Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

Vici, na kiek išmestų/metamų su dokumentais nesuranda sau naujų namučių? O kiek bedokumenčių?

Jei šnekėt apie veislės 'judėjimą', čia jau kita kalba. Visada ir visur pabrėžiama, kad rinktis augintinį reiktų neskubant, domintis, renkantis informaciją ir t.t.
O jei nepatinka, kas vyksta veislės viduje, visada galima stengtis kažką keisti. Kad ir tuos pačius veisimo reikalavimus. Kuo daugiau bus suprantančių, norinčių ir "degančių", tuo geriau. Bet... reikia žvelgti plačiau - visur politika ir pinigai daro savo. O pinigų yra tada, kai yra rinka, prie jos ir taikomasi.

O švietimas visada gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 18 kovo 2012 - 23:01
QUOTE(zay @ 2012 03 18, 16:59)
kur čia taip visur smerkia? Kažkaip aš susiduriu ir su tais kas nesmerkia ir ne kvaili žmonės. Nu bet ai, žadėjau nesiginčyt biggrin.gif. Ir šiaip uždrausim abortus visiems ir žmonėms ir šunims  drinks_cheers.gif , ai dar ir katėms ir žiurkėnams

Ir dar akvariuminėms žuvytėms 4u.gif

QUOTE(xernesta @ 2012 03 18, 11:56)
Norėjau pasiteirauti ar yra daroma sterelizacija kartu su šuniukais? Bet jei jau pilvas didelis  g.gif  ar darys? ir tikriausiai kaina bus per pus didesnė  blink.gif

Aš pasakysiu truputį kitaip: klausimas, kokio dydžio jau yra nėštumas. Jei jau eina antrasis mėnuo, pilvas didelis - žinokit, turėdama omenyje, kad kalė didelė, nekastruočiau ax.gif Labai jau didelis pavojus kalės sveikatai. Man net gimdos išėmimas kartu su cezario pjūviu nepatinka, labai nenori atsigauti kalės po tokio drastiško išėmimo. Jau kai lieka nedaug laiko iki gimdymo, man rodos geriau yra leisti atsivesti šuniukus.
Tikrai nesiimsiu svarstyti netyčinio susikergimo ir šuniukų ateities klausimų 4u.gif
Atsakyti
Na kaip ir tikejausi uzsipuolet neatsakingi seimininkai ir pan... kale buvo pabegusi pries 72d g.gif ilgokai laiko prabego... Veterinaras sako, kad sterelizuoti su suniukais yra pavojinga... todel reikes laukti ir tada uzmigdyti (tai yra geriau nei dovanoti, nes neesi niekada tikras, kad kaip suo isaugs zmogs ji myles, maziukai visi grazus)... Vakar galvojo, kad gimdys nes nevalge visa diena, tokia nelainga, prieni rankas laizo, net nelenda is budos, ryte cype prie voljiero, isleido, nubego reikalu padaryti ir pasiliko, vaikstinejo aplinkui... Taciau keista jau vakaras o jos nera... Negi galetu kalyte iseiti gimtyti kazkur i laukus? ir su masina ieskojo aplink ir po laukus niekur nera...
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2012 03 21, 21:24)
Na kaip ir tikejausi uzsipuolet neatsakingi seimininkai ir pan... kale buvo pabegusi pries 72d  g.gif 

Šiaip kalės nėštumas, mano galva, yra trumpesnis...
O dėl užsipuolimo... Nu nepuolė niekas. Tiesiog... Labai jau daug (per daug!) tokių variantų pasitaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 21 kovo 2012 - 20:26
QUOTE(Agnnyte @ 2012 03 21, 22:25)
Šiaip kalės nėštumas, mano galva, yra trumpesnis...

62-65d g.gif keistai kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2012 03 21, 21:27)
62-65d  g.gif  keistai kazkaip...

O gal kalei tiesiog prasidėjo netikras nėštumas?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2012 03 21, 22:31)
O gal kalei tiesiog prasidėjo netikras nėštumas?

Esu apie tai girdejusi g.gif Bet ji tokia pilnute, na ne tokia kaip atrodo issiputusios kalytes, galvojam gal suniuku nedaug... Bet kas galejo nutiki, kad negrista namo... Visa vasara ji gyvena pradarytame voljiere, ir visada aplink namus trinasi... jei kur dingsta pasauki atbega, net nuo upes...
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2012 03 21, 20:24)
Na kaip ir tikejausi uzsipuolet neatsakingi seimininkai ir pan...

ot tai atsakingi. kale galbut nescia, terminas gimdyti jau seniai praejes, o kale laksto neaisku kur g.gif pykit, nepykit, bet i atsakingus tikrai nepanasus schmoll.gif
gal vaisiai numire jau, viduj puva, organizma kales nuodija ir ji kokioj pakrumej mirtimi vaduojasi
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 03 21, 22:42)
ot tai atsakingi. kale galbut nescia, terminas gimdyti jau seniai praejes, o kale laksto neaisku kur  g.gif pykit, nepykit, bet i atsakingus tikrai nepanasus  schmoll.gif
gal vaisiai numire jau, viduj puva, organizma kales nuodija ir ji kokioj pakrumej mirtimi vaduojasi

tai nera mano suo (taciau ji man yra svarbi) todel as teiraujuosi... Kale negyvena namuose, ji gyvena voljiere... ir paskui ja niekas nevaiksto... ryte sake nebuvo panasi i negaluojancia nes lakste isisepus... vakar vakare pati buvau atrode liudna labai... rankas laize...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xernesta: 21 kovo 2012 - 21:07
Vis tiek į atsakingus savininkius nepanašu. Šita kalytė arba sklandžiai apsimetinėja esanti nėščia (tariamas nėštumas), o jei ji tirkai nėščia tai situacija bloga, 72 paros yra pernešiojimas. Kalė turi gimdyti iki 65 paros. Reikėjo įsitikinti ar tikrai kalė šunininga
O dėl "lakstymo paskui kalę"...nu soriukas, kalei galbūt gimdymas ant nosies su galinčiomis grėsti komplikacijomis, o šiuo metu savininkas neturi žalio supratimo kur jo kalė klaidžioja...
Atsakyti
o siaubas prigazdinote mane, visa nakty nemiegojau, atrado kalyte netoli namu, stato nama medini ir ji buvo ilindusi tarp lentu, ant kazkokio sieno atsivede suniuka viena doh.gif Vadinasi suo jaute, kad norime jos vaiku atsikratyti del to ir bego.
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2012 03 22, 10:15)
o siaubas prigazdinote mane, visa nakty nemiegojau, atrado kalyte netoli namu, stato nama medini ir ji buvo ilindusi tarp lentu, ant kazkokio sieno atsivede suniuka viena  doh.gif Vadinasi suo jaute, kad norime jos vaiku atsikratyti del to ir bego.

O gal greičiau nebuvo sudarytos sąlygos jai normaliai gimdyti jos voljere, tai ir išėjo ieškot tinkamesnės vietos unsure.gif
Atsakyti