Sveikos
Planuoju pavasari statytis siltnami.
Tad jau ieskau ivairios info Tikiuosi pasidalinsit patirtim
Noriu nedidelio ir stiklinio, tiksliau gal plastikinio:D t.y. nenoriu to seno tipo griozdo ir juolab vargo su plevelem ir lankais
Kiek pavyko rast info, tai radau viena Hobby Hall
bet kazkaip bijau pirkt nemacius ir gal mazokas
ir dar cia gardenis
cia ir pasirinkimas geras ir kokybe manau atitinkama, bet kainos kandziojasi
tikiuosi, kad pasidalinsit info apie tai, kaip jums sekesi juos pasistatyti
Vakar pasidarbavau-prikasiau į šiltnamį sniego teko girdėti, kad gerai, kai prikasi, pirmą kart turiu stiklinį šiltnamį, tik nežinau ar daug to sniego kast tai prikroviau gal kokį pusmetrį.
taip, labai gerai, nes per ziema labai perdziusta zeme stikliniam
as ir vakar koki pusmetri prikasiau
Papildyta:
mes tai pagal skelbima radom, kad parduodamas stiklinis siltnamis, tai mb nuvaziavo issiarde pats, paskui sukonstravo , labai dziaugiuosi, ir kainavo nedaug
as ir vakar koki pusmetri prikasiau
Papildyta:
QUOTE(Romeo @ 2008 12 30, 10:43)
Sveikos
mes tai pagal skelbima radom, kad parduodamas stiklinis siltnamis, tai mb nuvaziavo issiarde pats, paskui sukonstravo , labai dziaugiuosi, ir kainavo nedaug
QUOTE(martam @ 2009 01 09, 12:58)
Vakar pasidarbavau-prikasiau į šiltnamį sniego teko girdėti, kad gerai, kai prikasi, pirmą kart turiu stiklinį šiltnamį, tik nežinau ar daug to sniego kast tai prikroviau gal kokį pusmetrį.
Per daug nebus
O mes praėjusiais metais gan tvirtą patys susikonstravom. Betoninis pamatukas, pagrindinis karkasas iš medinių blankių, ant jo tvirtinom metalinį profilį ir tada banguotą plastiką. Nėra pigus, bet tvirtas ir dailus šiltnamiukas. Laikosi
Papildyta:
Gal kas patyręs salotų auginime. Pas mus AA kaimynėlis pasisėdavo ant palangės salotų ir paskui padiegdavo šiltnamy. Ir labai anksti jau valgydavo. Tik va nespėjau paklausti kada jis jas ir kaip sėja. Net seilės tysta -kaip norisi šviežių naminių salotų
QUOTE(Romeo @ 2008 12 30, 10:43)
aš tai pas kaimyną užmačiau metalinį su stiklais tokį apleistą.. sakau parduok.. nu sako puse galiu... kitoj pusėj pasisodinsim kanors.. tai va taip ir nusipirkau... nusišveičiau nusidažiau.. stiklus nušveičiau... ir turėjau agurkų ir pomidorų.. o pas jį taip ir augo piktžolės galėjo visą parduot
QUOTE(martam @ 2009 01 09, 12:58)
Vakar pasidarbavau-prikasiau į šiltnamį sniego
pas mus nebuvo stogo stiklų, tai mes dengiam politilenine plėvele.. rudenį nuėmėm... tai ten daba pilna sniego.. pavasarį vėl dėsim....
QUOTE(crocus @ 2009 01 17, 14:01)
Gal kas patyręs salotų auginime. Pas mus AA kaimynėlis pasisėdavo ant palangės salotų ir paskui padiegdavo šiltnamy. Ir labai anksti jau valgydavo. Tik va nespėjau paklausti kada jis jas ir kaip sėja. Net seilės tysta -kaip norisi šviežių naminių salotų
As auginu salotas. Labai megstam guzines salotas, daigelius joms pasiseju ant palanges dezuteje ankstyva pavasari. Tik reikia atidziai isbarstyti seklytes - reikia jas seti retai, nes augaliukai buna trapus. Po to ispikuoju siltnamuje ir pridengiu agro plevele. Jos uzauga anksciau nei iprastines. Vargo su jomis daugiau, bet rezultatas (bent jau man) yra labai neblogas.
Mes turim 2 siltnamius.Abu dengti plevele, vienas prie 2 metus, kitas pries metus, tai tas, kur 2 metu plevele, taip gerai stovejo, pakol katinas musu neisdraske pirmos skyles stoge ir nepradejo landzioti i siltnami , mes niekada nenudengiam ziemai ir gerai laikesi.O va ziema, tas plevele isalus ir isitempus, pamaciau katina, kaip vijau, o jis skrisdamas per plevele visa viduri islpese , buvau pikta kaip velnias, plius mano porai buvo ikasti i siltnami, darpetrazoles gerai zaliavo viduj..na o jau kaip suplese, porus teko nesti i rusi, o ir teks denti siltnami pavasari is naujo
Jei būna, kad įplėšia mažai, galima restauruoti lipnia juostele iš abiejų pusių.
Na mergaites nenumaldomai arteja pavasaris ir vel kibsim i darzus, siltnamius ir t.t
Noriu paklausti tu, kurios auginate porus darze: ar uzauga jie pas jus toki, kaip parduotuveje perkam? Man pernai nelabai uzaugo baltoji dalis trumpa ir storis gal kaip nykscio storumo storiausias buvo ka ne taip dariau?
sejau pati. I lysve sodinau daigelius tokius plonycius kaip siuliukai.Sodinau giliai ir augancius vis apkaupinejau, kad baltoji dalis butu ilgesne, bet deja...nepavyko. Kur mano klaida?
Noriu paklausti tu, kurios auginate porus darze: ar uzauga jie pas jus toki, kaip parduotuveje perkam? Man pernai nelabai uzaugo baltoji dalis trumpa ir storis gal kaip nykscio storumo storiausias buvo ka ne taip dariau?
sejau pati. I lysve sodinau daigelius tokius plonycius kaip siuliukai.Sodinau giliai ir augancius vis apkaupinejau, kad baltoji dalis butu ilgesne, bet deja...nepavyko. Kur mano klaida?
QUOTE(Bitulka @ 2009 01 30, 15:30)
Na mergaites nenumaldomai arteja pavasaris ir vel kibsim i darzus, siltnamius ir t.t
Viska lyg ir gerai darete, tik gal per velai daigus issiauginote, nes ir man panasiai buvo. Gavau keleta daigeliu is kamynes, tai tie uzaugo dideli, stori. O va mano tai nespejo, tik ploniukai kaip pirstai. bet tikrai zinau tokie uzaugo todel, kad per velai pasisejau. pernai sejau atrodo geguzes pradzioj, o reiktu gal balandzio pradzioj
pas mama kaime porai uzauga tokie didziuliai,kokiu parduotuveje retai pamatysi.reikes pas mama paklausti kaip ji ysigudrino porus uzauginti.
ziemai mama porus palieka darze,neiskasa ir nesandeliuoja,o esant reikalui eina i lysve ir issikasa,kaip suprantu tai porams saltos ziemos nekenkia.
tiesa mama ju auganciu nekaupe ir sodino negilia,jie patys sugeba sulysti i zeme.
ziemai mama porus palieka darze,neiskasa ir nesandeliuoja,o esant reikalui eina i lysve ir issikasa,kaip suprantu tai porams saltos ziemos nekenkia.
tiesa mama ju auganciu nekaupe ir sodino negilia,jie patys sugeba sulysti i zeme.