QUOTE(Ulijona @ 2013 01 16, 10:38)
Fedes-ačiū
vat blogiausia ,kad aš nežinau kas yra provokuojantys veiksniai mano BA. Vis stengiuosi stebėti kur užeina priepuoliai ir t.t. , bet labai įvairiai. Man ,kaip minėjau viskas prasidėjo nuo šalčio alergijos , bet kokių tik neišbandžiusi esu antialerginių -tikriausiai visi kokie tik vaistinėję yra
tikrai praktiškai niekas nepadėjo, tik uoslę labai sugadino- jie šią savybę turi ... Todėl poveikio jokio nebuvus nuo jų ,alergologė nutarė ,kad nereikia nuolat man jų gerti tik itin pablogėjus tam kartui ,kažkurį vieną iš jų išgerti...
VGA- niekas gi nestresuoja dėl to
gi taip nerašiau
tik minėjau ,kad hormonai gali sukelti svorio augimą, kad vienam ,antram nesukelia, trečiam žmogui pilnai gali sukelti . Bet aš ,kaip juokiuosi ne svorį jie sukelia ,o apetitą , nuo didesnio apetito valgoma daugiau ,vat tada ir svoris auga.
O jums darė šalčio alergijos testą?mano buvo irgi pseudo šalčio alergija buvo, nes testas nerodė. tuo pat metu ir BA išprovokavo plaučių uždegimas. Alergologė ištyrė mikoplazmas ir chlamidijas iš kraujo, rado krūva, po ilgo gydymosi kurso (po kurio, beje ir amžinai skaudanti gerklė pagijo) dingo ir šalio alergija. Gal dėl to dabar ir su BA lengviau, nežinau.
o dėl provokuojančių veiksnių - jie visi tie patys, kai jau įsijautrina organizmas, nereikai būti ir alergiškam: bet kokie aištrūs kvapai, dujų, automobilių smogo, rūkalų, sausas oras, žydintys augalai, šaltas oras, dulkės, dulkių erkutės, vilnos , pūkų įkvepiamos dalelės.. vardinti galima be galo, esmė - kad sudirgina uždegiminius kvėpavimo takus, tai viskas ir dar labiau rutuliojas blogąją linkme.čia kai skaudančia gerkle ledą laižyt.
vienas dar garantuotas dalykas, kas bent kiek padėjo apsisaugot nuo šalčio poveikio - tai jokių rankų plovimo, prausimosi prieš einant į lauką, kuo ilgiau sausas išbūni prieš tai, tuo geriau. ir jokių drėkinančių kremų ir pan. vien tik riebūs be vandens ir kuo storesniu sluoksniu, iš anksto prieš lauką, kad spėtų įsigert.