Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(AJIRA @ 2011 12 05, 14:14)
Labai gaila , kad Lietuvos gydytojai, net nebando ieskoti astmos priezasciu. Bent mano atveju taip yra. Man pulmonologe pareiske, koks skirtumas kas man sukelia astma, vistiek vaistus reikes naudoti visa gyvenima, nes astma letine ir neisgydoma liga. Aisku as pati buvau pas alergologa bet nei per krauja, nei per odos meginius  nenustate kas alergizuoja man astma.

Betgi yra skirtumas,kas sukelia doh.gif Astma yra triju rusiu-alergine,infekcine ir misri,atitinkamas ir gydymas doh.gif Infekcines atveju-alergenas infekcines kilmes,tada odos meginiai ir nerodys.Bet per sita liga gali buti praziopsotos ir rimtesnes ligos...Buvau pakliuvus i ligonine sunkios bukles,dvi savaites farsiravo hormonais,kurie labai trumpam nuimdavo dusulius,vnz.,gyde nuo astmos,paskui nusprende,kad as cia dustu nuo sunkaus gyvenimo (o kad sunkus,nusprende is to kad viena vaikus auginu blink.gif ,nei jis sunkus buvo,nei ka...),nusiunte pas psichiatre,ten pokalbis buvo trumpas,paklause,kuo skundziuosi,sakau,is jusu srities-niekuo,tai klausia ko atejau,sakau "atsiunte,tai ir atejau" doh.gif kazka parase i kortele ir atsisveikinom doh.gif O po dvieju savaiciu pasidomejo,kada man rentgenas darytas doh.gif Padare rentgena-o ten plauciu uzdegimas doh.gif Likusi gydymosi laika jauciau isskirtini demesi ir rupesti... ax.gif Dusuliai dingo jau po pirmos antibiotiku dozes,galejau kvepuoti,valgyti...Kraujas nieko nerode,jokio uzdegimo,ir plauciu uzdegimui budingu karkalu nesigirdejo...va taip...
As pati jau septinti metai be priepuoliu ir be vaistu,geriu tik priesalerginius,cetirizina,nuolat be jokiu pertrauku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 05, 18:24)
Dekui Jums, Reglana, uz patarimus. Tiesa sakant, buvo daryti ivairus tyrimai, siekiant ishsiaiskinti, kas sukele toki staigu br.astmos atsiradima, deja, o gal ir laimei, ne viena versija nepasitvirtino. Kiek pamenu, buvo itariamas ir tas pats jūsų minėtas refliuksas. Liepė vartoti rugštingumą mazinancius vaistus ir omeprazoli (nuo opu ir pan.). Kazkiek laiko vartojau, kol supratau, kad tai nesamone. Niekas nesikeicia, ishskyrus vaistu kiekius! Mano tikslas - atsikratyti prednizolono. Deja, kaip ir minejau, bandom su gydytoja tai padaryti jau beveik 1,5 metus sad.gif prie minimalios dozes vel prasideda ta pati kritine "pasaka be pabaigos". Bet as dr turiu vilties.
Speju, kad omenyje turejote V. Stonkaus knyga "Bronchine astma'? Neseniai ja isigyjau, sesiu ir pasigilinsiu ka ten raso smile.gif
Aciu darkart uz palaikyma!

o as zinok manau, kad vis delto tas refluksas ir man prisidejo, nors astma atsirado po gripo - plauciu uzdegimo sunkaus, tai refluksas ne pirmine priezastis, bet prisideda prie pablogejimu... bet priesingai, nei gydytojai teigia, man visai ne padidejes rugstingumas, man nuo tu vaistu irgi visiskai jokio pagerejimo, o tik pablogejimas buna, ka irgi neigia gydytojai ir uzsispyrusiai liepia keisti rugsti musancius vaistus i kitus.. man zemas rugsingumas, ir kai pradedu tvarkytis mityba ir kelt rugstinguma, tai tas specifinis "dusulys"(na, jis, bent jau man, skiriasi nuo to, kai sualergizuoja kas nors) irgi mazeja.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2011 12 05, 20:57)
Padare rentgena-o ten plauciu uzdegimas doh.gif Likusi gydymosi laika jauciau isskirtini demesi ir rupesti... ax.gif Dusuliai dingo jau po pirmos antibiotiku dozes,galejau kvepuoti,valgyti...Kraujas nieko nerode,jokio uzdegimo,ir plauciu uzdegimui budingu karkalu nesigirdejo...va taip...

