Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Fedes @ 2011 12 24, 15:09)
niekaip nenusiperku tos Stonkaus knygos, nors jau manau daug kartų girdėjau ir esmė, ką apie ją girdžiu tai kartojasi - tradicinis hormoninis gydymas neefektyvus ir neveiksmingas.

kurios ją turit, glait pasakyti - tai ką jis rekomenduoja vietoj šio gydymo? ...  g.gif
na gerai, kuriem/iom refliuksas, gydom refliuksą (dar pridėčiau nebūtinai jis nuo aukšto rūgštingumo, nors pastaruoju metu labai jau priimta manyti, kad aukštas rūgštingumas vienintelė refliukso priežastis).
bet kitiems, kad alerginė ar nealerginė, ne refliuks suklta astma, ką gi jiems daryti rekomenduoja? ...

Knygoje vis tiek dauguma astmos atvejų yra siejama su GERL, net jei ir nėra jokių aiškių refliukso požymių.
"Šiuo metu vienas iš pačių svarbiausių ir dažniausių faktorių, sukeliančių bronchinę astmą ir keletą kitų bronchopulmoninių ir otolaringologinių ligų, yra GERL. Jo reikšmė egzogeninės (atopinės) astmos atvejais nėra galutinai išaiškinta. Tačiau tos ligos formos yra palyginti retos. Jų eiga lengvesnė ir neturi didesnės reikšmės visuomenės sveikatai. Todėl visais bronchinės astmos atvejais visi ligoniai turėtų būti ištirti dėl GER, nepaisant to, turi jie ar ne tipinių GERL simptomų."
V. Stonkus rašo, kad tą ragino daryti daugelis tyrinėtojų, tačiau pulmonologai jų neišdirgo ir negirdi.... Ir aišku dėl ko - nes jei ligoniai būtų gydomi mažiau sveikatai kenkiančiais, bet pigiais ir efektyviais metodais, farmacija nebegautų didžiulių pelnų. Oficialioji medicina ir negali pasiūlyti kažko kito, nes farmacija išranda naujus vaustus, rengia gydytojams konferencijas... tad jie ir turi tuos vaistus skirti pagal tam tikras lenteles.
O aš kai paskaičiusi šią knygą ir nuėjusi su vaiku pas gydytoją, pradžioj šeimos, paskui pas pulmonologę, klausiau dėl refliukso, tai nė viena net nesiteikė bent minimaliai paklausinėti, iš kokių požymių aš galvoju apie refliuksą. Arba net nesiteikė pulmonologė aiškint, kodėl vaistų vartojimas didinamas, nors sakiau, kad matau pablogėjimą pradėjus juos vartot. Niekas nieko neaiškino, tik rašo palenkę galvas į kortelę.... Ir žiauriai gaila, kad visur beveik tas pats. verysad.gif
Aš dabar bandau vaikui bent kelis tuos dalykus pritaikyti - pakelti lovos galvūgalį 15-20 cm, duoti kiek pasūdytą vandenį gerti, kuo mažiau saldumynų, o daugiau baltymų (žirneliai, pupelės ir t.t.).
Mums sakė, kad vaikui alerginė astma, bet yra buvę dusulio atvejų, kai atrodė, kad tai dėl virškinimo problemų. Tad jei pabandysiu nekenksmingus būdus, taikomus GERL atvejais, tai gal ir mano vaikui kiek padės. O jei nepadės, tai ir nepakenks. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reglana: 26 gruodžio 2011 - 17:00
QUOTE(reglana @ 2011 12 26, 16:57)
Knygoje vis tiek dauguma astmos atvejų yra siejama su GERL, net jei ir nėra jokių aiškių refliukso požymių.
"Šiuo metu vienas iš pačių svarbiausių ir dažniausių faktorių, sukeliančių bronchinę astmą ir keletą kitų bronchopulmoninių ir otolaringologinių ligų, yra GERL. Jo reikšmė egzogeninės (atopinės) astmos atvejais nėra galutinai išaiškinta. Tačiau tos ligos formos yra palyginti retos. Jų eiga lengvesnė ir neturi didesnės reikšmės visuomenės sveikatai. Todėl visais bronchinės astmos atvejais visi ligoniai turėtų būti ištirti dėl GER, nepaisant to, turi jie ar ne tipinių GERL simptomų."
V. Stonkus rašo, kad tą ragino daryti daugelis tyrinėtojų, tačiau pulmonologai jų neišdirgo ir negirdi.... Ir aišku dėl ko - nes jei ligoniai būtų gydomi mažiau sveikatai kenkiančiais, bet pigiais ir efektyviais metodais, farmacija nebegautų didžiulių pelnų. Oficialioji medicina ir negali pasiūlyti kažko kito, nes farmacija išranda naujus vaustus, rengia gydytojams konferencijas... tad jie ir turi tuos vaistus skirti pagal tam tikras lenteles.
O aš kai paskaičiusi šią knygą ir nuėjusi su vaiku pas gydytoją, pradžioj šeimos, paskui pas pulmonologę, klausiau dėl refliukso, tai nė viena net nesiteikė bent minimaliai paklausinėti, iš kokių požymių aš galvoju apie refliuksą. Arba net nesiteikė pulmonologė aiškint, kodėl vaistų vartojimas didinamas, nors sakiau, kad matau pablogėjimą pradėjus juos vartot. Niekas nieko neaiškino, tik rašo palenkę galvas į kortelę.... Ir žiauriai gaila, kad visur beveik tas pats.  verysad.gif
Aš dabar bandau vaikui bent kelis tuos dalykus pritaikyti - pakelti lovos galvūgalį 15-20 cm, duoti kiek pasūdytą vandenį gerti, kuo mažiau saldumynų, o daugiau baltymų (žirneliai, pupelės ir t.t.).
Mums sakė, kad vaikui alerginė astma, bet yra buvę dusulio atvejų, kai atrodė, kad tai dėl virškinimo problemų. Tad jei pabandysiu nekenksmingus būdus, taikomus GERL atvejais, tai gal ir mano vaikui kiek padės. O jei nepadės, tai ir nepakenks.  ax.gif

