Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(ursule @ 2007 06 02, 21:01)
man tai labai padeda drusku kambariai:)

ar is tiesu drusku kambariu toks didelis poveikis?
Daug teko apie juos girdeti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuoskytej: 03 birželio 2007 - 13:22
Na sveikos - prisijungsiu ir as. tongue.gif
Kazkaip suintrigavot su tuo "neisgydoma"... Net nosis nusviro... blink.gif
Sirgau vaikystej asminiu bronchitu - terapeute buvo nugydzius ramuneliu arbatom iki abieju pusiu plauciu uzdegimo, kuris virto asminiu bronchitu... Tada man buvo 3 metai. Ir kaip cia skaitau, mano pakartotiniai susirgimai trukdavo ne po menesi ar 2 savaites... Realiai iki trecios klases buvau visiskas ligonis - mokykloj per fizinio pamokas turejau "spec. grupe", kas reiske, kad beveik nieko nedarydavau nes iskart pradedavau dusti... Visa ziema beveik prasirgdavau, o vasarom kiekviena sloga taip pat peraugdavo i didziausius priepuolius su greitosiomis pagalbomis... doh.gif Dar dabar pamenu ta kvaila jausma, kai negali ikvepti... unsure.gif Atsimenu mamos prasydavau, kad isvarytu kosuliuka.... Graudu kazkaip... Gydytojai sake, kad imanoma isgydyti, naudojau praktiskai pastoviai toki "Intal". Ir kazkaip nuo 9 metu viskas pradejo keistis. Sirgdavau daznai, bet jau nebe tuo asminiu bronchitu... Dabar kai pagalvoju, tai jau nuo 11 metu nebeapturejau jokio priepuolio.... Ir manau, kad pasveikau biggrin.gif Tik visada prisimenu, gydytoju zodzius, kad stresinem organizmui situacijom (nestumas, menopauze, ar kt.) gali viskas atsinaujinti... g.gif
Bet vis tiek dabar dziaugiuosi - vasarom nesivarzydama kemsu ledus, kambario temperaturos sultys nebera per saltos, ir nebebijau slogos thumbup.gif
Nors aisku sportininkas is manes taip ir liko... nekoks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(prickle @ 2007 06 06, 14:32)
Kazkaip suintrigavot su tuo "neisgydoma"... Net nosis nusviro...  blink.gif
Sirgau vaikystej asminiu bronchitu jau nuo 11 metu nebeapturejau jokio priepuolio.... Ir manau, kad pasveikau  biggrin.gif 

Tu buvai vaikas, o vaikam gal 50-čiai proc. praeina.
Visai kitas reikalas suaugusiam
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2006 04 24, 02:27)
Mano sunelis sirgo ta liga, taciau prasidejus paauglystei ji dingo, tfu tfu, kad neisikalbeciau:) na gydytoja taip ir sake, jei per brendimo laikotarpi dings tai dings, o jei ne tai visam laikui, jis nedusdavo, taciau labai daznai sirgo bronchitais, ir nekvepuodavo per nosi, budavo uzsikisusi, gerdavo singuliara, gal tas vaistas padejo... o gal brendimas

taigi,kad astma neishgydoma,vienintelis shansas-paauglystes laikotarpis,kada ja galima"ishaugti"...pati astmatike nuo gimimo,buvo viena viltis-brendimas,viskas ejosi chiki,bet 16susirgau plauchiu uzdegimu ir gan sunkia forma ir viskas,labanaktis.Astmatike visam gyvenimui.Tarpkitko liga progresuoja idomiai ir labai ivairiai.O dabar labai populiaru lengvus kvepavimo sutrikimus pripaishyti ashtmai.Astma astmai nelygu mergaites!!! Vienai,kates,kitai nervai trechiai dulkes,o ketvirtai spartesnis paejimas,penktai nervinis sukretimas,ar toliau testi?....
Atsakyti
QUOTE(Ash_taippat @ 2007 08 02, 20:41)
taigi,kad astma neishgydoma,vienintelis shansas-paauglystes laikotarpis,kada ja galima"ishaugti"...pati astmatike nuo gimimo,buvo viena viltis-brendimas,viskas ejosi chiki,bet 16susirgau plauchiu uzdegimu ir gan sunkia forma ir viskas,labanaktis.Astmatike visam gyvenimui.Tarpkitko liga progresuoja idomiai ir labai ivairiai.O dabar labai populiaru lengvus kvepavimo sutrikimus pripaishyti ashtmai.Astma astmai nelygu mergaites!!! Vienai,kates,kitai nervai trechiai dulkes,o ketvirtai spartesnis paejimas,penktai nervinis sukretimas,ar toliau testi?....