... kai budinga musu "nemokamai" medicinai... kazkodel, kai uzsieny kreipiausi del ligos, su tokiais pozymiais man is karto rengena dare. o va lietuvoj nes su metuku neturincia dukryte vare namo, kol faktiskai isiprasem i ligonine, tai betn tada jau rengenas diagnoze ir pagaliau gydymas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 12 05, 20:57)
Betgi yra skirtumas,kas sukelia doh.gif Astma yra triju rusiu-alergine,infekcine ir misri,atitinkamas ir gydymas doh.gif  Infekcines atveju-alergenas infekcines kilmes,tada odos meginiai ir nerodys.Bet per sita liga gali buti praziopsotos ir rimtesnes ligos...Buvau pakliuvus i ligonine sunkios bukles,dvi savaites farsiravo hormonais,kurie labai trumpam nuimdavo dusulius,vnz.,gyde nuo astmos,paskui nusprende,kad as cia dustu nuo sunkaus gyvenimo (o kad sunkus,nusprende is to kad viena vaikus auginu blink.gif ,nei jis sunkus buvo,nei ka...),nusiunte pas psichiatre,ten pokalbis buvo trumpas,paklause,kuo skundziuosi,sakau,is jusu srities-niekuo,tai klausia ko atejau,sakau "atsiunte,tai ir atejau" doh.gif kazka parase i kortele ir atsisveikinom doh.gif O po dvieju savaiciu pasidomejo,kada man rentgenas darytas doh.gif Padare rentgena-o ten plauciu uzdegimas doh.gif Likusi gydymosi laika jauciau isskirtini demesi ir rupesti... ax.gif Dusuliai dingo jau po pirmos antibiotiku dozes,galejau kvepuoti,valgyti...Kraujas nieko nerode,jokio uzdegimo,ir plauciu uzdegimui budingu karkalu nesigirdejo...va taip...
As pati jau septinti metai be priepuoliu ir be vaistu,geriu tik priesalerginius,cetirizina,nuolat be jokiu pertrauku smile.gif

Mane gydanciai pulmonologei gydymas vienodas, nesvarbu kokia astma. Svarbu tik , kad liga nepagydoma.
Tik nezinau, kodel alergologas nenustate alergenu nei pagal odos meginius, nei pagal krauja. Tai jau nezinau kaip man nusistatyti alergenus ?
Atsakyti
Didzioji dalis pulmonologu ar alergologu liepia tiesiog susitaikyti. Labai keistai skamba tie zodziai. Visu juk istorijos ir bukles skirtingos! Galu gale jie ir patys daznai nezino ir nustatyti nesugeba ligos atsiradimo priezasciu!
Man keista jusu situacija del alergenu neradimo. Sutinku, kad meginukai ant odos daznai nieko nerodo, bet kraujas tikrai turi juos parodyti, nebent vartojate tokius hormoninius vaistus kaip prednizolonas, medrolis ar pan...Tada, kaip suprantu is gydytoju, net ir kraujas ju fone nieko nerodo. Paguosiu dar kitaip - mano kraujo meginiai rode tam tikrus alergenus. Jie buvo ikvepiamieji, t.y. berzas, alksnis, ir t.t. Rezultatas toks, kad jausdavausi vienodai blogai ir pavasaris, kai jie zydi, ir ziema, kai tu ziedadulkiu ne kvapo! Zodziu, realiai jokios itakos! smile.gif Mano situacija gelbedavo tik prednizolono doze, o ja mazinant, situacija blogeja sad.gif
Bet vistiek nenuleiskite ranku! Zinau kaip tai sunku. Kaip sunku nepaleisti vilties...

QUOTE(AJIRA @ 2011 12 05, 22:01)
Mane gydanciai pulmonologei gydymas vienodas, nesvarbu kokia astma. Svarbu tik , kad liga nepagydoma.
  Tik nezinau, kodel alergologas nenustate alergenu nei pagal odos meginius, nei pagal krauja. Tai jau nezinau kaip man nusistatyti alergenus ?

Atsakyti
O cia yra Klaipedietes sergancios astma?
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 05, 23:16)
Didzioji dalis pulmonologu ar alergologu liepia tiesiog susitaikyti. Labai keistai skamba tie zodziai. Visu juk istorijos ir bukles skirtingos! Galu gale jie ir patys daznai nezino ir nustatyti nesugeba ligos atsiradimo priezasciu!
Man keista jusu situacija del alergenu neradimo. Sutinku, kad meginukai ant odos daznai nieko nerodo, bet kraujas tikrai turi juos parodyti, nebent vartojate tokius hormoninius vaistus kaip prednizolonas, medrolis ar pan...Tada, kaip suprantu is gydytoju, net ir kraujas ju fone nieko nerodo. Paguosiu dar kitaip - mano kraujo meginiai rode tam tikrus alergenus. Jie buvo ikvepiamieji, t.y. berzas, alksnis, ir t.t. Rezultatas toks, kad jausdavausi vienodai blogai ir pavasaris, kai jie zydi, ir ziema, kai tu ziedadulkiu ne kvapo! Zodziu, realiai jokios itakos! smile.gif Mano situacija gelbedavo tik prednizolono doze, o ja mazinant, situacija blogeja sad.gif
Bet vistiek nenuleiskite ranku! Zinau kaip tai sunku. Kaip sunku nepaleisti vilties...

