Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

QUOTE(tonnyZ @ 2009 07 20, 22:52)
na gali but. bet siaip netiketa. nes nieko nebuvo, o viena diena se tau... o ir amzius dar ne tas tokiom ligom sirgt.. (23m) matyt gerai mociute sakydavo, kad nesedek vaikeli minkstai ir daug... o darbe toks minkstas ir patogus kreslas...  biggrin.gif
siaip nemalonius pojucius pusdieniui numalsina Mastu S zvakutes ir tepaliukas. aisku 4tos stadijos neisgydys, bet bent leis islaukti 3sav. (tikiuos...)

Močiutė buvo visiškai teisi, aišku ne tik tai įtakoja šios ligos atsiradimą. O pagal priežastis galima spėti, kad liga užpulti gali bet kokio amžiaus žmogų.
Atsakyti
dar labai reikia ziureti mityba, gerk daug vandens, kad viduriai butu visad minksti....
Atsakyti
QUOTE(tonnyZ @ 2009 07 20, 19:58)
Na būsiu dar vienas vyras šiame forume su šia problema...
Šiaip noriu paklausti kaip jum progresavo ši liga?
Nes pasiskaitęs forumo pranešimus išsižiojau, kad čia kiti metus, kiti pusmetį laukia ir kenčia...
Man čia viskas super-extra greit darosi. Prieš porą savaičių susiruošėm atostogauti ir dieną prieš išvykstant į šiltus kraštus nesupratau kas daros, atrodė kaip subinėj koks kaištis būtų ir kiek kraujo pasirodė (iki tol nieko nebuvo), tuštinantis lyg kažkas išlysdavo ir sulysdavo atgal, na dar tą pačią dieną pasiskaitęs susidariau nuomonę, kad hemorojus bus, bet pas daktarus jau nebuvo laiko eit. Grįžau po savaitės atostogų, visi simptomai buvo praktiškai praėję, nekraujavo ir šiaip nieko nejausdavau, nebent tuštinantis kažkoks jausmas būdavo, kad lyg dar nebaigiau reikalo. Na dar savaitę nieko nedariau. O vieną rytą atsibudau su 4tos stadijos hemorojum. Gumbas (na toks pupelės dydžio) prie išangės. Negaliu pasakyti, kad skauda, bet toks jausmas kaip kas ką į subinę įkišęs būtų visą laiką. Nekraujuoja, neniežti, bet erzina...
Bėda, kad dabar pas daktarą negaliu eiti, nes labai daug darbų darbe ir laikas aukso vertės - nėra kada sirgti. Tai jei dar nemirsiu iki tol, eisiu už kokių 3sav.

Bet noriu sužinoti negi taip greit progresuoja, kad per nepilnas 3savaitęs išsivystė nuo nulio iki 4tos stadijos? Ir šiaip pagal tas stadijas man galima sakyt buvo 2tra ir 4tra iškart. Nei 1mos pergyvenau, nei 3 buvo... Tai baisu pagalvoti jei taip greitai bus viskas, kad bus dar po 3sav....  Kokiu greičiu jum viskas darydavosi?....

