Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 26

QUOTE(pukse @ 2008 06 27, 08:44)
Mamce, nepravardžiuok aktės  schmoll.gif . Katės karaliauja, šunys valkatauja.

schmoll.gif Pas mane niekas nekaraliauja is gyvunu. Abu gauna i skudurus, jei pridaro zbitku. Ir, beje, kate dazniau, nes pastoviai k.... i gelynus, o suo tik duobe kada ne kada israusia ir rododendrus yra nugrauzes.

Sobieska, kaip islaikai tokias dekoratyvias perkunropes? Pastoviai nurinkineji vaikus? Pas mane susigrude, lipa viena ant kitos, "vaikai" "tevams" ant galvu sedi... gal kiekvienais metais is naujo israuni ir persodini???
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 06 27, 21:19)

parodysiu savo misraine  biggrin.gif nebezinojau kur gelytes susodinti,tai sukisau i viena bliuda  ax.gif

Labai graži mišrainė wub.gif . Mano lavandos tai dar tik ruošiasi žydėt ir viendienės pumpurus dar tik augina.

Papildyta:
QUOTE(kice @ 2008 06 27, 22:30)
kazin is kur gauti tageciu seklu pavasari? tik smulkiaziedziai "gvazdikeliai" pas mus placiai paplite..
Papildyta:
o tai kaip voljere budamas galejo ikasti? jei palaidas - pazeistos laikymo taisykles, reikia imtis priemoniu.. Na as turiu savo nuomone apie agresyvius sunis..

Tyrbut voljero sienelės is kažko labai reto padarytos. Kad ir kaip būtų gaila, bet šunį puolantį žmogų reikia užmigdyt. verysad.gif Nukrypome nuo pagrindinės temos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 06 28, 00:09)
as irgi turiu silpnybe "pauksciukams"  ax.gif  .... kazkokia gelezine kalakute net is Egipto parsitempiau ....

Parodyk ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 06 28, 00:58)

statyk tuos vazonelius 4u.gif , tikrai net miska galima su jais isgaut!.. tik kad butu kur koja statyt..
mielas kiemelis wub.gif

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergelė @ 2008 06 28, 08:11)
rokoko, katilėlius Tu sėjai pati ar pirkai jau daigelius? O iš kur tu tų kitų rūšių gavai?
Aš kiek sėju katilėlių (darželinins) jau antrus metus ir niekaip nesiseka.  g.gif

Man tai labai gražu medinės skulptūrėlės. Galvoju, kai susitvarkysius kada normaliai aplinką, tai pirksiu medžio drožėjo skulptūrą kokią nors.

sidabrinekuoja, labai mielas Tavo kiemelis, kad ir mažas.

O tie akmenys tinkle, tai man irgi šlykščiai atrodo. Kažkoks nesusipratimas. Mačiau vienam kieme tai jų daug pridaryta. Tai man atrodo toks sunkus tas kiemas, kad ne tas žodis. doh.gif

Aciu uz pagyras 4u.gif . Ir man grazu medines skulpturos, ypac susije su mitologija. Pvz. koks nors zaltys rolleyes.gif iskeles galva virs gelynu. As tai dar noreciau pauksciams girdyklos, ikomponuociau gelyne.
Papildyta:
QUOTE(ARasytee @ 2008 06 28, 10:54)
Man asmeniskai tai problemu nesudaro
mano taip pat laaabai dideli....Kazkas kazkada sake jei saknims mazai vietos, t.y ne darzelyje o vazonuose, krepsiuose, tai jos nezydi, o labai lapuojasi. AR TAI TIESA? pas mane auga lovy,pernai kelme, tai siemet apai virsta is to lovio, o ziedelio nei vieno....O pernai keli smulkuciai smulkuciai vos iziurimi buvo.... doh.gif

Net nezinau ar tiesa. maniske auga zemej, bet prisiglaudus prie gelyno mediniu trinkeliu ir jau maciau yra keli pumpurai. tik neaisku ar jie is po tu lapu islys.

