Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Mano atsma nealergine, bet vistiek genetikas sake, kad tie 20 % visoms mamoms sergancioms astma . Na vaikai kol kas nei vienas nealergiskas, kaip toliau bus, paziuresim 4u.gif
Uztat pas mane kita problema verysad.gif , nuo kurios astma paumeja, tai polipai , kaip as nuo ju pavargau doh.gif
Atsakyti
aš alergiška labai namų dulkiu erkutem visa gyvenima tokia buvau , sergu astma bet ji ne tik alergine bet ir infekcine, sūnus gime alergiškas kai kuriems dalykams , triju metikų jam nustate astma bet gere singulaira ir viskas kolkas pasitvarkę gyvena be vaistuku, aš be ju deja dar negaliu nors jau nedustu.
nestuke.gif metų nevartojau jokiu vaistu nedusau visa jaučiausi puikiai sako vienom astmą pagereja per nestuke.gif kitoms atvirkščiai, bet prieš tris metus susirgau plaučių uždegimu tai vos nenumiriau buvo laaaabai blogai ir baisu gulejau ilgai ligoninei ir niekaip negalejo pašalint dusulio tris dienas prasedejau ant lovos krašto atrode taip geriau, ir dusau dusau dusau ( subačiau ligoninei) jei kuria ten vež prieštaraukit visom keturiom verysad.gif tai va po to ivikio pradejau vartot simbikorta bet jis man nlb tiko tada pradejau vartot seretide bet ne diska o inhaliatoriu tas pats tik skistoji formą ir norisi pastatyt paminklą žmogus sukurusiam ši vaistą wub.gif man padejo labai nuo pat pirmos dienos visi dusuliai dingo ir nebeužeina niekada schmoll.gif tfu...tfu...tfu unsure.gif
tai va man irgi labai aktuali temą neštumas ir astmos vaistai, norečiau antro leliaus bet baisu juk dabar vartoju vaistus,žinau kad jie beveik nesirezuorbuoja i krauja bet vistiek neramu, info aie tai beveik nera daktarai visi skirtingai šneka doh.gif ar yra mamu vartojusiu vaistus butent simbikortą ar seretide neštumo metų? ir kaip ar viskas gerai? unsure.gif
Atsakyti
As vartoju seritida , tik diska, vartojau ji ir per abu nestumus nestuke.gif Savijauta nestumo metu buvo labai labai gera, todel doze vaistu buvo minimali. Bet kiek as snekejau su daktare ( mano daktare manau tikrai nebloga, tik nevisada turi laiko viska paaiskinti, bet kai laukiausi, tai skirdavo laiko visad daugiau , jei tik kokie klusimai ar kas) , tai sake, kad galima naudoti ir dedesne doze, tarkim jei butu paumejimas, nes situ vaistu istikruju beveik nepapuola i krauja, o jei kiek papuls , tai kudikeliui jie nepakenks, o stai dazni ir stiprus dusuliu priepoliai kudikeliui pavojingesni . Beje lankiausi ir astmatiku mokykleleje Santariskiu klinikuose. Tai labai daug gero sake apie seretida, ypac gire diskus, nes jeigu pvz. aerozoliniai vaistai ipurskius "skrenda" i plaucius i maza dalis ju papuola i skarndi , na nes daleles "skraido ", tai ikvepus is disko visi vaistuki papuola tiesiai i plaucius. Todel jie kol kas yra geriausi. Na bet kas liecia greitaveikiancius , cia kalbu apie save, tai jei labai staigiai atsiranda man dusulys as purskiu aerozolini ventolina arba salbutemoli, dar purskiau combiventa. Kiek man patare, nestumo metu geriau vartoti salbutemoli ( as zinau , kad ventolinas tai tas pats vaistas , tik salbutemolis baltoje pakuoteje , o ventolinas melynoje , bet vistiek jie skiriasi) , nes jis silpnesnis, o ventolinas stipresnis. Dar karta pasikartosiu, genetikas man rode knyga, pasakojo, kad buvo atliekmi tyrimai butent su ventolinu , jo poveikiu nescioms, tai tik pagal teorija , na ju rasiau,gali suaugti du kudikio pirstukai, nors praktikoje tokio dar nebuvo.
Dabar maitinu dar dukrele krutimi, tai irgi vartoju seretida ir ventolina pagal poreiki.
Jei jus Vilnieties ar netoli Vilniaus gyvenat, tai paprasykit savo ginekologiu , kad parasytu jums siuntimus pas genetika, pasakykit, kad jaudinates ir t.t. Manau tikrai bus ramiau jums 4u.gif As buvau Santariskese pas genetika , neatsimenu vardo, bet pavarde Utkus lyg, tai thumbup.gif gydytojas, man labai patiko. Aisku padare ten ne tik del astmos, bet ir del visokiu kitu ligu, del apsigimimu tyrimus (na jei jau ten papuoli, tai priziuri visu 100%) , cia krauja eme, veliau ten pat nusiuncia pas gydytoja gentike-echoskopotoja wub.gif apie 20 nestumo savaite , ji viska apziuri, kiekviena organa, kiekviena pirstuka suskaiciuoja wub.gif Beje as , kai laukiausi trecio vaikelio, tai neejau pa genetika, o paprasciausiai be siuntimo uzsiregistravau santariskese pas genetike - echosk. , sumokejau apie 70 Lt ( nes be siuntimo) ir ejau pas ja 2 kartus echoskopijai. As pati labai norejau, nes bendroj poliklinikoj apziuri, paiuri, suraso ka joms reikia, nori, arba jei geresne daktare, tai paaiskins, papasakos ka nors, nenori , tai nesako schmoll.gif , kitos mamos ejo i privacius kabinetus del echo, o as nuejau ten wub.gif Tai pirma karta apziurejo, viska susake, surase, smulkiai papasakojo, nuotrauku visa kruva pridare, viska aprode wub.gif , nu tiek emociju, lyti nustato sakyciau 100% tikslumu, bet pasakysiu kaip visi tongue.gif , 99 % tikslumu. O po menesio eini pakartotinai tam, kad daktare dar karta apziuretu kaip vystosi vaikelis, ar proporcingai auga ir t.t. Aisku yra tokiu ligu, kurias pamato tik gimus vaikeliui, nu bet cia jau ne apie astma kalba.
Prirasiau doh.gif tai kruva, atsiprasau uz klaidas, jei ka blush2.gif Tikiuosi nors kazkam kazkiek pagelbejau ar nuraminau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beatarum: 02 vasario 2008 - 01:06
QUOTE(Beatarum @ 2008 02 02, 00:49)

