Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų kalba

Sveikos, mokiausi kinu kalbos kursuose 2 metus (VU ir SIH) ir galiu pasakyti kad jokios naudos is tu kursu nera. Todel isvaziavau metams i Kinija studijuoti kalba, nes tai vienintelis budas, jei nori suprasti ka sako kinai, ir kad kinai suprastu ka sakai jiems. ps. kinijoje per pora menesiu ismokau tai, ka LT mokiausi du metus.
Atsakyti
na ne visi turi galimybe isvykti y Kinija..Tai nelieka kitos iseities kaip eiti y kursus ir mokinties patiems, jei noras yra (:
Atsakyti
Na kai yra noras, atsiranda ir galimybes. Supratusi, kad Lietuvoje ismokti kinu kalba praktiskai neimanoma, meciau darba, palikau vyra metams namie, ir viena isvaziavau. o jei norite kinu kalbos tik "paragauti", ir ryzto tik vos vos, ja ismokti be sansu. tai sunkiausia kalba kokia tik esu mokiusis blink.gif
Atsakyti
Sveikos, vakar buvau pirmoje kinu kalbos pamokoje AMES mokymu centre. Kalba atrodo tikrai sunki, bet ir idomi. Jungiuosi ir as i jusu bureli. Gal tema pagyves smile.gif

kaip sekasi kitoms mokytis? smile.gif

Ne vien galimybiu i Kinija vaziuojant reikia, manau, reikia ir geru pagrindu wink.gif turint gerus pagrindus aisku labai faina kalba patobulinti toje salyje.
Atsakyti
as jau antra menesy mokinuosi, tai viskas ok thumbup.gif pradeda darytis sunku, bet kaip nors (:
Atsakyti
As mokausi dar tik 3 savaite, bet pastebiu, kad reikia vis daugiau laiko jai skirti, nes oi kaip zodziai sunkiai lenda i galva biggrin.gif dar pradejom mokytis hieroglifus, tai isties painiava smile.gif bet idomu..
kazin kada ismoksiu ka suprast is pokalbio? smile.gif
Atsakyti
as jau moku primytivius dialogus ir pan. Jau ir gramatika yvairesne mokina. Bet del zodziu, tai tiesa doh.gif ismokti hieroglifa dar nieko, bet kartu ir pinyn'a su tonu doh.gif atrodo ismokau, po to vel ieskau po knyga, nes nepamenu
Atsakyti
Sveikos smile.gif)
na as jungiuos prie jusu smile.gif taip pat uzsimaniau ismokti kinu kalba kol kas tai atrodo labai sunku bet zinau kad viskas imanoma smile.gif 4u.gif gal kas yra lanke ar lanko kinukalba.lt ? siuos siulomus kursus?

Atsakyti
as su jumis nuo vasario men lotuliukas.gif bandysiu i Vilniaus universiteto rytu kalbu mokykla, ziauriai noriu ismokt sia kalba ir i Kinija nukeliaut wub.gif

man labai idomu o kokia jusu motyvacija, kodel pradejote mokytis nelengvos kinu kalbos?
cia siaip is smalsumo

Atsakyti
Ni hao, merginos!

Jau smagu perskaityti kelis hieroglifus, kelis dialogus, atsiranda pasitikejimas savimi, bet tik naujas dialogas ir net rankos nusvyra...bet suprantu, be sunkaus darbo, nieko nebus smile.gif bet mokytis patinka, stengiuosi kasdien prisesti, bent zodzius pasikartoti. Nes atrodo, viena diena jau ismokau, kita jau vel nepamenu. Aisku, kiekvienam skirtingas ismokimo laikas, bet man tai reikia nemazai laiko. Atpratus jau nuo mokslu smile.gif

Del motyvu, tai su vyru pasitariau, kad noriu ismokt ir ateity bandyti su tuo susieti darba, o man visada patiko kalbu mokymasis. Vyras labai palaiko, o man ir gerai, galiu is namu iseiti, tarp zmoniu pasisukioti. O kazka ismokti irgi visada smagu smile.gif
Atsakyti
你们好吗?

Matau padaugejo besidominciu kinu kalba! Sveikinu visus prisijungusius!

As jau kelis menesius kaip neturiu mokytojos... isvyko i Svedija, susirasinejame, liudi ji... Kas Kaune VDU turejo paskaitas ko gero prisimena Lai Wei Wei, perduodu jai is Lietuvos linkejimus thumbup.gif
Atsakyti
kas turit kokios mokomosios medziagos ta prasme nuo nulio. Nusipirkau CD bet manau kad uz 15 lt ten per daug inforacijos nerasiu. smile.gif
Atsakyti