Kvieciai ir kiti grudai pries kelis simtmecius jau modifikuoti. Musu duona jau net ne tokia, kokia kepe musu mociutes:)
As isitikinau, kad man butent glitimas provokavo astma, nes kai pripratau prie gero, vel emiau kartas nuo karto pasmaguriauti torto gabaliuku. Kvepavimas po to pasunkedavo, uzguldavo krutine.
Tikrų vienagrūdžių kviečių jau nera daug simtmeciu, visi jie seniausiai genetiskai modifikuoti, kad derlius butu gausesnis ir nestu didesni pelna. "Keturiolika chromosomų turintys laukiniai augalai buvo transformuoti į keturiasdešimt dvi chromosomas turinčias, nitratais tręšiamas, labai derlingas ir dideles pajamas atnešančias rūšis". Taigi dėl to kepalas duonos, sausainis ar blynai šiandien visiškai skiriasi nuo prieš tūkstantmetį keptų savo brolių ir netgi nuo tų, kuriuos kepė mūsų močiutės. Jie gali atrodyti taip pat, jų skonis gali būti toks pats, tačiau skiriasi jų biocheminė sudėtis.
William Davis KVIEČIŲ PILVAS
William Davis KVIEČIŲ PILVAS
denaxa, stai kokie "nemodifikuoti" siuolaikiniai kvieciai
http://www.naturalia...-mums-naudingi/
http://www.naturalia...-mums-naudingi/
Nidulia,negi jus rimtai tikite tokia rasliava? Reiketu suprasti tai,kad kazkas is tokiu dalyku gerai pinigus darosi. O alergija kvieciams,jei ji yra- yra bet kokiu atveju,ar jie bus modifikuoti,ar ne, ir,aisku,tokiu atveju ju atsisakius liga pasitraukia. Bet kitas zmogus gali buti alergiskas ne kvieciams ir liga gali provokuoti visai kiti veiksniai. Be to GMO poveikis organizmui (nei kenksmingumas,nei nauda) iki siol nera moksliskai nei irodytas,nei pagristas,tai paaiskes tik pasikeitus dar kelioms kartoms. Gal vertetu pasidometi tikra informacija? O kad augalai dabar kitokie nei pries n metu kai gyveno musu proteviai- tai cia savaime suprantamas dalykas,vyksta evoliucija,viskas keiciasi, medziai ir zole miske irgi jau ne tokie, ,na, ir mes nevaikstome primatu kailyje, ar mus irgi kazkas modifikavo?
Ir dar-tuos modifikuotus genus labai gerai apvirskina skrandzio sultys,jie tiesiog ten zuna,idomu,kokiu budu tai galetu pakenkti organizmui? Logiskai galvojant- niekaip.GMO auginimas ir vartojimas pas mus reguliuojamas istatymo,jau rasiau,ka modifikuoto galima rasti Lietuvoje. Be to,patarciau pasidometi kas yra tie gmo ir nuo kada tokie produktai auginami- niekaip negali buti daug simtmeciu,nes tada dar tiesiog nebuvo genu inzinerijos
P.s. gincas beprasmis- as tikiu tik tikra informacija ir nekreipiu jokio demesio i komercines rasliavas,niekaip neirodytas.Tiesiog pasidalinau savo nuomone,ir tiek, tikrai nenoriu itikineti atsisakyti savo tikejimo kazkuo- jei padeda,valio, svarbu tik kad nekenktu
P.p.s. dar yra toks dalykas kaip placebo efektas- BA yra butent ta liga,kuri labai sitam dalykui pasiduoda,psichologai netgi vadina ja "neissipildziusiu troskimu liga".
Ir dar-tuos modifikuotus genus labai gerai apvirskina skrandzio sultys,jie tiesiog ten zuna,idomu,kokiu budu tai galetu pakenkti organizmui? Logiskai galvojant- niekaip.GMO auginimas ir vartojimas pas mus reguliuojamas istatymo,jau rasiau,ka modifikuoto galima rasti Lietuvoje. Be to,patarciau pasidometi kas yra tie gmo ir nuo kada tokie produktai auginami- niekaip negali buti daug simtmeciu,nes tada dar tiesiog nebuvo genu inzinerijos
P.s. gincas beprasmis- as tikiu tik tikra informacija ir nekreipiu jokio demesio i komercines rasliavas,niekaip neirodytas.Tiesiog pasidalinau savo nuomone,ir tiek, tikrai nenoriu itikineti atsisakyti savo tikejimo kazkuo- jei padeda,valio, svarbu tik kad nekenktu
P.p.s. dar yra toks dalykas kaip placebo efektas- BA yra butent ta liga,kuri labai sitam dalykui pasiduoda,psichologai netgi vadina ja "neissipildziusiu troskimu liga".