ačiū tau laaaaaabai 4u.gif wub.gif tikrai labai padejai ir nuraminai labai, žinok man buvo visomet nerimas jei butu netičiukas kaip viskas butu juk vartoju vaistus ir ttttt. dabar žinosiu kad jie neenkia leliams wub.gif jo męs vilnečiai bet kolkas gyvenam kaune bet jei pastočiau tai tikrai droštume atgal i vln biggrin.gif begalo bijočiau priepuoliu neštumo metų unsure.gif ns sakau kai laukiausi savo mažiaus priepuoliu nebuvo neštumas mano ligą veike gerai bet pagimdžius ketvirta para pradejau laaabai baisiai dust ir nepurškiau jokiu vaistu, nes pati maitinau bijojau vaikui pakenkt, tai dvi paras kankinausi, sakau ištikruju labai truko info ta tamą niekas nieko man neaiškino verysad.gif ačiū Beatarum tau dar kartą 4u.gif
Atsakyti
Na aš taip pat šios srities veteranė... nors jau kuris laikas tikrai nieko nejaučiu...o vaikystėje būdavau nuolatinė ligoninių klientė rolleyes.gif
Sergu ne tik bronchine astma, kuri man išaugo iš alergijos žuviai ir dulkėms...taip pat kamavo ir hypertrofinis alerginis rinitas...(priepuolių metu negalėdavau ne tik pro burną prakvėpuot, bet ir per nosį doh.gif ) daug turėjau problemų. Keisčiausia, kad šiuo metu viskas lyg ir dingę. Priemonės leidusios tai pasiekti:
1. Iš esmės pakeista patalynė (iš įprastos į BAUER - iš kalnų avių vilnos pagamintą);
2. Padaryta nosies operacija (pakirptos kriauklės nosies);
3. Pakeičiau klimatą (persikrausčiau iš Klaipėdos į Vilnių).
Na galbūt dar ir išaugau... galimas ir toks variantas g.gif bigsmile.gif

P.S. netikėtus priepuolius sukeldavo mintis, kad pamiršau pasiimti inhaliatorių... doh.gif lotuliukas.gif tai visgi ir tas psichologinis dalykas yra unsure.gif svarbu išlaikyti RAMYBĘ kiek įmanoma biggrin.gif

