Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

Jezau, jau visai baigiu persigąst. Dabar net nebeįsivaizduoju pas ką kreiptis, bet jaučiu reikės su vyru pakalbėti ir nuvežti pas kitą vet. gyd. O kaži, jeigu peršviestų, ar matytų yra ten pas ją kas nors ar nieko nėra. Bet tai didžiausias bajeris būtų, jeigu netyčia tuo metu kur nubėgtų ir po to šuniukų sulauktume. 100% nuneščiau operavusiems ir padovanočiau visus lotuliukas.gif
Ačiū visoms už palaikymą ir patarimus, bandysime ką nors daryti.
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2006 11 02, 17:49)
Jezau, jau visai baigiu persigąst. Dabar net nebeįsivaizduoju pas ką kreiptis, bet jaučiu reikės su vyru pakalbėti ir nuvežti pas kitą vet. gyd. O kaži, jeigu peršviestų, ar matytų yra ten pas ją kas nors ar nieko nėra. Bet tai didžiausias bajeris būtų, jeigu netyčia tuo metu kur nubėgtų ir po to šuniukų sulauktume. 100% nuneščiau operavusiems ir padovanočiau visus  lotuliukas.gif
Ačiū visoms už palaikymą ir patarimus, bandysime ką nors daryti.

Jei dar nenusprendete pas ka vesite patikrinti,tai galiu patarti Kriaucialiuno klinikoje Laurusevicius,jis ir echoskopuoja,tai paziures per ta telika ir matys ar kas yra palikta,nes ir suniukus taip ziuri,kiek bus gali mazdaug pasakyti.Buvau su juo susidurusi,tai man gera ispudi paliko,atsakingas vyriskis.Jei noresite gal dar turiu jo mobilaus numeri,ar pati paskambinkit i klinika ir pasakys,susitarsit kada priims.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 11 02, 18:48)
Jei dar nenusprendete pas ka vesite patikrinti,tai galiu patarti  Kriaucialiuno klinikoje Laurusevicius,jis ir echoskopuoja,tai paziures per ta telika ir matys ar kas yra palikta,nes ir suniukus taip ziuri,kiek bus  gali mazdaug pasakyti.Buvau su juo susidurusi,tai man gera ispudi paliko,atsakingas vyriskis.Jei noresite gal dar turiu jo mobilaus numeri,ar pati paskambinkit i klinika ir pasakys,susitarsit kada priims.

Labai didelis ačiū būtų, parašyk į AŽ ir mobilų ir tos klinikos adresą (jeigu žinai).
Dar kartą ačiū.
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2006 11 02, 18:57)
Labai didelis ačiū būtų, parašyk į AŽ ir mobilų ir tos klinikos adresą (jeigu žinai).
Dar kartą ačiū.

Jau parasiau. Nera uz ka. Lai tik padeda. Sekmes.
Atsakyti
Kaip matau, ši tema jau gerokai aptilusi... Kaip laikose jūsų kalytės, kurios buvo sterilizuotos? Ar patartumėt tai padaryti ir kitiems?
Buvau jau ir operacijos datą sutarusi, bet dabar skaitau steriliacijos oponentų nuomones ir ranka nebekyla savo sveiką jauną šunę pas vetus vežti... Gal kas kokių nuorodų žinote, kur svarstoma ir diskutuojama apie steriliaciją? Tinka ir anglų, rusų k.
Atsakyti
QUOTE(Indindraja @ 2008 03 13, 17:48)
Kaip matau, ši tema jau gerokai aptilusi... Kaip laikose jūsų kalytės, kurios buvo sterilizuotos? Ar patartumėt tai padaryti ir kitiems?
Buvau jau ir operacijos datą sutarusi, bet dabar skaitau steriliacijos oponentų nuomones ir ranka nebekyla savo sveiką jauną šunę pas vetus vežti... Gal kas kokių nuorodų žinote, kur svarstoma ir diskutuojama apie steriliaciją? Tinka ir anglų, rusų k.