schmoll.gif asma sergu,nuo vaikystes,net neasimenu nuo kokio amžiaus g.gif sunui pries 1,5m irgi nustate ta lyga.noriu pasakyti kad ASTMA jei tai tikrai ASTMA YRA NEPAGIDOMA,jokiom žolelem ar arbatom jei kad ir pagijo tai reiškia kad tai buvo ne astma schmoll.gif bet šeis laikais yra puikus budai šiai lygai kontruoliuti thumbup.gif kada gali gyvent pilnaverti gyvenima man priepuolius sukeldavo atrode viskas stresas eimas sunkumo kilnojimas ir t.t o jau jei peršaldavau... blink.gif buvau prieš tos visus hormoninius vaistus,bet kai prieš 3 metus vos nenumiriau susirgus plaučiu uždegimo,pajudint galva buvo per daug sunkus fizinis darbas nuo kurio vos nealpdavau nuo oro trukumo,toliau netesiu istorijos,visiškai pakeičiau požiuri i vaistus nenorejau kad tai kada nors pasikartotu pradejau vartot SERETIDE,MAN LB PADEJO DABA NET IR SIRGDAMA NEDUSTU.tfu,tfu.. thumbup.gif kaip jau yra sakoma kad buna kad ši lyga "nuseda i dugna"bet dažniausei vistiek grišta.. verysad.gif o man neštumo metu atvirkščiai laabai gerai budavo nereikejo jokiu vaistu.. thumbup.gif man butu labai idomu paklaist ir yra mamyčiu neštumo metu vartojusiu kortekosteroidus ir ka daktarai i tai sake ir viskas buvo gerai?šeip kie man žinoma šia lyga palankei veikia imberas.drusku kambariai tai daugiau savitaiga,jei ir pagereja tai lb trumpam. verysad.gif venintelis šansas pasveikt yra vaikam iki paauglystes daugiau berniukams..su refliuksu vaistai neturi nieko bendra ,nebent yra neteisingai ikvepami,ir po inhaliavimo butina gerai isiskalaut burna,gerkle,išsivalyt dantis,man asmeniškai labiau tinka preparato skystoji forma,mažiau balsui kenkia.. thumbup.gif t.y pvz tas pats SERETIDE tik ne diske o flakoneli kaip pvz salbutamolis.bet iš esmas viskas tas pats..
Atsakyti
sergantiems astma BUTINA vengti konservantu, skoni stiprinanciu medžiagų (glutamatų), dazikliu, saldikliu, antioksidantu, emulsikliu , stabilizatorių ir t.t.
Pirmiausiai reiketu stiprinti savo imunine sistema, kas pades jusu tolimesniame gydyme.
Atsakyti
QUOTE(Deniro @ 2007 08 03, 15:55)
sergantiems astma BUTINA vengti konservantu, skoni stiprinanciu medžiagų (glutamatų), dazikliu, saldikliu, antioksidantu, emulsikliu , stabilizatorių ir t.t.
Pirmiausiai reiketu stiprinti savo imunine sistema, kas pades jusu tolimesniame gydyme.

lengva pasakyt visi mes ne tik sergantis astma žinom kad reikia venkt bet čia lengva pasakyt beveik neimanoma padaryt,nes ju yra visur,ir manau tikrai dauguma esam užsijeme žmones ir reta kuri gali sau leist važinet i ekologinius ukius,darytis pati varškes ir pan... cool.gif
Atsakyti
bronchinei astmai imunine sistema nesvarbi.jei uzeina tai uzeina.dauk iskentejom su sia liga .mano vaikas nuo 1.5m pradejo smarkiai koseti ir tai trukdavo po 2-3 sav.po to perejo i priepuolius,lodavo kaip suniukas nesustodamas 2 paras .kraupus vaisdas buvo,labai gaila vaiko.ko tik neisbandem ir kaip tik nesigydem,nieks nepadejo.ateojo laikas kai jam dabar 5 metai ir po truputi tie priepuoliai mazeja,jau neuzeina tokie stiprus kaip anksciau.vaikui duodavau vitaminus nuo gimimo ,imunine sistema stiprinom,bet.....matomai ateina laikas kai tai isaugama. smile.gif
o man paciai viskas visai kitaip nuo nestumo viskas prasidejo,pacios asmos daktarai nerado,sake bronchine,bet.....kai uzeina priepuoliukai naudoju salbutamoli,iskarto praeina.priepuoliai uzpuola retai,kai labai susinervinu,arba kai staiga pasikeicia oro temperatura(pvz,isejus is pirties,arba ziemos metu iejus i silta patalpa.)
Atsakyti
QUOTE(isdykele25 @ 2007 08 09, 18:17)
bronchinei astmai imunine sistema nesvarbi.jei uzeina tai uzeina.dauk iskentejom su sia liga .mano vaikas nuo 1.5m pradejo smarkiai koseti ir tai trukdavo po 2-3 sav.po to perejo i priepuolius,lodavo kaip suniukas nesustodamas 2 paras .kraupus vaisdas buvo,labai gaila vaiko.ko tik neisbandem ir kaip tik nesigydem,nieks nepadejo.ateojo laikas kai jam dabar 5 metai ir po truputi tie priepuoliai mazeja,jau neuzeina tokie stiprus kaip anksciau.vaikui duodavau vitaminus nuo gimimo ,imunine sistema stiprinom,bet.....matomai ateina laikas kai tai isaugama. smile.gif
o man paciai viskas visai kitaip nuo nestumo viskas prasidejo,pacios asmos daktarai nerado,sake bronchine,bet.....kai uzeina priepuoliukai naudoju salbutamoli,iskarto praeina.priepuoliai uzpuola retai,kai labai susinervinu,arba kai staiga pasikeicia oro temperatura(pvz,isejus is pirties,arba ziemos metu iejus i silta patalpa.)