Papildyta:
Mergaites, noriu paklaust del obelu, nes maciau, kad beveik visos turit. Ar butinai kamiena reikia pabaltint. Pas mane kieme auga obelaite, 8 obuoliukus nokina blush2.gif, bet as neturiu jokio supratimo kaip ir ar apskritai ja reikia genet ir kam, kuo kamiena nubalint.
Atsakyti
Labai noreciau pasidauginti sita krumeli, bet velgi nezinau pavadinimo, kad galeciau pasiskaityti ar isvis tai imanoma ir kaip?O gal jus kuri turit ir galetumet papasakoti?Atrodo virsta sakojasi is vieno stiebo, o gal is seklu galima, nes jau baigia nuzydeti?Ar bent pavadinima? blush2.gif
user posted image

O del obelu, tai kazkaip pastebejom, kad kuo daugiau genejam, tuo daugiau zydi ir veda vaisiu.

Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 28, 12:05)

O del obelu, tai kazkaip pastebejom, kad kuo daugiau genejam, tuo daugiau zydi ir veda vaisiu.

Bet turbut reikia zinot ka pjaut. Ar taip ,tiesiog is akies? O ka darot su pjuvio vieta? Paliekat ar kuo itrinat?

Va mano nasturta. Ziedukai pumpuriukai vos matosi doh.gif
user posted image

Cia is kitos puses bruzgynai. Nezinau kas tos baltos geles, o del ten kokios laukines piktzoles. Jeigu zinot kas tai parasykit ax.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 28, 12:34)
Bet turbut reikia zinot ka pjaut. Ar taip ,tiesiog is akies? O ka darot su pjuvio vieta? Paliekat ar kuo itrinat?

Nu zinokit, kaip ir is akies smile.gif ,nes nesam mes dideli sodininkai, tai MB paklausia ka pjaut, apsitariam ir ispjaustom, svarbiausia paziurim, kad sakos neitu kur i sona, o dar tas smulkias is tarpu nupjaustom, o ta vieta kur nupjauna MB patepa su paprastais aliejiniais dazais.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 28, 12:54)
Nu zinokit, kaip ir is akies smile.gif ,nes nesam mes dideli sodininkai, tai MB paklausia ka pjaut, apsitariam ir ispjaustom, svarbiausia paziurim, kad sakos neitu kur i sona, o dar tas smulkias is tarpu nupjaustom, o ta vieta kur nupjauna MB patepa su paprastais aliejiniais dazais.

Pas mane ta obelaite turi tris pagrindines sakas ir dar tokia viena pirsto ilgio nuo kamieno isdygusia. Bet ant tos visai trumputes obuoliukai kabo. Tai ir nezinau rudeni ta trumpa sakute nupjaut ar palikt. Ar pavasari genet reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 28, 12:58)
Pas mane ta obelaite turi tris pagrindines sakas ir dar tokia viena pirsto ilgio nuo kamieno isdygusia. Bet ant tos visai trumputes obuoliukai kabo. Tai ir nezinau rudeni ta trumpa sakute nupjaut ar palikt. Ar pavasari genet reikia? g.gif

Mes tai daugiau rudeni pjaustom.Jei dar visai jauna ta obelaite, tai gal dar palikit ta sakute, suspesit manau ja nupjaut, matysit, kaip toliau ji elgsis bigsmile.gif Pernai rudeni MB nupjove, vos ne puse kriauses doh.gif mat ji jam trukde vaiksciot, o ji tokia pametine buvo vienais metais daug vesdavo, o kitais vos kelias kriausytes, tai isemet vel, kad pazere kriausiu, nors ir pernai nemazai buvo.Tai manu, kad tas stiprus genejimas padejo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 28, 13:17)
Mes tai daugiau rudeni pjaustom.Jei dar visai jauna ta obelaite, tai gal dar palikit ta sakute, suspesit manau ja nupjaut, matysit, kaip toliau ji elgsis bigsmile.gif Pernai rudeni MB nupjove, vos ne puse kriauses doh.gif mat ji jam trukde vaiksciot, o ji tokia pametine buvo vienais metais daug vesdavo, o kitais vos kelias kriausytes, tai isemet vel, kad pazere kriausiu, nors ir pernai nemazai buvo.Tai manu, kad tas stiprus genejimas padejo g.gif .

