Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

o kaip jums sergancioms astma buna po persalimu, kaip gydotes g.gif
Nes as kai persalu tai sergu 2-3 men.
Atsakyti
Būtent taip ir yra.Susergu papraščiausia sloga o baigiasi siaubingu bronchitu doh.gif
Atsakyti
Aš astmą nuo trijų metutkų turiu, vaikystėj ir paauglystėj išvis žiauruma būdavo, bet dabar jau ramiau. T.y. rimtų problemų jau tikrai senai turėjau. Bet kadangi ji man tik aprimusi, o visiškai "išaugt" neįmanoma, tai ventolino arba salbutamolio purškalas visada su manimi smile.gif ir kai tik pajaučiu, iškart nuima vien tik šitie. Tik kažkada kai nepasisekė iškart susitvarkyt teko prisimint ilgo veikimo purškalus. Ir viskas. Gyvenu kaip visi, ir sportuot buvau pradejusi. Ir nieko. Nors sporto klube treneris šūkavo, kad ka aš čia sumąsčiau, kad bus blogai ir pan. biggrin.gif Tik vieno ko negaliu, tai staigiai ir greitia bėgt, tad kokios aerobikos gal ir neišvežčiau. Žodžiu, su astma visai šauniai ir kokybiškai galima gyventi, susidraugauti ir net kuriam laikui išvis pamiršti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*sirse* @ 2007 10 23, 13:31)
Aš astmą nuo trijų metutkų turiu, vaikystėj ir paauglystėj išvis žiauruma būdavo, bet dabar jau ramiau. T.y. rimtų problemų jau tikrai senai turėjau. Bet kadangi ji man tik aprimusi, o visiškai "išaugt" neįmanoma, tai ventolino arba salbutamolio purškalas visada su manimi  smile.gif  ir kai tik pajaučiu, iškart nuima vien tik šitie. Tik kažkada kai nepasisekė iškart susitvarkyt teko prisimint ilgo veikimo purškalus. Ir viskas. Gyvenu kaip visi, ir sportuot buvau pradejusi. Ir nieko. Nors sporto klube treneris šūkavo, kad ka aš čia sumąsčiau, kad bus blogai ir pan.  biggrin.gif  Tik vieno ko negaliu, tai staigiai ir greitia bėgt, tad kokios aerobikos gal ir neišvežčiau. Žodžiu, su astma visai šauniai ir kokybiškai galima gyventi, susidraugauti ir net kuriam laikui išvis pamiršti  smile.gif

drinks_cheers.gif mane tai laiptai kankina, o lakstyt greitai irgi negaliu doh.gif
bet be vaistu kasdieniniu jau keli metai gyvenu, labai pasijaucia astma tik kai persalu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 10 23, 14:03)
drinks_cheers.gif  mane tai laiptai kankina, o lakstyt greitai irgi negaliu  doh.gif
bet be vaistu kasdieniniu jau keli metai gyvenu, labai pasijaucia astma tik kai persalu  doh.gif

aš tai naudoju vaistukus-seretide diską, šiaip astmos priepuolių nebūna, bet kai peršalu doh.gif
Atsakyti
sveikutes!!!
atejau vel cia bet jau nepasiguosti ,o pasigirti 4u.gif ,aisku nusispjaunu per kairy pety 3 kartus smile.gif .mum jau neuzejo ne vienas priepuolis nuo vasaros.pradzioje dar budavo,bet jau silpni,o dabar jei sega tai kaip ir priklauso,sloga ,temperatura,ir (zmoniskas ,kaip as sakau)kosulys.
visgi tikrai vaikai isauga sia liga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 10 23, 21:08)
aš tai naudoju vaistukus-seretide diską, šiaip astmos priepuolių nebūna, bet kai peršalu doh.gif

o aš vartoju ta pati seretide tik inhaleri man taip geriau,ir šito vaisto deka nedustu jei suseru nepaumeja niekas reiškia ligos kontrole gera,bet jei zinot kad persalus blogai buna tai tik pajutus pirmus simptomus vartokit dviguba doze kol pageres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykele25 @ 2007 12 14, 13:15)
sveikutes!!!
atejau vel cia bet jau nepasiguosti ,o pasigirti 4u.gif ,aisku nusispjaunu per kairy pety 3 kartus smile.gif .mum jau neuzejo ne vienas priepuolis nuo vasaros.pradzioje dar budavo,bet jau silpni,o dabar jei sega tai kaip ir priklauso,sloga ,temperatura,ir (zmoniskas ,kaip as sakau)kosulys.
visgi tikrai vaikai isauga sia liga. smile.gif

taip, galima sakyti isauga, bet po 40-50 metu ta liga vistiek islipa i virsu.. Pulmonologo pirmas klausimas buna - esate kada duses gyvenime? Jei taip - diagnoze veinareiksmiska- astma.
Is daugelio pasisakymu aiskeja, kad nezinote astmos mechanizmo, netgi priezasciu, nes astma atsiranda del daugelio priezasciu. Viena is ju - paveldejimas. Jei gimineje buvo senelis, prosenelis, kuris sirgo liaudiskai vadinamu "dusuliu".. Alergine astma - vel kitos priezastys.. Tiesiog reiktu daugiau paskaityti wink.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

As irgi sergu ir visai retai man pasireiskia ta astma, bet va dabar esu nescia nestuke.gif , man 23 savaites ir vel prasidejo dudsulys verysad.gif , o vaistuku labai nenoriu vartoti, ypac stipresniu tokiu kaip symbicortas, tai pakolkas vartoju tik ventolina. Bet jauciu kad nori nenori svarbiausia kad deguonies netruktu vaikuciui,tes pradet.

