Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(justuke @ 2009 05 17, 20:52)
Na del deguonies trukumo, tai net nezinau.. kiek matave, tiek jis buvo normalus.. net priepolio metu nebuvo labai prastas g.gif  gal tiesiog uzsisedejau besisaugodama ax.gif

Jus man pasakykit.. Kiekviena ryta as siek tiek pakosau, kokius gal 3 kartus, siek tiek su skrepliukais, bet negausiais.. Pavalgau pusrycius ir tada jau traukiu Symbikorta, nes man kazkaip nebemalonu jau buna, sunku kazkaip kvepuot.. ir visa diena normaliai jauciuosi..

Ar as gerai cia su ta astma tvarkausi? Ar jus nuolat pakosot?

O man tai panšiai kaip tau. dusus niekad nebuvau, bet va kosulys ir toks sunkumo jausmas ant krūtinės tai beveik kiekvieną rytą. Dar kartais ir dieną kosciu.
O kokius jūs vaistus vartojat?
Atsakyti
Vieniems buna dusulys be kosulio,kitiems su kosuliu.Su kosuliu geriau tuo,kad gali biski anksciau suprasti apie ateinanti priepuoli ir laiku speti susipurksti vaistus (ypac tas liecia mazesnius vaikus),bet kita vertus,kai labai stiprus priepuolis,del kosulio buna sudetinga juos susipurksti.
Pakosejimai ir skrepliavimai yra normalu prie sitos ligos,rytais patartina issikoseti ir issivalyti plaucius nuo per nakti prisirinkusiu gleiviu (del to gerai ir kvepavimo pratimai-ne tik stiprina raumenis,bet ir plaucius isvalo).

Justuke,po symbikorto butinai skalauk burna vandeniu! Ir aplamai po bet kokiu purskalu butina burna prasiskalaut.
Atsakyti
As taip pat sergu. Ji alergine, o blogiausia, kad alergiska visom dulkem, kad ir kiek valyk visur, vistiek ju bus, tiek darbe, tiek visur, ir katem alergiska( todel nemegstu ju). vartoju SERETIDO diska 2k. dienoj. Jau antrus metus.
Atsakyti
Sveikutes! 4u.gif (skamba juokingai) Ir as pasiguosiu truputeli. As sia "zaraza" susirgau pries 6 men. Is pradziu stipriai persalau. Sirgau be temteraturos, kosejau tiktai sausai. Bandziau gydytis liaudiskomis priemonemis, nepadejo. Tada kreipiausi isavo seimos gydytoja. Ta paskyre arkliska doze antibijotiku. Ir kai prasidejo naktiniai dusuliai, man rekomendavo kreiptis i pulmonologa. Pakliuvau pas "caro" laiku gydytoja. Si mane tyrineja jau 6 menuo. Ir tik praejusi menesi nustate bronchine astma (nepatikslinta), nes kiek dariausi kraujo tyrimu, kraujas alergijos nerodo tik stipru uzdegima organizme. Kai papasakojau jai savo ligos istorija, zinoma gavau velniu, kad be temperaturos ir esant sausam kosuliui geriau antibijotikus. Sie "gerieciai" nusodino mano imuniteta ir prasidejo "linksmos naktys". Naktimis priepoliai, diena zombis. Ir taip uzburtas ratas tesiasi 6 menesius. verysad.gif Siuo metu vartoju Miflonida, lyg ir padeda, plius esant stipriam priepuoliui Salbutamoli. unsure.gif