4u.gif drinks_cheers.gif tikrai verta išbandyti elementarius dalykus, be vaistų pagerint būklę. nes aš neseniai domėjausi vaistais nuo GERL, tradiciškai skiriamais mūsų gydytojų, tai patikėkit, ten nieko geresnio, ir ne mažesnė priklausomybė, nei hormoninis gydymas astmos atveju.
Atsakyti
QUOTE(reglana @ 2011 12 26, 17:57)
Mums sakė, kad vaikui alerginė astma, bet yra buvę dusulio atvejų, kai atrodė, kad tai dėl virškinimo problemų. Tad jei pabandysiu nekenksmingus būdus, taikomus GERL atvejais, tai gal ir mano vaikui kiek padės. O jei nepadės, tai ir nepakenks.  ax.gif

Taip,tikrai nepakenks drinks_cheers.gif Ismeginti verta viska.Beje,daugeliu atveju priepuolius,alergijas isprovokuoja konservantai maiste,prie gerl jie irgi labai kenkia,taigi sveikiau maitintis nepakenks bet kokiu atveju.Alergijos sioms medziagoms nerodo jokie tyrimai.kaip jau sakiau,mano dukrytei isprovokavo priepuoli soju padazas,kuriuo buvo uzpilti koldunai,priepuolis istiko tiesiog dar valgant.O galvugali labai gerai pakelti ir per astmos paumejima,lengviau kvepuoti ir ne taip kamuoja kosulys,mes su dukra per paumejimus miegodavom praktiskai sededamos ir prie atviro lango ax.gif Tik nusmunki nuo pagalves-iskart pazadina kosulys ax.gif
Atsakyti

Į DRUSKŲ KAMBARĮ pirkau sau kuponą, bet darbai užspaudė, tad

PARDUODU kuponą į druskų kambarį Kaune, Šilainių poliklinikoje
Yra likę 8 kartai.

