Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 26

QUOTE(smth1 @ 2008 06 14, 08:13)
Nu tai jie pas tave dar jauni. Pas mus, bent  pusantro karto tai tikrai didesnis. Ir kiekvienas metais apgenim. Jei sklypas nera didelis, tai graikiskas riesutas tikrai daug vietos uzims. O katalpu myletojos ar zino, kad tupinet apie ji reik? Ziemai dengt, rist audiniu, sodinti i sviesia l. sauleta, apsaugota nuo veju vieta, reikia derlingos zemes (arba tada paruosti ta zeme joms duobej iskasus). Bet graziai atrodo augalas:)

Laukiu nesulaukiu, kada jie dar didesni bus thumbup.gif Man ir šiaip riešutmedžiai labai patinka. Lazdynas Contorta neseniai pasodintas, dar raudonlapis laukia, kol griovimo darbai bus baigti ir jam vieta atsilaisvins wub.gif

O su dekoratyviniais medžiais tikrai reikia gerai pagalvoti prieš perkant - ar tikrai grožis vertas aukų ax.gif Mane lietuviškom sąlygom labiausiai gasdina poreikis "apsaugota nuo vėjo vieta" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 14, 10:29)
Kam jums to katalpos? Sodinkit geriau graikinius riešutmedžius, tai bent riešutų valgysit  lotuliukas.gif

Aha lotuliukas.gif pas mus meistras toks dirbo, jis augina zirga savo malonumui, o musu kaimynas ir klausia jo: tai tu viska su juo apdirbi? Ne -sako meistras, as taip laikau, savo malonumui.Tai durnius-sako kaimynas, dykai arkli seria, jokios naudos biggrin.gif .Tai cia panasiai su tom katalpom lotuliukas.gif Jei riesutu jos neveda, tai neapsimoka irnesakyk.gif hihihi.gif
Jau kai veja sejom, liepe ridisus geriau seti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 14 birželio 2008 - 11:52
QUOTE(Srove @ 2008 06 14, 09:47)
Aha  lotuliukas.gif pas mus meistras toks dirbo, jis augina zirga savo malonumui, o musu kaimynas ir klausia jo: tai tu viska su juo apdirbi? Ne -sako meistras, as taip laikau, savo malonumui.Tai durnius-sako kaimynas, dykai arkli seria, jokios naudos biggrin.gif .Tai cia panasiai su tom katalpom lotuliukas.gif Jei riesutu jos neveda, tai neapsimoka  irnesakyk.gif  hihihi.gif

žirgo savo malonumui aš irgi norėčiau... rolleyes.gif
O sodinti medį (nesvarbu, ar jis vaisius veda, ar yra dekoratyvinis) ir laukti, kol jis kitais ar dar sekančiais metais nušals nuo lietuviškos žiemos, tai ką aš žinau... rolleyes.gif Ir šiaip man mažumėlę keistai atrodo medžių dengimas žiemai. Suprasčiau - rožes apdengi, bet medžius?.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 14, 13:08)
žirgo savo malonumui aš irgi norėčiau...  rolleyes.gif
O sodinti medį (nesvarbu, ar jis vaisius veda, ar yra dekoratyvinis) ir laukti, kol jis kitais ar dar sekančiais metais nušals nuo lietuviškos žiemos, tai ką aš žinau...  rolleyes.gif Ir šiaip man mažumėlę keistai atrodo medžių dengimas žiemai. Suprasčiau - rožes apdengi, bet medžius?.. blink.gif

Tada prasau man surasti kazka panasaus i katalpa biggrin.gif , kad butu grybo formos ir nereiktu danstyti 4u.gif
Atsakyti
Labukas. 4u.gif Va paskaiciau apie katalpas ir prisiminiau, kad Druskininkuose prie baznycios viena auga. Tas medis tikrai kaip is akies traukta katalpa ir lapai tokie, ir laja skecio formos, ir dideliu ugiu nepasizymi. Tai ka norejau pasakyt, ugi tai, kad tas medis uz mane senesnis, bet kiek ji prisimenu niekas jo nei denge, nei vyniojo ir auga sau vargo nematydama. Jei neklystu prie jo buvo lentele su uzrasu, kad tai katalpa.
Atsakyti
Buvau toki sarasiuka pasidariusi augaliuku, kuriu man reiketu, va jums cia parasysiu, gal ko nors nezinau apie juos, kaip apie katalpas, kad jos opios, tai prasau pranesti 4u.gif
Paprastas kadagys(svedine forma)
Eraicinas melsvasis
Gluosnis Salix sp.
Raugerskis Tunbergo 'rose GLOW'
Lanksva pilkoji
Maumedis europinis (pendula)
Gal koks veisiasi taip, kaip velnio pirstas, kuri turejau doh.gif ir sunkiai atsikraciau.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 14, 13:19)
Labukas.  4u.gif Va paskaiciau apie katalpas ir prisiminiau, kad Druskininkuose prie baznycios viena auga. Tas medis tikrai kaip is akies traukta katalpa ir lapai tokie, ir laja skecio formos, ir dideliu ugiu nepasizymi. Tai ka norejau pasakyt, ugi tai, kad tas medis uz mane senesnis, bet kiek ji prisimenu niekas jo nei denge, nei vyniojo ir auga sau vargo nematydama. Jei neklystu prie jo buvo lentele su uzrasu, kad tai katalpa.