Pinigus darosi kvieciu augintojai. Ka jus vadinate rasliava? Gydytojo, kuris isgyde kruvas zmoniu, knyga?
O ka vadinate "tikra informacija"? Musu daktaru israsomas tabletes ir maisto pramones mums primesta maisto piramide?
Bent idomumo delei perskaitytumet gydytojo parasyta knyga ir jo argumentus, tada bent butu prasme gincytis.
Placebo? Tai labia jau geras dalykas tas placebo, kad sitiek ligu ir negalavimu pas mane prapuole
Jei as savo patirtimi dalinciausi uz pinigus ar brukciau savo parasyta knyga, galima butu mane pavadinti saliska ir ieskancia uzdarbio, bet juk taip nera, tad ir pagrindo, kad as meluoju pasveikusi nuo sitiekos blogybiu, negali buti.
Papildyta:
Jusu zinios siaurokos. Nereikia glitimui nukeliauti iki skrandzio, kad jis pradetu kenkti. Cukrus, miltai, krakmolas, pradeda skaidytis ir patenka I krauja, vos pateke I burna. Jau burnoje prasideda skaidymo procesai. Nematete glitimui jautriu zmoniu lupu. Taigi, skrandzio sultys cia ne prie ko.
O ka vadinate "tikra informacija"? Musu daktaru israsomas tabletes ir maisto pramones mums primesta maisto piramide?
Bent idomumo delei perskaitytumet gydytojo parasyta knyga ir jo argumentus, tada bent butu prasme gincytis.
Placebo? Tai labia jau geras dalykas tas placebo, kad sitiek ligu ir negalavimu pas mane prapuole
Jei as savo patirtimi dalinciausi uz pinigus ar brukciau savo parasyta knyga, galima butu mane pavadinti saliska ir ieskancia uzdarbio, bet juk taip nera, tad ir pagrindo, kad as meluoju pasveikusi nuo sitiekos blogybiu, negali buti.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2015 02 16, 18:14)
Ir dar-tuos modifikuotus genus labai gerai apvirskina skrandzio sultys,jie tiesiog ten zuna,idomu,kokiu budu tai galetu pakenkti organizmui?
Jusu zinios siaurokos. Nereikia glitimui nukeliauti iki skrandzio, kad jis pradetu kenkti. Cukrus, miltai, krakmolas, pradeda skaidytis ir patenka I krauja, vos pateke I burna. Jau burnoje prasideda skaidymo procesai. Nematete glitimui jautriu zmoniu lupu. Taigi, skrandzio sultys cia ne prie ko.
Sveiki,
merginos, sergančios bronchine astma, labai prašau, padiskutuokite, koks gyvenimo būdas ir kokie buitiniai įpročiai pagerina ar pablogina jūsų būklę.
Aš pati kai nesergu (serga mano mama), labai sunku suprasti sau artimą žmogų, kai nuolatos girdžiu,kad negali eiti į lauką (nuolatos sėdi kambaryje), nes lauke jai blogai darosi, negali vaikščioti lietuje nes pakenks sau. Turi vilkėti net vasaros metu bliuskutes su kakliuku, kad būtinai dengtų kaklą, negali namuose tvarkytis: šluostyti dulkes, siurbti, plauti indus ir pan. Negali vasaros metu eiti maudytis į upę, nes ten ją ištiks mirtis. Taip pat fizinis krūvis jai irgi nereikalingas (kalbu apie sportą,kad ir lengvutį), nes jai visada blogai.
Kaip jūs padedate sau ir kaip susitvarkote su buitimi? Nejaugi tikrai šitiek daug visokių apribojimų?
Mano nuomone, žmogus privalo judėti, kitaip kūnas nyksta, taip pat astmininkas neturėtų gyventi tarp dulkių (tėvas dirba, neturi laiko, aš gyvenu kitame mieste ir retai nuvažiuoju), kurių niekas nenuvalo, o žymiai geriau lauke įkvėpti. Bet mama bijo net į lauką išeiti... aš nebegaliu... padėkit. Apšvieskit mane,kas iš tiesų kenkia, o kas padeda???
merginos, sergančios bronchine astma, labai prašau, padiskutuokite, koks gyvenimo būdas ir kokie buitiniai įpročiai pagerina ar pablogina jūsų būklę.