AŽ kreiptis......
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 26, 23:33)
4u.gif  drinks_cheers.gif tikrai verta išbandyti elementarius dalykus, be vaistų pagerint būklę. nes aš neseniai domėjausi vaistais nuo GERL, tradiciškai skiriamais mūsų gydytojų, tai patikėkit, ten nieko geresnio, ir ne mažesnė priklausomybė, nei hormoninis gydymas astmos atveju.

Kažin kiek to "gėrio" visuose farmacijos gaminamuose vaistuose. g.gif Tokie vaistai apgydo pasekmes, tačiau mažai kas ieško priežasties verysad.gif Mano vaikui sloga po slogos, o per ją kosuliai, ir nesuprantu nuo ko. Ji būdavo retesnė iki hormoninių vaistų vartojimo, tai gal tik sutapimas, o gal ir realybė, kad nuo jų taip tokia dažna sloga. Na, dar reikia dėl alergijų išssiaiškint... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reglana @ 2011 12 28, 20:49)
Kažin kiek to "gėrio" visuose farmacijos gaminamuose vaistuose.  g.gif Tokie vaistai apgydo pasekmes, tačiau mažai kas ieško priežasties  verysad.gif  Mano vaikui sloga po slogos, o per ją kosuliai, ir nesuprantu nuo ko. Ji būdavo retesnė iki hormoninių vaistų vartojimo, tai gal tik sutapimas, o gal ir realybė, kad nuo jų taip tokia dažna sloga. Na, dar reikia dėl alergijų išssiaiškint...  unsure.gif

šiaip jau gali būti, kad pasigavot kažkokią infekciją, kuri nuolat tupi organizme, ir kai jis nusilpęs, nesugeba atsikratyt. hormonai slopina uždegimą tam kartui, jei aišku jie padeda iš viso, o nustojus vartot bakterijos toliau daro savo gražų darbą ir dauginasi kaip ir anksčiau... mes neseniai prasirgom mikoplazmom, irgi ilgai negalėjom išsiaiškint kosulių priežasties, jau ir astmą įžašė per tą laiką, bet jau po to gavom tyrimų rezultatus, tai matės, kad nesneiai prasirgęs ūmiai, tai ir buvo, pamažu susitiprėjo ir dingo tie kosuliai. aš pati tiap esu kelis metus sirgus, per nėštumus ir kitas bėdas oirganizmas nesugėebėjo tinkamai kovot, ir nuolat sugrįždavo tos bacilos. beje, tokių įkyruolių ne tik mikoplazmos, yra daug, ir ne visad jas antibiotikai veikia.

o alergijos, tiksliau pseudo alergijomi turbūt reiktų pavadint gali atsirasti kai organizmas įjautrintas virusų/bakterijų, nusilpęs, kvėpavimo taikai dirginami nuolat, jei net prieš tai jokių alergijų neturėjot. taigi laikinai reiktų leisti kvėpavimo takams pailsėti kiek įmanoma nuo dulkių pelėsių, ir t.t., ir po kurio liko vėl gal pmiršit tas "alergijas".

