Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(AJIRA @ 2011 12 01, 10:47)
Gal pasidalintumet info, kur tas zoleles pirkot, nusipirkciau ir as. Noriu kazkokiu arbatu pagerti nuo astmos.

vaistinėje nusipirkt 400g našlaičių žolės ir 400g valerijonų šaknų, toks kursas smile.gif tiek valerijonas tiek našlaitės atpalaiduoja bronchų spazmus, skystina bronchų sekretą, valerijonas kartu ir ramina. 3 valgomus šaukštus našlaitės užpilti 1 stikline verdančio vandens,uždengti, palikti 1 valandai (labai svarbu ne ilgiau) po to perkošti ir gerti 1/3stiklinės per dieną po valgio, ir taip kol išgersi 400g smile.gif ir valerijono arbata, 3 valgomus šaukštus valerijono šaknų (radau tik aconitum firmos) užpilti stikline verdančio vandens, uždengti ir palikti prisitraukti 30min, po to perkošti ir gerti visą šiltą kiekį nakčiai, prieš miegą, ir taip sugerti 400g, tai va per dieną išgeri stiklinę našlaitės arbatos ir prieš naktį valerijono smile.gif
P.S man liepė ir inhaliacijas darytis bent kartą į savaitę, nors galima ir dažniau: 4 bulves su lupenomis pavirti 10min ir toliau verdant, kvėpuoti garais apie 10 -15min. Po to nupilti vandenį, įpilti 4 valgomus šaukštus aliejaus ir sutrinti. Sutrintas bulves įdėti į medvilninį rankšluostį ir dėti ant krūtinės nakčiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaanile: 01 gruodžio 2011 - 14:51
Dekui, Vaanile, pabandysiu ir as. Su bulvem tai esu girdejusi ta recepta, tik l.atsargiai kaitinti reikia, nes mano drauge taip oda nudege.
Atsakyti
Na, as jau beveik 1,5 m. kankinuosi su bronchine astma. Uzpuole ji mane labai netiketai ir pacia sunkiausia forma, nors man jau siek tiek virs 30. Net dirbti del to negaliu sad.gif((( Ko tik nebandziau ir kokiu tik vaistu negeriau (keliu rusiu hormoniniai inhaliatoriai, hormoniniai purskalai i nosi, bronchus pleciantys ir dar prednisolono 30mg . Ju buvo daugiau nei maisto! Deja, situacija beveik nesikeite...Dare visa kruva tyrimu, bet irgi jokio aiskesnio atsakymo del priezasciu, sukelusiu tokia organizmo reakcija. Maniau isprotesiu. Gyvenimas tokiuose metuose beveik stojo. Kadangi mano tikslas yra, nutraukti prednizolono naudojima, jau beveik metus bandau mazinti jo kieki, bet vis priartejus prie minimalios 5mg dozes, keliaudavau i ligonine, nes del dusulio buvo beprotiskai sunku kalbeti, judeti, kosedavau be perstojo. Buvau kp gyvas lavonas. Tada nusprendziau bandyti netradicine medicina. Geriau arbatas nuo bronchines astmos - jokio efekto, homeopatija - per pusmeti beveik irgi jokio efekto, zarnyno valymas - zymiai pagerejo kraujas (IgE sumazejo 3 kartus!, tik deja vel po truputi kyla), lankau akupunkturos seansus...bus matyt. Kolkas jauciuosi siek tiek geriau, nors esu jau prie savo kritines prednizolono dozes. Bet dar labai bijau dziaugtis, kad vel viskas per savaite nesugriutu..Laikykites ir bukit stiprus! Tai tokia keista ir klastinga liga, apie kuria iki tol neturejau jokiu nuogirdu. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaanile @ 2011 12 01, 15:47)
vaistinėje nusipirkt 400g našlaičių žolės ir 400g valerijonų šaknų, toks kursas  smile.gif tiek

O negalima butu sumaisyt abi zoles ir gerti?
Atsakyti
Areske, stiprybes tau ir sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2011 12 02, 09:23)
Areske, stiprybes tau ir sveikatos.

Dėkui!!! Bandysiu ieškoti tos sveikatos ir stiprybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2011 12 02, 00:38)

g.gif
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2011 12 01, 22:38)

ne negalima smile.gif yra tam tikri kiekiai ir tvarka, jų būtina laikytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 02, 00:33)
Na, as jau beveik 1,5 m. kankinuosi su bronchine astma. Uzpuole ji mane labai netiketai ir pacia sunkiausia forma, nors man jau siek tiek virs 30. Net dirbti del to negaliu sad.gif((( Ko tik nebandziau ir kokiu tik vaistu negeriau (keliu rusiu hormoniniai inhaliatoriai, hormoniniai purskalai i nosi, bronchus pleciantys ir dar prednisolono 30mg . Ju buvo daugiau nei maisto! Deja, situacija beveik nesikeite...

