Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Man neseniai nustate astma. Is pradziu buvo sokas, neigimas, po to pradejau skaityt po truputi... Dar kol kas nesusutaikiau su ta mintim, na, kad jau geriau nebus, nepasveiksiu. Prsidejo pries kelis metus, buvo dusulio priepuolis, kvieciau greitaja, ligoninej suleido vaistu, praejo, tada rado brochita, feriau antibiotikus. Po to kelis metus rudeni, ziema vis kosedavau, bronchitas, vel kosedavau. Sia ziema vaikas is mokyklos parnese kazkoki virusa, temperatura, savaite nedarbingumas. Po to su nedidele temperatura ejau i darba, po keliu savaiciu pradejau vis labiau koset, atsirado dusulys, naktim negalejau miegot, negalejau gulet, tai leisdavau naktis sededama, gerdama karsta arbata (brrr, net purto prisiminus, gal po 5-6 litrus isgerdavau). Gydytojai nekreipe demesio, nes "plauciai svarus", po to per sventes stiprus dudimas, greitoji... Vel suleido vaistu, sake kreiptis i pulmonologa. Plauciai jau svilpe kaip reikalas. Mano daktare israse Eufilino, juo ir gyvenau iki pulmonologo smile.gif Kai ejau pas pulmonologa, kazkodel ta pusdieni kvepavau kaip sveika, net keista buvo, kad viskas vel gerai. Paklause, viskas kaip ir gerai, bet gavau inhaliatoriu steroidiniu vaistu, skirtu astmatikams. Dabar puse bedos, buna, dusina, bet ne taip smarkiai, kaip anksciau. Kosulys, aisku, yra, buna, sustipreja... Nezinau kaip isbrist is viso to, ko gero ir nepavyks. Labiausiai bijau uzdust, uzteko tu dienu, kai negalejau kvepuot.
Gydytoja po to nustate astma, pasiskaiciau, na, viskas tinka, kosulys, tasus, skaidrus skrepliai, dusulys, sunkumas krutineje, lyg butu suverzta lyg kas uzgules butu ir pan. Na, pliusas, kad galiu vel miegot, nes pora savaiciu praleidau beveik be miego, diena kazkiek nusnausdavau, kai pageredavo. Ir nedustu taip siaubingai, buvau jau depresijoj, nes galedavau tik sedet ir tai negaledavau kvepuot.
Gal mano mintys ir keistos, bet as pirma karta susiduriau su sia liga, kazkaip visa tai buvo svetima, niekada negalvojau, kad susirgsiu, dar truputi panikuoju, toks lengvas sokas smile.gif

Atsakyti
DinaR, o kas jums provokuoja atsmą? Stresas?
Atsakyti
Mums homeopatas vaikui padejo isgydyti bronchine astma. Pries tai lankemes pas alergologus, pulmotologus, gulejome 3 katus ligonineje su dusulio priepoliais, gulejome 3 savaites sanatorijoje, sugereme per 3 menesius 3 antibiotiku kursus, buvome pas privaciu daktaru. Nepadejo NIEKAS tik homeopatas, kuris atsiejo vos 50eu, o vaistus dave veltui (ju kaina gal apie 10eu) Medicinai, ivairiu preaparatu pirkimui isleidome apie 1000eu.

Homeopatai: Palanga "Medocheda"
Manau neprasciau yra Kaune daktare Vaidilute Zakarauskiene (Ji parase knyga apie homeopatija)
http://www.bioklinik...akarauskiene-2/

Taip pat geri atsiliepimai Šiauliuose: http://www.1551.lt/s...-veikla-225643/

Apie homeopatija literatura:
Lietuviskai: V. Zakarauskienė "Gydomės homeopatiniais vaistais" ir Werner Stumpf "Homeopatija. Savigydos vadovas"
angliskai: http://homeopathyplus.com/
tutorialas: http://homeopathyplu...gory/tutorials/

Profesionaliam naudojimui dažniausiai perkami kompiuteriniai žinynai arba knygos - gali būti skirtingų autorių klasikiniai rinkiniai (Materia medica + Repertorium) anglų kalba.

