Aš taip pat varstau gydytojų duris
. Visą vaikystę prasirgau obstrukciniais bronchitais, nuolat vartodavau salbutamolį, vėliau aprimo, na kaip visi peršaldavau, pakosėdavau,kartais su dusuliu, bet prieš 4 metus prasidėjo kelis kart į metus dusulys, nebūdavo labai baisus, nereikėjo vaistų (jų ir neturėjau), bet vis neramino, nes kosti kosti iki dusulio, tada išvis įsikosti ir valandą "loji" sausai, tada padarė tyrimus rado alergijų (šuniui, beržams), bet astmos nerado. Visai neseniai vėl atėjau pas gydytoją dėl temperatūros, kosulio, peršvietė plaučius, rado lėtinį bronchitą, po ligos vistiek plaučiuose rado karkalų ir jie nuolat pas mane,ir vis dar tas pats dusulys dažniausiai po stresinių situacijų (jau galvojau man čia nerviškai) , gydytoja sako, kad čia lengvesnė, bet vis tiek tikriausiai astma,na tipo ji sunkiai randama (išrašė gydytoja montekulastum - laikinai pagerti kol prieisiu pas pulmonologą), todėl vėl gavau siuntimą į klinikas padarė spirometrijos tyrimą, viskas normose, kitą savaitę laukia Bronchų reaktyvumo tyrimas ir pas alergologą siųs
, begalė tyrimų laukia ir neaišku ar ras ką ar ne
. Mano gydytoja sako būtina gydyti astmą, nes vėliau gali pereiti į LOPL, o tada prognozės tik liūdnos, o su vaistais astma yra kontroliuojama ir gyvenimo kokybė nenukenčia
tai tokia mano istorija
taigi perėjau visus tyrimus ir astmos nerado, alerginės ligos taip pat nerado, švietė dar kartą plaučius, kitą savaitę siųs pas loristą, jau neviltis visai apėmė, nes sausas kosulys su dusuliu nepraeina
, o nieko neranda....