Aš skaičiau vieną knygą apie bronchinę astmą. Nestandartinė ji tokia, turbūt mažai gydytojų vadovaujasi ja... Knygoje rašoma, kad kai kuriais atvejais vaistai nuo astmos netgi sukelia astmos simptomus. verysad.gif
Reiktų ieškoti priežasčių, kodėl atsiranda astma. Dažna priežastis yra virškinimo sistemos sutrikimai, kai skrandžio turinys patenka į bronchus ir sukelia astmos priepuolį. Daugelis gydytojų net nesigilina į kitus organus apart plaučių, todėl ir gydo tik juos. Tačiau jei priežastis - skrandžio turinio patekimas į bronchus, tai vaistai nuo astmos ir nepadeda. Reiktų tuomet išsitirti tą vadinamą refliuksą, ir jei tai būtų priežastis, astmą galima išgydyti. Tačiau daugelis daktarų į žmogaus organizmą nežiūri kaip į vientisą. Kiekvienas gydo tik savo sritį... Deja sad.gif
Gaila neina papasakot visos knygos... o be to ir ne medikė esu, tai ne visus knygos terminus supratau ir galiu paaiškinti ax.gif
Taip pat šioje temoje viena moteris rašė, kad turėjo sunkios formos astmą, kai reguliariai kas 4 valandas naudojo vaistus nuo astmos. Tačiau pabandė daryt kvėpavimo pratimus (dabar taip staiga neprisiminsiu autoriaus knygos apie tuos pratimus) ir darė juos pastoviai ir ilgą laiką, ir kad nuo tų pratimų pradėjo rečiau vartoti vaistus. Gal Jums padėtų tie pratimai? Tik aišku, čia jau reikia kantrybe apsišarvuoti, nes kiek pamenu ta moteris rašė, jog darė ne metus ir ne du. Darė kvėpavimo pratimus, ir po truputį mažėjo vaistų dozės... Manau, kad Jums padeda ir tai, ką darote iš natūralios medicinos pusės. Jei yra alergija, reiktų turbūt atsargiai su žolelėm elgtis, nes maža ką, kad kuri nealergizuotų...
Sėkmės ir SVEIKATOS Jums kuo didžiausios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reglana: 02 gruodžio 2011 - 22:54
Labai gaila , kad Lietuvos gydytojai, net nebando ieskoti astmos priezasciu. Bent mano atveju taip yra. Man pulmonologe pareiske, koks skirtumas kas man sukelia astma, vistiek vaistus reikes naudoti visa gyvenima, nes astma letine ir neisgydoma liga. Aisku as pati buvau pas alergologa bet nei per krauja, nei per odos meginius nenustate kas alergizuoja man astma.
Atsakyti
Dekui Jums, Reglana, uz patarimus. Tiesa sakant, buvo daryti ivairus tyrimai, siekiant ishsiaiskinti, kas sukele toki staigu br.astmos atsiradima, deja, o gal ir laimei, ne viena versija nepasitvirtino. Kiek pamenu, buvo itariamas ir tas pats jūsų minėtas refliuksas. Liepė vartoti rugštingumą mazinancius vaistus ir omeprazoli (nuo opu ir pan.). Kazkiek laiko vartojau, kol supratau, kad tai nesamone. Niekas nesikeicia, ishskyrus vaistu kiekius! Mano tikslas - atsikratyti prednizolono. Deja, kaip ir minejau, bandom su gydytoja tai padaryti jau beveik 1,5 metus sad.gif prie minimalios dozes vel prasideda ta pati kritine "pasaka be pabaigos". Bet as dr turiu vilties.
Speju, kad omenyje turejote V. Stonkaus knyga "Bronchine astma'? Neseniai ja isigyjau, sesiu ir pasigilinsiu ka ten raso smile.gif
Aciu darkart uz palaikyma!