Testavimo aparatai, literatura rusiskai:
http://imedis.ru/pages/175
http://imedis.ru/

Homeopatiniu vaistu parduotuve Lietuvoje:
http://parapharm.lt/
Vaistai nebrangus, 3 - 10eu. Bet juos yra labai sudetinga tiksliai issirinkti paciam (reikalinga ne vienas vaistas, bet dazniausiai keliu vaistu deriniai, tam tikras vartojimo desningumas) ir pardavejas nepriskirs jums kokybiskai. Mano nuomone reiketu kelis kartus apsilankyti pas gerus homeopatus, pajusti kaip veikia homeopatiniai vaistai, paskaitineti daug literaturos, tada nagrinetis vaistus ir ju poveikius. O tada pasigydisim uz 10 - 20eu ir alergijas ir astmas ir kitas ligas patys.
Atsakyti
O as priminsiu savo nuomone ir patirti, kuomet 15 metu sirgau bronchine astma, nekalbant apie ivairiu formu alergijas, vartojau pastoviai 2 ingaliatorius ir dar 1, priepuoliu metu. Alergijoms - kalnai tepalu, spec sampunai ir t.t. Visos alergijos ir astma pasibaige, vos tik is mitybos ismeciau visus kviecus ir ju produktus,(apskritai visas kruopas ir grudus), cukru visose formose ir krakmola (bulves). Nuo 2013 metu lapkricio menesio nesu nei karto naudojusi ingaliatoriu, tepalu ir antigistaminu alergijoms malsinti.
Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 01 23, 21:55)
O as priminsiu savo nuomone ir patirti, kuomet 15 metu sirgau bronchine astma, nekalbant apie ivairiu formu alergijas, vartojau pastoviai 2 ingaliatorius ir dar 1, priepuoliu metu. Alergijoms - kalnai tepalu, spec sampunai ir t.t. Visos alergijos ir astma pasibaige, vos tik is mitybos ismeciau visus kviecus ir ju produktus,(apskritai visas kruopas ir grudus), cukru visose formose ir krakmola (bulves). Nuo 2013 metu lapkricio menesio nesu nei karto naudojusi ingaliatoriu, tepalu  ir antigistaminu alergijoms malsinti.
Sekmes.

O Jus buvote tirta kam esat alergiska?
Atsakyti
Taip, bet nieko neparode tie tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 01 25, 19:05)
Taip, bet nieko neparode tie tyrimai.

Dziugu, kad pasidalinote patirtimi. O ka jus bevalgete?

Papildyta:
Ekologiskai auginamus gyvulius gydo švelniau nei žmones verysad.gif

http://www.manoukis....kai-perspektyvu

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Viska valgiau. Labai megau miltinius ir saldumynus. Visos kancios baigesi tik nutraukus kvieciu ir cukraus vartojima. Ir ne tik bronchine astma. Daugybes sveikatos problem atsikraciau. Tai near kazkoks vienetinis isgijimas. Dauguma zmoniu atsikrato kruvos sveikatos sutrikimu, atsisake angliavandeniu perteklaius mityboje (kvieciai, cukrus, krakmolas)
Pameginkite, nuosirdziai tikiu, kad ir jus paliks si bjauri liga.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2017 01 09, 19:22)
DinaR, o kas jums provokuoja atsmą? Stresas?

Kad aš žinočiau smile.gif
Realiai pries keletą metų buvo dusulys kartą, toks pat astmatinis kosulys, bet kartu susirgau ir bronchitu po to, kasmet juo sergu, kartais ir plaučių uždegimu... Šiemet viskas daug daug blogiau. Kažkas turbūt yra namuose, nes vasarą pagerėja, mažiau būnu namie, o tik ruduo, tik daugiau laiko praleidžiu patalpose ir viskas, anksčiau tik kosulys kankindavo, bet man kažkaip nedaėjo, kad gali būt astmos pradžia. Viską ramiai pergalvojau ir manau, kad man per kokius 5-6 metus viskas pasidarė, na tada kosėt pradėjau. Aš alergiška, namie nosį užgula, manau, tai turėjo įtakos. Iš pradžių alerginė sloga, po to kosulys, šiemet astma. Dar ir katę turiu...
Na, jau nieko nepakeisiu, jau supratau, kad visada su savim turiu nešiotis pora inhaliatorių, tablečių...
Svarbu nepablogėtų.
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2017 01 09, 19:17)

Gal mano mintys ir keistos, bet as pirma karta susiduriau su sia liga, kazkaip visa tai buvo svetima, niekada negalvojau, kad susirgsiu, dar truputi panikuoju, toks lengvas sokas smile.gif