dėl GERL vaistų tai tiesą pasakius likau visiškai nesupratus, nes atsiverčiau mokslinius straipsnius ir tyrimų aprašymus, ir ten rašo, kad ilgiau kaip 3 sav konkretaus vaisto negalima vartot, nes priprantama ir gaunas atvirkštinis efektas, t.y. organizmas dar labiau skatina skrandžio rūgščių gamybą, tada be tų tablečių jau nebegali gyvent, turi nuolat slopinti, nuo jų irgi šalutiniai poveikiai prasideda, bet be jų negali... o gydytojai ir man, ir matau daug kam tuos pačęius vaistu rekomenduoja ne mažiau nei mėnesį, ir iš viso vos ne pastoviai blink.gif blink.gif na gerai, tai buvo senas požiūris, dabar ištirta, ka ydingas, bet kodėl iki šiol mūsų gydytojai vis dar skiepija savo pacientams priklausomybes ir ligas? plius, mažiau rūgščioj terpėj didėja vėžio tikimybė, ir beje, jo rizika didesnė tiems, kieno rūgšintgumas žemas, nei aukštas. o nuolat kai vartoji vaistus rūgštingumui mažinti, gaunas, akd kenti nuo aukšto rūgtingumo požymių, bet iš tiesų pastoviai jis pažeminamas, ir todėl patenki į didesnės rizikos grupę. na, ten daug buvo prirašyta, man nervai visko skaityt neišlaikė...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 29, 10:47)
šiaip jau gali būti, kad pasigavot kažkokią infekciją, kuri nuolat tupi organizme, ir kai jis nusilpęs, nesugeba atsikratyt. hormonai slopina uždegimą tam kartui, jei aišku jie padeda iš viso, o nustojus vartot bakterijos toliau daro savo gražų darbą ir dauginasi kaip ir anksčiau... mes neseniai prasirgom mikoplazmom, irgi ilgai negalėjom išsiaiškint kosulių priežasties, jau ir astmą įžašė per tą laiką, bet jau po to gavom tyrimų rezultatus, tai matės, kad nesneiai prasirgęs ūmiai, tai ir buvo, pamažu susitiprėjo ir dingo tie kosuliai. aš pati tiap esu kelis metus sirgus, per nėštumus ir kitas bėdas oirganizmas nesugėebėjo tinkamai kovot, ir nuolat sugrįždavo tos bacilos. beje, tokių įkyruolių ne tik mikoplazmos, yra daug, ir ne visad jas antibiotikai veikia. 

o alergijos, tiksliau pseudo alergijomi turbūt reiktų pavadint gali atsirasti kai organizmas įjautrintas virusų/bakterijų, nusilpęs, kvėpavimo taikai dirginami nuolat, jei net prieš tai jokių alergijų neturėjot. taigi laikinai reiktų leisti kvėpavimo takams pailsėti kiek įmanoma nuo dulkių pelėsių, ir t.t., ir po kurio liko vėl gal pmiršit tas "alergijas".

dėl GERL vaistų tai tiesą pasakius likau visiškai nesupratus, nes atsiverčiau mokslinius straipsnius ir tyrimų aprašymus, ir ten rašo, kad ilgiau kaip 3 sav konkretaus vaisto  negalima vartot, nes priprantama ir gaunas atvirkštinis efektas, t.y. organizmas dar labiau skatina skrandžio rūgščių gamybą, tada be tų tablečių jau nebegali gyvent, turi nuolat slopinti, nuo jų irgi šalutiniai poveikiai prasideda, bet be jų negali... o gydytojai ir man, ir matau daug kam tuos pačęius vaistu rekomenduoja ne mažiau nei mėnesį, ir iš viso vos ne pastoviai  blink.gif  blink.gif na gerai, tai buvo senas požiūris, dabar ištirta, ka ydingas, bet kodėl iki šiol mūsų gydytojai vis dar skiepija savo pacientams priklausomybes ir ligas? plius, mažiau rūgščioj terpėj didėja vėžio tikimybė, ir beje, jo rizika didesnė tiems, kieno rūgšintgumas žemas, nei aukštas. o nuolat kai vartoji vaistus rūgštingumui mažinti, gaunas, akd kenti nuo aukšto rūgtingumo požymių, bet iš tiesų pastoviai jis pažeminamas, ir todėl patenki į didesnės rizikos grupę. na, ten daug buvo prirašyta, man nervai visko skaityt neišlaikė...

Džiaugiuos, kad Jums atrado astmos priežastį ir taip nebeliko kosulių. thumbup.gif
O kaip duoti vaikui pailsėt, pvz., nuo pelėsių? Kapitalinius remontus daryti? O jei darželyje to "gėrio" yra ir jis sukelia alergiją, po kurios seka astma? Ir kiek laiko reiktų ilsėtis? Turbūt savaitės neužtektų? g.gif

Dar klausimas, kurie moksliniai straipsniai parodo teisybę, o kurie tik farmacijos požiūrį pateikia. Pagal farmaciją astma gydoma hormoninias vaistais, o va radau mintį:
"Astmos simptomus slopinantys steroidiniai vaistai taip pat nieko gero neduoda ir turi nemalonius pašalinius efektus bei per ilgą laiką dar labiau silpnina organizmą."