Pas mus panasiai buvo, tik nuo 3 metu. mes gydemes pas homeopata, i drusku kambarius ejom. Dabar isigyjome, bet dar negavome, Frolovo kvepavimo treniruokli. Sako, pati forumuose skaiciau, kad daro stebuklus. Pasiskaityk (ten ivairiom kalbom http://www.breathing.ru
Atsakyti
Sveikutės,
Vakar man nustatė astmą verysad.gif nuo pat jaunystės sloga baigdavosi bronchitu , siaubingu dusuliu.Gydydavausi ilgai ,krūvom antibiotikų doh.gif Šį rugpjūtį sukarščiavau iki 40 paskyrė ospamoksą 1000 ir nemisilį, po savaitės bronchitas prisimetė vėl prirašė kitus antibiotikus, išgėriau ir juos, bet nieko gero.Dusau, atsikosyt nieko negalėjau skyrė vaistus atsikosijimui išgėriau kelis buteliukus.Tik po daugybės tyrimų pasakė, kad astma.Dabar vartoju Mifloline200.Parėjus iš lauko į šiltą kambarį prasideda siaubingas kosulys.Naktį dūstu, viskas viduje cypia, kriokia.Daktarė liepė 3mėn gydytis super prisižiūrėti.Neperšalti, nesinervinti, daug miegoti, jokių ligonių, jokių dulkių.Jaučiuosi kaip invalidė verysad.gif verysad.gif verysad.gif ar vaistai nuo astmos kompensuojami? gal priklauso sanatorijos? ar duoda invalidumą? kuo dar galiu sau padėti? ir kuo galiu pakenkti? nes dar visai ,,žalia,, ką daryti ko atsisakyti? vakar žliumbiau visą dieną.Kai grįžo vyras padarėm ,,raminančių,, drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Goodmother @ 2007 10 12, 14:35)
Sveikutės,
Vakar man nustatė astmą  verysad.gif  nuo pat jaunystės sloga baigdavosi bronchitu , siaubingu dusuliu.Gydydavausi ilgai ,krūvom antibiotikų  doh.gif  Šį rugpjūtį sukarščiavau iki 40 paskyrė ospamoksą 1000 ir nemisilį, po savaitės bronchitas prisimetė vėl prirašė kitus antibiotikus, išgėriau ir juos, bet nieko gero.Dusau, atsikosyt nieko negalėjau skyrė vaistus atsikosijimui išgėriau kelis buteliukus.Tik po daugybės tyrimų pasakė, kad astma.Dabar vartoju Mifloline200.Parėjus iš lauko į šiltą kambarį prasideda siaubingas kosulys.Naktį dūstu, viskas viduje cypia, kriokia.Daktarė liepė 3mėn gydytis super prisižiūrėti.Neperšalti, nesinervinti, daug miegoti, jokių ligonių, jokių dulkių.Jaučiuosi kaip invalidė  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  ar vaistai nuo astmos kompensuojami? gal priklauso sanatorijos? ar duoda invalidumą? kuo dar galiu sau padėti? ir kuo galiu pakenkti? nes dar visai ,,žalia,, ką daryti ko atsisakyti? vakar žliumbiau visą dieną.Kai grįžo vyras padarėm ,,raminančių,,  drinks_cheers.gif

Vaistai nuo astmos kompensuojami 100%
Ar priklauso sanatorijos? Man irgi idomu.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 10 13, 20:36)
Vaistai nuo astmos kompensuojami 100%
Ar priklauso sanatorijos? Man irgi idomu.

ankščiau priklaiuse dabar ne schmoll.gif
o aš iki paauglystes beveik pragyvenau sanatorijose,klausiau dėl vaiko sako nepriklauso blink.gif
Atsakyti