. palikti aukštus kraštus.
Smulkintus migdolus pakepinti. sumaišyti su džiūvėsėliais ir apibarstyti tešlą.
rabarbarus supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais, sumaišyti su cinamonu ir likusiu cukrum, apdėti tešlą. Kepti 40 min. išėmus papuošti baltymais, išplaktais su miltiniu cukrum ir dar kepti 10 min.
Rabarbarų pyragas
100g. sviesto
100g. cukraus
50g. krakmolo
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. pieno
1pak. vanilinio cukraus
200g. miltų
Iš visų šitų produktų išmaišome tešlą.
1kg rabarbarų nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudėję į puodą bei įpylę truputęlį vandens rabarbarus paverdame, kol jie suminkštės. Galima įpilti truputėlį cukraus.
Į torto formą supilame tešlą, ant viršaus supilame rabarbarus ir kepame 40 min.
Tuo tarpu išplakame 4 baltymus ir sumaišome su 200g. cukraus pudros. Po 40 min. užtepame ant pyrago baltymų masę ir kepame dar 15 min.
Pyragas toks skanus, kad nespėja net ataušti
SKANAUS!
100g. sviesto
100g. cukraus
50g. krakmolo
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. pieno
1pak. vanilinio cukraus
200g. miltų
Iš visų šitų produktų išmaišome tešlą.
1kg rabarbarų nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudėję į puodą bei įpylę truputęlį vandens rabarbarus paverdame, kol jie suminkštės. Galima įpilti truputėlį cukraus.
Į torto formą supilame tešlą, ant viršaus supilame rabarbarus ir kepame 40 min.
Tuo tarpu išplakame 4 baltymus ir sumaišome su 200g. cukraus pudros. Po 40 min. užtepame ant pyrago baltymų masę ir kepame dar 15 min.
Pyragas toks skanus, kad nespėja net ataušti
SKANAUS!
QUOTE(MAMICY @ 2005 05 13, 17:17)
Tėvai iš sodo privežė kalną rabarbarų. Gal kas turit kokį nesudėtingą rabarbarų pyrago receptą? Nors nebūtinai pyrago, gal kas žinote ką galima gero iš jų pagaminti?
Iš rabarbarų gaunasi labai skanus kompotas. O ir šiaip, jei žinai skanių obuolių pyragų, gali drasiai vietoj obuolių naudoti rabarbarus
Kepu dažnai tokį pyragą.
6 stiebai rabarbarų
3 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
6 šaukštai cukraus
Miltų, kad pasidarytų grietinės tirštumo tešla.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti aliejaus 6 šaukštus, tada miltus sumaišius su soda suberti. Viską išmaišyti ir sudėti nuluptus supjaustytus rabarbarus. (juos taip pat įmaišyti i tešla).
Kepti 230C orkaitėje, 35 min.
Skanaus.
6 stiebai rabarbarų
3 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
6 šaukštai cukraus
Miltų, kad pasidarytų grietinės tirštumo tešla.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti aliejaus 6 šaukštus, tada miltus sumaišius su soda suberti. Viską išmaišyti ir sudėti nuluptus supjaustytus rabarbarus. (juos taip pat įmaišyti i tešla).
Kepti 230C orkaitėje, 35 min.
Skanaus.
PYRAGAS SU RABARBARAIS (panašus kaip "Pyragas su kepure")
200g sviesto
6 kiaušiniai
1/2kg miltų
1 šaukštelis sodos
1/2kg rabarbarų
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukštai susmulkintų apelsinų žievelės cukatų
1 šaukštelis citrinos rūgšties
pagal skonį druskos
Sviestą ištirpinti, sudėti kiaušinių trynius, 4 šaukštus cukraus, susmulkintus dukatus, miltus, sumaišytus su soda, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Pusę tešlos iškočioti, dėti į vidutinio dydžio skardą ir kepti 10 min karštoje orkaitėje. Ant apkepusios tešlos sudėti pusę susmulkintų ir saldžiame vandenyje patroškintų rabarbarų (troškinant atsiradusį skystį nupilti). Rabarbarus uždengti antra tešlos dalimi ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 25-30 min. Baltymus gerai išplakti (baigiant plakti, sudėti likusį cukrų ir rabarbarų masę). Išplaktus baltymus šaukštu sudėti ant bebaigiančio kepti pyrago ir dar kepti 10-15 min.
200g sviesto
6 kiaušiniai
1/2kg miltų
1 šaukštelis sodos
1/2kg rabarbarų
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukštai susmulkintų apelsinų žievelės cukatų
1 šaukštelis citrinos rūgšties
pagal skonį druskos
Sviestą ištirpinti, sudėti kiaušinių trynius, 4 šaukštus cukraus, susmulkintus dukatus, miltus, sumaišytus su soda, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Pusę tešlos iškočioti, dėti į vidutinio dydžio skardą ir kepti 10 min karštoje orkaitėje. Ant apkepusios tešlos sudėti pusę susmulkintų ir saldžiame vandenyje patroškintų rabarbarų (troškinant atsiradusį skystį nupilti). Rabarbarus uždengti antra tešlos dalimi ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 25-30 min. Baltymus gerai išplakti (baigiant plakti, sudėti likusį cukrų ir rabarbarų masę). Išplaktus baltymus šaukštu sudėti ant bebaigiančio kepti pyrago ir dar kepti 10-15 min.
QUOTE(rrrxxx @ 2005 05 31, 15:26)
Kepu dažnai tokį pyragą.
6 stiebai rabarbarų
3 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
6 šaukštai cukraus
Miltų, kad pasidarytų grietinės tirštumo tešla.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti aliejaus 6 šaukštus, tada miltus sumaišius su soda suberti. Viską išmaišyti ir sudėti nuluptus supjaustytus rabarbarus. (juos taip pat įmaišyti i tešla).
Kepti 230C orkaitėje, 35 min.
Skanaus.
6 stiebai rabarbarų
3 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
6 šaukštai cukraus
Miltų, kad pasidarytų grietinės tirštumo tešla.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti aliejaus 6 šaukštus, tada miltus sumaišius su soda suberti. Viską išmaišyti ir sudėti nuluptus supjaustytus rabarbarus. (juos taip pat įmaišyti i tešla).
Kepti 230C orkaitėje, 35 min.
Skanaus.
Patiko šitas receptas, nes labai nesudėtingas ir greitai paruošiamas Ir namiškiai pyragą įvertino
Va sita ir as vakar kepiau: kiek kietokas gavosi, gal miltu padauginau? Kitas dalykas - deciau daugiau cukraus
O vietoj sodos galima kepimo miltelių dėti?