Nereikia panikuoti. Liga visiškai nėra baisi, išmokus kartu su ja gyventi. Tik šiek tiek kitaip gyvenasi ir tiek. Liga neišgydoma (laikoma nepagydoma, jei tiksliau), bet galimos ilgalaikės remisijos. Sverbu aptikti, kas ją provokuoja. Mano vaikams, pvz., pagerėjo (ir man pačiai, o šiaip yra tekę ir su greituškėm pasivažinėt dūstant ir pan.), kai išsikėlėme iš senamiesčio į gerokai švaresnį miegamąjį rajoną (aplink namą miškelis, pušys). Dar- psichoterapeutai vadina BA neišsipildžiusių troškimų liga. Aš netikėjau, bet šiandien galiu pasakyti, kad tame yra racijos, ir labai nemažai. Na, ir Nidulios variantas irgi labai neprastas, manau, vertėtų išbandyti. Bet stebuklo tikėtis nereikėtų iš svetimų receptų, teks atrasti savo. Susidraugavus su liga, išmokus ją valdyti- tikrai neapsunkina perdaug gyvenimo, na, tik kad vaistus reikia prie savęs visada turėtis smile.gif Bet jei jų nėra- mano dukra, pvz., susitvarko su priepuoliu kvėpavimo pagalba. bet ji serga nuo vaikystės, tai nei gąsdinasi, nei ką, gąsdinasi ir stresuoja dažniausiai aplinkiniai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DinaR @ 2017 01 28, 23:47)
Kad aš žinočiau smile.gif
Realiai pries keletą metų buvo dusulys kartą, toks pat astmatinis kosulys, bet kartu susirgau ir bronchitu po to, kasmet juo sergu, kartais ir plaučių uždegimu... Šiemet viskas daug daug blogiau. Kažkas turbūt yra namuose, nes vasarą pagerėja, mažiau būnu namie, o tik ruduo, tik daugiau laiko praleidžiu patalpose ir viskas, anksčiau tik kosulys kankindavo, bet man kažkaip nedaėjo, kad gali būt astmos pradžia. Viską ramiai pergalvojau ir manau, kad man per kokius 5-6 metus viskas pasidarė, na tada kosėt pradėjau. Aš alergiška, namie nosį užgula, manau, tai turėjo įtakos. Iš pradžių alerginė sloga, po to kosulys, šiemet astma. Dar ir katę turiu...
Na, jau nieko nepakeisiu, jau supratau, kad visada su savim turiu nešiotis pora inhaliatorių, tablečių...
Svarbu nepablogėtų.

Pelėsis. reikėtų ieškoti galimybių gyvenamą vietą pakeisti. pelėsis gali būti nebūtinai sienose- kanalizacijoje, lauke, + kryžminės reakcijos. katė ne prie ko, manau. Man ir dukroms buvo tas pats, kol gyvenom senamiesty. Alergologė sake, kad dėl užteršto oro. Kai išsikėlėm iš ten- baigėsi tie košmarai, labai retai kada prisireikia inhalerio, nuolatinio gydymo išvis nebereikia, ir jau 10+ metų nei pas alergologus, nei pas pulmonologus nesilankiau. Dar- jei pagalvės plunksninės, labai patariu pakeisti į sinteponines ar kokias kitas plaunamas. Šitai irgi nemažai problemų išsprendžia.
Atsakyti
"Visos kancios baigesi tik nutraukus kvieciu ir cukraus vartojima. Ir ne tik bronchine astma."

Ar jus valgote kviecius? Cia virtus?
Jeigu kalbate apie kvieciu produktus, tai ka jus valgote ju atsisake? Duonos, batono, visos kitos konditerijos nevalgote tikrai - visur kvieciai.

Pasidalinkite savo savaites meniu.

Papildyta:
Mums buvo nustatyta alergine astma verysad.gif
Naudojome Fliuxa, salbutamoli, monkasta - nei vieni vaistai negyde, vos nutraukus, astmos priepoliai pasikartodavo verysad.gif
Isgyde tik Homeopatas, kadangi mums arciau Palanga, vykome pas ten.
Siandien nebereikia jokiu vaistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anrius: 31 sausio 2017 - 12:13
Denaxa:

"Liga neišgydoma (laikoma nepagydoma, jei tiksliau)"
- taip sako farmacininku apmokyti daktarai. Tai netiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anrius: 31 sausio 2017 - 15:34