Kodel jus manote, kad pirmos stadijos nebuvo? Turejo ji buti, tik kad jus nejautete simptomu, ir tiek.
O kas liecia progresavima, pas mane iki siol, apie 2 metus, laikosi antra stadija. Neprogresuoja, nes reguliuoju mityba, profilaktiskai panaudoju zvakutes ir preparatus, stiprinancius kraujagysles. Vis mastau, ar eiti operuotis.
Atsakyti
Taip pat trys savaites atgal dariau operacija Klaipedoje Medikanos centre, suprantu kaip svarbu zinoti kaip visas procesas vyksta.
Tai parasysiu, operacija daro ambulatoriskai, atejau, toks daktaras fainas, tipo Kas atsityko? Pajuokavau, kad gerkle skauda biggrin.gif Nu viska man papasokojo, parode daug "maloniu" paveiksleliu unsure.gif Turejau du isorinius mazgelius ir du vidinius. Bet jokiu nepatogumu nejauciau, bet pasake dar trupuciuka ir pradetu kraujoti. Paklause Ar noriu operuotis, pasakiau, kad del to ir atejau doh.gif Baisu buvo ziauriai doh.gif
Ten kreslas kaip genikologinis, pagulde mane, pakele, ispradziu pirstu apciupinejo, po to man atrodo, kad su spec. pretaisu apziurejo (nemalonu beeeee), dave narkozes vietines aplink isanges , bet LABAI nemalonus dalykas. Visa operacija buvo kazkur 20 minuciu, bet istikruju man labai skaudejo, turbut as kazkokia nejautri anestezijai, nes mano pazistama nieko nejaute g.gif Baisiausiai buvo po....
Ten buvo idetas specialus tamponas, bet jis kazkaip man dodavo tiek skausmo judant, kad as paskambinau daktarui ir paklausiau Ar galima istraukti, pasake jeigu LABAI trukdo - taip. Istraukus, man pradejo stipriai kraujoti, as issigandau, gerai, kak gyditojas pastoviai buvo telefone, galejau skambinti ir konsultotis. Pasake, kad tai normalu, kad paimciau paprasta tampona, istepiau spec. tepalu, kuri israse ir i isange ir guleti nekeltis iki ryto ir istikruju sustojo kraujavimas, bet tas naktis buvo kaip is pragaro del skausmu ir nepatogumu...
Bet jau kita diena atsikieliau, pavalgau sultinio, jogurto ir gyvenimas prasidejo, nes turiu maza vaika ir turejau nors pamaitinti. Nuskausminamuju jau negeriau nuo antros dienos, nes neskaudejo kazkaip. Bet savaite reikejo gerti antibiotikus ir nuo infekcijos vaistuku.
I tualeta pirma karta taip pat nuejau kazkaip be problemu, geriau Mucoflak, tai gamtinis preparatas, reguliojantis zarnyno veikla, tai padejo mano vyduriams neuzkietieti.
Po savaites net negalvojau apie operacija, bet jauciau dar siulas isangej kai tepiau kremuku, dabar jau kaip najas mano uzpakaliukas, aisku , kad gijimas dar vyksta, bet jauciu palengvejima kune ir labai dziaugiosiu, kad padariau sia opercija drinks_cheers.gif
patarsiu visiems nedelsti, nes isoriniai mazgeliai tikrai nepraniks, o gyditojas pasake, kad recedivu nebuna!
Atsakyti
Man įdomu, o kada jau viskas ten sugyja ir galima nebegert laisvinamųjų ir apskritai pamiršt, kas buvo? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
Visiems individualiai, bet as jau savaite negeriu laisvinamuju, siek tiek regilioju metyba, valgau daug tresniu, darzoviu, tai mane ir taip i tualeta varo po 3 katrus per diena lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikinu,kas atsikratet sios nemalonios ligos drinks_cheers.gif Jo, operacija kaip aprasete nera labai fantastiska doh.gif nu, bet ta vieta irgi ne is fantastiskiausiu biggrin.gif Man pries naujus irgi buvo islindes mazgelis,aisku anksciau budavo ir pakraujuodavo,tai tfu tfu tfu issigydziau su zvakutemis per menesi ir kol kas ramu,labai noreciau,kad liga neatsinaujintu schmoll.gif, nes tikrai nesinori gulti po peiliu,dar pas koki jauna daktareli doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2009 07 21, 19:01)
...nes tikrai nesinori gulti po peiliu,dar pas koki jauna daktareli doh.gif  biggrin.gif

Jei jau gultis - tik pas jauna!.. tongue.gif
Atsakyti
Pas jauna gultis geriau kitu reikalu lotuliukas.gif

Tiesa jei kam idomu issigydziau (ar bent jau sustabdziau) zvakutemis ProctoGlyvenol + Mastu S kremukas pora kart dienoj,taip pat po zvakuciu ar pries (ne vienu metu zodziu baigus kursa vienu vaistu) reikia pagerti kraujagyslems stiprinti spec. vaistuku cia reik vaistinej klausti rysium su hemorojum mirksiukas.gif
Atsakyti
nėra viskas taip blogai pas mane. Po žvakučių kurso ir tepaliuko išnyko net ir išorinis mazgas. dabar nieko nejaučiu smile.gif greitai užėjo-greitai praėjo...
PS. Mastu S tepalą ir žvakutes naudojau.
Atsakyti
O kokio dydžio ten tie mazgeliai pas jus būna? blush2.gif
Atsakyti
Na, pas mane keli pupeles dydzio. ax.gif
Atsakyti