Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų atostogos

QUOTE(saules_vaikas @ 2012 07 03, 19:42)
Ale, kokia esate šmaikštuolė, kuri atrodo, tik ir nori prie kažko prisikabinti ir palaikyti savo senbūvio reitingus šiame forume. Labai tikiuosi, kad Jums taip ir toliau gerai seksis.
Taip, būtent, o dar aš esu kaunietė, suvaranti vilniečius. Iš pavydo. blush2.gif mirksiukas.gif
QUOTE(saules_vaikas @ 2012 07 03, 19:42)
Matyt, provokavimas tapo Jūsų įpročiu, kuris ir padeda siekti aukštų statusų tokiuose forumuose  g.gif
Taip, tap, ir jums sėkmės "siekiant aukštumų forumuose". lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 07 02, 14:09)
Atsiprašymo nebus?  bigsmile.gif  g.gif
Na va, dar viena skautė pasirodė besanti nemandagi: net nesugeba pripažinti neteisingai rašiusi.  lotuliukas.gif
Beje, skaute, čia tema "Vaikų atostogos, Kuo užimti 7-9metų vaikus per atostogas", o jūs reklamuojate stovyklą 12-15 metų paaugliams. Ką ten veiks 7-9 metų pradinukai?  unsure.gif

skautė tyli, jai truput pritrūko žodžiu.
saules vaikas: ) ačiu už supratinguma.
miela teta, sekmės gyvenant ir provokuojant tautiečius
o aš keliauju į pačia superiškiausia stovykla.
spakoina noče babuški.
Atsakyti
QUOTE(TeklėJ @ 2012 07 03, 23:08)
miela teta
Aš jums ne "teta" (ačiū D tie, kam aš teta, yra nepalyginamai galvotesni) ir jau ne "miela" tai tikrai. Pasilaikykit savo "panibradstvą" skautams. biggrin.gif
QUOTE(TeklėJ @ 2012 07 03, 23:08)
spakoina noče babuški.
Šito galėjot ir nerašyti - tik pademonstravot savo neraštingumą.
Atsakyti
QUOTE(TeklėJ @ 2012 07 03, 23:26)
jūs tiiiiikrai labai juokinga.
Tas man tinka.
Pati nesikandžiokit, tai nereikės virkauti.

Na va, rekomenduoju pažiūrėt:

kaip atrodo kliūčių ruožas
Ypač įkvepia vaizas, kur mažiai šliaužia, o dičkis ima dumblą ir iš viršaus ant šliaužiančio meta. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 03 liepos 2012 - 22:55
QUOTE(mititėja @ 2012 07 03, 23:39)
kaip atrodo kliūčių ruožas
Ypač įkvepia vaizas, kur mažiai šliaužia, o dičkis ima dumblą ir iš viršaus ant šliaužiančio meta.  doh.gif

faina - primine, kad pati vis noriu i ekskursija po pelkes nueiti.
As dar galiu poniutes pakraupinti - sekmadieni susirinkau saviskius po stovyklos. Stovykla sportine, treniruotes keturis kartus per diena, gyveno keturvieciuose kambariuose misriai pagal lyti. Buvo ir melyniu, ir nuborzdinimi, ir virusas isisukes, bet niekas is to nedaro tragedijos.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 07 03, 23:39)


Na va, rekomenduoju pažiūrėt:

kaip atrodo kliūčių ruožas
Ypač įkvepia vaizas, kur mažiai šliaužia, o dičkis ima dumblą ir iš viršaus ant šliaužiančio meta.  doh.gif

ale man smalsu, kas neleido prieš leidžiant vaiką į tą stovyklą taip pat priekabiai pasiknist internete ir pasieškot tokių įkvepiančių vaizdų? o ir šiaip - ko žmonės tikisi iš skautų? kad sėdės prie kompiuterių ar vaikščios smėlėtais parko takeliais? jau paties žodžio kilmė scout - žvalgas, tarnas, daug pasako.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 07 03, 22:39)


Na va, rekomenduoju pažiūrėt:

kaip atrodo kliūčių ruožas
Ypač įkvepia vaizas, kur mažiai šliaužia, o dičkis ima dumblą ir iš viršaus ant šliaužiančio meta.  doh.gif


Man asmeniškai - baisu, bet vaikai neatrodo nelaimingi biggrin.gif
Saviškio į tokią neleisčiau, o jei per klaidą būtų važiavęs, įtariu, tektų anksčiau laiko susigrąžinti.

Vaikas vaikui nelygu. Tikrai gerai reik visas sąlygas išsiaiškint prieš išleidžiant mirksiukas.gif Maniškis važiuoja į saugią ir patogią su daug veiklos ir mažai laiko saviveiklai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapsė @ 2012 07 04, 12:56)
ale man smalsu, kas neleido prieš leidžiant vaiką į tą stovyklą taip pat priekabiai pasiknist internete ir pasieškot tokių įkvepiančių vaizdų?
Kvailumas, tingėjimas domėtis, pasikliovimas išankstine nuomone (pvz. kad skautai nesikeikia, nes "Lietuva, Dievas, Tėvynė"). Tiesa, mano vaikas buvo anksčiau, nei šio įrašo data, tai vaizdų, įtariu, nebūčiau radusi.
O dar sutrukdė pasitikėjimas stovyklą "pareklamavusių" pažįstamų patikinimas, kad tai - pati nuostabiausia stovykla, kokia tik gali būti. Suabejojus, ar vaikas ne per mažas tokiai atrakcijai, buvau patikinta, kad ne ne, ten visiems būna gerai, nes dideli visada globoja mažus, juos visko išmoko (kas visiškai atitiko mano teorinį įsivaizdavimą).

