Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 26

QUOTE(Kaktusine @ 2008 06 16, 09:39)
Gal kas galit trumpai pasakyti, kokios gėlės tinkamos sodinti labai saulėtoj vietoj. Nuo pietų atsisuka saulė ir iki pat nusileidimo kaitina. Ką rinktis, kad neiškeptų, augtų ir žydėtų šiai likusiai vasarai.

Pas mane tokioj vietoj labai gerai jauciasi verbenos, gausiai zydi. Dar snapuciams kept tiesioginej saulej patinka, bet bent jau pas mane, jie negausiai zydi. Snapuciu man labai grazi zaluma, ant kupstelio vienu metu du, trys ziedeliai buna. Kai vieni ziedukai nuzydi kiti issiskleidzia, bet neapsipila iskart gausiai ziedais. Tikiuosi kitamet jie gausiau zydes. Dar laumakem tokia vieta patiktu, zydi pas mane kaip isproteje jau trecia menesi.
Papildyta:
Mano budleja ruosiasi zydet, bet vaizdelis liudnas. Meta nabage lapus. Puse krumo graziai atrodo, o puse serga. Lapai parude susisuke, bet net ir ta serganti puse ruosiasi zydet. Kitais metais pjausim , kad kelmo tik kokie apie 70 cm liktu. Bijau, kad gali neatzelt, gaila butu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 16, 10:55)
Sobieska - žadėjau pasižiūrėti "Katalpas" - patikslinau - tikrai ten Katalpos - šviesiai žalsvais lapais dekoratyvios - 45 Lt (apie 150 cm aukščio) - tamsialapės žydinčios - 49 Lt (irgi aukščio tokio pat). Tikrai gražuolės ir pardavėjos sako auga jos normaliai...
Taip kad tam forumas ir yra kad diskutuoti, "savo kailiu" išbandyti ir patarti - ir nereikia čia masinės psichozės diagnozuoti...  mirksiukas.gif

o kur jas parduoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(michele @ 2008 06 16, 11:55)
tas krumelis labai grazus ir neiko is jo daryti nereikia, o kokia ten gelyte ruzava prie jo zydi? as tokia turiu, bet pavadinimo nezinau ir nerandu niekur g.gif
Papildyta:
O gal kas turi arba zino kas gali padovanoti arba parduoti uolaskeliu Kaune? Labai ju noriu blush2.gif

Deja as is Vilniaus ir dalyboms pas mane dar per mazi kupsteliai mirksiukas.gif
Atsakyti
michele- nu tikrai ne retenybe uolaskeles. Ar ieskojai zeldiniu prekybvietese? Ju buna net ten, kur krumus ir medzius pardavineja. Taip pat ten kur vienmetes ir daugiametes geles. Pasiguglink apie prekyvietes, kai kurios savo asortimenta ir internete surase, o jei ne- galima pasiskambinti.
Atsakyti
QUOTE(gumyte @ 2008 06 15, 02:01)
Tie ziedai tai stagarai tokie styro? Vejos seklos buna misiniai:migles, svidres ir t.t. Vienos mindymui, kitos seselingom vietom, kitos sausrai atsparios ir t.t. Tai kai pastebejau tik uztingi veja laiku nuskusti ir taip ne viena karta (ir jei sausa kaip dabar) tai ir dziaugiesi tais stagarais visa vasara  blink.gif . Viena is seklu is to misinio ir "pavirsta" stagarais. Padeda labai trumpas vejos skutimas (ne viena karta aisku) ir laistymas. Lietus laistymo nepakeicia, cia negincytina. Dar sakote, kad laistot kasdiena, bet ar pakankamai. Gal nereik kas diena (aisku jei ji ne ka tik paseta), o gausiai, bet reciau (mes i savaite kart laistem siemet). Bet purskeklis viena plota apie valanda laisto.
Siaip, kazkuri sekla zoles yra sejama naujuose rajonuose, cia statytoju gudrumas, mat 2 metus zole superine buna, o po to nyksta ir tokia s... buna.

g.gif nuskusti veja? kazkaip man drastiskai skamba doh.gif Kokybe vejos tai nebus superine, seta pries namo pardavima, tai manau suvare bileka doh.gif ir islygintas sklypas buvo prastai - tokiu duobeliu nedideliu daug kur per ziema laikesi vanduo ir dabar turim juoda zeme tose vietose doh.gif
Nu ziuresim kas cia toliau darysis su ta musu veja doh.gif

