Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

QUOTE(Regila @ 2009 02 15, 16:52)
Juos reikia sėti anksti. Sėti geriau po vieną sėklą į indelį, nes nėra mėgėjai, kai jiems drumsčiama ramybė. Paauginti vazonėliuose ar kokiuose indeliuose iki tokio meto, kai galima bus sodinti į šiltnamį. Auginti tik jame arba po kažkokia priedanga. Bijo šalnų, bijo karščių, kai temperatūra viršija +30C -žiedai sterilizuojasi ir neužmezga vaisių.
Auginti jokio skirtumo kaip ir paprikas ar kitus. O jau kai ateina metas vaisiams nokti, kai yra keli užmegzti, galima kitus žiedus nuskinti, kad spėtų ir pajėgtų užauginti jau esamus. Viskas. Nesibaiminkit to auginimo. Vienais metais nebus tokie dideli, kitąmet žinosit, kad kažkaip kitaip augint reikia...

aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 15 vasario 2009 - 16:23
QUOTE(kubilina @ 2009 02 15, 14:23)
As jau pasejau paprikas ir petunijas.
Paprikoms pats laikas jau, pradzioj jos kazkaip labai letai auga.
Kovo viduryje reikia seti pomidorus ir t.t.
Daigai gana brangiai kainuoja, jei tik yra galimybe - tai auginkites pacios, didelio mokslo tam nereikia. tik vietos (palangiu  ax.gif ) reikia.

Siais metai noriu daugiau visokiu darzoviu augintis, pvz balkazanu, reikes nusipirkti seklu.

as ir masciau, kad pats laikas seti paprikas, praeitais metais man labai prastai dygo doh.gif , nesuzteko net pusei siltnamio apsodinti doh.gif

Mergaites, o koks jums geriausias sejos kalendorius g.gif ?Labai laikotes dienu, ar sejate is akies?
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 02 15, 19:00)
as ir masciau, kad pats laikas seti paprikas, praeitais metais man labai prastai dygo doh.gif , nesuzteko net pusei siltnamio apsodinti doh.gif

Mergaites, o koks jums geriausias sejos kalendorius g.gif ?Labai laikotes dienu, ar sejate is akies?

jau keletas metu seju ir pikuoju tik i menulio fazes ziuredama, nieko neseju per delcia, stengiuosi per "jauna" arba per "priespilni", kai kada ir per "pilnati". Derlius visada buna geras.
supermamu forume maciau yra tema "augalai ir menulio fazes"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 15 vasario 2009 - 19:06
seklas pries sejima gerai butu isnesti i balkona,tokiam sokui,atvesinimui,tada ju daigumas pagereja.pakaks iki minuses temperaturos.tarkim jusu namuose plius 18,tada jus parai isnesate i balkona kai temperatura apie -3,ir to pakaks,kad seklos geriau isdygtu.
Atsakyti
Jau ir aš pradedu sukti galvą dėl šiltnamio rolleyes.gif
Tik norėjau paklausti Jūsų kelių klausimų:
1. Pernai pas mane labai puvo pomidorai. Ar dezinfekcijai užteks tik dūmų šaškės ar reikėtų dar ką nors padaryt?
2. Kada reiktų sėti malionus? Pernai turėjau vaisių bet jie nespėjo sunokti ir buvo maži verysad.gif
Atsakyti
del melionu-kai uzsimezga keletas vaisiu,reikia nugnybti augalo pradzia kad daugiau nebekerotu i ilgi.siek tiek apgeneti lapus.kad augintu vaisius,o ne lapus.
Atsakyti
Labas siltnamiu turetojos 4u.gif
Gelytes susejau jau , pelergonijos netgi sudyge jau thumbup.gif Laukiu parkeliaujant papriku ir pomidoriuku seklu, tada sesiu ir juos . Uzsispyriau siais metais uzsiauginti arbuzu doh.gif tik vat nzn kada seti seklas ir kada persodinti i siltnamy? Gal kas pasidalinsit patirtimi?
Atsakyti
Geiša, jau netrukus sėklytės turės pasiekti...jei ne aplink Lietuvą keliaus wink.gif Aš vakar pasėjau paprikas, gumbinius salierus ir pačius ankstyviausius pomidorus.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 18, 09:35)
Geiša, jau netrukus sėklytės turės pasiekti...jei ne aplink Lietuvą keliaus wink.gif Aš vakar pasėjau paprikas, gumbinius salierus ir pačius ankstyviausius pomidorus.

o kokius ankstyvuosius pomidorus pasejote? blush2.gif gal pavadinima galite parasyti?
Atsakyti
Sveikos.Gal kuri zino Kur geriausiai baklazanus auginti?Su pomidorais,kur skersvejis buna,ar i atskira siltnami geriau sodinti?Gal jie dregme megsta labiau?Prma karta siemet tik pasisejau juos,tai nelabai ka ir zinau.
Ir dar del papriku turiu klausimeli.Visada sodindavau jas viena siltnamy su pomidorais,bet kazkaip silpnai augdavo.Tai gal ir jos dregme megsta,kaip agurkai?
Atsakyti
Agatas, Betalux, Samarkand.
Atsakyti
pernai paprikos lauke geriau augo nei siltnamyje.jos labai nemegsta persodinimo,ypac pikiavimo,taigi jeigu sejate po kelias seklas i indeli,viena is augaliuku teks nukirpti,labai jau opios saknys.
Atsakyti