QUOTE(Ash_taippat @ 2007 08 02, 20:41)
taigi,kad astma neishgydoma,vienintelis shansas-paauglystes laikotarpis,kada ja galima"ishaugti"...pati astmatike nuo gimimo,buvo viena viltis-brendimas,viskas ejosi chiki,bet 16susirgau plauchiu uzdegimu ir gan sunkia forma ir viskas,labanaktis.Astmatike visam gyvenimui.Tarpkitko liga progresuoja idomiai ir labai ivairiai.O dabar labai populiaru lengvus kvepavimo sutrikimus pripaishyti ashtmai.Astma astmai nelygu mergaites!!! Vienai,kates,kitai nervai trechiai dulkes,o ketvirtai spartesnis paejimas,penktai nervinis sukretimas,ar toliau testi?....
asma sergu,nuo vaikystes,net neasimenu nuo kokio amžiaus
sunui pries 1,5m irgi nustate ta lyga.noriu pasakyti kad ASTMA jei tai tikrai ASTMA YRA NEPAGIDOMA,jokiom žolelem ar arbatom jei kad ir pagijo tai reiškia kad tai buvo ne astma
bet šeis laikais yra puikus budai šiai lygai kontruoliuti
kada gali gyvent pilnaverti gyvenima man priepuolius sukeldavo atrode viskas stresas eimas sunkumo kilnojimas ir t.t o jau jei peršaldavau...
buvau prieš tos visus hormoninius vaistus,bet kai prieš 3 metus vos nenumiriau susirgus plaučiu uždegimo,pajudint galva buvo per daug sunkus fizinis darbas nuo kurio vos nealpdavau nuo oro trukumo,toliau netesiu istorijos,visiškai pakeičiau požiuri i vaistus nenorejau kad tai kada nors pasikartotu pradejau vartot SERETIDE,MAN LB PADEJO DABA NET IR SIRGDAMA NEDUSTU.tfu,tfu..
kaip jau yra sakoma kad buna kad ši lyga "nuseda i dugna"bet dažniausei vistiek grišta..
o man neštumo metu atvirkščiai laabai gerai budavo nereikejo jokiu vaistu..
man butu labai idomu paklaist ir yra mamyčiu neštumo metu vartojusiu kortekosteroidus ir ka daktarai i tai sake ir viskas buvo gerai?šeip kie man žinoma šia lyga palankei veikia imberas.drusku kambariai tai daugiau savitaiga,jei ir pagereja tai lb trumpam.
venintelis šansas pasveikt yra vaikam iki paauglystes daugiau berniukams..su refliuksu vaistai neturi nieko bendra ,nebent yra neteisingai ikvepami,ir po inhaliavimo butina gerai isiskalaut burna,gerkle,išsivalyt dantis,man asmeniškai labiau tinka preparato skystoji forma,mažiau balsui kenkia..
t.y pvz tas pats SERETIDE tik ne diske o flakoneli kaip pvz salbutamolis.bet iš esmas viskas tas pats..
Всю жизнь я страшно боюсь глупых. Особенно баб. Никогда не знаешь, как с ними разговаривать, не скатываясь на их уровень