Pasodinus visada palieju dar kartą, gausiai.
Sėklas tose pačiose pakuotėse ir laikykit.Visas sudėkit į kažkokią kartoninę dėžutę ar voką. Svarbu, kad neišbyrėtų. Aš sėklų turiu pakankamai daug, tad pas mane jie būna išskirstyti į atskiras dėžes:pomidorų, paprikos, gėlių, daržovių. Kai kurių sėklų turiu daug, tos supiltos į iš medžiagos pasiūtus maišelius. Laikau bute, kur randu vietos tokiam kroviniui.
kaip tankiai reikia sodinti pomidorus i siltnami?
su mama vis gincyjames,manau kad tai dar viena priezastis kodel derliaus nera,nes jai mat bereikalingas tuscios zemes laikymas
su mama vis gincyjames,manau kad tai dar viena priezastis kodel derliaus nera,nes jai mat bereikalingas tuscios zemes laikymas
Va sitas dalykas me irgi domina, nes itariu, kad pernai per tankiai susisodinau ir agurkus, ir pomidorus Beje domintu ir paprikos kokiu atstumu sodinamos viena nuo kitos
QUOTE(Regila @ 2009 03 02, 12:27)
Dėkui, Regila, už patarimus.
Pernešiau savo bakl.ant palangės, tuo labiau, kad saulė dabar (tik vaikas man padėdamas porą puodelių išvertė , tai baisiai susigraudino ).
Toks pavsaris lauke jaučiasi .
QUOTE(laimiene @ 2009 03 02, 15:01)
kaip tankiai reikia sodinti pomidorus i siltnami?
pomidorus mes sodinam eilemis. tapai tarp eiliu apie 80cm, o tarp pomidoru vienoje eiluteje apie 40cm.
pomidorus sodinu ir duobutes, paskui kai paauga, juos net apkaupiu, ir laistant tada vandens visai ant augalo nepatenka.
agurkus sodinam i keleta ilgesniu eiliu, kad is abiuju pusiu apeiti galeciau ir derliu rinkti butu imanoma.
Labai patogu derliu nurinkineti, kai galima tarp ju pusiau laisvai praeiti, o ir ventiliacijos reikia augalams. Juk ne stiebu ar lapu reikiu is pomidoru ir agurku. Pradzioji tikrai atrodo labai jau retai susodinti, bet tokie atstumai kaip as surasiau mano supratimu yra butini.
Paprikas sodinu mazdaug 40X40cm.
*GREISI* - as visada ir i duobutes priliepu ir pasodinusi laistau, vanduo susigerdamas i zeme uzdaro oro tarpus, kuris siaip dziovintu saknis. As net vazoninas geles taip auginu, visada persodinusi palaistau, kad ora "isvaikyciau"
QUOTE(kubilina @ 2009 03 02, 19:39)
pomidorus mes sodinam eilemis. tapai tarp eiliu apie 80cm, o tarp pomidoru vienoje eiluteje apie 40cm.
pomidorus sodinu ir duobutes, paskui kai paauga, juos net apkaupiu, ir laistant tada vandens visai ant augalo nepatenka.
agurkus sodinam i keleta ilgesniu eiliu, kad is abiuju pusiu apeiti galeciau ir derliu rinkti butu imanoma.
Labai patogu derliu nurinkineti, kai galima tarp ju pusiau laisvai praeiti, o ir ventiliacijos reikia augalams. Juk ne stiebu ar lapu reikiu is pomidoru ir agurku. Pradzioji tikrai atrodo labai jau retai susodinti, bet tokie atstumai kaip as surasiau mano supratimu yra butini.
nu geras,o mes jauciu sodindavom kas 20cm nu vel su mama gincysimes
dėl liejimo pasodinus ir aš lieju,nes nu taip man atrodo reikia,todėl ir klausiau.Dėl sodinimo ,tai žinau,kad reikia ,kuo rečiau,nes ligos plinta daugiau tarp tankiai augančių.Ir kai susodini tankiai ,vistiek nebus gero derliaus ,nes trūks šviesos.Nebent atitinkamos rūšys,kaip mačius Amerikoje,tie nykštukiniai,po kelis susodinti auga iki dviejų metrų,tokie dideli it platūs krūmai...
Kas 20 cm tikrai nereikia, juk bus miškas..Mes maždaug į 1kv m -4 daigus. Tarpuose prie takelio- ankstyvus žemus susodinam. Jie maži, dideliems saulės neužstoja. Tad būna 4 aukšti ir tarpe žemas.
QUOTE(Regila @ 2009 03 04, 09:33)
Kas 20 cm tikrai nereikia, juk bus miškas..Mes maždaug į 1kv m -4 daigus. Tarpuose prie takelio- ankstyvus žemus susodinam. Jie maži, dideliems saulės neužstoja. Tad būna 4 aukšti ir tarpe žemas.
kokio ilgio ir pločio jūsų šiltnamis?
Tikslius matmenis galėsiu pasakyti šeštadienį. Penktadienį važiuosiu į sodą, tada pamatuočiau. Bent jau plavavom 8m ilgio ir 3m pločio. Čia stiklinio. O lankų šiltnamis 9 lankai kas 80cm.
QUOTE(laimiene @ 2009 03 02, 23:00)
nu geras,o mes jauciu sodindavom kas 20cm nu vel su mama gincysimes
eina saua, kaip tankiai , tai tada butu vien miskas, jokio derliaus
QUOTE(Shliopke @ 2009 03 04, 14:25)
eina saua, kaip tankiai , tai tada butu vien miskas, jokio derliaus
tai ir nebudavo to derliaus tekdavo labai smarkiai apgeneti kad saules ir oro gautu. nu siemet sakiau jau mamai,kad nesikistu,viska darysiu savaip pati. va jau uzsakiau zeme pakeisti
sakykit kokia didesne blogybe,jei dabar isduminciau siltnami: ar isduminus sieros likuciai ar nedezinfekuotas siltnamis visai? nors gal ir nereikia jeigu zemes keisim?