http://www.delfi.lt/...a.d?id=49052358
cia pasiskaiciau
QUOTE(kaina @ 2013 02 18, 10:47)
As tik uz ir viskas bus gerai
saunumelis!
Mes saviske pries pirma ruja operuoti norim (7-8men), vis ieskau info apie Siauliuose operacijas atliekancius vetus
QUOTE(Tuse @ 2013 02 18, 16:19)
Jolleee, lauksim ką atsakys
Šiandien atrašė dėl laparaskopinės kalyčių kastracijos. Klausiau ar pašalina, ar kažką kitą padaro.ats.
Reprodukciniai organai pašalinami
Na, reiktų auklėt O kaip suprasti nebeturi alkio jausmo, bet pastoviai reikalauja ėsti?
QUOTE(Karambolina @ 2013 05 03, 09:36)
Sveikos, gal kas patartų - 9 metų taksiukei dėl gimdos uždegimo buvo pašalinta gimda. Po mėnesio ji tapo hiperaktyvi, nebeturi alkio jausmo, nuolat loja dėl kiekvieno menkniekio ir be perstojo reikalauja ėsti. Tai turbūt dėl hormonų stygiaus, bet ar yra būdas kažkaip su tuo susitvarkyti?
dėl gimdos netekimo šuo iš ramaus pasyvaus netampa hiperaktyviu. Tiesiog sakyčiau akivaizdu, kad jos reprodukcinė sistema nebuvo sveika net iki piometros, šuo kentė kažkokį nepatogumą, jautė diskomfortą,o kadangi šunų skausmo slenkstis daug žemesnis, jis tiesiog buvo ramesnis, o pašalinus problemą šuo ne tapo hiperkatyvus,o pasidarė koks turėjo būt nuolat. Alkio jausmo nebuvimas daugelio šunų problema, tai geras dalykas-išnaudokit jos atsiradusį judrumą ir norė ėst mokindamiesi ko nors. Ažius mokslams ne riba, dabar galit kompensuoti tai ko anksčiau buvot netekę. Svarbu tik nepasiduot prašinėjimams ir nenupenėt jos.
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 03, 12:09)
Na, reiktų auklėt O kaip suprasti nebeturi alkio jausmo, bet pastoviai reikalauja ėsti?
Turiu omeny, sotumo jausmo nebeturi.
QUOTE(Karambolina @ 2013 05 03, 14:21)
Turiu omeny, sotumo jausmo nebeturi.
O tai iki operacijos taip nebuvo, nebuvo kaulintoja?
Mano taksei irgi panasiam amziuj piometra buvo, ko pasekoj pasalino gimda. Nepamenu, kad kas but labai pasikeite...kadangi mergiote buvo grieztai auklejama, tai per daug maisto ne kaulydavo, porcijas ribojau, na tai ir liko lieknute, dabar kai penkioliktus metelius ipusejus, tai netgi padziuvus mano senole
QUOTE(cile @ 2013 05 03, 13:28)
O tai iki operacijos taip nebuvo, nebuvo kaulintoja?
Mano taksei irgi panasiam amziuj piometra buvo, ko pasekoj pasalino gimda. Nepamenu, kad kas but labai pasikeite...kadangi mergiote buvo grieztai auklejama, tai per daug maisto ne kaulydavo, porcijas ribojau, na tai ir liko lieknute, dabar kai penkioliktus metelius ipusejus, tai netgi padziuvus mano senole
Buvo kaulintoja ir iki tol, o ypač kai močiutė vis palepindavo skanesniu kąsneliu. Bet dabar tai tapo tiesiog terorizmu...
Jeigu sterilizuočiau savo aviganę kalę, tai rinkčiausi manau Jeruzalės veterinarinę. Mes ten nuolatos lankomės, man labai patinka, labai rūpinasi gyvūnais, aplinka tvarkinga ir t.t.
QUOTE(..seNse.. @ 2013 06 28, 18:34)
kokią kliniką pasiūlytumėte Vilniuje (arba kitame mieste, išskyrus Kauną) labradorės sterilizacijai? Kuo galima pasitikėti ir kokios apytiksliai šios operacijos kainos?
Vieną maniškę (ji tuomet buvo 1 m. 2 mėn. amžiaus) prieš beveik 5-erius metus kastravo Rita Žilinskienė. Beveisliukų temoj ne kartą rašiau (o ir šitoj temoj turbūt kažkada rašiau), kad lig šiol negaliu atsidžiaugt, kaip sėkmingai Rita tą atliko.
Tada mokėjau, berods, 280 Lt už 25 kg sveriančios kalaitės kastraciją. Dabar kaina turbūt būtų kiek didesnė.
Taip atrodė/jautėsi kitą rytą po kastracijos (rudoji ) - siūta buvo su paslėpta siūle (nereikėjo nei gaubtų, nei žiurstų ar pan.):