Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Jonele @ 2011 11 02, 17:20)
Tikrai taip. Man astma nustate kai buvau kokiu 18 metu. taigi, jau apie 10 metu gyvenu "su vaistais". Niekuo ta gyvenimo kokybe nenukencia. Nera ne vieno dalyko, kurio negaleciau daryti. Tik tiesiog reikia nepamirsti kur nors vaziuojant pasiimti vaistu. Del visa ko.
Pastoviai juos vartojant ir ta astma iki minimalios sumazejo, vaistu labai nedaug ir nestipriu reikia. Tik persalus reikia kiek labiau pasisaugot, nes plauciai tai silpnesni.

Sakykite, ar jus irgi naudojate FOSTER vaistus?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2011 11 03, 12:42)
Sakykite, ar jus irgi naudojate FOSTER vaistus?

Ne, siuo metu vartoju Simbycort. Situ neteko
Atsakyti
QUOTE(Jonele @ 2011 11 03, 13:04)
Ne, siuo metu vartoju Simbycort. Situ neteko

Sakykite ar Simbycort - yra purskiami?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2011 11 04, 11:47)
Sakykite ar Simbycort - yra purskiami?

Ne, tai ikvepiami milteliai.
Atsakyti
QUOTE(Jonele @ 2011 11 04, 11:13)
Ne, tai ikvepiami milteliai.

O jie ne hormoniniai vaistai?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2011 11 08, 14:15)
O jie ne hormoniniai vaistai?

tiksliai nepasakysiu, bet steriodo yra, o tai, man atrodo, hormonas.
O ka daryt? geriau dust ir negalet pajudet, normaliai kvepuot?
Su kazkokiom neigiamom pasekmem, kaip jau minejau, nesusiduriau. Siuo metu kaip tik laukiuosi ir toliau vartoju tuos pacius vaistus.
Atsakyti
QUOTE(Jonele @ 2011 11 08, 13:28)
tiksliai nepasakysiu, bet steriodo yra, o tai, man atrodo, hormonas.
O ka daryt? geriau dust ir negalet pajudet, normaliai kvepuot?
Su kazkokiom neigiamom pasekmem, kaip jau minejau, nesusiduriau. Siuo metu kaip tik laukiuosi ir toliau vartoju tuos pacius vaistus.

O kiek laiko naudojate vaistus?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2011 11 08, 14:39)
O kiek laiko naudojate vaistus?

Nuo astmos tai jau kokie 10 metu. O situos konkreciai net nezinau, gal 5 metai kazkur.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti, kokia patalyne antalergine perkate? Kas tikrai geros firmos butu?
Atsakyti
QUOTE(Jonele @ 2011 11 08, 16:02)
Nuo astmos tai jau kokie 10 metu. O situos konkreciai net nezinau, gal 5 metai kazkur.

O tai jus jau ilgai gydotes. As tai tik pradejau pries pora menesiu.
Nezinau, bet esu girdejusi , kad kitose salyse astma isgydoma - po metu, kitiems po penkiu.
Papildyta:
QUOTE(Viltė @ 2011 11 08, 22:52)
Norejau pasiteirauti, kokia patalyne antalergine perkate? Kas tikrai geros firmos butu?

As tai Dormeo nusipirkau.
Atsakyti
sveikos!gal kam reike disko violetinio nuo astmos ir berodual,spiriva.Dovanoju,vaistai dar supakuoti gaila ismesti.
Atsakyti
QUOTE(Vaanile @ 2011 10 28, 13:02)
Aš taip pat varstau gydytojų duris  doh.gif . Visą vaikystę prasirgau obstrukciniais bronchitais, nuolat vartodavau salbutamolį, vėliau aprimo, na kaip visi peršaldavau, pakosėdavau,kartais su dusuliu, bet prieš 4 metus prasidėjo kelis kart į metus dusulys, nebūdavo labai baisus, nereikėjo vaistų (jų ir neturėjau), bet vis neramino, nes kosti kosti iki dusulio, tada išvis įsikosti ir valandą "loji" sausai, tada padarė tyrimus rado alergijų (šuniui, beržams), bet astmos nerado. Visai neseniai vėl atėjau pas gydytoją dėl temperatūros, kosulio, peršvietė plaučius, rado lėtinį bronchitą, po ligos vistiek plaučiuose rado karkalų ir jie nuolat pas mane,ir vis dar tas pats dusulys dažniausiai po stresinių situacijų (jau galvojau man čia nerviškai) , gydytoja sako, kad čia lengvesnė, bet vis tiek tikriausiai astma,na tipo ji sunkiai randama (išrašė gydytoja montekulastum - laikinai pagerti kol prieisiu pas pulmonologą), todėl vėl gavau siuntimą į klinikas padarė spirometrijos tyrimą, viskas normose, kitą savaitę laukia Bronchų reaktyvumo tyrimas ir pas alergologą siųs  verysad.gif, begalė tyrimų laukia ir neaišku ar ras ką ar ne  verysad.gif. Mano gydytoja sako būtina gydyti astmą, nes vėliau gali pereiti į LOPL, o tada prognozės tik liūdnos, o su vaistais astma yra kontroliuojama ir gyvenimo kokybė nenukenčia  smile.gif  tai tokia mano istorija

taigi perėjau visus tyrimus ir astmos nerado, alerginės ligos taip pat nerado, švietė dar kartą plaučius, kitą savaitę siųs pas loristą, jau neviltis visai apėmė, nes sausas kosulys su dusuliu nepraeina doh.gif, o nieko neranda....
Atsakyti