O nuo bet kurių vaistų ilgai vartojant, manau, atsiranda šalutinis poveikis. Deja... verysad.gif Tik skaitant apie sveiką gyvenseną, rašoma, kad organizmą reikia šarmint, o iš Jūsų posto gaunasi, kad jei darai mažiau rūgštinę terpę, tada didėjo vėžio rizika. Žodžiu, darosi kensminga gyvent - valgyt to ano negalima, vaistai netinka ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(reglana @ 2011 12 29, 16:09)
Džiaugiuos, kad Jums atrado astmos priežastį ir taip nebeliko kosulių.  thumbup.gif
O kaip duoti vaikui pailsėt, pvz., nuo pelėsių? Kapitalinius remontus daryti? O jei darželyje to "gėrio" yra ir jis sukelia alergiją, po kurios seka astma? Ir kiek laiko reiktų ilsėtis? Turbūt savaitės neužtektų?  g.gif

Dar klausimas, kurie moksliniai straipsniai parodo teisybę, o kurie tik farmacijos požiūrį pateikia. Pagal farmaciją astma gydoma hormoninias vaistais, o va radau mintį:
"Astmos simptomus slopinantys steroidiniai vaistai taip pat nieko gero neduoda ir turi nemalonius pašalinius efektus bei per ilgą laiką dar labiau silpnina organizmą."

O nuo bet kurių vaistų ilgai vartojant, manau, atsiranda šalutinis poveikis. Deja...  verysad.gif  Tik skaitant apie sveiką gyvenseną, rašoma, kad organizmą reikia šarmint, o iš Jūsų posto gaunasi, kad jei darai mažiau rūgštinę terpę, tada didėjo vėžio rizika. Žodžiu, darosi kensminga gyvent - valgyt to ano negalima, vaistai netinka ir t.t.  biggrin.gif

dėl pelėsio - ne savaitei, deja nepadės... mano mažajai buvo jautrumas didelis, namie, deja jo negali būti, mums reagavo į įvarias pelėsio rūšis, pati ne iš karto patikėjau, bet ištraukus papelijusią morką iš sandėliuko vaiko nosis upeliu pradėdavo bėgt... doh.gif negalėdavom važiuoti į jokius medinius senesnius pastatus, kaimus, ir pan.
dabar, daugmaž pusmetis, kai apsiramino organizmas nuo šitos alergijos (t.y. per jį neturėjom didelių susialergizavimų, bet saugojomės jau gerus pusantrų metų), pelėsio šiek tiek kvapo ji gauna darželio rūbinėje, bet jautrumas lyg apmažėjęs, na, ir viskas gan neblogai sekas. nors, gal jau mano nosis tiek įsijautrino, kad bet kokio rūsio drėgmės kvapą jau likau pelėsiu, gal ten jo sporų nėra, dėl to ir viskas gerai, nežinau... tai vat, net nežinau, ką patart... sad.gif

organizmo šarminimas truputį kita istorija, svarbiausis šiaip yra kraujo ph, o skrandžio turi būti toks, koks jis turi būti, ne per didelis, ne per mažas, tada optimalu, šita terpė yra pas mus rūgščiausia, bet tokia ir turi būti. pasekmės žemo rūgtingumo - neįsisavinamas vit B, kiti elementai, apskirtai maistas prastai įsisavinimas, reiškia per organizmą keliauja daug balasto. apie vėžio riziką, dabar tiesą sakant tingiu pasiiškot vėl iš naujo, bet angl kalba rastumėt, ten esmė ta, kad sužadina kitus organizmo procesus, beto nerūgštinėj terpėj gerai veisias bacilos, kurios, esant normaliam rūgštingumui žūtų, ir jos pridaro savo blogojo darbo. kaip suprantu, yra pavojingiausias žemas rūgtingumas sukeltas pastovaus rūgtingumo mažinimo tam tikrais vaistais - jie blokuoja rūgšties gamybą, bet tada organizmas kelia gastrino hormono lygį, kad atstatyt rūgšties kiekio gamybą skrandyje, kad užtektų virškinimui, tada mes vėl mušam vaistais, tada vėl organizmas dar daugiau gamina, ir taip gaunasi uždaras ratas, kai nutraukus vartoti vaistus mus gali ištikti toooks rėmuo, kokio prieš tai net nesvajojom, nes hormono logis užkeltas, ir taip greit nenusileidžia, tik baigus vartoti vaistus...

