Merginos,noriu užduot kvailoką klausimą Ar nakčiai uždarot savo šiltnamius? Kaimynė man patarė neuždarinėti,o MB sako jog reikia Kaip darot jūs?
QUOTE(nengamo @ 2008 06 19, 09:10)
Merginos,noriu užduot kvailoką klausimą Ar nakčiai uždarot savo šiltnamius? Kaimynė man patarė neuždarinėti,o MB sako jog reikia Kaip darot jūs?
visada reikia uzdarineti.VISADA.
Nes nakti atvesta oras,susidaro rukas,o tai labai palanku tavo pomidoriukam ir agurkiukam uzpulti maro ,o manau tau to tikrai nereikia.
Manau tavo kaimyne nelabai patirties turi su siltnamiu,daug geriau jau vyras
Jei as klystu,prasom argumentu ,bet kiek zinau is daugelio patirties,del to uzdaromi siltnamiai,plius palaiko siluma,ko nebutu nakti atidarytame siltnamyje
QUOTE(Shliopke @ 2008 06 19, 10:21)
visada reikia uzdarineti.VISADA.
Nes nakti atvesta oras,susidaro rukas,o tai labai palanku tavo pomidoriukam ir agurkiukam uzpulti maro ,o manau tau to tikrai nereikia.
Jei as klystu,prasom argumentu ,bet kiek zinau is daugelio patirties,del to uzdaromi siltnamiai,plius palaiko siluma,ko nebutu nakti atidarytame siltnamyje
Ačiukas Na mano vyras nėra patyręs toj srity,bet jis irgi apie temperatūrą tą patį sakė Vadinasi ir toliau uždarinėsim
pritariu, kad reikia uždarinėt, bet gi neprilakstysi kasdien į sodą, o vat mums dabar bėda, išdaužė durų stiklą visą ir dabar laukiam naujo, tai jokio skirtumo ar uždarytos, ar atidarytos, vistiek viena šiltnamio pusė yra atvira... kol kas neserga mano daržovytės...
QUOTE(nengamo @ 2008 06 19, 09:10)
na as pasakysiu, ka matau jau metu metus
siltnamis pas mus uzdarinejamas pavasari ir vasaros pradzioje, kol susyla naktys [ir pomidorai bei agurkai jau stiprus augalai].
dabar jau antra savaite neuzdarinejamas.
BET JIS UZDAROMAS siomis aplinkybemis:
kai pranasaujamas rukas;
kai lyja [bet lieka atviri 1-2 mazi langeliai];
kai tikrai atvesta dienomis [na 10-12lpsn, bet velgi lieka 1-2 langeliai atviri].
Cia ne mano tvarka, minejau, uosvis ten ''zaidzia'', o tai jis daro jau desimtmecius..
visu 100 procentų
Mūsų šiltnamiai atidaryti lieka nakčiai jau kuris laikas. Nėra galimybių dieną jų atidaryt...Ne kasdien į sodą nuvažiuojam.Sodas aptvertas, niekas negali įeit. Jei būtų prie namų, greičiausiai, kad būtų nakčiai uždaromas.
QUOTE(Regila @ 2008 06 19, 22:34)
Mūsų šiltnamiai atidaryti lieka nakčiai jau kuris laikas. Nėra galimybių dieną jų atidaryt...Ne kasdien į sodą nuvažiuojam.Sodas aptvertas, niekas negali įeit. Jei būtų prie namų, greičiausiai, kad būtų nakčiai uždaromas.
nu as tada suprantu,kai siltnamis sode,neprilakstysi juk vien del atidarymo ,palieki kaip sakant likimo valiai..o kai prie namu,tada ir zaidi su tuo siltnamiu ,kaip su mazu vaiku ,kai salta-aprengi,kai silta-nurengi
Mano kazko pomidorai nelabai linksmi,purskaiu siandien nuo maro,kuri cia rase,kad magnio truksta,jei lapai rieciasi,o tuo magniu laistomas pats daigas ar purskiama ,as tik palaistau kompleksinem bendrom trasom,gal specialiai kazko su magniu reikia ,chren znajet..
pasejau siandien dar viena ridikiuka partija i siltnami-geltonu ir ilguju baltom nosytem
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2008 06 19, 22:34)
pamaciau tavo avatara-klivija
Pas mane dabar tokios 3 zydi,kitos jau pradeda po truputi vysti,o viena pilnu grazumu ,super grozis
Sveikutės,sakykit merginos,pas mane lauke sudygę agurkai ir kai kurie suka lapus kas čia per reikalas toks? kuom galėčiau padėt jiems?
QUOTE(nengamo @ 2008 06 19, 10:10)
Pas mane vienas langelis visada pravertas nesvarbu koks oras.Prieš kelis metus nakčiai visada užarydavau visus langus, tai ryte šiltnamis būdavo prirasojęs, ant pomidorų tiesiog lašėdavo, jie greit nuruduodavo, puolė ligos. Kažkas davė patarimą nakčiai palikt nors vieną langą atidarytą, taip ir darau, pomidorai auga puikiai.Agurkus auginu tik kelis, bet ir jie auga gerai (jau po truputį valgom).
Ačiū,mergytės,kad pasidalinat patirtim