QUOTE(reglana @ 2011 12 02, 22:53)
Aš skaičiau vieną knygą apie bronchinę astmą. Nestandartinė ji tokia, turbūt mažai gydytojų vadovaujasi ja... Knygoje rašoma, kad kai kuriais atvejais vaistai nuo astmos netgi sukelia astmos simptomus.  verysad.gif 
Reiktų ieškoti priežasčių, kodėl atsiranda astma. Dažna priežastis yra virškinimo sistemos sutrikimai, kai skrandžio turinys patenka į bronchus ir sukelia astmos priepuolį. Daugelis gydytojų net nesigilina į kitus organus apart plaučių, todėl ir gydo tik juos. Tačiau jei priežastis - skrandžio turinio patekimas į bronchus, tai vaistai nuo astmos ir nepadeda. Reiktų tuomet išsitirti tą vadinamą refliuksą, ir jei tai būtų priežastis, astmą galima išgydyti. Tačiau daugelis daktarų į žmogaus organizmą nežiūri kaip į vientisą. Kiekvienas gydo tik savo sritį... Deja  sad.gif
Gaila neina papasakot visos knygos... o be to ir ne medikė esu, tai ne visus knygos terminus supratau ir galiu paaiškinti  ax.gif
Taip pat šioje temoje viena moteris rašė, kad turėjo sunkios formos astmą, kai reguliariai kas 4 valandas naudojo vaistus nuo astmos. Tačiau pabandė daryt kvėpavimo pratimus (dabar taip staiga neprisiminsiu autoriaus knygos apie tuos pratimus) ir darė juos pastoviai ir ilgą laiką, ir kad nuo tų pratimų pradėjo rečiau vartoti vaistus. Gal Jums padėtų tie pratimai? Tik aišku, čia jau reikia kantrybe apsišarvuoti, nes kiek pamenu ta moteris rašė, jog darė ne metus ir ne du. Darė kvėpavimo pratimus, ir po truputį mažėjo vaistų dozės... Manau, kad Jums padeda ir tai, ką darote iš natūralios medicinos pusės. Jei yra alergija, reiktų turbūt atsargiai su žolelėm elgtis, nes maža ką, kad kuri nealergizuotų...
Sėkmės ir SVEIKATOS Jums kuo didžiausios  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Areske @ 2011 12 02, 00:33)
Na, as jau beveik 1,5 m. kankinuosi su bronchine astma. Uzpuole ji mane labai netiketai ir pacia sunkiausia forma, nors man jau siek tiek virs 30. Net dirbti del to negaliu sad.gif((( Ko tik nebandziau ir kokiu tik vaistu negeriau (keliu rusiu hormoniniai inhaliatoriai, hormoniniai purskalai i nosi, bronchus pleciantys ir dar prednisolono 30mg . Ju buvo daugiau nei maisto! Deja, situacija beveik nesikeite...Dare visa kruva tyrimu, bet irgi jokio aiskesnio atsakymo del priezasciu, sukelusiu tokia organizmo reakcija. Maniau isprotesiu. Gyvenimas tokiuose metuose beveik stojo. Kadangi mano tikslas yra, nutraukti prednizolono naudojima, jau beveik metus bandau mazinti jo kieki, bet vis priartejus prie minimalios 5mg dozes, keliaudavau i ligonine, nes del dusulio buvo beprotiskai sunku kalbeti, judeti, kosedavau be perstojo. Buvau kp gyvas lavonas. Tada nusprendziau bandyti netradicine medicina. Geriau arbatas nuo bronchines astmos - jokio efekto, homeopatija - per pusmeti beveik irgi jokio efekto, zarnyno valymas - zymiai pagerejo kraujas (IgE sumazejo 3 kartus!, tik deja vel po truputi kyla), lankau akupunkturos seansus...bus matyt. Kolkas jauciuosi siek tiek geriau, nors esu jau prie savo kritines prednizolono dozes. Bet dar labai bijau dziaugtis, kad vel viskas per savaite nesugriutu..Laikykites ir bukit stiprus! Tai tokia keista ir klastinga liga, apie kuria iki tol neturejau jokiu nuogirdu. sad.gif

Suprantu...pati praejau visa sita pragara...Efektyviausias gal dalykas sergant sia liga-specialios mankstos,stiprinancios krutines lasta ir kvepavime dalyvaujancius raumenis,ir kvepavimo pratimai.Esu pora kartu i sanatorija pakliuvus,kai visai negerejo,tai butent proceduru deka ir atsistodavau ant koju.Cia esme ta,kad bronchuose kaupiasi sekretas,ji reikia isvalyti.Rytais atsikelus-kokia stikline silto gerimo (jei iseina-galima ir be jo)-pirmiausia issikoseti,kad issivalytu tai kas per nakti susikaupia,o tik tada-inhaliatoriai.Jei sekretas tirstas-gerai butu pagerti kazka kas skatina jo suskystejima,astmatikams labai gerai ambroheksalis (jokiu budu negalima naudoti kosuli slopinanciu vaistu,jokiais atvejais-labai pablogina bukle!) Aisku,reikia ir savo vaista "atrasti",kuris padeda.Taip pat reikia gerti daug daug skysciu.
Dar labai geras dalykas,jei neuztenka valios ar nera salygu sportuoti namie-dviratis ax.gif Suderinti judesiai+kvepavimas=valomi ir stiprinami plauciai ir bronchai,tik ta daryti reiketu,aisku,ne paumejimo periodu. smile.gif gerai ir plaukimas.
Siaip sita liga turetu tapti gyvenimo budu,ja reikia pazinti,su ja susidraugauti-tada ji netrukdys gyventi pilnaverti gyvenima,o tai tikrai imanoma pasiekti... 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 05 gruodžio 2011 - 20:07