Paklausysiu patarimo ir dar nepjausiu tos sakutes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2008 06 28, 09:55)
Nuvažiuok į senius ir pati pamatysi, o kalbos apie Lietuvą - nes ne ant vienos prekės parašyta gamintojas Lietuva (bet ne apie žoliapjoves kalbėjau),  tokio grybo nesupjautų didelė parduotuvė ir dar su tokia firma kaip bosch lotuliukas.gif , kompams vokiečių netaikiau,jei ką, o jei nori dar technikos pvz - tai kadaise  garsi firma sanyo dabar irgi Lietuvoj renkama, ir vis dėlto , nemanau kad reiktų šitaip parintis, tik gaila , kad nepamenu, kas ten buvo, bet vistiek dažnai aš ten būnu , kad ramiai miegotum - pateiksiu įrodymų. ir kažkodėl artrodo, kad nelabai supratai ką noriu pasakyt, o užsikabinai už labiausiai nepatikusio sakinio , o gal ir aš nemoku savo minčių aiškiai dėstyt, o norėjau pasakyt tik viena, kad geriau kad ir kokiam vokietijos kaime surinkta technika, nei kiniška lotuliukas.gif O dėl kompų veikimo - tai gal dirbai 10  metų  atgal - ir čia įrodymų tikrai nebus - nes ne ta tema lotuliukas.gif

nekomercinis pasiulymas abiems-eikit paravet bigsmile.gif
pamirsit ka norejot viena kitai paporint 4u.gif
mir druzba festival drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergelė @ 2008 06 28, 09:55)
O kas tie Vyšniauskai, kokiame čia mieste?

jie gyvena Raseiniuose,o augalus gali ir pastu atsiusti-dalyvavo LZUA mugeje,

kazkur pradzioje-pavasari buvau koordinates imetusi...Sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 28, 11:41)
Mergaites, noriu paklaust del obelu, nes maciau, kad beveik visos turit. Ar butinai kamiena reikia pabaltint. Pas mane kieme auga obelaite, 8 obuoliukus nokina blush2.gif, bet as neturiu jokio supratimo kaip ir ar apskritai ja reikia genet ir kam, kuo kamiena nubalint.

Obelaites reikia balinti rudeni,pries ziema,(del ko sutavimi gali gincytis tarybiniu laiku sodininkai)tai maziau bijo salcio,ypac jauni medeliai,parazitai maziau puola,pavasari daugiau tepliojam del grozio-placiai apie tai diskutavom Namo aplinka pradinese temose bigsmile.gif

Medzius geriausia geneti ankstyva pavasari,kol dar pumpuru nera,nupjaunamos susipyne,viena salia kitos ta pacia kryptimi augancios ir negyvos(sausos) sakos( tokias geriausia pasizymeti is rudens),
nupjauni ir pjuvio vieta patepi sodo tepalu arba dazais.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2008 06 28, 07:11)
rokoko, katilėlius Tu sėjai pati ar pirkai jau daigelius? O iš kur tu tų kitų rūšių gavai?
Aš kiek sėju katilėlių (darželinins) jau antrus metus ir niekaip nesiseka. 

aha mirksiukas.gif .. Darzelinis katilelis [campanula medium] - ne daugiametis, o dvimetis augalas.
man tai puosniausias katilelis, bet gana trumpai zydi.
Pirmaisiais metais isauga lapu skrotele, antraisiais - staciaugis, kugiskas ziedynas.
Seti VI-VII, sodinti VIIIpab-IX. Zydes kitamet. [cia is knygos blush2.gif ]

