Kurioj čia vet ?
QUOTE(Shirbake @ 2013 06 28, 18:53)
Kurioj čia vet ?
Fabuose. Su Jeruzalės klinika mūsų klinikai nėr ko lygintis. Bet mes didelių problemų neturėjom; o kiek/kokių turėjom, tai mums visiškai Ritos konsultacijų/pagalbos užteko (žinau, kad yra šitam forume, kam ji laaabai nepatinka, o bet tačiau - mums ir patinka, ir tinka)
QUOTE(Borzika @ 2013 06 28, 19:01)
Fabuose. Su Jeruzalės klinika mūsų klinikai nėr ko lygintis. Bet mes didelių problemų neturėjom; o kiek/kokių turėjom, tai mums visiškai Ritos konsultacijų/pagalbos užteko (žinau, kad yra šitam forume, kam ji laaabai nepatinka, o bet tačiau - mums ir patinka, ir tinka)
Tai pridėki kodėl iš karto. Padarėme tokią nuosavą išvadą, kad ji nekenčia kai kuriųmažųjų veislių šunų ar jų šeimininkų Neparodo rūpesčio, gana grubi ir t.t. Tiesiog keli pasakojimai į tai suvedė. Tai tokių šunelių šeimininkai gerai pagalvokite.
Vicious Vici, taigi pas mane 2 beveislės! Jei Rita būtų arogantiška ar pan., kaip Tu teigi, tai ir su mumis "iš aukšto" būtų bendravus O šiaip ji lyg, jei neklystu, yra labiau kačių gerbėja. Tad ar mažas, ar didelis šuo - nemanau, kad jai būtų koks skirtumas. Kadangi tema ne apie vetus, todėl į tolesnes diskusijas su Tavim nesileisiu Užmynė Tau ant mozolio - sorry, aš dėl to nekalta ir nekeisiu savo nuomonės, kad Rita labai sėkmingai mano "mazgę" iškastravo
Jokie mozoliai čia ne prie ko. Visada maniau ir galiu pareikšti čia garsiai, kad gali man vetas net ir susikeikti ar pan., bet svarbu, kad jis rūpintųsi mano gyviu, tirtų jį, gydytų kas kaip ir kodėl, kai to reikia ir jei reikia. Tegu nepatinku aš, šunio veislė, jo ėdamas maistas ar oras už lango, bet kai yra pacientas, klinikos darbo valandos, privalu jį tirti, nagrinėti, o ne šiaip iš lempos rašyti vaistus ir diagnozuoti. Taigi čia matai viskas giliau, čia jau atsakingai galiu pareikšti, kad ne tik kaip žmogus, bet ir kaip vetė - prasta. Todėl, jei kažkam kažkada buvo pavykusi operacija, mechaninis darbas, tai džiugu, bet tai dar neparodo jos gerumo, nes kažkam kažkada net diagnostikos nepadarė tikslios. Gydytojo profesijai turi būti būdingas atsargumas, racionalumas, apsidraudimas, tik tada jį galima vertinti kaip gerą. Nes tuo metu ir klientu antplūdžio nebuvo, nieko tokio dėl ko būtų galima pateisinti tokį elgesį. Asmeniškai ji irgi niekur neskubėjo, nes turėjo laiko "pokalbėliams į šoną"
QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 28, 18:34)
Laba diena,
kokią kliniką pasiūlytumėte Vilniuje (arba kitame mieste, išskyrus Kauną) labradorės sterilizacijai? Kuo galima pasitikėti ir kokios apytiksliai šios operacijos kainos?
kokią kliniką pasiūlytumėte Vilniuje (arba kitame mieste, išskyrus Kauną) labradorės sterilizacijai? Kuo galima pasitikėti ir kokios apytiksliai šios operacijos kainos?
Aš savo kalę (ne labradoro, bet didelės veislės) planuoju sterilizuoti (tiksliau - kastruoti) Vaidos klinikoje Vilniuje.
Vienareikšmiškos nuomonės, kuri klinika ar veterinaras yra geriausi, turbūt nebus, nes visų mūsų patirtys skirtingos. Kaina priklauso nuo šuns svorio ir nuo klinikos, bet turbūt reikėtų orientuotis, kad kainuos 300 lt ir daugiau
Apie Ritą Žilinskienę negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio - mano ir veislinius, ir iš prieglaudos imtus didelius ir mažus gyvūnus visuomet puikiai gydė, visada iš jos sulaukiau ir papildomų patarimų, taip sakant added value paslaugos. Klinika nedidelė, tad ir paslaugų kainos ne didžiausios mieste. Jeigu turėčiau ribotą biudžetą, turbūt pas ją daryčiau operaciją.