O nemeginai gerti priesalerginiu tableciu?(keista,sakyciau,jei gyd. nepaskyre,o iskart prie hormoniniu metesi) Gal tada nereiketu prednizolono? Specifinis prie astmos yra ketotifenas (jis siek tiek slopina,tinka tik jei nereikia vairuot),ir cetirizinas,jos geriamos be pertrauku,nuolat.cetirizinas net yra naudojamas ilgalaikiam vaiku astmos gydymui,kiek zinau,Alergologijos centre buvo vykdoma tokia studija,o dabar tai jau ir i vaisto anotacija yra irasyta.Na,as ji jau septinti metai be pertraukos geriu doh.gif
O predizolonas yra baisus vaistas,jis sueda skrandi tikra to zodzio prasme.Svelnesnis ir ilgesnio veikimo yra dexametazonas,bet jis tik leidziamas.Ir dar yra toks kenalog -prailginto veikimo,leidziamas i raumenis karta per menesi,irgi bjaurus vaistas,bet,manau,geresnis pasirinkimas negu ryti prednizolono tabletes.Del viso sito reiketu su kokia protingesne gydytoja pasitarti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 05, 22:16)

Taip as naudojau hormoninius vaistus FOSTER, kuriais gydausi astma. Bet alergologe tai zinojo kokius vaistus naudoju. Nesuprantu kodel man ji nieko nepasake. As gi galejau nutraukti Fosteri pries kraujo tyrima.

Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 12 06, 10:48)
O nemeginai gerti priesalerginiu tableciu?(keista,sakyciau,jei gyd. nepaskyre,o iskart prie hormoniniu metesi) Gal tada nereiketu prednizolono? Specifinis prie astmos yra ketotifenas (jis siek tiek slopina,tinka tik jei nereikia vairuot),ir cetirizinas,jos geriamos be pertrauku,nuolat.cetirizinas net yra naudojamas ilgalaikiam vaiku astmos gydymui,kiek zinau,Alergologijos centre buvo vykdoma tokia studija,o dabar tai jau ir i vaisto anotacija yra irasyta.Na,as ji jau septinti metai be pertraukos geriu  doh.gif
O predizolonas yra baisus vaistas,jis sueda skrandi tikra to zodzio prasme.Svelnesnis ir ilgesnio veikimo yra dexametazonas,bet jis tik leidziamas.Ir dar yra toks kenalog -prailginto veikimo,leidziamas i raumenis karta per menesi,irgi bjaurus vaistas,bet,manau,geresnis pasirinkimas negu ryti prednizolono tabletes.Del viso sito reiketu su kokia protingesne gydytoja pasitarti ax.gif

Esugerusi ir cetirizina, bet po kazkurio laiko pati jo atsisakiau, nes maciau, kad jokio poveikio. Kaip ir minejau, kadangi is kraujo tyrimo buvo nustatyta kokiems ikvepiamiesiems esu alergiska, tai gydytojai mane, kad man pavasari turetu buti ypac sunku, del to ir liepe vartoti ta cetirizina. Bet man ir ziema, ir vasara vienodai nekas. Bloga/gera savijauta priklauso nuo prednizolono kiekio. Ji paskutiniu metu pakeite medroliu, bet tai juk tas pats. Ir, beje, kur tie protingieji gydytojai slepiasi??? smile.gif Per visa ta laika tik tokius patarimus ir girdziu. Vilniuje lankiausi jau daug kur. Santariskese mane jau mintinai zino. Na, bet jei pazistate ta, kuris daro stebuklus, uz info nesupyksiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AJIRA @ 2011 12 06, 14:07)
Taip as naudojau hormoninius vaistus FOSTER, kuriais gydausi astma. Bet  alergologe tai zinojo kokius vaistus naudoju. Nesuprantu kodel man ji nieko nepasake. As gi galejau nutraukti Fosteri pries kraujo tyrima.

Na as nesu gydytoja, bet esu girdejusi, kad vartojant hormoninius vaistus (nezinau kokius konkreciai ir kokio stiprumo ji turejo omenyje), ju fone alerginiai kraujo tyrimai buna netikslus arba nieko nerodo. Beje, kai domejausi zymiojoj Tulcinos klinikoj del maisto netoleravimo tyrimo (tai maisto alergenu tyrimas), buvau informuota, kad, berods, maziausiai 24 val. turiu buti nevartojusi jokiu hormonu....Kadangi mano atveju, tai neimanoma, tyrimo teko atsisakyti. Vadinasi, tiesos tame yra.
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 06, 17:09)
Esugerusi ir cetirizina, bet po kazkurio laiko pati jo atsisakiau, nes maciau, kad jokio poveikio.

