Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 29, 22:04)
Ačiū už atsakymus ir vaizdžias iliustracijas. biggrin.gif Gerą mintį pametėjot, kad reikia ir veterinarų temą susirasti peržvelgti. Tikiu, kad ir nepagarsėjusiose gydyklose gali gerai operuoti, bet kuo mažiau turinčių patirties su tais veterinarais, tuo sunkiau įsitikinti, kad ta sėkmė - ne atsitiktinė...
Visgi Jakovo ir Vaidos man už akies kliūna. Kad pas Jakovą gerai padaro, tai tikiu, nes skundų negirdėjusi, tik va apie Vaidos nežinau. O ir kaina vistik svarbi ir norėtųsi pigiau, todėl naujovės ne mums...

Apie pačią Jakovo kliniką skundų tikrai pakankamai, nors aišku pagyrų irgi daug.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 06 30, 00:15)
Apie pačią Jakovo kliniką skundų tikrai pakankamai, nors aišku pagyrų irgi daug.

Na, kad kažkas nepamylavo, nepabučiavo ar grubiau gyvūną patampė, tai man mažiausiai rūpi, nes ir pati nesureikšminu šuns kaip vaiko. smile.gif O va jei gydyti reikia, labai daug kas kaiptik ten ir nukreipinėja, vadinasi pasitiki.

Vaidos klinikoje ir mes buvom, su nerimtomis problemomis, įspūdis buvo geras. smile.gif Bet operacija visai kas kita, iš malonaus bendravimo nežinosi apie kokybę.

Nors man svarbiausia, kad nebūtų problemų su šlapimo nelaikymu, tai gal bet kurioje žinomesnėje klinikoje Vilniuje neišmesinės bet kaip. g.gif
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 30, 09:20)
Na, kad kažkas nepamylavo, nepabučiavo ar grubiau gyvūną patampė, tai man mažiausiai rūpi, nes ir pati nesureikšminu šuns kaip vaiko. smile.gif O va jei gydyti reikia, labai daug kas kaiptik ten ir nukreipinėja, vadinasi pasitiki.

Oi ne, katiniuk, skundai išties baisūs - šunų mirtys... Ir dėl to labai gaila, nes man pvz. pats Jakovas patinka kaip žmogiukas smile.gif Bet baisu tenais kreiptis, jei prireiktų, nes visi skundai vieno lygio: perdaug klientų, nedažiūrėjo, ne tą suleido... Aš už ramius flegmatiškus gydytojus. Tokie, kad ir ne tokie gabūs pasirodytų, bet turi visus šansus išsiaiškinti su gyvūno savininku kas ir kaip, galbūt nuo ko, nes tas 1,2,3 principas dažnai pakvimpa kapeliais...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 06 28, 21:46)
kai yra pacientas, klinikos darbo valandos, privalu jį tirti, nagrinėti, o ne šiaip iš lempos rašyti vaistus ir diagnozuoti. Taigi čia matai viskas giliau, čia jau atsakingai galiu pareikšti, kad ne tik kaip žmogus, bet ir kaip vetė - prasta. Todėl, jei kažkam kažkada buvo pavykusi operacija, mechaninis darbas, tai džiugu, bet tai dar neparodo jos gerumo, nes kažkam kažkada net diagnostikos nepadarė tikslios.
oi, na nors ir ne ta tema, bet visų pirma operacija toli gražu ne mechaninis darbas, visų antra Ritos atliktoms sėkmingoms diagnozėms, gydymams ar toms pačioms operacijoms suskaičiuoti tikrai nepakaks visų rankų ir kojų pirštų. Aš lygiai taip pat atsakingai galiu pareikšti, kad vetė ji gera, mano mažaūgę kalytę ji apžiūri tikrai atidžiai, tyrimus daro tada kai būtina ir tik tuos kuriuos būtina, o ne kiša visus iš eilės. O tai kad kažkam kažkada kažko nediagnozavo - dar nereiškia, kad ji prasta.
Papildyta:
QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 29, 22:04)
Visgi Jakovo ir Vaidos man už akies kliūna. Kad pas Jakovą gerai padaro, tai tikiu, nes skundų negirdėjusi, tik va apie Vaidos nežinau. O ir kaina vistik svarbi ir norėtųsi pigiau, todėl naujovės ne mums...
Apie Jakovo kliniką visokių atsiliepimų yra, todėl ir aš pati neperseniausiai labai dvejojau ir svarsčiau. Jei nuspręsite rintis Jakovo - siūlau S. Laurusevičių - jis iš Kauno trečiadieniais atvažiuoja. Prieš porą savaičių sterilizavo, kartu sutvarkė bambos išvaržą ir pašalino 2 augliukus ir pieno liauką mano 10 - metei kalytei. Viskas atlikta puikiai, bent jau mūsų atveju duodu 10 balų smile.gif
Atsakyti
viena is sterilizacijos galimu komplikaciju, nepriklausanciu kad ir nuo geriausio veto, yra slapimo nelaikymas, tam yra netgi ir vaistai...
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 07 01, 11:47)
viena is sterilizacijos galimu komplikaciju, nepriklausanciu  kad ir nuo geriausio veto, yra slapimo nelaikymas, tam yra netgi ir vaistai...