PS ziuriu su katalpom i diskusijas astrias imeciau tongue.gif As laikausi nuomones - kiekvienam savo - kai kas laksto is lauko i kambari su vazonais kiekviena sezona/nesezona ir vargo nemato, o kai kam reikia tokiu augalu kad tik ikisai ir pamirsai... Visokiu yra visokiu reikia (cia ir apie augalus ir apie zmones biggrin.gif )
Beje, klimatas syla, jei niekas nepabandys, tai taip ir nesuzinosim kas pas mus isgyvena, o kas ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 06 16, 11:11)
michele- nu tikrai ne retenybe uolaskeles. Ar ieskojai zeldiniu prekybvietese? Ju buna net ten, kur krumus ir medzius pardavineja. Taip pat ten kur vienmetes ir daugiametes geles. Pasiguglink apie prekyvietes, kai kurios savo asortimenta ir internete surase, o jei ne- galima pasiskambinti.

matai as is kedainiu ir cia tik viena medeliu prekyviete ir neturi jie uolaskeliu, tad nusprendziau paklausineti gal kaune kas turi.
P.S. sunku gyventi nedideliam miestelyje nes negali rasti reikiamu augaliuku verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 06 16, 11:05)
Deja as is Vilniaus ir dalyboms pas mane dar per mazi kupsteliai mirksiukas.gif

Gaila, bet jos tikrai labai grazios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 06 14, 14:53)
ir matyt man pavyzdingai reiks rinktis i savo kamp[eli augalus, kurie myli gryna pavesi g.gif  kas is tokiu butu zydinciu, kurios ilgai dziugintiu ziedais spalvotais visa vasara g.gif

O aš pasisakysiu už smulkiažiedes begonijas. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Auga pavėsy thumbup.gif (ir ne tik)
žiedų nužydėjusių išskainioti nereikia thumbup.gif
kenkėjai nepuola thumbup.gif
žydi iki šalnų thumbup.gif
Žodžiu superinė gėlė. Nu čia mano tokia nuomonė. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 16, 10:55)
Sobieska - žadėjau pasižiūrėti "Katalpas" - patikslinau - tikrai ten Katalpos - šviesiai žalsvais lapais dekoratyvios - 45 Lt (apie 150 cm aukščio) - tamsialapės žydinčios - 49 Lt (irgi aukščio tokio pat). Tikrai gražuolės ir pardavėjos sako auga jos normaliai...
Taip kad tam forumas ir yra kad diskutuoti, "savo kailiu" išbandyti ir patarti - ir nereikia čia masinės psichozės diagnozuoti...  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif būtent...ir jei nebūtų paklausos, nebūtų ir pasiūlos, juk taip rinkos dėsnis skelbia biggrin.gif Aš šiandien lėksiu po Kauną pasižmonėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 06 16, 11:37)
O aš pasisakysiu už smulkiažiedes begonijas. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Tai cia apie ledinukus kalba eina? g.gif (smulkiaziedes begonijos)Jei taip, tai ju lapeliai man opus labai, bijo saltesnio vandenuko, o siaip grazios gelytes.Bendrai juk negraziu nebuna.
Oas noriu pasidziaugti paprastomis petunijomis, nu kaip joms saulute patinka, nesenai buvo tik mazuliai keruciai, o dabar kaip issiplete.
Ir dar antr foto pavogiau blush2.gif is svetimo gelyno, nes labai jau noreciau tokio augalo, ale nezinau kas jis toks ir kaip pavadinti ji?
user posted image

user posted image
O katalpa tai nusipirksiu ir kita met parasysiu, kaip ziemavojo mirksiukas.gif
michelenu nezinau, kaip ta gelyte vadinas(nu blogai man su tais pavadinimais blush2.gif )tik kad nereikli ir daugiamete galiu pasakyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 16 birželio 2008 - 11:17
QUOTE(Srove @ 2008 06 16, 12:01)
Tai cia apie ledinukus kalba eina? g.gif (smulkiaziedes begonijos)Jei taip, tai ju lapeliai man opus labai, bijo saltesnio vandenuko, o siaip grazios gelytes.Bendrai juk negraziu nebuna.

Ledinukai
user posted image

Smulkiažiedė raudona.
user posted image

Ir smulkiažiedė oranžinė - geltona.
user posted image

Šitos nebijo nei saulės nei šalto vandens. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Užtat su jom labai "draugauju". lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 16 birželio 2008 - 11:42

Papildyta:
Gaila, bet jos tikrai labai grazios thumbup.gif
[/quote]

Michele, pasižvalgyk Loretos soduos - ten prekiauja jomis, o Regilla (berods taip ją vadina) - atveža į didžiuosius miestus, bent jau anksčiau, gal atsilieps ji dar ir gausi savo išsvajotasias uolaskeles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(roki @ 2008 06 16, 06:20)
Gal galetumete parasyti, ar nuzydejusius pilnaviduriu (skiepytu) alyvu ziedynus reikia palikti ar nupjauti. Aciu 4u.gif
P.S. Kazkur viena ausimi girdejau, kad reikia palikti, bet jie taip neisvaizdziai atrodo...

o koks skirtumas- skiepyta/neskiepyta, tuščiavidurė ar pilnadvidurė? bigsmile.gif Kaip tik rekomenduoja nukarpyti ax.gif
Atsakyti