Mane irgi kamuoja jau pusmetį ši problema. Keisčiausia, kad gyvenime niekad nekamuodavo vidurių užkietėjimas ir jis prasidėjo poto kai turėjau operaciją su pilna narkoze. Niekaip kitaip negaliu paaiškinti kaip tik, kad būtent po tos operacijos prasidėjo visos problemos. Kadangi ilgą laiką negalėjau vaikčioti tai ir į tualetą nuėjau gal tik po savaitės. Po ilgalaikių vidurių užkėtėjimų pastebėjau kraują ir jau jis nuolat poto būdavo. Nuėjau pas šeimos daktarę, jis davė siuntimą pas proktologą, nors netikėjo, kad gali man tokiai jaunai būti koks hemorojus (29m). O proktologas tai toks senas diedas, dirba prie 3 poliklinikos Klaipėdoje... baisiau nei siaubas.. Apšaukė mane išvis ko as atėjau, kad man reikia pas gydytoją, kuris sureguliuotų mitybą... Na paburbuliavęs vistiek patikrino su kažkokiu aparačiuku ir svarbiausia nieko net nesakė, lyg yplėša lyg kas... Poto 20min rašė, rašė kažką tylėdamas. Tai kol vartojau jo išrašytas žvakutes (gaila recepto nebeturiu) ir gėriau kraujagysles stiprinančias tabletes, tol viskas buvo gerai. Bet dabar gal mėnuo praėjo ir vėl tos pačios problemos...Dabar prisipirkau vakar visokiu Actimeliu ir Forlax. Dar radau nedabaigtų gerti tablečių. Galvoju gal pagerės, bet vėl užsirašiau pas šeimos gydytoją tik nebenoriu, kad siųstų pas ta patį proktologą. Išvykstu iš Lietuvos už poros savaičių, todėl nenoriu palikt taip problemos, kad poto net nežinosiu kur kreiptis užsienyje.
Sakykit ar ginekologas kažką gali padėti šiuo klausimu? Pirmadienį eisiu pas ginekologę tai ar jai veta užsiminti apie šią problemą? Labai neramina kai pamatau kraujuką
Gal kas žinot koki privatų proktologą Klaipėdoje, kuris būtų netik malonus bet ir profesionalus.
Ačiū
QUOTE(moony @ 2010 09 17, 14:22)
O proktologas tai toks senas diedas, dirba prie 3 poliklinikos Klaipėdoje... baisiau nei siaubas.. Apšaukė mane išvis ko as atėjau, kad man reikia pas gydytoją, kuris sureguliuotų mitybą...
Atrasiau jau AZ, o ta daktara puikiai pamenu - Kazimieras Vytautas Baužys, atmuse ir man fantazija, po jo apziuros kraujuoti pradejau.
Nesvarbu, kad zmogus baiges mokslus ir daug patirties, bet reto grubumo ir nemalonumo persona.
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 09 14, 18:54)
Prisijungiu ir aš prie jūsų turinčių šią subtilią bėdą
noriu pasidalinti svarbia info
Užpuolus mane ūmiam hemarojui,kai sunkiai jau beturėjau kur dėtis(ir skaudėjo ir niežėjo ir kraujavo ir užčiuopiau pupos dydžio mazgiuką) pradėjau nuo MastuS tepalo.Gerėjimo nebuvo jokio,bet kantriai kelis kart per dieną tepdavau.Praėjus savaitei nusprendžiau išbandyt ir žvakutes(ačiū Die vaistininkė neturėjo MastuS ir pasiūlė hemorol)na ir dar cyclo 3fort.Žodžiu kai ėmiau gert cyclo3 ėmė gerėt.Bet o tačiau,pastebėjau,kad ėmė dar labiau niežtėt aplink gerą vietikę ir net oda kažkokia ruplėta paliko. dar iš pradžių dėmesio nekreipiau,kitą dien daugiau,trečią dar daugiau,kol visa šikna atrodė kaip išplikyta verdančiu vandeniu.Sunerimau,bet nusprendžiau,kad čia hemarojaus požymis Galiausiai po 2sav daėjau iki tokio lygio,kai neiškenčiau ir parodžiau mamai(ji medikė)mama pamačius tik"o viešpatie "pasakė visos šlaunys,užpakalis,dabar jau ir dalis nugaros kaip nuplikyta tamsiai vyšninės spalvos,ruplėta ir siaubingai niežtinti.Nors ir vaistinėj davė galybę vaistų,tepalų,geriu tavegilį,bet niekas nepadeda.Rytoj einu pas dermatovenerologą Negaliu apsimaut nei kelnių,nei sėdėt.Net hemorojus nublanko.Ilgai aš masčiau kas tai ir kodėl taip.Kol sugalvojau paskaityt MastuS tepalo šalutinį poveikį,beje ten parašyta,kad tai ititn reti atvejai.Bet labai jau keista jei žmogus t.y aš niekam nealergiškas visą gyvenimą,taip jau papuoliau į tą itin retą atvejį.Taigi paieškojau info ir štai ką radau