Turiu takse, kuri eina vienuoliktus metus, ne karto nekergta, pries du metus buvo extra kastruota del piometros. Po operacijos niekas nepasikeite nei elgesy, nei siaip...O cia pora nuorodu i kitus forumus, kur apie tai jau buvo diskutuota
http://fauna.savel.o...d=2729;start=50
http://www.biteplius...1.3-=(726747432
As asmeniskai pritariu tai nuomonei, kad kalyte kastruoti tik tuomet, kai tai butina jos sveikatai arba kai nera galimybes nusaugot per ruja...Siaip kastruot sveika gyvuna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 03 13, 21:03)
Turiu takse, kuri eina vienuoliktus metus, ne karto nekergta, pries du metus buvo extra kastruota del piometros. Po operacijos niekas nepasikeite nei elgesy, nei siaip...O cia pora nuorodu i kitus forumus, kur apie tai jau buvo diskutuota
http://fauna.savel.o...d=2729;start=50
http://www.biteplius...1.3-=(726747432
As asmeniskai pritariu tai nuomonei, kad kalyte kastruoti tik tuomet, kai tai butina jos sveikatai arba kai nera galimybes nusaugot per ruja...Siaip kastruot sveika gyvuna  schmoll.gif

O ar galėtum ką patart šiuo klausimu laikant 2 kalaites (mamytę+dukrytę) vieno kambario bute?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 03 15, 18:35)
O ar galėtum ką patart šiuo klausimu laikant 2 kalaites (mamytę+dukrytę) vieno kambario bute?
4u.gif

Jei neklystu cia ta isgelbeta kalyte su labai simpatiska dukryte 4u.gif
As ir laikau dvi kalytes 15 kvadratu kambary, tik jos ne gimines ir tik po 7 kg tesveria. Kaip sakiau vyresniaja kastravau tik del piometros 8 metu amziuje. Jauneles vengciau kastruot dar ir del to, kad ji beuodege...
Tiesa, tavo atveju reiktu kastruot motina , kadangi ji jau turejusi sunyciu ir per sekancias rujas parodys visa ismone kaip tave apgaut ir vel tu palikuoniu susilaukt , o kitas dalykas tai kalei turejusiai
Papildyta:
QUOTE(Borzika @ 2008 03 15, 18:35)
4u.gif

kalei turejusiai butent viena vada padideja tu visu navikiniu susirgimu tikimybe...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 03 16, 11:43)
Tiesa, tavo atveju reiktu kastruot motina , kadangi ji jau turejusi sunyciu ir per sekancias rujas parodys visa ismone kaip tave apgaut ir vel tu palikuoniu susilaukt , o kitas dalykas tai kalei turejusiai kalei turejusiai butent viena vada padideja tu visu navikiniu susirgimu  tikimybe...

Vat kodėl aš galvoju apie saviškę... Ji tikrai kažkada turėjus lialių, ten prie ežerų pas chronius, kur ji rasta, lakstė pilna jos vaikų. Buvo pilna juodai baltų šuniukų kaip ji pati. Speniukai nutampyti, o po rujų keli mėn atsiranda pieno. Nusaugot galiu, tačiau neapsisprendžiu. Ir gaila, ir reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 03 16, 12:43)
Jei neklystu cia ta isgelbeta kalyte su labai simpatiska dukryte   4u.gif

Neklysti neklysti mirksiukas.gif

Beje, kiek radau šiam forume tavo Airos foto - ji man be galo "užneša" į mano mažąją chuliganę Ordutę bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(cile @ 2008 03 16, 12:43)
Tiesa, tavo atveju reiktu kastruot motina , kadangi ji jau turejusi sunyciu ir per sekancias rujas parodys visa ismone kaip tave apgaut ir vel tu palikuoniu susilaukt , o kitas dalykas tai kalei turejusiai butent viena vada padideja tu visu navikiniu susirgimu  tikimybe...

Žinok, jau pergyvenom mes su ja vieną rują. Ir viskas labai normaliai praėjo (neskaitant to, kad "putų" gavau nuo šunų (patinų) šeimininkų - mol ko aš čia vaikščioju po kiemą su rujojančia kale). O ji juk ne 7 kg sveria - virš 30 kg ax.gif Visai neužilgo, gal dar šio mėn. pabaigoj, ji vėl turėtų pradėt rujot (pagal mano pačios paskaičiavimus).

Dėl jaunėlės kastracijos jau esu tvirtai apsisprendus - sulaukiam I-os rujos, praeina 3-4 mėn. po jos ir tada operuojam.
O vat dėl Borzos ("senės") - niekaip negaliu priimt sprendimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 25 kovo 2008 - 12:27
QUOTE(Borzika @ 2008 03 25, 13:23)
Beje, kiek radau šiam forume tavo Airos foto - ji man be galo "užneša" į mano mažąją chuliganę Ordutę bigsmile.gif

Manau galesim geguzes pirmaja jas supazindint ir "naturoje" palygint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 03 25, 22:36)
Manau galesim geguzes pirmaja jas supazindint ir "naturoje" palygint  bigsmile.gif

Čia turbūt jau bus OT ax.gif
Bet...mes visos 3 baisiai nekantraudamos laukiam gegužės 1-osios wub.gif
Būtų be galo smagu, jei pavyktų gyvai susimatyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 26 kovo 2008 - 16:06