Čia yra pagrindinė komplikacija, dėl kurios būna kaltas būtent veterinaras. Visi veterinarai, su kuriais teko kalbėti apie tai, tą patvirtino. Ir tik vienas dar tik kalbant apie sterilizaciją jau aiškino, kaip nelaikys šlapimo ir kokius vaistus reikės pirkti iki gyvenimo pabaigos... Būna klaidų visiems, bet tai neturi tapti taisykle.
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2013 07 01, 13:59)
Čia yra pagrindinė komplikacija, dėl kurios būna kaltas būtent veterinaras. Visi veterinarai, su kuriais teko kalbėti apie tai, tą patvirtino. Ir tik vienas dar tik kalbant apie sterilizaciją jau aiškino, kaip nelaikys šlapimo ir kokius vaistus reikės pirkti iki gyvenimo pabaigos... Būna klaidų visiems, bet tai neturi tapti taisykle.

Ne visai taip.
Šlapimo nelaikymas - nedažna komplikacija, bet dažniau gali pasitaikyti po sterilizacijos trumpauodegėms kalėms. Dėl to, kad trumpą uodegą turinčių kalių tarpvietės raumenys yra prasčiau išvystyti: trumpesnė uodega mažiau mataruoja, mažiau dirba tos vietos raumenys, automatiškai jie yra silpnesni. Jau šioje vietoje veterinarijos gydytojas jokios įtakos neturi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 07 02, 09:04)
Šlapimo nelaikymas - nedažna komplikacija, bet dažniau gali pasitaikyti po sterilizacijos trumpauodegėms kalėms.

Šitą išimtį žinau. smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Kur rekomenduotumėte Kaune sterilizuoti kalytę? galvoju apie Veterinarijos akademijos Kriaučeliūno kliniką, nes ten lankomės pas doc. G.Zamoką. Tačiau su chirurgais nesusidūrėm. Gal galite ką patarti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2013 07 02, 23:47)
Sveikos. Kur rekomenduotumėte Kaune sterilizuoti kalytę? galvoju apie Veterinarijos akademijos Kriaučeliūno kliniką, nes ten lankomės pas doc. G.Zamoką. Tačiau su chirurgais nesusidūrėm. Gal galite ką patarti?  4u.gif

Chirurgai ten yra visi jauni ir nauji, visa senoji gvardija jau dirba kitose klinikose. Gal bandykit žiūrėti kitą kliniką?
Atsakyti
kykute, gal ką rekomenduotumėt? myliu savo šunį beprotiškai, labai norisi rast patikimas rankas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2013 07 03, 12:52)
myliu savo šunį beprotiškai, labai norisi rast patikimas rankas  smile.gif
na paskaitykite truputį aukščiau - rašiau apie Laurusevičių - jis kaunietis, nežinau tik kurioj klinikoj tiksliai dirba.
Atsakyti