Tai yra ir daugiau tokiu medziu, ir privaciose sodybose. Buna gi kad niekas nesirupina, o auga nematydamas vargo. Ir jei paskaityt forumus, tai ir apie hortenzijas pvz tas pats- pas kazka vargsta vis issusdama ar nusaldama, pas kazka auga, nors niekas nesicackina. Visgi gyvi organizmai tai, negali garantuoti, kad elgsis taip arba kitaip. Taciau bendros rekomendacijos visgi manau yra ne is pirsto lauztos. Jei nebijai rizikuoti - pirmyn, juk ir atvaziuoja ir prigyja tie augalai eksperimentatoriu deka:) Tik reikia ta visa informacija manau tureti galvoje, kad didele tikimybe, kad gali issalti, neisgyventi ir pan.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 14, 09:29)
user posted image

P.S. į aplinką nežiūrėti. Ir sandėliukas, ir baisusis šiltnamis rudenį nusigriaus  bigsmile.gif negaliu, kaip to momento laukiu  wub.gif

pati prisisnekejai biggrin.gif - kol nepasakei, nemaciau nei sandeliuko, nei baisiojo siltnamio lotuliukas.gif ....tik tuos grazius augalus.

QUOTE(smth1 @ 2008 06 14, 10:13)
O katalpu myletojos ar zino, kad tupinet apie ji reik? Ziemai dengt, rist audiniu, sodinti i sviesia l. sauleta, apsaugota nuo veju vieta, reikia derlingos zemes (arba tada paruosti ta zeme joms duobej iskasus). Bet graziai atrodo augalas:)

cia turbut aprasytos idealiausios salygos katalpoms, nes kiek as ju matau, tai auga bet kur, netgi niekieno nepriziurimuose kiemuose ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2008 06 14, 11:47)
Aha  lotuliukas.gif pas mus meistras toks dirbo, jis augina zirga savo malonumui, o musu kaimynas ir klausia jo: tai tu viska su juo apdirbi? Ne -sako meistras, as taip laikau, savo malonumui.Tai durnius-sako kaimynas, dykai arkli seria, jokios naudos biggrin.gif .Tai cia panasiai su tom katalpom lotuliukas.gif Jei riesutu jos neveda, tai neapsimoka  irnesakyk.gif  hihihi.gif

lietuviskas bruozas tongue.gif - turbut dar ilgai teks laukti, kol Lietuvoj grozis bus pirmoj vietoj...
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 14, 10:18)
Tada prasau man surasti kazka panasaus i katalpa biggrin.gif , kad butu grybo formos ir nereiktu danstyti 4u.gif

Sunku kažką pasiūlyti žmogui, kuris viską supranta paraidžiui ir neturi jumoro jausmo ax.gif
O apie augalus yra puikus Rojaus sodų forumas, ten apie daugelį augalų diskutuojama atskirose temose. Jei netingėtum , tikrai rastum info apie visą savo sąrašiuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 14, 13:18)

guoba tinka
pas mane ji skiepyta svyranti - auginsim 'pavesine', dar mazute, bet lapai panasus i katalpos
Atsakyti
oij, kai seniai bebuvau pas jus doh.gif tai kol perskaiciau anos temos 20 psl, dar sitos, labiausiai ziuriu aktualu kenkejai ir veja... g.gif

na mes kur nesudyge ploteliai dar uzsejom, uzmulciavom biski zemem ir aisku laistom kasdien, tikiuos, kad tie mazi nesudyge ploteliai sudygs, o tada jau ir nuo placialapiu piktzoliu nupurksim g.gif matyts sekla nelabai svarbu buvo, nes panagrinejus naujai pasodinta veja-ir trauklapiu ir kazkokiu zydinciu baltai geliu ir dar usniu ir panasiu i kiaulpienes g.gif

buvau klausus del Ranikulu anoj temoj, bet nieks neatsake blush2.gif nu jos nuzydejo jau, bet kazkas man papasakojo, kad jos zydi 2kart per vasara g.gif ar tikrai? ar jau nezydes, tai tada ka su jom daryt? nes labai jau man norisi spalvu mano kampelyje, o dabar toks metas kad nelabai kas zydi...dar vis nyksta tulpes, ranikulos nuzydejo, gvazdikeliai nelabai nori zydet kazin kodel g.gif

o laumakems turbut reikia labai daug saules, as jau i antra vieta jas sodinu, bet nelabai nori zydet ir skleistis g.gif tai nutariau, kad joms matyt reikia tiesiogines saules ir daug g.gif ar tiesa?

nu labai aciu, nes as vis dar ieskau tinkamiausios vietos savo geles, tai vis pakilnoju. ir matyt man pavyzdingai reiks rinktis i savo kamp[eli augalus, kurie myli gryna pavesi g.gif kas is tokiu butu zydinciu, kurios ilgai dziugintiu ziedais spalvotais visa vasara g.gif

va kiek klausimu blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 06 14, 09:28)
sau augini raugerskius ar pardavimui turi? wink.gif

sau, pirkau as juos biggrin.gif issisejo jie pasmane - palikau neroviau mazulius - ziuresiu kaip augs
VAT
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
cia geltonas, tik nelabai matos duju stulpas uzstoja (cai mano siemet kurtas kampas - dar neuzbaigtas tai geresniu nuotrauku nedesiu tongue.gif )
user posted image
Atsakyti