Pasiskaitinejau ir baisu pasidare doh.gif nejaugi tai visam likusiam gyvenimui?????? blink.gif
Atsakyti
ar sirgot kuri astmatikė kiauliu gripu? mums tai pavojinga lygtais doh.gif man po paprastų peršalimų būna doh.gif kad negaliu kvėpuot, o plaučiai pilni karkalų net per gerklę lenda doh.gif tai kas bus kai pasigausiu šitą doh.gif
o gal mus nuo komplikacijų apsaugos inhaliatoriai? kaip manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo furyy: 29 lapkričio 2009 - 22:43
mano abiem dukrom yra asmos,o prasidejo kaip ir daugumai po bronhito.Buvo labai sunku susitaikyt su diagnoze,nors tiesa sakant ir dabar as ja netikiu,tikiuosi kad isaugs.O be to ir gyd.nuomones yvairios,labai susuka galva,vieni sako,kad nieko cia jom ner,kiti kad asma.Jom ne alergine,as manau kad tai del netinkamai paskirtu antibijotiku,ir bronhitas buvo tik apgyditas,o ne isgyditas,kadangi veliau kai darem tyr.rado hlamidiju,o nuo ju jau skiriami kiti antib.Na bet mes nepasiduodam,tiesa,as pastoviai nepurskiu harmoniniu pipkiu,ypac vasara,kai jos buna sveikos.Naudojam kai pradeda koset,o kosti jos nuo bet kokio viruso,pradzia buna kosulys,o tik po to sloga,ar gerkle.
Atsakyti
As astnatike po gripo. verysad.gif Viskas praejo be komplikaciju.Bet plauciai tai galvojau, kad sprogs. Jau savaite praejo, bet kosulio dar vis negaliu atsikratyti. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Šnapsė @ 2009 11 30, 12:11)
As astnatike po gripo. verysad.gif Viskas praejo be komplikaciju.Bet plauciai tai galvojau, kad sprogs. Jau savaite praejo, bet kosulio dar vis negaliu atsikratyti. blink.gif

ir ką jau manai tai astma? tau pulmonologas tai patvirtino?

vakar ieškojau info apie imbierą ir radau kad Vanga sakė kad juo galima išgydyt astma g.gif daryt spiritini užpilą , aš nelabai tikiu , bet jei ką sudomino galiu vėl paieškot to recepto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 30, 13:22)
vakar ieškojau info apie imbierą ir radau kad Vanga sakė kad juo galima išgydyt astma  g.gif  daryt spiritini užpilą , aš nelabai tikiu , bet jei ką sudomino galiu vėl paieškot to recepto  smile.gif

aišku rašyk, juk reikia viską išbandyt. O maž padės g.gif
Atsakyti
[quote=Lera,2009 11 30, 14:22]
Cia manau tiesiog parase,kad sirgdama asma susirgo gripu.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 11 30, 21:25)
aišku rašyk, juk reikia viską išbandyt. O maž padės g.gif

aš kai nevartoju spiritinių gerimu dėl to man netinkamas bet gal kuri išdrįstu ir parašytu ar jaučia kokį poveiki smile.gif
taigi:
Astmos gydymas

Bulgarų žiniuonė Vanga astmą patarė gydyti imbieru. Pasak jos, šių vaistų pagalba galima visiškai išgydyti astmą. Vaistai gaminami taip: susmulkinkite imbiero šaknis, suberkite į butelį, užpilkite spiritu arba degtine ir saulėtoje ar šiltoje vietoje palikite nusistovėti 2 savaites, kol antpilas pagels, retkarčiais antpilą pakratykite. Po to nukoškite, imbierą nuspauskite, palikite nusistovėti ir vėl nukoškite. Šio antpilo gerkite 2 kartus per dieną po 1 šaukštelį, išmaišytą pusėje stiklinės virinto vandens po pusryčių ir pietų. Kartais padarykite kelių dienų pertrauką. Taip gydydamiesi nevalgykite mėsos, apsiaukite šiltomis kojinėmis, o prieš miegą kojas pamirkykite karšto vandens vonelėje.

QUOTE(pukuotukassss @ 2009 12 01, 11:38)
Cia manau tiesiog parase,kad sirgdama asma susirgo gripu.

tikriausiai ne taip supratau.
Atsakyti
Merginos, PADĖKIT!!! - Prieš porą dienų sužinojau, kad sergu alergine astma, o prieš tai beveik 15 metų galvojau, kad reguliariai kiekvieną rudenį ir pavasarį persišaldau ir apie mėnesį laiko kankinuosi su sausu kosuliu - kosulys kankina ištisą dieną doh.gif . Man išrašė inhaliatorių Easyhaler , vakar pasiėmiau jį iš vaistinės. Perskaičiau instrukciją, bet vieno punkto nesuprantu doh.gif doh.gif - kai jį papurtai, paspaudi, atleidi, iškvėpi, apžioji ir tada reikia ĮKVĖPTI - O ĮKVEPIANT VĖL REIKIA PASPAUSTI INHALIATORIŲ AR NE??? .Paaiškinkit, prašau, kas nors mano durnai galvai blush2.gif .
Atsakyti