įdomu beje ir tai, kad pasirodo rėmuo gali graužti ir esant žemam rūgtingumui... tiesiog net ir nedidelė dalis rūgščių išstumta į stemplę ją graužia, ir sukelia rėmens požymius, o skrnadyje tuo pačiu - nėr pakankamai rūgščiu virškinimui... nueičiau pas savo gastro su tokiais pasvaigimais, tai jau mestų pro duris, nebesiginčidama, lieptų pačiai ir gydytis... ką tenka ir taip daryt biggrin.gif nes man niekas nesigilina, koks rūgtingumas, ir kik man jį kartų nustatinėjo (paauglystėj turėjau, pasirodo protingą gyd, kuri tai padarė ir tikslingai gydė),ir sako, kad žemo rūgtingumo nebūna, ir turiu vaistus gerti mušančus rūgštis... ir kad nuo tų vaistų man bloga - taip irgi nebūna biggrin.gif išsliejau...

Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 30, 01:20)
dėl pelėsio - ne savaitei, deja nepadės... mano mažajai buvo jautrumas didelis, namie, deja jo negali būti, mums reagavo į įvarias pelėsio rūšis, pati ne iš karto patikėjau, bet ištraukus papelijusią morką iš sandėliuko vaiko nosis upeliu pradėdavo bėgt...  doh.gif negalėdavom važiuoti į jokius medinius senesnius pastatus, kaimus, ir pan.
dabar, daugmaž pusmetis, kai apsiramino organizmas nuo šitos alergijos (t.y. per jį neturėjom didelių susialergizavimų, bet saugojomės jau gerus pusantrų metų),  pelėsio šiek tiek kvapo ji gauna darželio rūbinėje, bet jautrumas lyg apmažėjęs, na, ir viskas gan neblogai sekas. nors, gal jau mano nosis tiek įsijautrino, kad bet kokio rūsio drėgmės kvapą jau likau pelėsiu, gal ten jo sporų nėra, dėl to ir viskas gerai, nežinau... tai vat, net nežinau, ką patart... sad.gif

įdomu beje ir tai, kad pasirodo rėmuo gali graužti ir esant žemam rūgtingumui... tiesiog net ir nedidelė dalis rūgščių išstumta į stemplę ją graužia, ir sukelia rėmens požymius, o skrnadyje tuo pačiu - nėr pakankamai rūgščiu virškinimui... nueičiau pas savo gastro su tokiais pasvaigimais, tai jau mestų pro duris, nebesiginčidama, lieptų pačiai ir gydytis... ką tenka ir taip daryt  biggrin.gif nes man niekas nesigilina, koks rūgtingumas, ir kik man jį kartų nustatinėjo (paauglystėj turėjau, pasirodo protingą gyd, kuri tai padarė ir tikslingai gydė),ir sako, kad žemo rūgtingumo nebūna, ir turiu vaistus gerti mušančus rūgštis... ir kad nuo tų vaistų man bloga - taip irgi nebūna  biggrin.gif išsliejau...

