Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

QUOTE(Shlipse @ 2009 02 18, 13:09)
pernai paprikos lauke geriau augo nei siltnamyje.jos labai nemegsta persodinimo,ypac pikiavimo,taigi jeigu sejate po kelias seklas i indeli,viena is augaliuku teks nukirpti,labai jau opios saknys.

Gal nevisos? g.gif nes as pernai sekmingai issiauginau po tris daigelius viename indelyje ir siltnamyje puikiai derejo mirksiukas.gif cia tik is mano dar nedideles patirties, kaip pas kitas nezinau blush2.gif
Atsakyti
Siandien pasisejau paprikas rolleyes.gif pomidorus sodinsiu ko gero po poros savaiciu . Regila, jus gumbinius salierus pasisodinot jau, o kaip daryt su lapiniais? g.gif
Atsakyti
O dabar mergaites Jus man berazymei pasakykit jei pasesiu velyvos veisles pomidorus dabar tai ankstesnis derlius bus ar velyvas? g.gif Ar cia skirtumo jokio nera? unsure.gif
As taip suprantu, kad jei veisle velyva, tai augalai vaisius veliau prades vesti, o ankstyvos veisles - anksciau ir jokio skirtumo kada pasesi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 18, 10:35)
Geiša, jau netrukus sėklytės turės pasiekti...jei ne aplink Lietuvą keliaus wink.gif Aš vakar pasėjau paprikas, gumbinius salierus ir pačius ankstyviausius pomidorus.

Sveikos. Mane domina gumbiniai salierai. Kaip juos paskui isauginti? Pernai tokiu graziu prisisodinau (pirkti daigeliai), bet saknys visai prastos buvo. Gal ten technika kokia spec. yra. g.gif
Atsakyti
del salieru,o jie kazin ne antrus metus didelius gumbus uzaugina.pernai is ju mes irgi tik lapu turejome.
as pries savaite pasejau,nu niekas nedygsta.
vis delto reikes gryzti prie savojo metodo,daiginti skudurelyje.
del velyvu pomidoru,tai ant pokelio nurodyta,kada seti.jeigu labai anksti pasesi,tai jie tada gali buti tokie istyse ir jokio tolko is ju.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 02 18, 17:03)
Sveikos. Mane domina gumbiniai salierai. Kaip juos paskui isauginti? Pernai tokiu graziu prisisodinau (pirkti daigeliai), bet saknys visai prastos buvo. Gal ten technika kokia spec. yra. g.gif

QUOTE(Shlipse @ 2009 02 18, 17:34)
del salieru,o jie kazin ne antrus metus didelius gumbus uzaugina.pernai is ju mes irgi tik lapu turejome.
as pries savaite pasejau,nu niekas nedygsta.
vis delto reikes gryzti prie savojo metodo,daiginti skudurelyje.

As pernai pirkau daigu sakniniu salieru turguj ir sodinau dali pas save, dali pas savo tevus. Pas tevus pasodinti isaugo didziuliai gumbai, pas mane is viso neuzaugo. Tai as dristu speti, kad jiems jokia technika cia nereikalinga, o turi zeme tikti. (pas tevus zymiai derlingesne, sunkesne buvo). Siemet bandysiu pati is seklu uzsiauginti ir i geresne zeme. Seklas jau pasejau vakar.. ziuresiu.. skaiciau, kad salieru seklas karstam vandeny pamirkyti reikia.. nieko nedariau.. gal negerai.. unsure.gif Kaip bus taip.. smile.gif
Atsakyti
Salierai tikrai pirmais metais gumbus augina.Aš vakar pasėjau.
http://www.sodai.lie...m/Salieras.html
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri zinot,kas nebrangiai parduoda ar atiduoda siltnami vilniuje? Labai prireike antro siltnamio,o sukonstruot patiem- nelabai yra tokiu auksarankiu.
Atsakyti
Paprastas dalykas šiuo metu tas šiltnamis. Lankai yra supjaustyti po 6m. Įkasei į žemę vienodais tarpais, numatavus kokio ilgio nori. Pas mane 9 lankai. Nusipirkai plačią plėvelę ir užtraukei.Galus žemėm apkasei. Kiek ten to darbo. Aš pati kasmet apsidengiu..Pigiau nupirkti negausit. 6m ilgio buvo apie 15Lt.Pas mane sukasta kas 80cm. Šiuo metu - paprasčiau nebūti..
Atsakyti
O kiek i gyli ikasat?Tie lankai tokie kieti,ar lankstus? Mes turejom siltnami is lanksciu(labai seniai cia tas buvo),tai niekaip jis nestovejo lygiai-sviro i prieki visi lankai draugiskai sukabinti.Nors ir buvo sukasti i zeme.galu gale visai deformavosi-susilenke tokiu puslankiu i prieki.Nezinau,gal tais laikais lankai buvo kitokie.Tai dabar prisibijau as ju.Turim dabar is lanku,bet sutvirtintas metalo konstrukcijom. Gal teks surizikuoti,nes siltnamio laabai reikia.
Atsakyti
Na ,nera jau taip visai paprasta ta siltnami pasidaryt. Tikrai neuztenka tik lanku ir pleveles. O kaip langa padaryti ,duris?
Atsakyti
Del siltnamio man ir aktualu,maciau senukuose 40 skersmens,kaina buvo beveik 15 lt,bet nesupratau ar ten viso to vamzdzio ar metro kaina.kazin ar reikes pjauti ta vamzdi,nes ilgis buvo 6.7m.?
As tikiuosi,kad pasidarysim mes ta siltnami ir nekantrauju kada ten jau seti galesiu ax.gif
Atsakyti