O jeigu finansai neriboja, pagalvokit apie laparaskopinę sterilizaciją - nebus jokių pjūvių ir siūlių ir jums mažiau vargo, plius kalė greičiau atsigaus. Tokias operacijas jau atlieka Jakovo klinika (gal ir kiti daro, nesu girdėjusi). Operacija brangesnė gal trečdaliu, bet pora pažįstamų savo kalytes sterilizavo būtent taip ir liko labai patenkinti.
QUOTE(Borzika @ 2013 06 28, 18:44)
Taip atrodė/jautėsi kitą rytą po kastracijos (rudoji ) - siūta buvo su paslėpta siūle (nereikėjo nei gaubtų, nei žiurstų ar pan.):
Nu bet ir gyvybinga tavo mazoji Maniske tik kokioj penktoj dienoj taip pasijaute, kai issikrapste pirmaja siule ir matyt pajuto didziuli pelengvejima (o seiminke savo ruoztu tik tada ivertino tikraja ziursto reiksme )
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 06 28, 19:41)
Padarėme tokią nuosavą išvadą, kad ji nekenčia kai kuriųmažųjų veislių šunų ar jų šeimininkų Neparodo rūpesčio, gana grubi ir t.t. Tiesiog keli pasakojimai į tai suvedė. Tai tokių šunelių šeimininkai gerai pagalvokite.
Savo ruoztu irgi pasidariau isvada is asmenines 2.5 metu darbo patirties, kad maziuku, o ypac jorksyro terjeru ir i juos panasiu seimininkai yra diagnoze Jokios kitos veisles laikytojai nera taip susireiksmine kaip sitie, bent jau dauguma Zodziu sita replika norejau pastebet, kad maziu seimininkai neretai neadekvaciai reaguoja i reiskinius, susijusius su ju mylimukais, tai va gal ir daktare del to kaip ir negera laikoma
QUOTE(cile @ 2013 06 28, 22:42)
Savo ruoztu irgi pasidariau isvada is asmenines 2.5 metu darbo patirties, kad maziuku, o ypac jorksyro terjeru ir i juos panasiu seimininkai yra diagnoze Jokios kitos veisles laikytojai nera taip susireiksmine kaip sitie, bent jau dauguma Zodziu sita replika norejau pastebet, kad maziu seimininkai neretai neadekvaciai reaguoja i reiskinius, susijusius su ju mylimukais, tai va gal ir daktare del to kaip ir negera laikoma
Žinoma, kad labai adekvačiai, kai kažkokia karvė net tyrimų nepadaro ir beria diagnozes iš oro labai geri sakyčiau tie mažiukų šeimininkai, nepadėję skerso ant savo šunų
Rita mano beveisliui 10 metu suniukui nustate necukrini diabeta, tikrai nelengvai diagnozuojama liga, o prie tai lankemes net 3 klinikose, tyrimus dare, o juos 'skaityti' nemokejo
QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 28, 18:34)
Laba diena,
Mes sterilizavom savo jorkšyro terjere TOTO veterinarijos klinikoje, jeigu neklystu pas Vidą. Labai maloni moteris, viską paaiškino, buvo rūpestinga, uždaviau gal 100-ą klausimų, tai kantriai į visus atsakinėjo. Sugijo viskas gerai ir greitai po operacijos, jokių komplikacijų. Šuniui dabar jau beveik 3 metai (darėm kai buvo 8 mėnesiai + dantukus rovėm).
Ačiū už atsakymus ir vaizdžias iliustracijas. Gerą mintį pametėjot, kad reikia ir veterinarų temą susirasti peržvelgti. Tikiu, kad ir nepagarsėjusiose gydyklose gali gerai operuoti, bet kuo mažiau turinčių patirties su tais veterinarais, tuo sunkiau įsitikinti, kad ta sėkmė - ne atsitiktinė...
Visgi Jakovo ir Vaidos man už akies kliūna. Kad pas Jakovą gerai padaro, tai tikiu, nes skundų negirdėjusi, tik va apie Vaidos nežinau. O ir kaina vistik svarbi ir norėtųsi pigiau, todėl naujovės ne mums...
Visgi Jakovo ir Vaidos man už akies kliūna. Kad pas Jakovą gerai padaro, tai tikiu, nes skundų negirdėjusi, tik va apie Vaidos nežinau. O ir kaina vistik svarbi ir norėtųsi pigiau, todėl naujovės ne mums...
Aš Vaidos vet klinika patenkinta, na, operacijų nedarėm, bet kai darysim - tai ten, manau. atvažiavom su vienu sirguliuojančiu šunim, ir netyčia atradom ir kitos, kelis mėnesius neišgyjančios, problemą ir labai išklausė, ir atsakinėjo, ir ne kaip bukai, o normaliai, ir patikrino viską be skatinimų - pas kitus būna ir paprašyt reikia ir nenulupo