Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(Laisa @ 2005 10 10, 10:12)
Rando iš vis nematyti thumbup.gif Praėjus mėn nė žymės nėra kad daryta operacija, taip kad nebijok biggrin.gif

tai tu mane labai nuraminai. nes kitur paskaiciau,kad randas per visa pilva,tai taip baisu pasidare blink.gif .tai daba zinosiu
Atsakyti
Musu labradorei padare operacija pries tris savaites. Vargsiuke, pora dienu jai buvo tikrai bloga, veme, nemiegojo, matyt jai skaudejo. Gerai kad isejo pasiimti pora iseiginiu tuo metu.Veterinaras dave tokia apykakle (atrode panasi i Dzeine Eir su ja) kad nenusigrauztu siules, bet ji trankesi su ta apykakle i visus kampus ir baldus ir taip gedijosi savo nerangumo, kad uz dvieju dienu nuemem. Dvi savaites sunkiai sekesi riboti jos aktyvuma, vis norejo begti pazaisti su kitais sunimis, dar vyras buvo pripratines kasdien pasiimti kai vazinejasi dviraciu-matesi kad padaras savame kailyje netelpa nuo tokio ramaus gyvenimo. Dabar siule kuo puikiausiai sugijo, pries pora dienu buvo zuiki kaip reikian uzsivijusi, vel pasidare visokiu sunisku zaidimu "zavadila" parke, nematau nei apatiskumo, nei agresyvumo.
Maniskei dabar kazkur apie vienerius metus (mes ja paememe is sunu prieglaudos), pirmos menstruacijos buvo rugsejo pradzioje. Cia mano pirmas suo todel pirma savaite nesusigaudziau ko mano Rokse tokia populiari tarp sunu pasidare tongue.gif . Bet kai tik dasuto tuoj pas veterinoriu uzsirasem, tas pasake kad galima operuoti nesvarbu kad ruja (tik papildomai nuplese, tipo gimda didesne). Vienu zodziu dabar ramu - nereikes vaiku siusti suniuku skandinti. Maniskis vaikysteje turejo kale, ir buvo jo pareiga maziausia karta per metus nueiti i tvenkini ir paskandinti eiline vada. Ziauru...
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2005 10 17, 01:30)
pas veterinoriu uzsirasem, tas pasake kad galima operuoti nesvarbu kad ruja (tik papildomai nuplese, tipo gimda didesne).

Gal galėtum parašyti veterinaro pavardę? Čia tam, kad visi žinotų, į ką nereikia kreiptis.
Rujos metu kastruoti kalės negalima.
Atsakyti
Nu tikrai, tas veterinaras turbut tokio tipo: uzsidirbti, nepaisant nieko blink.gif blink.gif blink.gif anksciausiai po rujos praejus 2 menesiam galima imtis tokiu veiksmu...
Atsakyti
QUOTE(Malvyna @ 2005 05 13, 13:59)
Mano 7 mėnesių anglų kokerspanielei prasidėjo ruja. Mes jau anksčiau buvom nusprendę ją sterilizuoti. Su daktaru susitarėm dėl operacijos laiko. Sterilizuosim praėjus 3 mėnesiams nuo pirmos rujos.
Sterilizuoti norim, kad būtų ramesnė.
Bijom, kad jeigu atsives vaikučių tai niekas jų nepirks, nes mūsų kalytė be dokumentų.  cry.gif
Noriu paklausti ar verta daryti operaciją ar ne?

Šitoj situacijoj nematau tikslo sterilizuoti ar kastruoti... Kam? Nenorit šuniukų? Ir gerai, vadinasi rujos metu nepaleisit vienos ir pasaugosit. Viskas. Tabletėm net nesigundykit, nes ilgiau pašėrus jomis, tikrai teks daryti operacija.
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 24, 09:50)
ar tikrai reikia mūsų atveju operuot? g.gif  aš šiaip būčiau nelinkus, nes pas tėvus katė yra išoperuota, jinai labai stipriai nuo sterilizacijos pastorėjo ir tingi pasidarė.
būtau dėkinga už atsakymą  4u.gif

Aš sakyčiau nebūtinai, bet kai kalytei būna netikrais nėštumas, reiktų sumažinti maisto normą bei padidinti fizinį krūvį, kad greičiau baigtųsi (ar kaip pasakyti) tas netikras nėštumas... Aišku, jis nėra labai gerai organizmui g.gif
Atsakyti
Na ką gi, pagaliau radau kruopščiai slepiamą informaciją apie neigiamas sterilizacijos pasekmes. Kaip sakoma, jūsų teisė rinktis.
http://lekolltaksa.f...-0-0-1133308907
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2005 11 30, 20:57)
Na ką gi, pagaliau radau kruopščiai slepiamą informaciją apie neigiamas sterilizacijos pasekmes. Kaip sakoma, jūsų teisė rinktis.
http://lekolltaksa.f...-0-0-1133308907

Daiva D., tai kad jūs įdėjote straipsnį apie kastraciją, o ne apie sterilizaciją schmoll.gif aš irgi niekada nekastruočiau kalytės, nes kaip ir ten parašyta, tai apsaugotų tik 10%, o sterilizuočiau, nes tai išsprendžia visas problemas su netikrais nėštumais, pyometrom ir kt.
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2005 12 01, 00:46)
Daiva D., tai kad jūs įdėjote straipsnį apie kastraciją, o ne apie sterilizaciją schmoll.gif aš irgi niekada nekastruočiau kalytės, nes kaip ir ten parašyta, tai apsaugotų tik 10%, o sterilizuočiau, nes tai išsprendžia visas problemas su netikrais nėštumais, pyometrom ir kt.

Viską supainiojai ir apvertei ant galvos.
Kastracija - tai tokia sterilizacijos rūšis, kai ne tik atimama dauginimosi galimybė, bet ir pilnai pašalinami visi vidiniai lytiniai organai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2005 11 30, 23:53)
Viską supainiojai ir apvertei ant galvos.
Kastracija - tai tokia sterilizacijos rūšis, kai ne tik atimama dauginimosi galimybė, bet ir pilnai pašalinami visi vidiniai lytiniai organai.

Tai kokiu stebuklu dar vis išlieka ligų tikimybė??? g.gif
Atsakyti
Kokių ligų?! Nėra gimdos ir kiaušidžių - nėra ir šitų organų ligų. Pieno liaukų ligų tikimybė išlieka. Ir žinoma, padidėja ligų, sukeltų hormonų disbalanso tikimybė. Kiekviena lazda turi du galus.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2005 12 01, 08:49)
Kokių ligų?! Nėra gimdos ir kiaušidžių - nėra ir šitų organų ligų. Pieno liaukų ligų tikimybė išlieka. Ir žinoma, padidėja ligų, sukeltų hormonų disbalanso tikimybė. Kiekviena lazda turi du galus.

Vistiek nesuprantu g.gif tai kaip ta tikimybė pieno liaukom susirgti gali išlikti g.gif kiek man daktarai aiškino, tai sakė atvirkščiai. O tai ką tada daryti, kai visiškai nenori suleisti kalytės? Nieko ir nedaryti ir laukti kol prasidės netikri nėštumai, kiekviena sykį nervuotis, lakstyti po veterinarus? Nemanau, kad tai išeitis...
Viskas, turi neigiamų pasekmių, net oras, kuriuo kvėpuojam, bet ką daryti???
Atsakyti