As pati Karpatini, Placialapi ir Didziaziedi paveldejau is uosvienes, o Daugiaziedi/tankiaziedi is kazkur keriuka gavau ax.gif .
na pademonstruosiu.

campanula carpatica:
user posted image

campanula glomerata [daugiaziedis/tankiaziedis, uz jo mmatyti neprasiskleides placialapis]
user posted image

campanula latifolia [placialapis]
user posted image

campanula persicifolia [didziaziedis], dauginsiuos balta wub.gif
user posted image

QUOTE(Bitulka @ 2008 06 28, 07:20)
Ir dar apie nakvisas noriu paklausti kaip jas isigijot? Ar pacios is seklyciu issiauginot? Ar pirkot sodinukus? Man niekaip is seklyciu neiseina, jau trecius metus bandziau ir nieko  atrodo sudygsta visos seklytes, paauga macdaug 3-4cm daigeliai ir nupiepsta

sunku patiketi...
esu bandziusi daigintis is seklu -- be problemu.. Aisku, ziedu tikekis kitais metais.
Daigink tiesiai dirvoje 4u.gif

QUOTE(linuke_ @ 2008 06 28, 08:25)
Rokoko, pasirodo ir aš turiu didžiažiedžių katilėlių bigsmile.gif Tik pas tave tokie gražūs statūs. Pas mane išvirtę, taip ir nesuprantu, ar todėl, kad šiemet persodinti, ar dėl stipraus vėjo jie visada tokie bus

na pas mane niekada praktiskai neisvirsta..
gal labai retai pasodinti pas tave? atviroje vietoje?
pas mane uzuovejoj auga, sviesioje dalineje paunksmeje.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 28, 11:34)

Cia is kitos puses bruzgynai. Nezinau kas tos baltos geles, o del ten kokios laukines piktzoles. Jeigu zinot kas tai parasykit
user posted image

obelys formuojamos orientuojant sakas i sonus, kriauses i virsu.
geneti anksti pavasari, balinti rudeni, galima papildomai pavasari.

parodyk is arciau tas geles, is tolo panasu i daugiaziedi katileli balta bigsmile.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 06 28, 13:12)
Obelaites reikia balinti rudeni,pries ziema,(del ko sutavimi gali gincytis tarybiniu laiku sodininkai)tai maziau bijo salcio,ypac jauni medeliai,parazitai maziau puola,

kiek pamenu is pokalbiu tu, rudeni balinama del to, kad ziema nuo saules nesuskilinetu zieve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 28 birželio 2008 - 14:02
QUOTE(ARasytee @ 2008 06 28, 10:54)

mano taip pat laaabai dideli....Kazkas kazkada sake jei saknims mazai vietos, t.y ne darzelyje o vazonuose, krepsiuose, tai jos nezydi, o labai lapuojasi. AR TAI TIESA? pas mane auga lovy,pernai kelme, tai siemet apai virsta is to lovio, o ziedelio nei vieno....O pernai keli smulkuciai smulkuciai vos iziurimi buvo.... doh.gif

na,nežinau,aš jau keletą metų auginu nasturtas loveliuose,tai tiek galiu pasakyt,kad jei tik trūksta trąšos,tuojau ima lapai gelst,nekrauna žiedų.Taip kad tręšiu negailėdama ir auga ir žydi .Va,kaip šiandien jos atrodo

user posted image

O kiek esu auginus dirvoj,tai išaugina stiebus iki kelių metrų ilgio doh.gif
Atsakyti
balanda, labai grazu, wub.gif

pas mus prie siaurines retos tinklines tvoros kaimynai dirvoje seja kasmet nasturtas, ir ka, jos iskisa visus ziedus i saule - i pietus, i musu puse tongue.gif wub.gif thumbup.gif

ai, tiesa, kas sezonu auga loviuose ar kasiuose/vazonuose, tresiu kas 10d- 2sav. kitaip nusibaigia tuoj pat visas grozis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 28 birželio 2008 - 14:09