Tas ir "durniausia", kad nuėjus su "pasvaigimais" pas gydytoją, jis nė trupučio dėmesio į tai nekreipia. Atrodo, kad visiem pritaikomas tas pats standartas. doh.gif
Dėl pelėsio - dar nežinau ar vaikas alergiškas, nedarė tyrimų nes atseit mažas, liepė pavasarį ateit. Tos alergijos varo į neviltį verysad.gif kai nežinai, kur ir ko ieškot, kad tik būtų geriau. Vaikui vėl sloga, ir šiandien jau bando kosėt verysad.gif Na, kol kas ne taip sunkiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reglana: 30 gruodžio 2011 - 12:07
QUOTE(reglana @ 2011 12 30, 12:06)
Tas ir "durniausia", kad nuėjus su "pasvaigimais" pas gydytoją, jis nė trupučio dėmesio į tai nekreipia. Atrodo, kad visiem pritaikomas tas pats standartas.  doh.gif 
Dėl pelėsio - dar nežinau ar vaikas alergiškas, nedarė tyrimų nes atseit mažas, liepė pavasarį ateit. Tos alergijos varo į neviltį  verysad.gif  kai nežinai, kur ir ko ieškot, kad tik būtų geriau. Vaikui vėl sloga, ir šiandien jau bando kosėt  verysad.gif  Na, kol kas ne taip sunkiai...

deja, bet tikrai pati kol kas nesuradau gastro, kuris padėtų bent kiek, pačiai internetu teko susirasti info, kaip susitvakryti virškinimo problemas, ir be jokių vaistų...

žinok aš jau nustojau tų alerginių tyrimų ieškot, retkračiais, apsilankom pasitikrinimui, kai ūmesnis pasireiškimas ir jau spėlionės baigias, bet tais dūriais ant rankos nelabia aš tikiu, labai apytiksliai jie, vis tiek tikrini praktikoj jų rezultatus... o kraujo tyr brangus, ir irgi vaikams ne viską parodo, o į ligoninę mes nesigulsim, kad nemokamai padarytų... tai iš tiesų efektyviau gaunas tiesiog prakiškai bandyt, kartais gal ir per daug apriboji visokiausių alergenų, bet užtat vaikui pagerėja, ir tas svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 30, 13:25)
deja, bet tikrai pati kol kas nesuradau gastro, kuris padėtų bent kiek, pačiai internetu teko susirasti info, kaip susitvakryti virškinimo problemas, ir be jokių vaistų...

žinok aš jau nustojau tų alerginių tyrimų ieškot, retkračiais, apsilankom pasitikrinimui, kai ūmesnis pasireiškimas ir jau spėlionės baigias, bet tais dūriais ant rankos nelabia aš tikiu, labai apytiksliai jie, vis tiek tikrini praktikoj jų rezultatus... o kraujo tyr brangus, ir irgi vaikams ne viską parodo, o į ligoninę mes nesigulsim, kad nemokamai padarytų... tai iš tiesų efektyviau gaunas tiesiog prakiškai bandyt, kartais gal ir per daug apriboji visokiausių alergenų, bet užtat vaikui pagerėja, ir tas svarbiausia.

Vienu žodžiu, pats sau gydytojas turi būti, ir vaikams taip pat biggrin.gif Pas gydytoją nueini nebent diagnozę nusistatyt, ir tai dar nežinai ar tikslu, o gydymo pačiam reikia ieškot, kad nenugydytų doh.gif
Na, mes dar nė vieno alergenų tyrimo nedarėm, tai pradžiai bent kažką reikės daryt ax.gif O dėl pelėsio, tai liūdnas reikalas - pas tėvus tektų remontą daryt, bet čia kol kas sunkiai įgyvendinama unsure.gif O vaikas ten per dieną būna...
Atsakyti
Yra metuose naktis, kai nenori miego.
Nes laukiame kažko nuostabaus, nepakartojamo.
Kiekvienas norime pajusti savo širdies virpėjimą,
kai laikrodžio rodyklės sustoja ties 12-ta
Tai susitinka metai...
Bet šitas susitikimas labai trumpas - sekundė - dar mažiau, -
Ir laukiame jo ištisus metus.
Labai noriu, jog šią akimirką Jūsų veiduose
šviestų vien džiaugsmas ir laimė.

SU NAUJAIS METAIS! SU NAUJAIS DARBAIS IR SIEKIAIS!
Atsakyti