Jungiuosi į temą. Užsisakiau šiltnamiuką ir pomidorų prisėjau tikiuosi šiemet kas nors bent minimaliai pavyks.
Tik skaitinėju ir pradedu abejoti dėl šiltnamio vietos... Sklypukas nedidelis ir yra 2 galimybės - arba prie pietinės sienos, kur saulė iš už namo išlenda ~8-9 val. ir slepiasi 18 val., arba rytinė pusė, kur šviečia nuo patekėjimo iki ~14 val. Jau buvau apsisprendusi dėl pietinės pusės, nes ten prie garažo sienos - įrankiai ir vanduo čia pat, bet kaip tik piktosios pietinės saulės gautų... Kur geriau statyt?
mano tevukas aiskino,kad reikia statyti siltnamius taip kad ryte kuo greiciau ysiltu ir lepintusi pirmais saules spinduliais augalai,taip pat ir vakare,kad kuo ilgiau saules spinduliai pasiektu.o per pietus kai kaitra tai ir taip pakanka silumos ir saules,mes ziurejome,kad prie Ziezmariu siltnamius stato butent tokiu kampu.
na ir kaip jusu augaliukai?
mano jau baigia islysti visi pomidorai,gelytes lenda po biskiuka ruosiames pikavimui
mano jau baigia islysti visi pomidorai,gelytes lenda po biskiuka ruosiames pikavimui
sveikutes gal kuri parduodat siltnamiuka(gera ir nebrangu, nes kiek ziurejau nete, tai kainos kosmines )? parasykiy man i AZ
Shlipse, o tai kada pasejot?
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 06, 20:33)
vasario 22d.pasejau pomidorus.pernai dygo,o simet ne.
kazkas negerai manau tada
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 06, 23:55)
gali buti,dabar suberiau dar seklu ant slapio skudurelio,bet jos nenori dygti.gal per senos seklos-vyras jas pernai pirko.gaila,kad is uzaugusiu pomidoriuku ju nepasirinkau
o man kaip tik šiemet baisiai greitai lenda,nt nesinori,nes saulės nėra...
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 06, 22:55)
gali buti,dabar suberiau dar seklu ant slapio skudurelio,bet jos nenori dygti.gal per senos seklos-vyras jas pernai pirko.gaila,kad is uzaugusiu pomidoriuku ju nepasirinkau
skubekit kitas seti
jei nesildomas siltnamis - dar nereikia skubeti.. Pilnai uztenka, jei pasesi iki kokios kovo 15.. Nes geriau sodinti truputi mazesnius, nei labai istypusius, kol jie atsigauna siltnamyje, kol dereti pradeda dar daugiau laiko praeina