QUOTE(zay @ 2006 05 04, 21:35)
Tik sterilizacija 100 proc apasaugo nuo piometros, tai yra gimdos uždegimo, o dėl šios ligos dažnumo dereėtų spręsti ne iš savo patirties, ypač jei auginate mažiau nei 5 šunis, o pakalbėkite su veterinarais - tai be galo dažnas susirgimas, jo numatyti ir apsisaugoti neįmanoma, ir jis neretai baigiasi mirtimi, apie tai straipsnis yra "savas šuo" antrajame numeryje, ten iš vis apie kalių sterilizaciją, jau ne kart esu sakiusi, jog tai prailgina kalės gyvenimą ir jo kokybę, nes taip jau gamtos surėdyta, jog patelės savo gyvybinę energiją naudoja reprodukciniam ciklui, net kalės nekergiant, vyksta cikliškas pasirengimas motinystei, net tai reikalauja nemažai energetinių sanaudų, tai nutraukus visa ši energija skiriama būtent kalės gyvenimo kokybei. Iš savo praktikos (15 metų su šunimis, savas veislynas), galiu pasakyti, jog teisingai auginamos, nenušertos sterilizuotos kalės, net gražiau atrodo, jos linksmesnės ir teigiama, jog ilgiau gyvena.
Zay, kai viską čia taip aprašei, tai man viskas taip logiška ir teisinga atrodo, bet bėda ta, kad kai myli šuniuką kaip savo vaiką, tai nerealiai sunku yra atiduoti sveiką kalytę tokiai operacijai (bent jau man ji baisiai atrodo, internete mačiau visos procedūros nuotraukas). O be to kaip su jorkšyrais??? Jiem gi priaugs to poplaukio, kailis suges, tiesa?