Sveikos, mokiausi kinu kalbos kursuose 2 metus (VU ir SIH) ir galiu pasakyti kad jokios naudos is tu kursu nera. Todel isvaziavau metams i Kinija studijuoti kalba, nes tai vienintelis budas, jei nori suprasti ka sako kinai, ir kad kinai suprastu ka sakai jiems. ps. kinijoje per pora menesiu ismokau tai, ka LT mokiausi du metus.
na ne visi turi galimybe isvykti y Kinija..Tai nelieka kitos iseities kaip eiti y kursus ir mokinties patiems, jei noras yra (:
Na kai yra noras, atsiranda ir galimybes. Supratusi, kad Lietuvoje ismokti kinu kalba praktiskai neimanoma, meciau darba, palikau vyra metams namie, ir viena isvaziavau. o jei norite kinu kalbos tik "paragauti", ir ryzto tik vos vos, ja ismokti be sansu. tai sunkiausia kalba kokia tik esu mokiusis
Sveikos, vakar buvau pirmoje kinu kalbos pamokoje AMES mokymu centre. Kalba atrodo tikrai sunki, bet ir idomi. Jungiuosi ir as i jusu bureli. Gal tema pagyves
kaip sekasi kitoms mokytis?
Ne vien galimybiu i Kinija vaziuojant reikia, manau, reikia ir geru pagrindu turint gerus pagrindus aisku labai faina kalba patobulinti toje salyje.
kaip sekasi kitoms mokytis?
Ne vien galimybiu i Kinija vaziuojant reikia, manau, reikia ir geru pagrindu turint gerus pagrindus aisku labai faina kalba patobulinti toje salyje.
as jau antra menesy mokinuosi, tai viskas ok pradeda darytis sunku, bet kaip nors (:
As mokausi dar tik 3 savaite, bet pastebiu, kad reikia vis daugiau laiko jai skirti, nes oi kaip zodziai sunkiai lenda i galva dar pradejom mokytis hieroglifus, tai isties painiava bet idomu..
kazin kada ismoksiu ka suprast is pokalbio?
kazin kada ismoksiu ka suprast is pokalbio?
as jau moku primytivius dialogus ir pan. Jau ir gramatika yvairesne mokina. Bet del zodziu, tai tiesa ismokti hieroglifa dar nieko, bet kartu ir pinyn'a su tonu atrodo ismokau, po to vel ieskau po knyga, nes nepamenu
as su jumis nuo vasario men bandysiu i Vilniaus universiteto rytu kalbu mokykla, ziauriai noriu ismokt sia kalba ir i Kinija nukeliaut
man labai idomu o kokia jusu motyvacija, kodel pradejote mokytis nelengvos kinu kalbos?
cia siaip is smalsumo
man labai idomu o kokia jusu motyvacija, kodel pradejote mokytis nelengvos kinu kalbos?
cia siaip is smalsumo
Ni hao, merginos!
Jau smagu perskaityti kelis hieroglifus, kelis dialogus, atsiranda pasitikejimas savimi, bet tik naujas dialogas ir net rankos nusvyra...bet suprantu, be sunkaus darbo, nieko nebus bet mokytis patinka, stengiuosi kasdien prisesti, bent zodzius pasikartoti. Nes atrodo, viena diena jau ismokau, kita jau vel nepamenu. Aisku, kiekvienam skirtingas ismokimo laikas, bet man tai reikia nemazai laiko. Atpratus jau nuo mokslu
Del motyvu, tai su vyru pasitariau, kad noriu ismokt ir ateity bandyti su tuo susieti darba, o man visada patiko kalbu mokymasis. Vyras labai palaiko, o man ir gerai, galiu is namu iseiti, tarp zmoniu pasisukioti. O kazka ismokti irgi visada smagu
Jau smagu perskaityti kelis hieroglifus, kelis dialogus, atsiranda pasitikejimas savimi, bet tik naujas dialogas ir net rankos nusvyra...bet suprantu, be sunkaus darbo, nieko nebus bet mokytis patinka, stengiuosi kasdien prisesti, bent zodzius pasikartoti. Nes atrodo, viena diena jau ismokau, kita jau vel nepamenu. Aisku, kiekvienam skirtingas ismokimo laikas, bet man tai reikia nemazai laiko. Atpratus jau nuo mokslu
Del motyvu, tai su vyru pasitariau, kad noriu ismokt ir ateity bandyti su tuo susieti darba, o man visada patiko kalbu mokymasis. Vyras labai palaiko, o man ir gerai, galiu is namu iseiti, tarp zmoniu pasisukioti. O kazka ismokti irgi visada smagu
你们好吗?
Matau padaugejo besidominciu kinu kalba! Sveikinu visus prisijungusius!
As jau kelis menesius kaip neturiu mokytojos... isvyko i Svedija, susirasinejame, liudi ji... Kas Kaune VDU turejo paskaitas ko gero prisimena Lai Wei Wei, perduodu jai is Lietuvos linkejimus
Matau padaugejo besidominciu kinu kalba! Sveikinu visus prisijungusius!
As jau kelis menesius kaip neturiu mokytojos... isvyko i Svedija, susirasinejame, liudi ji... Kas Kaune VDU turejo paskaitas ko gero prisimena Lai Wei Wei, perduodu jai is Lietuvos linkejimus