Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(zay @ 2006 05 04, 21:35)
Tik sterilizacija 100 proc apasaugo nuo piometros, tai yra gimdos uždegimo, o dėl šios ligos dažnumo dereėtų spręsti ne iš savo patirties, ypač jei auginate mažiau nei 5 šunis, o pakalbėkite su veterinarais - tai be galo dažnas susirgimas, jo numatyti ir apsisaugoti neįmanoma, ir jis neretai baigiasi mirtimi, apie tai straipsnis yra "savas šuo" antrajame numeryje, ten iš vis apie kalių sterilizaciją, jau ne kart esu sakiusi, jog tai prailgina kalės gyvenimą ir jo kokybę, nes taip jau gamtos surėdyta, jog patelės savo gyvybinę energiją naudoja reprodukciniam ciklui, net kalės nekergiant, vyksta cikliškas pasirengimas motinystei, net tai reikalauja nemažai energetinių sanaudų, tai nutraukus visa ši energija skiriama būtent kalės gyvenimo kokybei. Iš savo praktikos (15 metų su šunimis, savas veislynas), galiu pasakyti, jog teisingai auginamos, nenušertos sterilizuotos kalės, net gražiau atrodo, jos linksmesnės ir teigiama, jog ilgiau gyvena.

Zay, kai viską čia taip aprašei, tai man viskas taip logiška ir teisinga atrodo, bet bėda ta, kad kai myli šuniuką kaip savo vaiką, tai nerealiai sunku yra atiduoti sveiką kalytę tokiai operacijai (bent jau man ji baisiai atrodo, internete mačiau visos procedūros nuotraukas). O be to kaip su jorkšyrais??? Jiem gi priaugs to poplaukio, kailis suges, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 05 05, 00:06)
Zay, kai viską čia taip aprašei, tai man viskas taip logiška ir teisinga atrodo, bet bėda ta, kad kai myli šuniuką kaip savo vaiką, tai nerealiai sunku yra atiduoti sveiką kalytę tokiai operacijai (bent jau man ji baisiai atrodo, internete mačiau visos procedūros nuotraukas). O be to kaip su jorkšyrais??? Jiem gi priaugs to poplaukio, kailis suges, tiesa?

Nu del operacijos baisumo, tai nezinau. Kai as savo atveziau irgi baisu buvo, ir apsiverkiau 4u.gif , bet po valandos pasiemiau jau pabudusia. Praejo jau 3 sav. tai rando isvis nesimato, jis visai nedidelis buvo. O po opracijos tai tikrai greitai atsigavo (penktadieni isoperavo, o sekmadieni jau miske davesi biggrin.gif ).
Atsakyti
As visom 4 uz kastravima! Savo kalyte taip pat kastravau,nors ir su dokumentais,bet veist nenoriu...O jei suo be dokumentu,tai isvis nesukciau sau galvos,cia kazkas pasake "o jeigu veliau noresit suniuku,kas tada?"nesuprantu tokio mastymo schmoll.gif kam i pasauly leist tuos suniukus, bet kokius ,jeigu ju pilnos sunu prieglaudos,ar ne per neatsakingai ziurim i tai???Mano kalyte kuo puikiausiai jautesi po operacijos,dabar jau net rando nesimato.O del ramumo tai tokia pat pasiutus kokia buvo... smile.gif Gal siek tiek prieraisesne tapo smile.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu labai priesiskai buvau nusistacius kalyciu sterilizacijos atzvilgiu ir...teko skubiai operuoti 8.5 m taksyte del piometros. Lygtai suspejom laiku, randelis jau gyja, taksyte kaip nauja smile.gif Panasu, kad pereisiu kastracijos salininku pusen g.gif
Atsakyti
Praeitą ketvirtadienį kastravo mano vokietę verysad.gif
Buvo vaikų prisidarius, šunys voljerą sulaužė schmoll.gif
Rado net 9 šuniukus blink.gif

Šiandien jau penkta diena po operacijos, viskas būtų kaip ir gerai, atsigavo greitai, bet šuo kažkoks vis dar ne nuotaikos, ir labai keistai vaikšto - pabėga pabėga ir pliumpt ant žemės akimirkai, vėl atsikelia bėga, ir vėl paguli blink.gif Ir tokia baisiai nerami kartais būna, laksto po namus be tikslo vis gulinėdama, atbėga prie maisto, pasiima "kąsnį" ir atgal ant jai patiesto kilimėlio, vėl sugrįžta prie savo bliūdo, ir vėl atgal ant kilimėlio unsure.gif Nesuprantu ką čia reikšia schmoll.gif Niekada nieko panašaus nedarydavo,
Ir lygtais sunkiau jai su galinėm kojom g.gif Ar čia šalutinis operacijos poveikis? Ar gal geriau pas veterinarę nuvežt? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acacia: 17 liepos 2006 - 08:22
Beje, pilvuko ji nelabai laižo, dėl viso pikto kai vieną paliekam, uždedu tą gaubtą, bet kai pati namie būnu - nuimu. Sakau gal tokiu būdu ji pasikaso pilvą, jei ta žaizda niežti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 07 17, 09:19)
Praeitą ketvirtadienį kastravo mano vokietę  verysad.gif
Buvo vaikų prisidarius, šunys voljerą sulaužė  schmoll.gif
Rado net 9 šuniukus  blink.gif