Kad cetirizinas duotu kazkoki gilesni poveiki,ji reikia gana ilgai vartoti.bet cia dar ir kitur gali buti suo pakastas,yra zmoniu,kuriems padeda cetirizinas,bet visiskai jokio poveikio neduoda loratadinas (as is pastaruju),o kitiems atviksciai doh.gif O yra,kuriems ir tas ir anas padeda.Na,dar galima ketotifena pavartoti,bet jis irgi geriasi labai labai ilgai,be pertrauku.
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 06, 17:09)
Ir, beje, kur tie protingieji gydytojai slepiasi??? smile.gif Per visa ta laika tik tokius patarimus ir girdziu. Vilniuje lankiausi jau daug kur. Santariskese mane jau mintinai zino. Na, bet jei pazistate ta, kuris daro stebuklus, uz info nesupyksiu smile.gif

biggrin.gif Klausimas aisku idomus... cool.gif Tokiu tikriausiai nelabai yra...daug vilciu teikiantys protingi daktarai su laiku pasineria i moksline veikla,ir tada su jais kazkas atsitinka,kad jie daugiau teoretikais nei praktikais pasidaro... doh.gif Ligoniu svietimu aplamai nelabai kas uzsiima,apleista sritis labai,nors ligoniu mokymas sergant bronchine astma-labai svarbus dalykas,vien tik is vaistu kazin kiek ten bus tos naudos,jei zmogus nebus mokomas su sia liga gyventi... doh.gif
Beje,psichologai vadina bronchine astma "neisipildziusiu troskimu liga",ir tame yra dalis tiesos,apie tai irgi reiketu pagalvoti... mirksiukas.gif
Galima pasieskoti bronchines astmos klubu,jei jie dar veikia,buvo laikas,kai ju veikla buvo gana aktyvi,vyko paskaitos,bendri susiburimai...kaip yra dabar-nezinau.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 12 06, 19:48)
Galima pasieskoti bronchines astmos klubu,jei jie dar veikia,buvo laikas,kai ju veikla buvo gana aktyvi,vyko paskaitos,bendri susiburimai...kaip yra dabar-nezinau.

Pas mus Klaipedoje panaikino druskos kamera, ji ligoninei buvo, taip gaila.
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 05, 19:24)
Dekui Jums, Reglana, uz patarimus. Tiesa sakant, buvo daryti ivairus tyrimai, siekiant ishsiaiskinti, kas sukele toki staigu br.astmos atsiradima, deja, o gal ir laimei, ne viena versija nepasitvirtino. Kiek pamenu, buvo itariamas ir tas pats jūsų minėtas refliuksas. Liepė vartoti rugštingumą mazinancius vaistus ir omeprazoli (nuo opu ir pan.). Kazkiek laiko vartojau, kol supratau, kad tai nesamone. Niekas nesikeicia, ishskyrus vaistu kiekius! Mano tikslas - atsikratyti prednizolono. Deja, kaip ir minejau, bandom su gydytoja tai padaryti jau beveik 1,5 metus sad.gif prie minimalios dozes vel prasideda ta pati kritine "pasaka be pabaigos". Bet as dr turiu vilties.
Speju, kad omenyje turejote V. Stonkaus knyga "Bronchine astma'? Neseniai ja isigyjau, sesiu ir pasigilinsiu ka ten raso smile.gif
Aciu darkart uz palaikyma!

Taip, ši knyga. Refliuksas turbūt ne vien tas rūgštingumas. Kai žmogus yra horizontalioje padėty, skrandžio turinys patenka į bronchus, iš to kyla astmos priepuoliai. Dažnai jie vyksta ryte, bet knygoje rašė kad kai kuriems žmonėms gali pasireikšti ir po 12 valandų. Knygoje paminėti tos bėdos gydymo būdai. Paprastesnis yra dieta - tik nežinau kokių produktų reiktų atsisakyti, ir miegojimas pakėlus galvūgalį. Rimtesnis gydymo būdas - operacija.. Bet kaži kas čia daro tokias operacijas dėl astmos. g.gif
Vienu žodžiu, jei turite knygą, paskaitinėkite. Nelengvai skaitosi, bet esmę galima suprasti.
Be to, pabandykite kvėpavimo pratimus - juk tai nieko nekainuoja, nekenkia sveikatai, tiesiog pasisemkite valios ir tikėjimo.
O knyga berods šita būtų:
http://www.sveikaspl...enko-110-p.html

O čia kažkiek dar yra apie kvėpavimą:
http://www.medicinav...o-pratimai.html
Atsakyti