Aš pati kai nesergu (serga mano mama), labai sunku suprasti sau artimą žmogų, kai nuolatos girdžiu,kad negali eiti į lauką (nuolatos sėdi kambaryje), nes lauke jai blogai darosi, negali vaikščioti lietuje nes pakenks sau. Turi vilkėti net vasaros metu bliuskutes su kakliuku, kad būtinai dengtų kaklą, negali namuose tvarkytis: šluostyti dulkes, siurbti, plauti indus ir pan. Negali vasaros metu eiti maudytis į upę, nes ten ją ištiks mirtis. Taip pat fizinis krūvis jai irgi nereikalingas (kalbu apie sportą,kad ir lengvutį), nes jai visada blogai.
Kaip jūs padedate sau ir kaip susitvarkote su buitimi? Nejaugi tikrai šitiek daug visokių apribojimų?
Mano nuomone, žmogus privalo judėti, kitaip kūnas nyksta, taip pat astmininkas neturėtų gyventi tarp dulkių (tėvas dirba, neturi laiko, aš gyvenu kitame mieste ir retai nuvažiuoju), kurių niekas nenuvalo, o žymiai geriau lauke įkvėpti. Bet mama bijo net į lauką išeiti... aš nebegaliu... padėkit. Apšvieskit mane,kas iš tiesų kenkia, o kas padeda???
Sveikos,
mums astmos sunkią eigą nustatė, nuolatos į ligonines skraidom
Daktarai liepė kasdien purškalus naudoti, bet vistiek negelbėja dūstam švokščiau.
Neseniai pasiūlė tokį PEF matuoklį naudoti. Papūsti stipriai ryte ir vakare ir užrašyti, kiek pripūtė.
Bet mes dažnai pamirštam ir ar yra vertė jį naudoti? teko jums tokiais naudoti?
mums astmos sunkią eigą nustatė, nuolatos į ligonines skraidom
Daktarai liepė kasdien purškalus naudoti, bet vistiek negelbėja dūstam švokščiau.
Neseniai pasiūlė tokį PEF matuoklį naudoti. Papūsti stipriai ryte ir vakare ir užrašyti, kiek pripūtė.
Bet mes dažnai pamirštam ir ar yra vertė jį naudoti? teko jums tokiais naudoti?
sveikos, jei kam reikia, galeciau atiduoti beveik visa nauja pokeli Monkasta tableciu - nupirmkom, bet pasirodo nereikejo. Vaistai nuo bronchines astmos (19 tableciu). pirkta pries pora savaiciu.
Laba diena Kam darė bronchų provokacinį tyrimą, noriu paklausti ar labai baisus/nemalonus tyrimas? Kaip jautėtės? Ačiū.
Mums buvo plauciu uzdegimas pries 4 menesius, po jo vis pasikartodavo obstrubcinis bronchitas, po 3 karto diagnoze - astma (Mūsų mergaitei - 2,5 metuku).
Nuvaziavom pas Homeopata Palangoj, ištyre Folio (dr Reinhold Voll) metodu, dave homeopatiniu vaistuku. Siandien 5 para be salbutamolio ir flioxicido. Nepatikejom, kai daktare pasake, jog juos galit nutraukti, nes as duodu kitus vaistus. Vaikas pradejo atsikosete, vaistai gerai varo karkalus is plauciu.
Pas homeopata vaziavom jau prasidejus dusuliui, nedaug truko iki antibiotiku (homeopatas mums liepe menesi isbuti be antibiotiku, tada tik pas ji galejome vaziuoti - tai labai sunku mums buvo!).
Tikimes, kad daugiau nebereikes naudoti astminiu vaistu.
Nuosirdus ačiū dr. Reinhold Voll už šio metodo išradimą!
Nuvaziavom pas Homeopata Palangoj, ištyre Folio (dr Reinhold Voll) metodu, dave homeopatiniu vaistuku. Siandien 5 para be salbutamolio ir flioxicido. Nepatikejom, kai daktare pasake, jog juos galit nutraukti, nes as duodu kitus vaistus. Vaikas pradejo atsikosete, vaistai gerai varo karkalus is plauciu.
Pas homeopata vaziavom jau prasidejus dusuliui, nedaug truko iki antibiotiku (homeopatas mums liepe menesi isbuti be antibiotiku, tada tik pas ji galejome vaziuoti - tai labai sunku mums buvo!).
Tikimes, kad daugiau nebereikes naudoti astminiu vaistu.
Nuosirdus ačiū dr. Reinhold Voll už šio metodo išradimą!
Man šis metodas nepasiteisino. Astmatikui vaikui astmos nenustatė, nustatė refliuksą, skyrė žirniukus ir jie nieko nepadėjo. Prioritetą teikiu klasikinei homeopatijai, be jokių papildomų metodų. Juokingiausia, kaip kompiuteriu kai kurie homeopatai taikantys folio metodą, dar tipo tuos žirniukus užkrauna reikiama energija.