O tikėjausi galiu pasakyti ko. Kad vaikas išmoks dalintis, globoti jaunesnius, padėti kitiems. Bendrystės. To, ką išugdo geri kolektyvai. Bent jau įgis tokios patirties (pajus savo kailiu, kad taip gali būti). Tai čia prie tų kvailų išankstinių įsitikinimų (pasiskaičius prieinamos info apie skautų judėjimą).
O, dar prisiminiau, ko tikėjausi. Kad stovykloje iš tiesų bus mokoma "išgyventi". Pvz. gaminti maistą, statyti palapinę, lauko sąlygom išsiskalbti drabužėlį ar pan. Kad stovykla bus savotiška "gyvenam savarankiškai" mokykla. doh.gif

Bet patirtis gera - dabar susirenku laaaabai daug informacijos prieš apsispręsdama. lotuliukas.gif
QUOTE(day @ 2012 07 04, 17:30)
Man asmeniškai - baisu, bet vaikai neatrodo nelaimingi  biggrin.gif
O man ten laimingi atrodo tik du (kuriuos nuolat ir rodo), o pabaigoje toks aukštas berniukas brenda iš ežero, tai visai man į laimingą nepanašus.
Teoriškai neturiu nieko prieš pasivoliojimą purve, bet net ir tai turėtų būti adekvatu - jeigu orai blogi, užsiėmimai vis dėlto turėtų būti alternatyvūs. Bėda, kad alternetyvių užsiėmimų nebūna pasiruošta.
Ir šiaip, vaizdas man kvepia ne "išgyvenimo būdu" (kada realiai gyvenime reikia šliaužt pelke, neužkabinant kažkokių virvučių virš galvos), o diedovščina. Jeigu jau taip smagu, vyresnieji skautai juk galėtų šliaužt drauge. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 04 liepos 2012 - 17:24
Saviškį devynmetį leidžiu kol kas tik į dienos stovyklas, vieną kartą buvo laaabai kamerinėje, šeimyninėje stovyklėlėje, bet tas turbūt nesiskaito.

Esu ne kartą mačiusi, kaip dirba jauni stovyklos vadovai. Pvz., pajūryje - atvaromas diidelis būrys vaikų, su jais ateina vadovai - vyrukas ir mergina. Tie vaikai lekia maudytis, kas ten, kas šen, jūra banguota, galvos virš bangų tai kyšteli, tai vėl pranyksta, o vadovai tuo tarpu - burkuoja wub.gif Nei jie tuos vaikiukus mato, nei jiems rūpi - jaunystė, atsakomybės nulis, prioritetai kiti, nuskęs - nenuskęs, čia jau loterija.
Ir tokius atvejus mačiau ne kartą ir ne du. Kaip čia kažkas teigė, kad dvivešimt trejų metų vadovas - jau patyręs biggrin.gif - baikit juokus. Pati žinau keletą atvejų, kai iš stovyklos dingdavo vaikas, nes vadovai, kaip čia pasakius...nesužiūrėjo..Paskui ieško apsiverkę tų vaikų po miškus ir artimiausius kaimelius.

Taigi, savo vaikų į tokias stovyklas, patikėti kaip eksperimentinį triušelį žaliam ką tik nuo grandinės paleistam jaunimėliui - ne ne ne. Taip, dvidešimtinis ar dar "geriau" - 'niolikinis vadovas yra pigus, bet jis nežino, kas yra atsakomybė už vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 liepos 2012 - 17:58
QUOTE(flight @ 2012 07 04, 18:57)
Taigi, savo vaikų į tokias stovyklas, patikėti kaip eksperimentinį triušelį žaliam ką tik nuo grandinės paleistam jaunimėliui  - ne ne ne. Taip, dvidešimtinis  ar dar "geriau" - 'niolikinis vadovas yra pigus, bet jis nežino, kas yra atsakomybė už vaiką.
Pritariu visom keturiom.

Tame pačiame youtube yra vaizdelių (pakvailiojimų), kaip suprantu vadovų (vienas vaizdelių vadinasi "... rodeo"). Net nejauku žiūrėti, nes atrodo, kad atsakomybės ir suopračio menkai teturi. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 04 liepos 2012 - 18:04
Matyt, kiekvienai stovyklai savas klientas
Atsakyti
Noriu pateikti vaikų kūrybos filmuką, kuris buvo nufilmuotas per 3 dienas šią vasarą dienos stovyklos pamainoje "Žvaigždžių lietus-2012".

Didžioji pasaulio paslaptis

Atsakyti