Šiandien jau penkta diena po operacijos, viskas būtų kaip ir gerai, atsigavo greitai, bet šuo kažkoks vis dar ne nuotaikos, ir labai keistai vaikšto - pabėga pabėga ir pliumpt ant žemės akimirkai, vėl atsikelia bėga, ir vėl paguli  blink.gif Ir tokia baisiai nerami kartais būna, laksto po namus be tikslo vis gulinėdama, atbėga prie maisto, pasiima "kąsnį" ir atgal ant jai patiesto kilimėlio, vėl sugrįžta prie savo bliūdo, ir vėl atgal ant kilimėlio  unsure.gif Nesuprantu ką čia reikšia  schmoll.gif Niekada nieko panašaus nedarydavo,
Ir lygtais sunkiau jai su galinėm kojom  g.gif  Ar čia šalutinis operacijos poveikis? Ar gal geriau pas veterinarę nuvežt?  unsure.gif

Nu as tai tikrai vezciau pas veterinara, nes maniske tai jau po 2 dienu miske lakste ir atrode, kad jos niekas neoperavo biggrin.gif
Atsakyti
Tai va ir man atrodo, kad per tiek laiko jau turėjo būt viskas gerai g.gif
Tie tokie pagulėjimai ne nuolat būna, kartais tik; o šiaip kitu metu ji normaliai vaikšto ir viskas kaip ir gerai būtų, tik nuotaika šuniui visai nebūdinga, visada buvo nepavargstantis variklis biggrin.gif O dabar daugiau niekas neįdomu, tik kaip čia kur prigult pagulėt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 07 17, 11:39)
Tai va ir man atrodo, kad per tiek laiko jau turėjo būt viskas gerai g.gif
Tie tokie pagulėjimai ne nuolat būna, kartais tik; o šiaip kitu metu ji normaliai vaikšto ir viskas kaip ir gerai būtų, tik nuotaika šuniui visai nebūdinga, visada buvo nepavargstantis variklis biggrin.gif O dabar daugiau niekas neįdomu, tik kaip čia kur prigult pagulėt sad.gif

Nuvezk pas gydytoja ir viskas bus aisku, gal visai be reikalo nerimauji. Paciai bus ramiau.
Atsakyti
Acacia , kaip tavo vilkiukes sveikata??? Labai tikiuosi, kad gerai.
Norejau paklausti, kaip ji jautesi po sterilizacijos? Kaip didele kalyte jauciasi po operacijos? Ar jai butina deti "satelita" , kad nesilaizytu? O kaip tu parsinesei toki dideli suni po narkozes? Ar jas paleidzia is veterinarkes jau tada, kai gali pacios vaikscioti? Man idomu viska smulkiai zinoti.... Gal kada pravers...
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2006 07 18, 10:02)
Acacia , kaip tavo vilkiukes sveikata??? Labai tikiuosi, kad gerai.
Norejau paklausti, kaip ji jautesi po sterilizacijos? Kaip didele kalyte jauciasi po operacijos? Ar jai butina deti "satelita" , kad nesilaizytu? O kaip tu parsinesei toki dideli suni po narkozes? Ar jas paleidzia is veterinarkes jau tada, kai gali pacios vaikscioti? Man idomu viska smulkiai zinoti.... Gal kada pravers...

Na galiu papasakot, kaip mums viskas buvo:
operacija truko valandą, dar pusvalandis buvo paliktas atsibudimui, ir man veterinarė liepė anksčiau nesirodyt schmoll.gif Kai atėjau po valandos ir 20 min, šuo jau buvo atsibudęs, ir pati paėjo. Žinoma, sunkiai, svirduliuodama, bet į mašiną pati įlipo, pati iki jos ir nuėjo.
Pirmomis dienomis, kol neatsilupo pleistriukas (aš jo specialiai neėmiau) - nieko ir nesilaižė, gaubto nedėjau. Bet po 3 dienų tas pleistras pats nukrito, tai matyt jai dabar smalsumas ar kas ten (veterinarė sakė, kad turi niežtėti kai gyja) - kartais pastebiu, kad kiša nosį ir bando laižyt.
Kol pati namie būnu, gaubto nededu, prižiūriu, pabaru jei lenda, ir ramu smile.gif Bet išeidama į darbą ir nakčiai uždedu unsure.gif
Fiziškai atsigavo gana greitai, tik va liūdnumas protarpiais kažkoks ją apėmęs buvo iki vakar. Bet vakar vakare jau linksma lakstė po kiemą, lyg operacijos ir nebuvę rolleyes.gif
O tas keistas gulinėjimas - tai ko gero būdas tiesiog tą pilviuką pasikasyt. Na čia tik mano spėjimas blush2.gif
Bet mes kitą bėdą dabar turim, dėl kurios vis tiek šiandien važiuosim pas veterinarę - jos pilviukas buvo išbertas (kaip ir daugelio šunų šiuo metu) - ir per tuos pūlinukus teko pjauti. Tai vakar pažiūrėjau, nieko ne geriau, raudonas visas plotas. Iš pradžių nuo antibiotikų buvo lyg ir apgiję, bet dabar lauke ant žolės vis pasivolioja, matyt atsinaujino ta alergija ar kaip čia pavadint verysad.gif
Atsakyti
O kaip yra su šuniukų kastracija? g.gif Ar keičiasi jų elgesys po to?
Nenoriu atidarinėt naujos temos 4u.gif wub.gif
Atsakyti