http://www.vvkt.lt/index.php?798503088
taigi būkit budrios ir atsargios ir kam jei nuo tepalo niežti ar degina ar nuo žvakučių,turėkit omeny,kad nenutiktų kaip man dar įdomu kaip čia baigisi,žiūrėsiu ką gyd pasakys kaip išgydyti šitą siaubą
noriu pasidalinti svarbia info
Užpuolus mane ūmiam hemarojui,kai sunkiai jau beturėjau kur dėtis(ir skaudėjo ir niežėjo ir kraujavo ir užčiuopiau pupos dydžio mazgiuką) pradėjau nuo MastuS tepalo.Gerėjimo nebuvo jokio,bet kantriai kelis kart per dieną tepdavau.Praėjus savaitei nusprendžiau išbandyt ir žvakutes(ačiū Die vaistininkė neturėjo MastuS ir pasiūlė hemorol)na ir dar cyclo 3fort.Žodžiu kai ėmiau gert cyclo3 ėmė gerėt.Bet o tačiau,pastebėjau,kad ėmė dar labiau niežtėt aplink gerą vietikę ir net oda kažkokia ruplėta paliko. dar iš pradžių dėmesio nekreipiau,kitą dien daugiau,trečią dar daugiau,kol visa šikna atrodė kaip išplikyta verdančiu vandeniu.Sunerimau,bet nusprendžiau,kad čia hemarojaus požymis Galiausiai po 2sav daėjau iki tokio lygio,kai neiškenčiau ir parodžiau mamai(ji medikė)mama pamačius tik"o viešpatie "pasakė visos šlaunys,užpakalis,dabar jau ir dalis nugaros kaip nuplikyta tamsiai vyšninės spalvos,ruplėta ir siaubingai niežtinti.Nors ir vaistinėj davė galybę vaistų,tepalų,geriu tavegilį,bet niekas nepadeda.Rytoj einu pas dermatovenerologą Negaliu apsimaut nei kelnių,nei sėdėt.Net hemorojus nublanko.Ilgai aš masčiau kas tai ir kodėl taip.Kol sugalvojau paskaityt MastuS tepalo šalutinį poveikį,beje ten parašyta,kad tai ititn reti atvejai.Bet labai jau keista jei žmogus t.y aš niekam nealergiškas visą gyvenimą,taip jau papuoliau į tą itin retą atvejį.Taigi paieškojau info ir štai ką radau
http://www.vvkt.lt/index.php?798503088
taigi būkit budrios ir atsargios ir kam jei nuo tepalo niežti ar degina ar nuo žvakučių,turėkit omeny,kad nenutiktų kaip man dar įdomu kaip čia baigisi,žiūrėsiu ką gyd pasakys kaip išgydyti šitą siaubą
Man nuo šio tepalo(MastuS) taip pat buvo baisi alergija-atsargiai
kazin ar gali kontraceptine spirale itakot hemorojaus atsiradima ...
O as gavau zuikio tauku,bandau teptis.Ziuresiu ar pades
Sveikos, gal kas gali padeti
Visa diena niezti isange..atrodo net, ir kaip viduj kas juda ir pulsuoja. Paskaiciau nu blem gal tai jis.. ? Siaip nieko neskauda...Skaudejo gal pries kokias 2 savaites, kai kita diena po viduriavimo, atrode, kad stiklais daryciau..buvo ir biski kraujo, bet nesureiksminau, galvojau cia po viduriavimo gal gleivine suplonejo..
Siaip reikalai su krauju pasitaiko mazdaug 2-3kart per metus, bet po biski ir su priezastim: na pvz. jei daug vitamino C vartoju, nauji vitaminai, viduriavimas..
Kai kada lyg ir jauciu nelygumus kai prausiuosi, bet jie irgi buna retai ir tik po keleta dienu..
Tai cia gali buti hemorojus ar kazkas kito? Ir gal ir kvailas klausimas bet ar jis negydomas pats praeis? nupirkau jau tepala, bet bijau tept, gal cia ne hemorojus?
Siaip del siltu voniu keista, nes kazkada skundziausi ginei, kad buna kraujo, tai iskart klause ar tik ne per karstu vandeniu apsiplaunu, nes sauseja oda ir trukineja..Sake reik vesiu ?(as aisku paklausiau pora kart gal vesiu, o veliau grizau prie iprastos temperatus [COLOR=yellow] as durne..tikrai[COLOR=yellow]
taigi help help help
Visa diena niezti isange..atrodo net, ir kaip viduj kas juda ir pulsuoja. Paskaiciau nu blem gal tai jis.. ? Siaip nieko neskauda...Skaudejo gal pries kokias 2 savaites, kai kita diena po viduriavimo, atrode, kad stiklais daryciau..buvo ir biski kraujo, bet nesureiksminau, galvojau cia po viduriavimo gal gleivine suplonejo..
