QUOTE(Mergelė @ 2008 06 28, 07:11)
rokoko, katilėlius Tu sėjai pati ar pirkai jau daigelius? O iš kur tu tų kitų rūšių gavai?
Aš kiek sėju katilėlių (darželinins) jau antrus metus ir niekaip nesiseka.
aha
..
Darzelinis katilelis [campanula medium] -
ne daugiametis, o dvimetis augalas.
man tai puosniausias katilelis, bet gana trumpai zydi.
Pirmaisiais metais isauga lapu skrotele, antraisiais - staciaugis, kugiskas ziedynas.
Seti VI-VII, sodinti VIIIpab-IX. Zydes kitamet. [cia is knygos
]
As pati Karpatini, Placialapi ir Didziaziedi paveldejau is uosvienes, o Daugiaziedi/tankiaziedi is kazkur keriuka gavau
.
na pademonstruosiu.
campanula carpatica:
campanula glomerata [daugiaziedis/tankiaziedis, uz jo mmatyti neprasiskleides placialapis]
campanula latifolia [placialapis]
campanula persicifolia [didziaziedis], dauginsiuos balta
QUOTE(Bitulka @ 2008 06 28, 07:20)
Ir dar apie nakvisas noriu paklausti kaip jas isigijot? Ar pacios is seklyciu issiauginot? Ar pirkot sodinukus? Man niekaip is seklyciu neiseina, jau trecius metus bandziau ir nieko atrodo sudygsta visos seklytes, paauga macdaug 3-4cm daigeliai ir nupiepsta
sunku patiketi...
esu bandziusi daigintis is seklu -- be problemu.. Aisku, ziedu tikekis kitais metais.
Daigink tiesiai dirvoje
QUOTE(linuke_ @ 2008 06 28, 08:25)
Rokoko, pasirodo ir aš turiu didžiažiedžių katilėlių
Tik pas tave tokie gražūs statūs. Pas mane išvirtę, taip ir nesuprantu, ar todėl, kad šiemet persodinti, ar dėl stipraus vėjo jie visada tokie bus
na pas mane niekada praktiskai neisvirsta..
gal labai retai pasodinti pas tave? atviroje vietoje?
pas mane uzuovejoj auga, sviesioje dalineje paunksmeje.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 28, 11:34)
Bet turbut reikia zinot ka pjaut. Ar taip ,tiesiog is akies? O ka darot su pjuvio vieta? Paliekat ar kuo itrinat?
Cia is kitos puses bruzgynai. Nezinau kas tos baltos geles, o del ten kokios laukines piktzoles. Jeigu zinot kas tai parasykit
obelys formuojamos orientuojant sakas i sonus, kriauses i virsu.
geneti anksti pavasari, balinti rudeni, galima papildomai pavasari.
parodyk is arciau tas geles, is tolo panasu i daugiaziedi katileli balta
QUOTE(rozamunda @ 2008 06 28, 13:12)
Obelaites reikia balinti rudeni,pries ziema,(del ko sutavimi gali gincytis tarybiniu laiku sodininkai)tai maziau bijo salcio,ypac jauni medeliai,parazitai maziau puola,
kiek pamenu is pokalbiu tu, rudeni balinama del to, kad ziema nuo saules nesuskilinetu zieve.