SĖKMĖS VISOMS KOVOJANČIOMS SU ŠIA LIGA 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godyte: 02 vasario 2008 - 20:05
QUOTE(Godyte @ 2008 02 02, 20:03)
1. Iš esmės pakeista patalynė (iš įprastos į BAUER - iš kalnų avių vilnos pagamintą);
2. Padaryta nosies operacija (pakirptos kriauklės nosies);
3. Pakeičiau klimatą (persikrausčiau iš Klaipėdos į Vilnių).
P.S. netikėtus priepuolius sukeldavo mintis, kad pamiršau pasiimti inhaliatorių...  doh.gif  lotuliukas.gif 

bet tokia patalyne kainuoja ir ne kiekvienas gali sau leist verysad.gif
kas per operacija ? ka ji bendro turi su rinitu ir astma? unsure.gif ir man tas pats hypertrofinis alerginis rinitas...jau kai uzeina viskas kartu tai ... doh.gif
del klimato ar daug dave tau itakos? argi prie juros negeriau buna unsure.gif
taip cia del tu minciu buna daugumai zmoniu viskas gerai kol nepamatai kad pamiršai balioneli doh.gif biggrin.gif tada staigiai priepuolis prasideda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 02 vasario 2008 - 20:37
Mergaitės, o kokias tyrimais astma yra nustatoma?
Straipsniuose apie astmą rašo, kad ne priepuolio metu, ją sunku aptikti. Mūsų mergaitę pastoviai kamuoja pastovūs neaiškūs kosuliai, daktarė sakė, kad astma pripažįstama "kosant ne vienus metus", kažkaip keista... Nepasitikiu aš ja...
Ir dar: ar sudėtingi/skausmingi tie tyrimai?
Mums po fizinio krūvio priepuolių nebūna, odos dūrių mėginiai yra daryti, tačiau alergijos nerodė, tačiau kamuoja kaip daugelį iš jūsų labai ilgi brochitai su pasireiškiančiu spazminiu kosuliu. Ventolinas lyg ir padeda, bet ne taip kad super...

Ačiū iš anksto...
Atsakyti
Nezinau ar cia labai i tema, bet noriu paklaust vieno dalyko. Man bronchine astma jau 20 metu, gydziaus visokiais vaistais, aisku visi tik palaiko normalia bukle ir tiek. Paskutiniuosius metus man skiria Symbicort inhaliatoriu. Ar kasnors naudojate si vaista, ka manote apie ji?
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 04 29, 12:57)
Mergaitės, o kokias tyrimais astma yra nustatoma?
Straipsniuose apie astmą rašo, kad ne priepuolio metu, ją sunku aptikti. Mūsų mergaitę pastoviai kamuoja pastovūs neaiškūs kosuliai, daktarė sakė, kad astma pripažįstama "kosant ne vienus metus", kažkaip keista... Nepasitikiu aš ja...
Ir dar: ar sudėtingi/skausmingi tie tyrimai?
Mums po fizinio krūvio priepuolių nebūna, odos dūrių mėginiai yra daryti, tačiau alergijos nerodė, tačiau kamuoja kaip daugelį iš jūsų labai ilgi brochitai su pasireiškiančiu spazminiu kosuliu. Ventolinas lyg ir padeda, bet ne taip kad super...

Ačiū iš anksto...

Labas mano sunui bronchine astma , tai ilgai sake kad cia vel persalimas ,kol vaikui ilsintis prie juros priepolis neuzejo . Tai gerai kad dar kazka kaip mama nusimaniau daryti vietoj ( supyliau i verdant vandeni clentbuterolio ir garais kvepavom po kaldra , tai nors iki namu vaika atveziau ) . O as tai pati itariau jau seniai kad neviskas tvarkoj , nes kvepavimas ejo su tokiu svilpimu ( tai pirmas pozymis astmos ). Man atrodo,kad tavo mergytei tikrai ne astma , gal mikoplazmai patikrink.
Na mano sunus jau dabar nemazas ir as nelabai paklusni gyditojams . Mes praktiskai pamirsom kas tai yra astma tfu ,tfu , tfu . As ji i sportinius sokius atidaviau ten gerai kvepavima isdirbo , ir vaistais purskiamais beveik nesinaudojom , nes as manau jei garmoniniais vaistais pradesi zaisti . Tai viskas galima visada su purskalais draugauti. Tiesa dar tie tyrimai visai neskausmingi , net kaip zaidimas kazkoks , lieps ispusti kompiuterini burubula ar dar kas nors panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inko: 14 gegužės 2008 - 23:19
Sveikos, mano dukrytei misri bronchine asma vidutinio sunkumo, bandom nustatyti kam butent ji yra alergiska treciadieni darysim tyrimus
Inko o keliu metuku sunui nustatinejo ?
Atsakyti
Keliu temą į viršų smile.gif Ar dar yra šios ligos pagerbtų biggrin.gif ?
Atsakyti
Tikriausiai ne vienai is serganciu astma buvo darytas provokacinis bronchu reaktyvumo testas? kas jo metu daroma ir ar labai nemalonus? aciu 4u.gif
Atsakyti