Labai keista kad tiek zmoniu serga ta astma o informacijos nescioms tikrai nedaug, net angliskai bandziau surasti ar galima ta symbicorta naudoti ar ne, tai ir ten raso, pasitarkite su gydytoju... nuspreskite su gydytoju kur daugiau rizikos... vienoj vietoj leidzia, kitoj nepataria... Taip ir gyvenam 21 amziuje ir nezinom i ka kreiptis schmoll.gif Pulmonologe pas kuria buvau kazkaip pasimete kai suzinojo kad planuoju pastoti ir paklausiau kokius vaistus man vartot. Ehhh... mastau.gif
Atsakyti
hmm.. Tai kodel nesitari su gygytoju? Pulmonologu?
Man aiskiai pasake apie nestuma- geriau vaistu doze, nei deguonies trukumas kraujyje. Tie vaistai, kurie patenka tiesiai i plaucius yra maziau kenksmingi uz geriamus, leidziamus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 14 sausio 2008 - 12:37
QUOTE(*Bounty* @ 2008 01 13, 23:39)
Sveikutes  4u.gif

As irgi sergu ir visai retai man pasireiskia ta astma, bet va dabar esu nescia nestuke.gif , man 23 savaites ir vel prasidejo dudsulys verysad.gif , o vaistuku labai nenoriu vartoti, ypac stipresniu tokiu kaip symbicortas, tai pakolkas vartoju tik ventolina. Bet jauciu kad nori nenori svarbiausia kad deguonies netruktu vaikuciui,tes pradet.

Labai keista kad tiek zmoniu serga ta astma o informacijos nescioms tikrai nedaug, net angliskai bandziau surasti ar galima ta symbicorta naudoti ar ne, tai ir ten raso, pasitarkite su gydytoju... nuspreskite su gydytoju kur daugiau rizikos... vienoj vietoj leidzia, kitoj nepataria... Taip ir gyvenam 21 amziuje ir nezinom i ka kreiptis  schmoll.gif  Pulmonologe pas kuria buvau kazkaip pasimete kai suzinojo kad planuoju pastoti ir paklausiau kokius vaistus man vartot. Ehhh... mastau.gif

Pagimdziau du vaikus sergant astma,( susirgau po pirmo gimdymo)
buvau pas gentika del sios priezasties, nes labai bijojau, greiciau ne as pati, o mano daktare, kad kaip liga paveiks vaikeli. Tai zinok galiu nuraminti siek tiek, nes genetikas labai nustebo, isgirdes, jog mano daktare mane gasdina del tokiu dalyku. Anksciau nebuvo tokiu vaistu kaip dabar, mamos gydesi teofelinu ir prodnizalonu, kuriuos dabarmums leidziau tik labai pablogejus sveikatelei, ar ne taip. O dabar mes naudojam pacius naujausius vaistukus, aerozolinius arba dar geriau yra diskai. Kosnsultavausi del sito net Amerikoje pas gydytojus, tai sake, kol kas naujasnio nieko nera, bent jau pries pora metu nebuvo smile.gif Teorijoj yra parasyta, kad nuo ventolino gali buti suauge du pirstukai vaikelio ( jei daug ir daznai vartoti) , bet genetikas sake, jog praktikoje taip nebuvo, nepasitvirtino. Todel nesijaudink, svarbiausia vartok vaistukus kaip iprasta, kad kuo maziau butu priepoliu , nesnegerai tavo vaikiukai dusulio priepoliai 4u.gif
Zinok pagimdziau abu vaikiukus savo pati, net nereikejo ipurksti vaistuku smile.gif Todel nesijaudink ir sekmes tau, ta prasme jums nestuke.gif wub.gif 4u.gif
Tiesa, dar viskius tyrimus man man genetikas dare, na kai jau papuoliau pas ji tongue.gif , tai sako priziuresim, tai va , dar sake, jog pas astmatikes padidejusi tik rizika, kad vaikelis gali gimti alergiskas. Tarkim, jei visoms nescioms ta rizika yra 3% , tai mums 20% , bet jis dar pasake, jog ir siaip siais laikais yra labai daug alergisku vaiku, nepriklausant serga ju teveliai astma ar ne 4u.gif
Atsakyti
Daznai astma buna alrginio pobudzio, o tai reiskia kad mama alergiska. Naturalu, jei vaikelis tokiu atveju paveldeja polinki i alergija..
Atsakyti