Kaip matau, patarimo jokio aš čia nesulauksiu , matyt, pasveiko visos sirgusios...
QUOTE(Godyte @ 2008 02 02, 21:03)
<...>Keisčiausia, kad šiuo metu viskas lyg ir dingę. Priemonės leidusios tai pasiekti:
1. Iš esmės pakeista patalynė (iš įprastos į BAUER - iš kalnų avių vilnos pagamintą);
<...>
1. Iš esmės pakeista patalynė (iš įprastos į BAUER - iš kalnų avių vilnos pagamintą);
<...>
aš galvoju dėl patalynės - ar tikrai tokia vilna yra gerai? juk tai ne sintetika (nors sergantiems astma rekomenduojama sintetinė patalynė)
gal kas šį klausimą irgi svarstėte?
dabar maximoj tos dormeo antklodės už lipdukus - kaži kaip jos (užpildas celiuliozė)??? geriau ar blogiau už 'bauer' vilną?
QUOTE(Dosikas @ 2010 04 02, 17:49)
Merginos, PADĖKIT!!! - Prieš porą dienų sužinojau, kad sergu alergine astma, o prieš tai beveik 15 metų galvojau, kad reguliariai kiekvieną rudenį ir pavasarį persišaldau ir apie mėnesį laiko kankinuosi su sausu kosuliu - kosulys kankina ištisą dieną . Man išrašė inhaliatorių Easyhaler , vakar pasiėmiau jį iš vaistinės. Perskaičiau instrukciją, bet vieno punkto nesuprantu - kai jį papurtai, paspaudi, atleidi, iškvėpi, apžioji ir tada reikia ĮKVĖPTI - O ĮKVEPIANT VĖL REIKIA PASPAUSTI INHALIATORIŲ AR NE??? .Paaiškinkit, prašau, kas nors mano durnai galvai .
aš manyčiau taip:
papurtai, paspaudi vieną kart (su atleidimu) gal tam, kad tas purškiklis prisipildytų to purškalo.
tada iškvėpi, apžioji ir įkvėpdamas spaudi. vaikui dar patarė 7 sekundėm sulaikyt kvėpavimą užsispaudus nosį ir užčiaupus burną.
[quote=Lera,2009 11 30, 13:22]
ir ką jau manai tai astma? tau pulmonologas tai patvirtino?
Nu taip, pulmonologo pripazinta vidutinio sunkumo bronchine astma! Ne vakar gimus, kad neskirciau kur astma, o kur isliekamasis kosulys po gripo!
ir ką jau manai tai astma? tau pulmonologas tai patvirtino?
Nu taip, pulmonologo pripazinta vidutinio sunkumo bronchine astma! Ne vakar gimus, kad neskirciau kur astma, o kur isliekamasis kosulys po gripo!
ziema dukra smarkiu bronxitu sirgo.pasveiko,po puses men prasidejo oro trukumas-ne dusulys.po savaites kitos stiprejo,norint ka pasakyt,reikedavo stipriai ikvept keleta kartu,bekalbant taip pat.aisku seimos gyd.sake praeis,cia po bronxito,bet buklei prastejant,ekstra daremes tyrimus klinikose.istyre visus alergenus-nerado.dar eile tyrimu,ir galop -bronchine astma.
vienas inxaliatorius naudojamas kaip gydomasis,ryte ir vakare,kitas esant oro trukumui,dusuliui
dukra paaugle,sake budinga,yra tikimybe,kad isaugs.bet gal ir ne.tikimes.lanke sporta,neuzdraude,bet turejom palikt,nes dusuliai po treniruociu labai didejo
vienas inxaliatorius naudojamas kaip gydomasis,ryte ir vakare,kitas esant oro trukumui,dusuliui
dukra paaugle,sake budinga,yra tikimybe,kad isaugs.bet gal ir ne.tikimes.lanke sporta,neuzdraude,bet turejom palikt,nes dusuliai po treniruociu labai didejo
Sveikos,
papasakosiu savo astmos istoriją. Nuo 12m manji prasidėjo kaip infekcinė, bet dabar kai viską peržvelgiu, manau ,kad tada jau buvo alerginė, nes nuo 7m mane beviltiškai gydė nuo sinusitų, kurie, pasirodo , irgi buvo alerginės kilmės. Taigi, nuo 12m iki 15m , buvo sunkus periodas, paskui priepuoliai aprimo, kada ne kada psireikšdavo. Taip ir mokyklą pabaigiau. Studijuojant, po to dirbant irgi taip nelabai baisiai ji mane atakuodavo, vaistus visą tą laiką gaudavau nemokamus, juos vartojau nepastoviai, ateidavau išsirašyti jau kai paūmėdavo.
