QUOTE(della3 @ 2012 01 02, 13:45)
Mano 4-5 metu mergaitei irgi nustate astmini bronchita. 2 metu daremes alergijos testa ant odos astuoniems komponentams. Rado, kad alergiska namu dulkems , ziedadulkems ir katinui. Katino namie neturim. Keista, kad ziedadulkems alergiska, nes kai zydi , nepastebejau kad ja labiau tai vargintu. Mes istisai sergam ziema. Vaistai visada vienodi,purskiam salbutamolis(ventolinas) , flixotide . Geriam loratina, bei monkasta. Nepasakyciau, kad matau pagerejima. Anksciau uztekdavo tik ipurkst salbutamoli ir iskart pageredavo, nereikejo ir flixotide. Dabar kad ir purskiam, kaip liepia gydytoja, vaikas kokias 3 naktis prasikamuoja bekosedamas. Tiesa mums tas kosulys priepuolinis pastoviai buna nakti, miegant.
Viena pazystama labai prigasdino del loratino, sake kad mergaitems tai labai pavojingas vaistas.
Bandziau keisti pulmonologus, buvau pas tris, bet jie kaip susitare skiria ta pati gydyma

Gydemes santariskese, seskines poliklinikoje taip pat yra pulmonologas. Zadu dar i antakalni kreiptis. Bet nieko naujo labai nesitikiu.
Sunku pasitiket daktarais, kai nematau ryskaus pagerejimo, man irgi atrodo kad visi duodami vaistai tik apgydo , bet neisgydo
Labai panaši situacija.

Mano vaikui tik 2 metukai. Kol nevartojom Flixotide, dusulys praeidavo per dieną, tad ir Salbutamolį teduodavau tą dieną. Pradėjus vartot Flixotide, taip pat kamuoja sausas kosulys kokias tris dienas. Ir taip pat nesupratu, koks gėris vartoti Salbutamolį 3 dienas ir plius dar Flixotide (hormonus) pastoviai.

Be to, man hormonai jau atrodo paskutinis variantas. O jei jie nepadeda, kas toliau? Kokius vaistus tuomet beskirti?
Pulmonologą vargiai ar rasite, galintį patarti kažką kitą. Visi jie dirba pagal farmaciją, tad ir vaistus skiria pagal savo nelemtas lenteles. O jei nepadeda, tai nieko - padidins dozę... tik enaišku, ar ji padės

O kur dar šalutiniai reiškiniai...
Kaip V.Stonkus sako - negali būti kitaip gydančių gydytojų, nes tada jie turėtų padėti gydytojo licenziją ant stalo ir išeiti iš darbo. Jo knygoje rašoma (jau kartojuosi), kad hormonai nepadeda, o tik paverčia ligą lėtine ir neišgydoma. Kai anksčiau astma buvo liga, kuri praeidavo savaime arba gydoma. Tik aišku, gydymo metodai buvo kitokie, ir dabar tais metodais deja negydoma. Už tai mes, tėvai, atsiduriam akligatvyje, nežinodami kaip tinkamai gydyti vaiką.
Taip kad visi gydytojai dirba farmacijai
Aš nebetikiu daktarais, todėl pati skaitau, ieškau natūralesnių būdų, kaip stiprint organizmą (dėl alergijos ir pan.). Kol kas nieko daug nežinau, nes dar tik pradžia
Ar Jūsų mergaitė , būdama kūdikis, atpylinėdavo? Ar dabar duodate pieno produktų? Kiek duodate Flixotide?
Jei matote, kad naktim daugiau kosėja, pakelkite galvūgalį 15-20 cm, gal kiek palengvins.