Siaip reikalai su krauju pasitaiko mazdaug 2-3kart per metus, bet po biski ir su priezastim: na pvz. jei daug vitamino C vartoju, nauji vitaminai, viduriavimas..
Kai kada lyg ir jauciu nelygumus kai prausiuosi, bet jie irgi buna retai ir tik po keleta dienu..
Tai cia gali buti hemorojus ar kazkas kito? Ir gal ir kvailas klausimas bet ar jis negydomas pats praeis? nupirkau jau tepala, bet bijau tept, gal cia ne hemorojus?
Siaip del siltu voniu keista, nes kazkada skundziausi ginei, kad buna kraujo, tai iskart klause ar tik ne per karstu vandeniu apsiplaunu, nes sauseja oda ir trukineja..Sake reik vesiu ?(as aisku paklausiau pora kart gal vesiu, o veliau grizau prie iprastos temperatus [COLOR=yellow] as durne..tikrai[COLOR=yellow]
taigi help help help
QUOTE(Coffee bean @ 2010 09 21, 20:31)
Taip, pagal simptomus jums hemorojus, greiciausiai I-II stadija su iplesa, negydomas nelabai praeis, geriausiu atveju liks esamoj stadijoj, atitinkamai priziurint. Praustis tik drungnu vandeniu. Ir patarsiu apsilankyti pas daktara. Draugei buvo panasus simptomai, kraujavimas, uzkieteje viduriai. Paaiskejo, kad viso labo zarnyno veiklos sutrikimas.
QUOTE(linamog @ 2010 09 21, 17:43)
Taip, pagal simptomus jums hemorojus, greiciausiai I-II stadija su iplesa, negydomas nelabai praeis, geriausiu atveju liks esamoj stadijoj, atitinkamai priziurint. Praustis tik drungnu vandeniu. Ir patarsiu apsilankyti pas daktara. Draugei buvo panasus simptomai, kraujavimas, uzkieteje viduriai. Paaiskejo, kad viso labo zarnyno veiklos sutrikimas.
Labai labai aciu As suprantu, kad nepraes.. as tik galvoju ar neziejimas gal pats praeis, nes kol kas niekas daugiau nevargina..ar niezejimas pats nepraeis ir bus blogiau? Nes anksciau tie nelygumai arba skausmas atliekant reikalus praeidavo patys, kita diena jau viskas buvo ok.
Siaip as seniai itariau polinki i hemoroju, bet tai nesukeldavo problemu, nes pasikartodavo gal 3 kart i metus. Todel nejau pas gydytoja..
Su viduriais viskas ok nebuna uzkieteje, atvirksciai dazniau buna "atsipalaidave"
O galejo jis paumeti del dietos, intesyvaus sporto?
Pas gydytoja teks eit Jau prisiskaiciau apie opercija
dar paskaiciau: kad atsiranda del hormoniniu pokyciu, kaip tik gydausi hormonus...
Man niezejimas yra gyjancios iplesos pozymis.
taigi help help help
taigi help help help
Papildyta:
[quote=Coffee bean,2010 09 21, 20:31]
Labas,
Jokiu būdu nekasyti, nes bus tik blogiau. Apsiplauti su muilu (švelniai), daryti voneles šilto arba drungno (tik ne karšto) vandens su kalio permanganatu (vanduo turi būti švelniai rausvas, kad nenudegintų odos). Yra toks POSTERISAN tepaliukas - manau nepakenks. Hemorol žvakutes pamėginkit, kol nueisit pas gydytoją. Ir butinai susitvarkykit mitybą. Man padeda avižinė košė, kiviai, bananai, tarkuotos morkos su alyvuogių aliejum. Paūmėjimo metu jokiu būdu nevartoti alkoholio, kavos, sunkiai nekilnoti. Sėkmės
pries metus aktyviai reiskiausi sioje temoje, bet pavyko metams isgydi, o dabar jauciu, kad vel atsinaujina, kadangi jau 3 diena kaip jauciu niezuli ir diskomforta. tik pradejus tai justi naudojau hemorol zvakutes, bet simptomai nedingo tai teks vel kartoti visa gydymo kursa nesuprantu kodel jis man pastovei islenda rudeni
Noriu parasyti, kad kai prof. Tamelio paklausiau koks vanduo turi buti vonelese, jis sake - karstas. Ir dar pacituosiu Kaune zinomos zolininkes Zanos Jankovskajos knygele DIENA BE TABLETES : "...efektyviausiai nuo hemarojaus padeda eukaliptu vonele (4 saukstus eukaliptu lapu uzpilti litru verdancio vandens, palaikyti 30 min ir nukosti). Pasedejus tokioje voneleje 15 min (vanduo turi buti karstas!), jau po pirmos proceduros nustoja kraujuoti is tiesiosios zarnos, po keliu vakareliu diskomfortas visiskai dingsta. "