Dabar man 37m,ir nuo praeito rudens labai pablogėjo - pastovus skausmingas sausas erzinantis kosulys, su cypimu, jokio fizinio krūvio. Alergiška labai daug kam. Ir visas smagumas paaiškėjo po naujų metų - plaučiai jau randėja, bronchų obstrukcija, ir jau prasidėjusi plaučių emfizema....Duoda invalidumą. vieni gydytojai sako, kad astma man seniai buvo kaip LOPL dalis, kiti - kad būtent astma išprovokavo LOPL vystymąsi. aišku, nuo to man menka paguoda, kai negali normaliai gyventi ir visiškai priklausomas esi nuo vaistų *užtenka 1-3 paras nenaudoti, ir vėl viskas prasideda.
papasakosiu savo astmos istoriją. Nuo 12m manji prasidėjo kaip infekcinė, bet dabar kai viską peržvelgiu, manau ,kad tada jau buvo alerginė, nes nuo 7m mane beviltiškai gydė nuo sinusitų, kurie, pasirodo , irgi buvo alerginės kilmės. Taigi, nuo 12m iki 15m , buvo sunkus periodas, paskui priepuoliai aprimo, kada ne kada psireikšdavo. Taip ir mokyklą pabaigiau. Studijuojant, po to dirbant irgi taip nelabai baisiai ji mane atakuodavo, vaistus visą tą laiką gaudavau nemokamus, juos vartojau nepastoviai, ateidavau išsirašyti jau kai paūmėdavo.
Dabar man 37m,ir nuo praeito rudens labai pablogėjo - pastovus skausmingas sausas erzinantis kosulys, su cypimu, jokio fizinio krūvio. Alergiška labai daug kam. Ir visas smagumas paaiškėjo po naujų metų - plaučiai jau randėja, bronchų obstrukcija, ir jau prasidėjusi plaučių emfizema....Duoda invalidumą. vieni gydytojai sako, kad astma man seniai buvo kaip LOPL dalis, kiti - kad būtent astma išprovokavo LOPL vystymąsi. aišku, nuo to man menka paguoda, kai negali normaliai gyventi ir visiškai priklausomas esi nuo vaistų *užtenka 1-3 paras nenaudoti, ir vėl viskas prasideda.
Ir man ta astma. Alergine. Jau daugiau nei 10 metu. Nesiskundziu. Ir visoms, kurioms ja nustato, siulyciau nesijaudinti. Svarbiausia reguliariai vartoti vaistus bent minimaliom dozem nors ir nesijaucia jokiu simptomu.
jo jo visiems asmininkams kaip teigia gydytojai reikia nuolatinai naudoti hormoninius vaistus, net jeigu nera priepuoliu...
o pvz gal butu galima pasiulyti atsisakyti visos chemijos keisti mityba ir homeopatini gydyma (beje man astma nuo 4 metu, hormoninius vaistus naudojau nuo tada kai jie atsirado, kuo toliau tuo daugiau ju reikejo, dabar pirma vasara gyvenu be hormonu - vadinasi imanoma) - bet turbut tai daktarams nenaudinga...
o pvz gal butu galima pasiulyti atsisakyti visos chemijos keisti mityba ir homeopatini gydyma (beje man astma nuo 4 metu, hormoninius vaistus naudojau nuo tada kai jie atsirado, kuo toliau tuo daugiau ju reikejo, dabar pirma vasara gyvenu be hormonu - vadinasi imanoma) - bet turbut tai daktarams nenaudinga...
QUOTE(ingridzi @ 2010 07 15, 13:00)
jo jo visiems asmininkams kaip teigia gydytojai reikia nuolatinai naudoti hormoninius vaistus, net jeigu nera priepuoliu...
Na, patarciau labai ilgai neeksperimentuoti. As irgi gyvenau nenaudodama gal puse metu, o gal ir ilgiau (nes nebuvo priepuoliu, gerai jausdavausi ir nemaciau reikalo). Bet paskui kai apsirgau visom plauciu ligom is karto, kurias ir stipriausi antibiotikai vos iveike, tai praejo noras eksperimentuoti.
Na, nebent galiu pasidziaugti, jog mano liga silpnejanti. Vis silpnesnius vaistus ir vis mazesnem dozem gydytoja israso.
QUOTE(Jonele @ 2010 07 15, 13:37)
Na, patarciau labai ilgai neeksperimentuoti. As irgi gyvenau nenaudodama gal puse metu, o gal ir ilgiau (nes nebuvo priepuoliu, gerai jausdavausi ir nemaciau reikalo). Bet paskui kai apsirgau visom plauciu ligom is karto, kurias ir stipriausi antibiotikai vos iveike, tai praejo noras eksperimentuoti.
Na, nebent galiu pasidziaugti, jog mano liga silpnejanti. Vis silpnesnius vaistus ir vis mazesnem dozem gydytoja israso.
Gal nebesusiduriat su alergenu, as susiduriu su saviskiais, bet nebe taip baisiai jie mane veikia...
Papildyta:
Beje as neeksperimentuoju, viska darau su nusimananciu zmoniu prieziura, o ir pati renku info apie tai, nes visa gyvenima nenoriu gyventi priklausoma nuo vaistu ir vis matyt blogesne bukle. pati buciau taip net nesugalvojus, nes be vaistu negaledavau...
Mes turim valytuva + jonizatorius. dulkes surenka jis neblogai. Tai jei esi alergiska dulkem, pades. O gyvunu plauku nesurenka, taigi, jei esi jiems alergiska - nepades
Apibendrinant - priklauso nuo to, kas sukelia priepuolius
Apibendrinant - priklauso nuo to, kas sukelia priepuolius
sveiki,katik vyras buvo su dukryte pas gydytoja ir gydytojas israse mums BECLOFORTE inhaliatoriu,vyras nieko neisiaiskines nupirko..bet mums jo nereikia jis kainavo 45lt.gal kam reikia uz 35 atiduociau,nepradarytas ,blyn vaistinej atgal nepriima...