QUOTE(denaxa @ 2011 12 18, 22:10)
Kazkaip nesinoretu sutikti,kad apie 90 proc. astma susergama del Gerl.Del refliukso kosuliai,taip,buna,sutinku,bet astma...nu nelogiska kazkaip.Bronchine astma yra alergines kilmes,ir priepuolius,paumejimus isprovokuoja alergenas.Kad nuo astmos gali issivystyti gerl-butu logiskiau,nes nuo tokiu kosuliu ir,pvz.,prednizolono,kuris tiesiogine to zodzio prasme eda skrandi-gali kas tik nori issivystyti Mano abi dukros alergiskos,vienai tik obstrukcinis bronchitas,kitai-astma diagnozuota nuo 4m.,nors realiai serga nuo dvieju-abiem priepuolius isprovokuodavo alergenai,skrandziai ju sveiki.Man paciai priepuoliai taip pat budavo konkreti reakcija i alergena.O alergenas gali buti bet kas,kraujo tyrimai,testai gali jo ir neparodyti,nes tai gali buti nebutinai maistas ar ziedadulkes,gali buti,pvz.,kazkoks konservantas maiste,kazkokia buitine chemija,kvapas,baldas is kokios neaiskios medziagos-kita karta gali net nepagalvoti ir nesusieti to su alergenu. Beje,pries 7m. persikelem is Senamiescio i miegamaji rajona,blokini nama,prie miskelio-vaistu mums nebereikia,mazikei tik buvo paumejimas pavasari,tai menesi purskesi vaistelius ir viskas susitvarke,as pati be vaistu ir be priepuoliu (tik su retais obstrukciniais pakosejimais) jau septinti metai.Taigi,uzteko tik persikelti i ne tokia uztersta aplinka...ir aplamai alergijos sumazejo,ir sienlige taip baisiai nebekamuoja,nors zydi viskas aplink ir langus nuolat atdarus laikau. Tiesa,as pati turiu ir gerl,bet...atsirado jis pries mazdaug 4m...o astmos tai jau kaip ir neber...
Gal ir ne tiksliai išsireiškiau dėl GERL. Norėjau pasakyt, kad apie 90 procentų astmos yra išgydoma, jei gydytojai labiau gilintųsi į priežastis. Ir kad dažnas astma sergantis žmogus turi GERL, ir kad jį gydant sumažėja astmos priepuoliai.
O aš nematau logikos kišti hormoninį prepraratą vaikui, kai vis didinamos dozės, o realios naudos nėra, netgi sakyčiau pablogėjimas.
O dėl alergijos sutinku, ir dėl užterštumo, didinančio tokius susirgimus - astma, dusulys, obstrukcinis bronchitas... Ir gaila, kad ne visi įstengia išsikelti į švaresnę aplinką